X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:*
    Piękne słońce u mnie a po 8 było aż - 15 stopni mrozi nieźle.

Dla mnie też jakość ubranek F&F jest naprawdę dobra,żałuję że nie mam Tesco w swoim mieście:/
    Mam trochę ubranek od nich od kumpeli po jej synkach i z lumpka i są w bardzo dobrym stanie więc wytrzymałe:)

Miłej niedzieli Marcóweczki:)

Est, Madlene.:) lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie w pepco trzeba patrzeć na materiał i też można fajne rzeczy dorwać:) Ja mam troszkę ciuszków z pepco.
    Bardzo dobre jakościowo są ciuszki z tych angielskich firm: next baby,early days i george.
    Mam od nich rzeczy które dorwałam w lumpku w idealnym stanie,nawet od kumpeli po jej dwóch synkach są prawie niezniszczone:)

muminka83 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, ze ciuszki z next baby są świetnej jakości. Za to jeśli któraś z Was ma rodzinę/przyjaciół w USA to polecam firmę Carters bo ich ciuszki nie dość, że są piękne i w przystępnej cenie to w zasadzie niezniszczalne :)

Est, muminka83, She86 lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie wszystkie ciuszki mam z lumpka i mogę powiedzieć, że najładniej wyglądają te z C&A, Next, Early Days. Ubranka z H&M typu body, śpiochy itd. bardzo się rozciągają. Natomiast ubranka ze Smyka, które dostałam od koleżanki (po jednym dziecku) są okropne - bardzo zmechacone. Nie wiem czy jest to zależne od sposobu (np. temperatury, ilości, użytych detergentów) prania. Mam kilka nowych sztuk i po pierwszym praniu (w zwykłym proszku + płyn) wyglądają ok.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dostałam sporo ciuszków od siostry więc z zakupami jakoś nie szaleję ale jak widzę okazję to coś kupię małemu :) wiem, że szybko wyrośnie i staram się nie wydawać dużo na ubranka. Ostatnio udało mi się wylicytować kombinezon na wyjście ze szpitala za 7 zł :P wydaje mi się całkiem fajny i jak przyszła paczka to byłam mile zaskoczona, że taki stan :) ( zdjęcia z aukcji )
    2129xc6.jpg
    359bcih.jpg

Renka88, Est, Magda lena, Karka, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam sie z wami w 29/30 tc. Kiedy 2 mce temu wylądowałam w szpitalu z potężna infekcja i twardnieniami modliłam sie zeby dotrwać chociaż do tego czasu. Teraz oczywiście kolejny szczebel-34 tydz :) powiedzcie mo prosze czy wy tez nieraz czujecie jak maluch wypina swoje fragmenty ciała i możecie je normalnie wymacac? Nie wiem co to konkretnie ale czuje takie twarde uniesienie które schodzi kiedy maluch sie przesunie. Ale zastanawiam sie czy w tym czasie to prawidłowe? Czy moze nie brak mi miejsca?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 mi się mała cały dzień wypina, jestem chyba w stanie odróżnić czy to nóżka czy głowa:)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Martka89 mi się mała cały dzień wypina, jestem chyba w stanie odróżnić czy to nóżka czy głowa:)
    Wystarczy ze ktoś napisze ze to norma i juz jestem spokojniejsza :)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta moj maly uwielbia sie wypinac :D czuje z jednej strony jak sie zapiera nozkami, a po prawej stronie obok pepka wypina tylek :) uwielbia ta pozycje, a w szczegolnosci jak leze na boku :) raczki akurat czuje bardzo nisko, bo smyra mnie po kosci lonowej lub po kosciach od miednicy :)

domiii lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam stronkę, fajne pomysły na zdjecia, może któraś znajdzie inspirację :)
    http://kidsactivitiesblog.com/66347/adorable-maternity-photos

olatychy lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka mój mały też tak się wypina :-)

Olatychy rzeczywiście super jest ten kombinezon!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawialam z serii carters newborn bo są malutkie.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:26

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka u mnie to na porządku dziennym już od kilku tygodni, nawet niedawno wrzucałam zdjęcie mojego małego wypinacza :D

Gośśś mam dokładnie tak samo - śmiesznie jak się zapiera nóżkami i wypina pupę :D i rączki też czuję nisko, bo tam ma też główkę i czuję te śmigające paluszki :)

Kochane, zastanawiam się nad balsamem do ciała, bo Palmers, którego używałam od dłuższego czasu właśnie mi się skończył i teraz jak kupię to będzie znaczyło, że będę też używała go po ciąży, a chyba nie wszystkie mają takie przeznaczenie - polecacie coś poza Palmersem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 12:51

Gośśś lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii, ja przerzuciłam się jakieś 2 miesiące temu z Palmersa na Babydream dla babeczek w ciąży i jestem zachwycona (tani i super nawilża). Będę go stosowała również po porodzie. Dodatkowo muszę coś na cellulit kupić na tyłek i uda... :( bo się nazbierało tego...
    Wiem, że jest jakieś masło z Ziaji przeznaczone po porodzie.

domiii lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Witajcie dziewczyny :)

Właśnie piekę placek z serowymi kleksami z przepisu którejś z Was, trochę mi się kleksy zalaly, ale to mój pierwszy placek będzie poprostu serowo czekoladowy :p

Mam pytanie czy któraś z Was chciałaby sorbifer durules 1 op. albo tardyferon 1op całe i jedno bez jednej tabletki? Wyślę za darmo :)

Tardyferon-Fol masz ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Est Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja mogę polecić Elancyl, stosuję oliwkę+ balsam.
    Ale może nie jestem obiektywna, bo od początku ciąży używam tylko tego i nie mam porównania. Zadowolona jestem bardzo, bo po pierwsze nie mam nawet cienia rozstepu, po drugie dobrze nawilża a z tym mam zawsze problem, i po trzecie nie ma intensywnego zapachu (a oliwka jest w ogóle bezzapachowa).

domiii, Madlene.:) lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do sprzedania palmers jak któraś dziewczyna by chciała bo mi nie podszedł.użyłam go dwa razy.

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olaTychy piękny kombinezon trafiłaś!
    domii mi też się skończył palmers i teraz kupuje balsam babydream bo używałam równolegle na działce i chyba nawet lepiej mi pasuje a i cena przy okazji przyjemniejsza. mam wrazenie ze dłużej brzuszek nawilżony po babydream i konsystencja łatwiej wchłanialna.

dziewczyny z krótkimi szyjki wierzę że dotrwacie conajmniej do 35 tyg!

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Tardyferon-Fol masz ?
    Zwykły bez fol :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ