X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Ojej jaki duży chłopak, domyślam się że rodziła Cc.
    Ja sama chyba wolałabym sn, prowadzący też raczej na sn mnie nastawia ale ja mam obawy.
    1.wiek
    2. Ciąża leżąca
    3. Cukrzyca ciążowa - ale tylko z dieta.
    No zobaczymy czy dam radę udźwignąć to.

Własnie rodziła SN. Szok jak dla mnie, ale to 7 poród więc rozruch na dole częsty jak to teściowa moja mawia, znaczy się powtarza po innych.

Ja też bardzo chciałabym rodzić SN, jestem 10 lat po cc więc wszystko zagojone dobrze, ale jak będzie okaże się na miejscu.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent, ja kupiłam coś takiego
    http://www.smyk.com/motherhood-spiworek-3w1-kwiatki-kropki,p1063536679,swiat-niemowlaka-p

Malina mnie to trochę przeraża - bo to moja 1 ciaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 20:10

Vincent lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent ja śpiworka nie kupowałam ale fajne były w c&a tyle że już dosyć dawno.

Wózek fajny :) ale nie znam osobiście o nim opinii.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zapytam mam które są na chodzie. Ćwiczycie w domu? , rozciągacie swoje mięsnie krocza? Ja przyznam się szczerze, że jeszcze nie zaczęłam nawet, choć położna na SR mówiła że już najwyższy czas. Położna na SR polecala ćwiczenia z piłką teraz na dniach będzie własnie taka piłka dostępna w Lidlu. Rozważam jej zakup.

Choć teraz po tym incydencie z krwawieniem nabralam strachu na cokolwiek i czekam na wizytę u doktora.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Vincent, ja kupiłam coś takiego
    http://www.smyk.com/motherhood-spiworek-3w1-kwiatki-kropki,p1063536679,swiat-niemowlaka-p

Malina mnie to trochę przeraża - bo to moja 1 ciaza

Mocno trzymam kciuki aby wszystko się odbyło zgodnie z Twoim zamysłem. Musi być dobrze! :))

ksanka lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje ksanka, też nad takim śpiworkiem się zastanawiam, bo podobno rośnie razem z dzieckiem i na dłużej go starczy, a jak materiałowo dobrze jest wykonany?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mialam śmieszną sytuację, leżalam sobie na lewym boku i czytalam ksiązkę. Książka byla oparta o mój brzuch i maly kopnął i książka wypadła mi z rąk :)

Magda lena, ksanka, niecierpliwaa, krówka_muffka, Lilou1984, She86, Renka88, domiii, Czarodziejka87, Mania1718, Kate84, perła ziemi, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materiału też jest fajny. Po pierwszym praniu ładnie wygląda nic się nie zmechacil.
    Także mam nadzieję że będzie dobrze służył.
    Ma też nieźle opinie więc zobaczymy

bl9cuay3kworwxbg.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Powiem Wam że mnie tak dziś brzuszek swedzi.,wy też tak macie?chyba się skóra bardzo naciąga..
    Rano uzywam olejku do masażu hipp a wieczorem emolium oliwke z lipidami to skóra aż mi się błyszczy..a dziś swedzi
    Powiem wam dziewczyny że moja koleżanką teraz jest w 36 tygodniu ciąży a jej mała waży 3400g a jest przestraszona bo bardzo duza a raczej donosi do terminu z tego co mówiła.
    Dziewczyny szyjkowe będzie dobrze !! Caluje

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Ja mam do sprzedania palmers jak któraś dziewczyna by chciała bo mi nie podszedł.użyłam go dwa razy.

Wiewiórka, co do Palmers wysłałam Ci zaproszenie :)
    Ja na ten moment kupiłam używanych ciuszków od koleżanki za 200 zł.
    Resztę pożyczyła mi koleżanka i wystarcza pewnie na kilka pierwszych miesięcy.

Kupiliśmy wczoraj lozeczko z Klupś, ciemny braz, zamówiłam już biała pościel do niego w baranki i zbankrutowalam :( ;)

Zamówiliśmy też wozek Adamem Pajero :)

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Est Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka , tak, bolą mnie biodra jak cholera, ale na szczęście tylko w nocy, dziwne..

Malina to rzeczywiście najadlas się strachu, dobrze, że wszystko ok.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam chodzić na ćwiczenia dopiero od niedawna, bo wcześniej pracowałam i nie było jak, poza tym po pracy średnio miałam siły. Chodzę 1 w tygodniu na pilates dla kobiet w ciąży i 1-2 raz tak ogólnie na siłownie - chodzę na bieżni i ćwiczenia bardziej na uda i rozciągające.

Chciałabym też zacząć jakieś ćwiczenia na "łatwy poród", ale coś w necie musze pogrzebać.

Ad. kremów, to ja też polecam Palmersa, ale dużo lepsze jest to masło, które używam codziennie na noc (za tłuste na dzień). Rano smaruje się czymś lżejszym na zmianę mam balsam Pharmaceris, Palmers, Ziaja i Babydream

Moja córcia chyba jakoś w poprzek się często układa bo ładuje po bokach :) Ogólnie też kształt mojego brzuszka jest tak dość na boki :P Ciekawe czy się ładnie obróci bo bardzo chce SN :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 20:40

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 nieźle się najadłaś strachu,współczuje, ja zawsze w toalecie sprawdzam "papier" w razie w.

Byłam na małych zakupach z M. , kupiłam kilka kosmetyków do pielęgnacji Hipp, pampersy itp. Mój mnie załamał ciągłymi komentarzami, " a po co to, po co tamto. Stanik do karmienia to sam Ci zrobię z twoich starych :D". Mamy jeszcze tyle rzeczy do kupienia, chyba zawału dostanie hihihihih

Vincent ja nie wiem czy będę kupować śpiworek, nie wiem czy nie za dużo tego, rożki, otulacze, śpiworki.

28whyx8d41olhvnv.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesylamy noworoczne buziaki:*

Vincent, ksanka, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bólu biodra ja też mam. Najczęściej w nocy ale zdarzają się i w dzień. Dziwne są te bóle. Takie paraliżujace...

Madlene ja właśnie dostałam 2 rożki dlatego śpiworka nie kupuję.

Basia mój posladkowo i mam taką okrągła piłkę jak to mój M mówi :) a jak wystawia główkę u góry to taki śmieszny się robi, spiczasty.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Malina81 nieźle się najadłaś strachu,współczuje, ja zawsze w toalecie sprawdzam "papier" w razie w.

Byłam na małych zakupach z M. , kupiłam kilka kosmetyków do pielęgnacji Hipp, pampersy itp. Mój mnie załamał ciągłymi komentarzami, " a po co to, po co tamto. Stanik do karmienia to sam Ci zrobię z twoich starych :D". Mamy jeszcze tyle rzeczy do kupienia, chyba zawału dostanie hihihihih

Vincent ja nie wiem czy będę kupować śpiworek, nie wiem czy nie za dużo tego, rożki, otulacze, śpiworki.

wiem, ze od tego wszystkiego szału można dostać... a jaki rozmiar stanika kupiłaś? taki jak masz teraz czy większy? bo też muszę jakiś wybrać...

atdc20mm6bz4wcm9.png

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez gęganie mężusia w końcu nie kupiłam, poczekam do lutego, bo właśnie boje się co będzie z rozmiarem, a już mi piersi urosły o 2 rozmiary co najmniej.

28whyx8d41olhvnv.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent, ja kupiłam 2 śpiworki ze Smyka :)

odnośnie ćwiczeń - dzisiaj mieliśmy spotkanie z wykupioną położną i przy okazji zrobiła nam indywidualną szkołę rodzenia - powiedziała, że najważniejsze jest ćwiczenie mięśni Kegla 3x dziennie po 20 minut; nie więcej, żeby nie przećwiczyć. masaż krocza i inne tego typu - powiedziała, żeby sobie to odpuścić, bo ponoć wiele to nie zmienia w efekcie końcowym

apropo bóli pleców - zaczęłam robić kilka razy dziennie koci grzbiet i kłaść się na plecach na piłce i tak wyginać się trochę - pomaga :) jakby któraś miała też problemy

ps. czy planujecie znieczulenie zewnątrzoponowe??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:21

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina biedulko wyobrażam sobie co czułaś..miałam tak samo na początku przez krwiaka..
    Dobrze,że wszystko ok u Ciebie:)

Vincent ja nie kupowałam śpiworka,mam rożek i myślę,że on wystarczy :)

Madlene ja też właśnie planuję zakup staników w lutym.
    Mam nadzieję,że znajdę odpowiednie :)

Madlene.:), Vincent lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar o znieczuleniu porozmawiać z położną, aczkolwiek bardziej jestem na tak. Jeżeli nie będzie mnie tragicznie bolało spróbuję urodzić bez, ale jak nie dam rady to poproszę o znieczulenie.

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ