X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    A u mnie średnio. Mało się udzielam bo piszecie jak fajnie że niedługo będziecie rodzić a ja leżę na bombie zegarowej i nie dają mi dłużej niż dwa tygodnie. Powoli przyzwyczajam się do tej myśli, wiem że płacz nic nie pomoże. Czekam do czwartku bo wtedy Marysia będzie juz umiarkowanym wczesniakiem. Trafiła dziewczyna z nadcisnieniem, urodziła w 6 miesiącu dziecko na 800 g. Ale rokuje dobrze.
    Ola u mnie też nie jest różowo. Moja corcia ma dopiero 1200g bo jest młodsza o 6 dni wg USG. W pokoju leże z dziewczyna w 34 TC. Cały czas pielęgniarki koło niej skakaja a ma szyjkę 12 mm leży na kolkach, a ja mam 13 mm w 29 TC !! Wożą ją wózkiem na badania. A ją się tu czuje jak piąte koło u wozu. Nie czuje z ich strony żadnej opieki. Nie wiem o co tu chodzi :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 16:44

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Est Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi jest już tak ciężko i źle, że najchętniej polozylabym się spać i wstała za 2 miesiące.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wiem co czujesz. Ja mam szyję na 5 mm ale nikt kolo mnie nie skacze, nawet każą mi wstawać rano do zabiegowki na mierzenie i ważenie. Masz przynqjmniej pessar, jest to jakieś psychiczne zabezpieczenie. Mi powiedzieli że na to już za późno i jak mają odejść wody to i tak odejdą. Kasia Twoje przeżycia jakoś mnie trzymają,podziwiam to jak potrafilas pozbierać się po tym wszystkim. Ja jestem tym po prostu strasznie zmęczona.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bądźcie dzielne! Trzymam za Was mocno kciuki i każdej z Was życzę kolejnych dni w dwupaku! Oby jak najdłużej!

Ja po Świętach spuściłam z tonu i czuję się gorzej niż przedtem... Człowiek ciągle coś robił, aktywność to moje drugie imię,a od kiedy zaległam pojawiły się bóle brzucha i częstsze zmęczenie nie wiem czym spowodowane :| Wizyta w najbliższy piątek. Mam nadzieję,że u Nas wszystko ok, ciekawe ile Młody przytył, obstawiam ,że sporo :)

Miłego ,leniwego weekendu :)!

She86 lubi tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    She wiem co czujesz. Ja mam szyję na 5 mm ale nikt kolo mnie nie skacze, nawet każą mi wstawać rano do zabiegowki na mierzenie i ważenie. Masz przynqjmniej pessar, jest to jakieś psychiczne zabezpieczenie. Mi powiedzieli że na to już za późno i jak mają odejść wody to i tak odejdą. Kasia Twoje przeżycia jakoś mnie trzymają,podziwiam to jak potrafilas pozbierać się po tym wszystkim. Ja jestem tym po prostu strasznie zmęczona.
    Oj to rzeczywiscie nieciekawie u Ciebie :-( Szkoda, że mówią że za późno bo właśnie tej dziewczynie też dziś założyli pessar a termin ma na 11 luty. No ale jak widać każdy lekarz wie swoje najlepiej. Trzymaj się dzielnie :-* :-* :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 17:25

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Dziewczyny ,które kupiły lub mają zamiar kupić monitor oddechu jaki wybrałyście?
    Ja chciałam zamówić angelacre ac401 szukam szukam właśnie i wszędzie niedostępny hmm

Ja wybrałam ten. https://www.bociek.eu/6923-angelcare-ac601-monitor-oddechu-z-niani%C4%85-audio.html. Udało mi się go kupić na ebeyu za 35 euro. Monitor jest z wystawki. Przyjaciółka ma być u mnie w lutym i ma mi go przywieźć :D więc zaoszczędzę na przesyłce. Sprawdzała go - działa bez zarzutu. Jest w stanie igła.
    http://www.ebay.co.uk/itm/Angelcare-AC601-Movement-and-Sound-Baby-Monitor-Simplicity-Ex-Display-Item-/252224399403?hash=item3ab9bee82b:g:cH8AAOSw5IJWe-Y5#viTabs_0

Czytałam opinie i jest zachwalany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 17:50

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Moja szwagierka urodziła swoje bliźniaki dokładnie w 31+0, ważyły tylko 1400 i 1600 gram, czyli mniej niż nasze brzdące a teraz to już huragan nie dzieci :) Mówię Ci, będzie dobrze! Innej opcji nie przewiduję :)

• polin Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnieje mi brzuch. Leżę a on co chwilę się spina przy tym delikatnie boli w dole podbrzusze. Przed chwilą wzięłam 2 nospy, za chwilę wskakuję do wanny na chwilę - ciepła woda podobno pomaga. Macie jeszcze jakieś pomysły?

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, dobrze, że masz pessar! Mi pessar pomógł baaaardzo.
    Nawet leżąc plackiem gdy nie miałam jeszcze pessara to szyjka się skracała, a teraz ładnie się trzyma.
    Super, że dostałaś sterydy dla maluszka, psychicznie pewnie Ci lepiej.

Olcia. Strasznie mi przykro z powodu co przeżywasz. Jeśli 2 tyg wytrzymasz to będzie 34 tydzień, tak? A to naprawdę dobry wynik. Bądź dobrej myśli! :*

She86 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Twardnieje mi brzuch. Leżę a on co chwilę się spina przy tym delikatnie boli w dole podbrzusze. Przed chwilą wzięłam 2 nospy, za chwilę wskakuję do wanny na chwilę - ciepła woda podobno pomaga. Macie jeszcze jakieś pomysły?

Jeżeli po nospie i odpoczynku nie przechodzi ja bym się skonsultowała z lekarzem w tej sprawie. Możesz też łyknąć magnez.

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Na mnie nospa też nie działa. Magnez bierzesz?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tej porze w sobotę to pozostaje mi chyba tylko IP

marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu zdaje sobie sprawę, że Tobie jest ciężko i przykro. Z pewnością trudniej niż nam a nasze słowa pocieszenia za dużo nie dają. Jednak pamiętaj, że tyle pozytywnej energii musi coś dać,ja wierzę że dałaś radę wytrzymać w dwupaku najgorszy okres to dacie i radę jeszcze trochę. Jesteśmy z Wami :-*

She faktycznie musi być przykro jak nad nią tak skaczą a Ciebie ignorują eh. Całe szczęście, że masz passer i dostałaś sterydy :-*

Polin ja niestety nie wiem co mogliby pomóc :-(

Dziękuję Muminko, kurcze że ja nie mam nikogo kto by mi w Anglii kupił.

She86 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Olu zdaje sobie sprawę, że Tobie jest ciężko i przykro. Z pewnością trudniej niż nam a nasze słowa pocieszenia za dużo nie dają. Jednak pamiętaj, że tyle pozytywnej energii musi coś dać,ja wierzę że dałaś radę wytrzymać w dwupaku najgorszy okres to dacie i radę jeszcze trochę. Jesteśmy z Wami :-*

She faktycznie musi być przykro jak nad nią tak skaczą a Ciebie ignorują eh. Całe szczęście, że masz passer i dostałaś sterydy :-*

Polin ja niestety nie wiem co mogliby pomóc :-(

Dziękuję Muminko, kurcze że ja nie mam nikogo kto by mi w Anglii kupił.

Dlatego cieszę się jeszcze bardziej bo to najnowszy model z tego co się orientuje a cena jak za nowy 200 zł na Polskie to żadna. W Polsce jak widzisz za ten sam model zapłaciłabym w granicy 600 zł a to już kwota nierealna dla mnie :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Czytałam Was dziś trochę ale coś moje wiadomości nie chciały się wysłać.

Trzymam kciuki za Was wszystkie byście jak najdłużej były w dwupaku <3

A.Kasia lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • polin Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam chela mag b6 i od dzisiaj będę brała codziennie - do tej pory nie brałam. Podczas kąpieli nie było źle.

marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżące bardzo przeżywam każdą z Was i trzymam kciuki byście dotrwaly jak nadłużej w dwupaku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:11

A.Kasia, perła ziemi, Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, Madlene.:), wiewiórka17, Est, muminka83, Karka, Kate84, Lilou1984, RudyTygrysek, Izoleccc, ksanka, Magda lena, She86, Kaarolina lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy mam ogromny problem z otarciami w pachwinach... ;( posmaruje alantanem i dzień jest dobrze a potem znów to samo :(

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mi Pani doktor dzisiaj zwróciła na to uwagę, aż mi zagladała w pachwiny. Mam tam czerwone wrastają mi włoski i się tak zbiera. Ja spróbuje sudocrem albo jak przyjdzie pudrem dla dziecka :P Nigdy nie miałam problemu, więc może to normalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 20:36

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka ja miałam takie problemy przed ciążą , bo uda obcierają się o siebie, ale nie aż tak...zawsze dzień , dwa i po krzyku.
    Teraz jest masakra! Chyba też zapytam mojej ginki co można na to najlepiej stosować.

‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ