Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
aleksandrazz wrote:A u mnie średnio. Mało się udzielam bo piszecie jak fajnie że niedługo będziecie rodzić a ja leżę na bombie zegarowej i nie dają mi dłużej niż dwa tygodnie. Powoli przyzwyczajam się do tej myśli, wiem że płacz nic nie pomoże. Czekam do czwartku bo wtedy Marysia będzie juz umiarkowanym wczesniakiem. Trafiła dziewczyna z nadcisnieniem, urodziła w 6 miesiącu dziecko na 800 g. Ale rokuje dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 16:44
Natalia27.03.2016
-
She wiem co czujesz. Ja mam szyję na 5 mm ale nikt kolo mnie nie skacze, nawet każą mi wstawać rano do zabiegowki na mierzenie i ważenie. Masz przynqjmniej pessar, jest to jakieś psychiczne zabezpieczenie. Mi powiedzieli że na to już za późno i jak mają odejść wody to i tak odejdą. Kasia Twoje przeżycia jakoś mnie trzymają,podziwiam to jak potrafilas pozbierać się po tym wszystkim. Ja jestem tym po prostu strasznie zmęczona.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dziewczyny bądźcie dzielne! Trzymam za Was mocno kciuki i każdej z Was życzę kolejnych dni w dwupaku! Oby jak najdłużej!
Ja po Świętach spuściłam z tonu i czuję się gorzej niż przedtem... Człowiek ciągle coś robił, aktywność to moje drugie imię,a od kiedy zaległam pojawiły się bóle brzucha i częstsze zmęczenie nie wiem czym spowodowaneWizyta w najbliższy piątek. Mam nadzieję,że u Nas wszystko ok, ciekawe ile Młody przytył, obstawiam ,że sporo
Miłego ,leniwego weekendu!
She86 lubi tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:She wiem co czujesz. Ja mam szyję na 5 mm ale nikt kolo mnie nie skacze, nawet każą mi wstawać rano do zabiegowki na mierzenie i ważenie. Masz przynqjmniej pessar, jest to jakieś psychiczne zabezpieczenie. Mi powiedzieli że na to już za późno i jak mają odejść wody to i tak odejdą. Kasia Twoje przeżycia jakoś mnie trzymają,podziwiam to jak potrafilas pozbierać się po tym wszystkim. Ja jestem tym po prostu strasznie zmęczona.
Szkoda, że mówią że za późno bo właśnie tej dziewczynie też dziś założyli pessar a termin ma na 11 luty. No ale jak widać każdy lekarz wie swoje najlepiej. Trzymaj się dzielnie :-* :-* :-*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 17:25
Natalia27.03.2016
-
Kate84 wrote:Dziewczyny ,które kupiły lub mają zamiar kupić monitor oddechu jaki wybrałyście?
Ja chciałam zamówić angelacre ac401 szukam szukam właśnie i wszędzie niedostępny hmm
Ja wybrałam ten. https://www.bociek.eu/6923-angelcare-ac601-monitor-oddechu-z-niani%C4%85-audio.html. Udało mi się go kupić na ebeyu za 35 euro. Monitor jest z wystawki. Przyjaciółka ma być u mnie w lutym i ma mi go przywieźćwięc zaoszczędzę na przesyłce. Sprawdzała go - działa bez zarzutu. Jest w stanie igła.
http://www.ebay.co.uk/itm/Angelcare-AC601-Movement-and-Sound-Baby-Monitor-Simplicity-Ex-Display-Item-/252224399403?hash=item3ab9bee82b:g:cH8AAOSw5IJWe-Y5#viTabs_0
Czytałam opinie i jest zachwalany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 17:50
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:She wiem co czujesz. Ja mam szyję na 5 mm ale nikt kolo mnie nie skacze, nawet każą mi wstawać rano do zabiegowki na mierzenie i ważenie. Masz przynqjmniej pessar, jest to jakieś psychiczne zabezpieczenie. Mi powiedzieli że na to już za późno i jak mają odejść wody to i tak odejdą. Kasia Twoje przeżycia jakoś mnie trzymają,podziwiam to jak potrafilas pozbierać się po tym wszystkim. Ja jestem tym po prostu strasznie zmęczona.
Moja szwagierka urodziła swoje bliźniaki dokładnie w 31+0, ważyły tylko 1400 i 1600 gram, czyli mniej niż nasze brzdące a teraz to już huragan nie dzieciMówię Ci, będzie dobrze! Innej opcji nie przewiduję
-
Twardnieje mi brzuch. Leżę a on co chwilę się spina przy tym delikatnie boli w dole podbrzusze. Przed chwilą wzięłam 2 nospy, za chwilę wskakuję do wanny na chwilę - ciepła woda podobno pomaga. Macie jeszcze jakieś pomysły?
-
She, dobrze, że masz pessar! Mi pessar pomógł baaaardzo.
Nawet leżąc plackiem gdy nie miałam jeszcze pessara to szyjka się skracała, a teraz ładnie się trzyma.
Super, że dostałaś sterydy dla maluszka, psychicznie pewnie Ci lepiej.
Olcia. Strasznie mi przykro z powodu co przeżywasz. Jeśli 2 tyg wytrzymasz to będzie 34 tydzień, tak? A to naprawdę dobry wynik. Bądź dobrej myśli! :*She86 lubi tę wiadomość
-
polin wrote:Twardnieje mi brzuch. Leżę a on co chwilę się spina przy tym delikatnie boli w dole podbrzusze. Przed chwilą wzięłam 2 nospy, za chwilę wskakuję do wanny na chwilę - ciepła woda podobno pomaga. Macie jeszcze jakieś pomysły?
Jeżeli po nospie i odpoczynku nie przechodzi ja bym się skonsultowała z lekarzem w tej sprawie. Możesz też łyknąć magnez.A.Kasia lubi tę wiadomość
-
polin wrote:Twardnieje mi brzuch. Leżę a on co chwilę się spina przy tym delikatnie boli w dole podbrzusze. Przed chwilą wzięłam 2 nospy, za chwilę wskakuję do wanny na chwilę - ciepła woda podobno pomaga. Macie jeszcze jakieś pomysły?
-
Olu zdaje sobie sprawę, że Tobie jest ciężko i przykro. Z pewnością trudniej niż nam a nasze słowa pocieszenia za dużo nie dają. Jednak pamiętaj, że tyle pozytywnej energii musi coś dać,ja wierzę że dałaś radę wytrzymać w dwupaku najgorszy okres to dacie i radę jeszcze trochę. Jesteśmy z Wami :-*
She faktycznie musi być przykro jak nad nią tak skaczą a Ciebie ignorują eh. Całe szczęście, że masz passer i dostałaś sterydy :-*
Polin ja niestety nie wiem co mogliby pomóc
Dziękuję Muminko, kurcze że ja nie mam nikogo kto by mi w Anglii kupił.She86 lubi tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Olu zdaje sobie sprawę, że Tobie jest ciężko i przykro. Z pewnością trudniej niż nam a nasze słowa pocieszenia za dużo nie dają. Jednak pamiętaj, że tyle pozytywnej energii musi coś dać,ja wierzę że dałaś radę wytrzymać w dwupaku najgorszy okres to dacie i radę jeszcze trochę. Jesteśmy z Wami :-*
She faktycznie musi być przykro jak nad nią tak skaczą a Ciebie ignorują eh. Całe szczęście, że masz passer i dostałaś sterydy :-*
Polin ja niestety nie wiem co mogliby pomóc
Dziękuję Muminko, kurcze że ja nie mam nikogo kto by mi w Anglii kupił.
Dlatego cieszę się jeszcze bardziej bo to najnowszy model z tego co się orientuje a cena jak za nowy 200 zł na Polskie to żadna. W Polsce jak widzisz za ten sam model zapłaciłabym w granicy 600 zł a to już kwota nierealna dla mnie -
Dziewczyny leżące bardzo przeżywam każdą z Was i trzymam kciuki byście dotrwaly jak nadłużej w dwupaku!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:11
A.Kasia, perła ziemi, Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, Madlene.:), wiewiórka17, Est, muminka83, Karka, Kate84, Lilou1984, RudyTygrysek, Izoleccc, ksanka, Magda lena, She86, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa mi Pani doktor dzisiaj zwróciła na to uwagę, aż mi zagladała w pachwiny. Mam tam czerwone wrastają mi włoski i się tak zbiera. Ja spróbuje sudocrem albo jak przyjdzie pudrem dla dziecka
Nigdy nie miałam problemu, więc może to normalne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 20:36