Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuje :( Jednak wydaje mi się że przy takich obtarciach, talk puder i dużo wietrzenia może pomóc. Głupio to brzmi przy zimie i może bardziej luźne przewiewne rzeczy.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam , że chyba puder będzie lepszy niż maść bo wysuszy.

No nic, u mnie kilogramy robią swoje ;/ A teraz +8 kg więc jeszcze gorzej.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem że w większości takie dzieci sobie radzą. Jak mam chwilę zwątpienia to dzwonie do mojego brata z 29 tyg, jak usłyszę "daj mi spokój jędzo bo gram " to od razu mi lepiej :-D

d'nusia, Kate84, Izoleccc, Est, A.Kasia, Lilou1984, Mietka 30:), Magda lena, She86 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście nie powtórzyły się dzisiaj bóle kręgosłupa i pojechałam z mężem do Tesco na małe zakupy poprawić sobie humor. Udało mi się upolować kilka rzeczy na wyprzedaży. 5-pak body za 17 zł a komplety ze spodenkami za 20 zł

erwx6t.jpg
    1z6fnf6.jpg
    t5rwhk.jpg
    r0xu9x.jpg
    112btk4.jpg

Renka88, RudyTygrysek, d'nusia, Karka, Madlene.:), Kate84, Czarodziejka87, Mania1718, IKA89, A.Kasia, Izoleccc, Est, muminka83, Lilou1984, Mietka 30:), Kaarolina, Malina81, anitka19953 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku! Tym samym chciałabym życzyć Wam wszystkim samych radości w tym dla nas szczególnym roku bo bez wątpienia taki też będzie. A jedynymi łzami oby były jedynie łzy szczęścia.
    Oooo mamoooo trochę mnie tu nie było... jesteście po prostu do nie nadrobienia.
    We wtorek wybieram się na glukozę i w związku z tym mam do Was takie pytanie: Wiem że 2 dni przed nie wolno jeść słodyczy i owoców a jak to się ma ze słodzeniem herbaty??? W sumie ja nie pijam ich jakoś dużo (max 3 dziennie) a słodzę 1,5 łyżeczki. No i właśnie nie wiem czy można czy nie.
    W czwartek mam wizytę u ortopedy który ma zdecydować o moim porodzie. Już się normalnie boję :/ Być może zleci mi jeszcze zrobienie rezonansu magnetycznego.
    Ostatnio zaczęły dokuczać mi bóle w pachwinach... czuję się jakbym normalnie szpagat robiła. Chodzę dosłownie jak pokręcona ehhh...
    Powiem Wam że jak dla mnie toe 9 miechów to zdecydowanie za długo ;)

Mania1718, A.Kasia, muminka83, Kaarolina lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka gratuluję pięknej szyjki :-) a co da pęcherza myślę, że lekarz ma rację, nie ma się co przejmować :-)

Beacik ja pierwsze słyszę, że przed nie wolno jeść słodyczy itp i to aż tyle? W końcu to chodzi o wynik rzeczywisty czyli tak jak normalnie jesz i funkcjonujesz w ciąży. Ja wieczór przed badaniem miałam babskie spotkanie i wpieprzałam cały dzień jak dzika, a po 22 jeszcze ciasta :-D

Renka88, edyś lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Beacik ja pierwsze słyszę, że przed nie wolno jeść słodyczy itp i to aż tyle? W końcu to chodzi o wynik rzeczywisty czyli tak jak normalnie jesz i funkcjonujesz w ciąży. Ja wieczór przed badaniem miałam babskie spotkanie i wpieprzałam cały dzień jak dzika, a po 22 jeszcze ciasta :-D

Kate84 no taką informację dostałam ze skierowaniem od położnej będąc ostatnio u swojego gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 22:29

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olatychy w jakim tesco kupowalas tym normalnym czy mini tesco ?

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:
    Olatychy w jakim tesco kupowalas tym normalnym czy mini tesco ?
    W normalnym :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ola fajne łowy ! Ja dostałam bardzo duuuuzo rzeczy od sióstr ciotecznych i niestety prawie że ominęła mnie przyjemność kupowania ciuszkow. Dokupilam tylko pare rzeczy.

olatychy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Ola fajne łowy ! Ja dostałam bardzo duuuuzo rzeczy od sióstr ciotecznych i niestety prawie że ominęła mnie przyjemność kupowania ciuszkow. Dokupilam tylko pare rzeczy.

Ja nie kupiłam dosłownie nic! No jedne skarpetki ale to jeszcze przed pozytywnym testem :P Z jednej strony zazdroszczę dziewczynom szaleństwa zakupów ale z drugiej to się cieszę, że mam to już z głowy ;)

• ksanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze wszystko kupować sama, bo w rodzinie najmłodsze dzieci są już nastolatkami.
    Jest to fajne i niefajne. Fajne bo można śliczne rzeczy kupić niefajne bo nie można na nikogo liczyć że czymś wspomoże.

A tak w ogóle to udanej niedzieli.
    Ja dzis się cieszę bo w końcu waga zaczęła mi wzrastać i w ostatnim tygodniu Przybyło mi 300g!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 09:08

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Chciałabym być w Twojej sytuacji. Poza przyjemnością to jednak spory wydatek. U mnie w rodzinie niestety dzieci brak. Właściwie jestem pierwsza, która będzie miała małe dziecko. I wygląda na to, że wszyscy będą dziedziczyć wyprawkę po moim dziecku, bo jest dużo osób w wieku 30 lat, którzy już planują potomstwo. ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gdyby nie mąż to w ogóle bym nic nie dokupila :) ale on już teraz stracił glowe dla pierworodnego synka :)

ksanka lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Chciałabym być w Twojej sytuacji. Poza przyjemnością to jednak spory wydatek. U mnie w rodzinie niestety dzieci brak. Właściwie jestem pierwsza, która będzie miała małe dziecko. I wygląda na to, że wszyscy będą dziedziczyć wyprawkę po moim dziecku, bo jest dużo osób w wieku 30 lat, którzy już planują potomstwo. ;)

No to też jest prawda :) ja mam małego ubranego aż do rozmiaru 86/92 a że dzieci w rodzinie rosną no to podejrzewam że będzie tych ciuchów jeszcze więcej z każdym rokiem.

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy mam pytanko. A jakiej jakości są te ciuszki???
    Przyznam szczerze, ze w ogóle nie zaglądam na dział dziecięcy w dużych sklepach. Raczej kupuję w Smyku lub podobnym sklepie. Zawsze mi się wydawało, że w dużych sklepach jakość ubrań jest okropna i nie warto kupować. Z drugiej strony cena zachęca, zwłaszcza, że jak się podsumuje wszystkie wydatki na wyprawkę to oczy wychodzą na wierzch. Chyba też kupię parę tańszych ubranek.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    olatychy mam pytanko. A jakiej jakości są te ciuszki???
    Przyznam szczerze, ze w ogóle nie zaglądam na dział dziecięcy w dużych sklepach. Raczej kupuję w Smyku lub podobnym sklepie. Zawsze mi się wydawało, że w dużych sklepach jakość ubrań jest okropna i nie warto kupować. Z drugiej strony cena zachęca, zwłaszcza, że jak się podsumuje wszystkie wydatki na wyprawkę to oczy wychodzą na wierzch. Chyba też kupię parę tańszych ubranek.

Dla mnie jakość ubranek z F&F jest na prawdę dobra :) wszystko to 100 % bawełna. My mamy od nich bardzo dużo ubranek i wiem, że nic się z nimi nie dzieje po praniu czy dłuższym użytkowaniu. Siostra ma rocznego synka i potwierdza :)
    Najlepiej jechać i " pomacać " bo dla mnie mogą być fajne a dla innych niekoniecznie :)
    Aha i u nich też kupuję raczej na promocji bo niektóre rzeczy mają drogie. Np. ten zestaw z misiem normalnie kosztował 67 zł jak była nowa kolekcja, ja za niego teraz dałam 20 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 09:37

ryjkek, Czarodziejka87, Est lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam możliwości dotknięcia ubranek przed zakupem, ja wszystko przez internet:(
    I dopiero weryfikacja jak przyjdzie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamunie

Co do ubranek, na pewno nie polecam z auchana, według mnie jakość tragiczna a po praniu jeszcze gorsza. W pepco wydają się tanie ale nie wiem jak będą się później zachowywały. Ja uwielbiam jeszcze ciuszki z h&m a na przecenach naprawdę tanie i fajne rzeczy można znaleźć. AAAA i jeszcze kupiłam kilka ekstra rzeczy w lumpkach, ale to już trzeba szukać, ale na pewno będą oryginalne. Jedną z nich jest zajebiaszcza kurtka jeansowa, będzie idealna na wczesne lato :)
    I f&f też są w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 10:39

Czarodziejka87, ryjkek lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) No to zaczynamy dzisiaj 32 tydzien <3 <3

Co do ubranek to ja kupilam duzo w smyku na promocjach i pare ostatnio w 5 10 15 bo tez sie oplacalo i sa fajne jakosciowo :) z pepco tez mam kilka, ale tam trzeba patrzec na material, bo nie wszystko jest dobre... Ale bardzo duzo rzeczy kupilam tez w lumpkach, tam wybieralam same oryginalne rzeczy, sa w stanie idealnym :) i za smieszne pieniadze, ale nie widze sensu przeplacac skoro maly zalozy je kilka razy, a moze byc tak ze wcale ich nie zalozy bo nie zdarzy ...

Czarodziejka87, A.Kasia, Kate84, Est, Mania1718, d'nusia, She86 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ