Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie!
Ja również wierzę i trzymam kciuki żebyście kochane wytrzymały jak najdłużej :*
Doskonale rozumiem, że męczycie się i zamartwiacie. Sama jestem osobą, która wszystkim się przejmuje aż za bardzo. Ja staram się od "wizyty" w szpitalu więcej leżeć, lecz w domu nic samo się nie zrobiTwardnieje brzuch nadal, czasem słabo mi sie zrobi, i zauważyłam, że 2x jakby lewy jajnik mnie zabolał, raz lewy. Mała też się wypycha, ale ja niestety nie umiem rozróżnić czym, czuję jak mnie wali np z lewej a z prawej jednocześnie takie smyranie
We wtorek wizyta u gina, bardzo się już niecierpliwię co mi powie o szyjce i ułożeniu córeczki i czy na 100% się gdzieś przypadkiem płeć nie zmieniła
Ubranek mam większość używanych, od 2 koleżanek i trochę sama kupiłam czy to w lumpku czy na fb na grupie. Coś tam też sami kupiliśmy. Ale nie wiem, mam wrażenie, że gdzieś mało mamChociaż słyszę, że mamy za dużo. Dużo to mam 56 i poniżej - właśnie z tych używanych. Muszę chyba kupić coś jeszcze w 62. No i właśnie zamawiać będę body z przodu rozpinane bo mało takich mam, a na początek lepsze
Kupiliśmy od znajomych za 40zł fotelik 0-13 baby design dumbo l. Gdyby wyrosła u góry to mamy jeszcze pożyczony większy trochę. Wózek zdecydowaliśmy jednak, że kupimy samą gondolę ze stelażem, a potem już jakąś konkretną dobrą spacerówkę. Właśnie szukamy gondoli.
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Ja również trzymam kciuki za was, abyście jak najdłużej wytrzymały i nie rozpakowaly sie przed terminem.
Ja dziś najadłam sie strachu co nie miara. Siedzę sobie po śniadaniu z mężem i mówię do niego, no prawie 29 tydzień, a 11 lat temu nasz starszak rodził się przez cc dobrze że teraz jest ok. I poszlam do toalety na 2. Mięsnie napinam delikatnie a tu wyciekać zaczyna ze mnie krew z pochwy - jak na początku miesiączki i maly skrzepik. Zimny pot mnie oblał. Myślę sobie co za ironia losu...Zbladłam, po chwili nic już nie wychodziło. Mówię do męża, jedziemy do szpitala, nie ma co czekać. Po badaniu wszystko dobrze, na usg też. Lekarz nie byl w stanie mi wyjaśnić co było powodem tego krwawienia- bo wszystko pozamykane ale zapisal mi lactulosum na przemiane materii. Uff na szczęscie... mimo to staram się oszczędzać a 12. 01 idę do swojego lekarza.She86 lubi tę wiadomość
-
Co do ubranek dziecięcych, to te z F&F też sobie chwalę. Teraz dla juniora to już trzeba patrzeć też na jakość koszulka, koszulce z FF nie równa, ale maluszkowe ciuszki są ok.
Ja mam zakupione ciuszki z h&m, f&f,c&a, reserved i smyk - wydaję mi się ze jakościowo ubranka są podobne do pepco. Z pepco lubię ten sklep można coś fajnego wyczaić ale mam wrażenie że większy wybór jest dla dziewczynek. Troszkę z łowów z lumpka te angielskie marki, plus bluzeczki sportowe nike i dresy.
Przyjechala dziś tesciowa do nas na kawkę i ciasto i co i mnie załamała.... wręczyła cichaczem mężowi wielką siatkę ubranek z lumpka dla DZIEWCZYNKI! Kobieta caly czas miala nadzieję, na wnuczkę. No ja się załamałam i co ja mam z tym zrobić wystroić Filipa w sukieneczki różowe. Nie powiem, fajne i ładne rzeczy większość. Nie prane póki co, ani nie prasowane. Nie mam komu nawet oddać, czy odstąpić. Muszę pomyśleć moze wstawię tu na bazarek po dobrej cenie, ale czy prać wczesniej? Mąż mi to wszystko pokazał jak pojechala już do domu... zadzwoniłam i pytam się co ja mam z tym zrobić, a tesciowa mi placze do słuchawki, ze ona ma 2 synow, i bedzie miala 4 wnuków i jej marzenie się nie spełni.Ewidentnie ma problem.
Mąż sie smieje, ze za 2 lata córeczka.. ja mówię no dobra to się zgodzę, ale Ty bedziesz chodził w ciąży, i dasz mi 200% pewności na córkę. Poza tym niedługo konczę 35 lat więc pierwszej świeżości nie jestem.
-
niecierpliwaa wrote:Malina dobrze że wszystko dobrze. Aczkolwiek dziwne takie krwawienie... Zawału bym chyba dostała. Dobrze że szybko z mężem pojechaliście do szpitala.
Niestety mnie zimny pot oblał z miejsca. Sama nie wiem, być może to jeszcze pozostałości po ciązy blizniaczej, jeden zarodek się nie rozwinął. Zapytam swojego lekarza.
-
Magda lena wrote:Malina, oj. Domyślam się co przeżyłaś. Co to mogło być ... Odpoczywaj!
Dostałaś lub bierzesz luteinę?
Nic, żadnej luteiny, tylko syrop na regulacje wizyt w toalecie. Juz wiem, ze w tym szpitalu nie bedę rodzić, pojechaliśmy do najbliższego w cetrum miasta a nie do tego gdzie mój gin pracuje.
-
Hej shaja, na moim polowkowym lekarz wypisać statystyki porodu przy Pessarze i szyjce jak moja.
Wklejam dla przypomnienia
statystyki dla szyjki 12mm
Ryzyko wcześniejszego porodu
Przed 28 tc 4%
Przed 31 tc 7.3%
Przed 34 tc 13.2%
Przed 37 tc 28%
Malina ja bym chyba też umarła jakbym zobaczyła krew na muszli, i muszę przyznać że sprawdzanie papieru po każdym podparciu mi zostało z 1 trymestru.
A co do wieku to co to jest 35 lat - pełnia życia. A mi aż dziwnie że na 40 zamiast botoksu dostanę Zosie
Bo rocznikowo to ja już 40 i chyba jestem z was najstarsza.
Ja ubranka kupowałam głównie ze smyka i 51015, jak również kupiłam od sprzedawcy helwis_n polecala go Muminka.
Na pierwsze 3 miesiące mam chyba wystarczająco, jakieś 6 kompletów 56, 3 komplety 62 i 3 68 resztę będę dokupienia z czasemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 19:23
Est lubi tę wiadomość
-
Magdalena, ja wlaśnie wybieram się na Zaspę, pomimo braku zzo. Też słyszalam dość dobre opinie na Wojewódzkiego ale też i mało ciekawe. Wiadomo na kogo się trafi. Tu lekarz był nie dość że mało rozmowny to jeszcze próbował mi wmówić, że to z odbytu. Odpowiedzialam mu, że jeszcze umiem rozróżnić odbyt od pochwy :)Aż sama nie wiem, skąd mi się na taką odwagę zebrało.
-
Olu, a co u ciebie?
Teraz okres około noworoczny pewnie wszystko w szpitalu jest w trybie stand by i monitorowanie na bieżąco.
Mam nadzieję że czujecie się dobrze.
Mamusie leżące mam pytanie do was, czy was również bola biodra od lezenia? Ja ostatnio jak się budzę nawet po 1h snu to ledwo jestem w stanie się odwrócić tak mnie boli.
Abstrahując jeszcze chodzenie na dystansie maratonczyka- czyli do kibelka i z powrotem chodzę jak połamana, albo przegieta do przodu albo ciągnąca noge
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 19:31
-
Ksanko, piękny prezent na 40 urodzinki.
Mojego męża z dalszej rodziny kuzynka w listopadzie urodziła w wieku 44 lat- 7 synka. Chlopaczek 4700 i 60 cm - Jest moc duży chłop.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 19:32
ksanka lubi tę wiadomość
-
ponawiam pytanie o śpiworek? nikt nie kupował?
a co myślicie o takim wózku?
http://www.bobowozki.com.pl/wozki-zwrotne-4-kola/trzyfunkcyjne/p/bebetto-flavio-3w1-2015-wozek-gleboko-spacerowy-fotelik-maxi-cosi-citi-torba-pielegnacyjna-gratis-2270.php
-
Niecierpliwa, ja jeszcze komody nie mam
wszystko jest u mamy.
Kochana kobieta - wszystkie ubranka mi poprala i poprasowala i wymrozila.
Ja czekam na mojego męża by przeniósł swoje rzeczy do swojej szafy i chyba dziś mu się to uda.
Fajnie bo w końcu poczuje że on też oczekuje malutkiej