X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuje :( Jednak wydaje mi się że przy takich obtarciach, talk puder i dużo wietrzenia może pomóc. Głupio to brzmi przy zimie i może bardziej luźne przewiewne rzeczy.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam , że chyba puder będzie lepszy niż maść bo wysuszy.

No nic, u mnie kilogramy robią swoje ;/ A teraz +8 kg więc jeszcze gorzej.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem że w większości takie dzieci sobie radzą. Jak mam chwilę zwątpienia to dzwonie do mojego brata z 29 tyg, jak usłyszę "daj mi spokój jędzo bo gram " to od razu mi lepiej :-D

d'nusia, Kate84, Izoleccc, Est, A.Kasia, Lilou1984, Mietka 30:), Magda lena, She86 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście nie powtórzyły się dzisiaj bóle kręgosłupa i pojechałam z mężem do Tesco na małe zakupy poprawić sobie humor. Udało mi się upolować kilka rzeczy na wyprzedaży. 5-pak body za 17 zł a komplety ze spodenkami za 20 zł

erwx6t.jpg
    1z6fnf6.jpg
    t5rwhk.jpg
    r0xu9x.jpg
    112btk4.jpg

Renka88, RudyTygrysek, d'nusia, Karka, Madlene.:), Kate84, Czarodziejka87, Mania1718, IKA89, A.Kasia, Izoleccc, Est, muminka83, Lilou1984, Mietka 30:), Kaarolina, Malina81, anitka19953 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku! Tym samym chciałabym życzyć Wam wszystkim samych radości w tym dla nas szczególnym roku bo bez wątpienia taki też będzie. A jedynymi łzami oby były jedynie łzy szczęścia.
    Oooo mamoooo trochę mnie tu nie było... jesteście po prostu do nie nadrobienia.
    We wtorek wybieram się na glukozę i w związku z tym mam do Was takie pytanie: Wiem że 2 dni przed nie wolno jeść słodyczy i owoców a jak to się ma ze słodzeniem herbaty??? W sumie ja nie pijam ich jakoś dużo (max 3 dziennie) a słodzę 1,5 łyżeczki. No i właśnie nie wiem czy można czy nie.
    W czwartek mam wizytę u ortopedy który ma zdecydować o moim porodzie. Już się normalnie boję :/ Być może zleci mi jeszcze zrobienie rezonansu magnetycznego.
    Ostatnio zaczęły dokuczać mi bóle w pachwinach... czuję się jakbym normalnie szpagat robiła. Chodzę dosłownie jak pokręcona ehhh...
    Powiem Wam że jak dla mnie toe 9 miechów to zdecydowanie za długo ;)

Mania1718, A.Kasia, muminka83, Kaarolina lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka gratuluję pięknej szyjki :-) a co da pęcherza myślę, że lekarz ma rację, nie ma się co przejmować :-)

Beacik ja pierwsze słyszę, że przed nie wolno jeść słodyczy itp i to aż tyle? W końcu to chodzi o wynik rzeczywisty czyli tak jak normalnie jesz i funkcjonujesz w ciąży. Ja wieczór przed badaniem miałam babskie spotkanie i wpieprzałam cały dzień jak dzika, a po 22 jeszcze ciasta :-D

Renka88, edyś lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Beacik ja pierwsze słyszę, że przed nie wolno jeść słodyczy itp i to aż tyle? W końcu to chodzi o wynik rzeczywisty czyli tak jak normalnie jesz i funkcjonujesz w ciąży. Ja wieczór przed badaniem miałam babskie spotkanie i wpieprzałam cały dzień jak dzika, a po 22 jeszcze ciasta :-D

Kate84 no taką informację dostałam ze skierowaniem od położnej będąc ostatnio u swojego gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 22:29

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy w jakim tesco kupowalas tym normalnym czy mini tesco ?

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Olatychy w jakim tesco kupowalas tym normalnym czy mini tesco ?
    W normalnym :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ola fajne łowy ! Ja dostałam bardzo duuuuzo rzeczy od sióstr ciotecznych i niestety prawie że ominęła mnie przyjemność kupowania ciuszkow. Dokupilam tylko pare rzeczy.

olatychy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Ola fajne łowy ! Ja dostałam bardzo duuuuzo rzeczy od sióstr ciotecznych i niestety prawie że ominęła mnie przyjemność kupowania ciuszkow. Dokupilam tylko pare rzeczy.

Ja nie kupiłam dosłownie nic! No jedne skarpetki ale to jeszcze przed pozytywnym testem :P Z jednej strony zazdroszczę dziewczynom szaleństwa zakupów ale z drugiej to się cieszę, że mam to już z głowy ;)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze wszystko kupować sama, bo w rodzinie najmłodsze dzieci są już nastolatkami.
    Jest to fajne i niefajne. Fajne bo można śliczne rzeczy kupić niefajne bo nie można na nikogo liczyć że czymś wspomoże.

A tak w ogóle to udanej niedzieli.
    Ja dzis się cieszę bo w końcu waga zaczęła mi wzrastać i w ostatnim tygodniu Przybyło mi 300g!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 09:08

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Chciałabym być w Twojej sytuacji. Poza przyjemnością to jednak spory wydatek. U mnie w rodzinie niestety dzieci brak. Właściwie jestem pierwsza, która będzie miała małe dziecko. I wygląda na to, że wszyscy będą dziedziczyć wyprawkę po moim dziecku, bo jest dużo osób w wieku 30 lat, którzy już planują potomstwo. ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gdyby nie mąż to w ogóle bym nic nie dokupila :) ale on już teraz stracił glowe dla pierworodnego synka :)

ksanka lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Chciałabym być w Twojej sytuacji. Poza przyjemnością to jednak spory wydatek. U mnie w rodzinie niestety dzieci brak. Właściwie jestem pierwsza, która będzie miała małe dziecko. I wygląda na to, że wszyscy będą dziedziczyć wyprawkę po moim dziecku, bo jest dużo osób w wieku 30 lat, którzy już planują potomstwo. ;)

No to też jest prawda :) ja mam małego ubranego aż do rozmiaru 86/92 a że dzieci w rodzinie rosną no to podejrzewam że będzie tych ciuchów jeszcze więcej z każdym rokiem.

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy mam pytanko. A jakiej jakości są te ciuszki???
    Przyznam szczerze, ze w ogóle nie zaglądam na dział dziecięcy w dużych sklepach. Raczej kupuję w Smyku lub podobnym sklepie. Zawsze mi się wydawało, że w dużych sklepach jakość ubrań jest okropna i nie warto kupować. Z drugiej strony cena zachęca, zwłaszcza, że jak się podsumuje wszystkie wydatki na wyprawkę to oczy wychodzą na wierzch. Chyba też kupię parę tańszych ubranek.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    olatychy mam pytanko. A jakiej jakości są te ciuszki???
    Przyznam szczerze, ze w ogóle nie zaglądam na dział dziecięcy w dużych sklepach. Raczej kupuję w Smyku lub podobnym sklepie. Zawsze mi się wydawało, że w dużych sklepach jakość ubrań jest okropna i nie warto kupować. Z drugiej strony cena zachęca, zwłaszcza, że jak się podsumuje wszystkie wydatki na wyprawkę to oczy wychodzą na wierzch. Chyba też kupię parę tańszych ubranek.

Dla mnie jakość ubranek z F&F jest na prawdę dobra :) wszystko to 100 % bawełna. My mamy od nich bardzo dużo ubranek i wiem, że nic się z nimi nie dzieje po praniu czy dłuższym użytkowaniu. Siostra ma rocznego synka i potwierdza :)
    Najlepiej jechać i " pomacać " bo dla mnie mogą być fajne a dla innych niekoniecznie :)
    Aha i u nich też kupuję raczej na promocji bo niektóre rzeczy mają drogie. Np. ten zestaw z misiem normalnie kosztował 67 zł jak była nowa kolekcja, ja za niego teraz dałam 20 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 09:37

ryjkek, Czarodziejka87, Est lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam możliwości dotknięcia ubranek przed zakupem, ja wszystko przez internet:(
    I dopiero weryfikacja jak przyjdzie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamunie

Co do ubranek, na pewno nie polecam z auchana, według mnie jakość tragiczna a po praniu jeszcze gorsza. W pepco wydają się tanie ale nie wiem jak będą się później zachowywały. Ja uwielbiam jeszcze ciuszki z h&m a na przecenach naprawdę tanie i fajne rzeczy można znaleźć. AAAA i jeszcze kupiłam kilka ekstra rzeczy w lumpkach, ale to już trzeba szukać, ale na pewno będą oryginalne. Jedną z nich jest zajebiaszcza kurtka jeansowa, będzie idealna na wczesne lato :)
    I f&f też są w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 10:39

Czarodziejka87, ryjkek lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) No to zaczynamy dzisiaj 32 tydzien <3 <3

Co do ubranek to ja kupilam duzo w smyku na promocjach i pare ostatnio w 5 10 15 bo tez sie oplacalo i sa fajne jakosciowo :) z pepco tez mam kilka, ale tam trzeba patrzec na material, bo nie wszystko jest dobre... Ale bardzo duzo rzeczy kupilam tez w lumpkach, tam wybieralam same oryginalne rzeczy, sa w stanie idealnym :) i za smieszne pieniadze, ale nie widze sensu przeplacac skoro maly zalozy je kilka razy, a moze byc tak ze wcale ich nie zalozy bo nie zdarzy ...

Czarodziejka87, A.Kasia, Kate84, Est, Mania1718, d'nusia, She86 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ