Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
odnośnie badań prenatalnych to mój gin mówi, że samo usg 3D (czy tam 4D) daje 85% informacji o dziecku, u mnie w mieście około 200-250zł. A o badaniach Pappa, że jak bardzo chce to można, ale też kolo 200zl kosztują a informacji w nich niewiele.
Poza tym jak mówiła A.Kasia wyniki są dużo gorsze w zależności od wieku, dziecko może być super zdrowe a wynik wyjdzie kiepski bo się ma np 35 lat... więc sorry co to za badanie, statystyki związane np. z zespołem downa na necie są dostępne więc sama sobie mogę to sprawdzić
-
Tez sie przestraszylam jak pierwszy raz mnie zaczelo bolec, pognalam do swojej lekarki jak miala dyzur. Ale zasugerowala mi delikatnie zeby wyluzowac bo dopoki nie ma to charakteru bolesnych, regularnych skurczy to sie nic nie dzieje. Wiec teraz juz sie tym tak nie przejmuje:-)
-
aha ja w czwartekide do gina:) mam nadzieje ze teraz 2 raz juz zobacze serduszko bo jak byłm na 1 to miałam koniec 4 tyg a w czwartk 7tydz i2 dni choc ponoc po usg pow ze ciaza troszke młodsza miałam pozniej owulke
-
baassiia ja tak miałam na poczatku 5 tyg:) tera juz tak nie mam:D ale muze czesto jesc bo inaczej mnie naciaga a sma ode niegazowana pi nie moge bo odruch wymiotny..Pow mi narazie biore kwas foliwy jodid a jakie bierzecie wiaminy prenatalne? jakie mi polecacie?
-
wlasnie zobacze co mi gin powie:) A jak z sledziami? takie w sosiemusztardowym mozna ? bo co frum to inna opinia a ja tak lubi sledziew ogole mnie bierze na ostro słodkie w ogole nie jem a zawsze jadłam ile mogłam:d
-
może to głupie co napisze , no ale od tego Was mam
przed chwilą sobie psikłam i tak mnie zabolało podbrzusze że normlanie spanikowałam że coś się mogło złego stać, ból nie do opisania , oczywiście po chwili przeszedł ale moje myśli były najgorsze -
Nataszka2200jak bierzesz kwas foliowy to uważaj na inne witaminy dla ciężarnych bo tez maja ten składnik i żeby nie przedawkować Mi gin do 12 tygodnia poleca tylko folik a potem odstawić folik i mamaDHA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 19:55