Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ksanka wrote:Ojej jaki duży chłopak, domyślam się że rodziła Cc.
Ja sama chyba wolałabym sn, prowadzący też raczej na sn mnie nastawia ale ja mam obawy.
1.wiek
2. Ciąża leżąca
3. Cukrzyca ciążowa - ale tylko z dieta.
No zobaczymy czy dam radę udźwignąć to.
Własnie rodziła SN. Szok jak dla mnie, ale to 7 poród więc rozruch na dole częsty jak to teściowa moja mawia, znaczy się powtarza po innych.
Ja też bardzo chciałabym rodzić SN, jestem 10 lat po cc więc wszystko zagojone dobrze, ale jak będzie okaże się na miejscu.
-
Vincent, ja kupiłam coś takiego
http://www.smyk.com/motherhood-spiworek-3w1-kwiatki-kropki,p1063536679,swiat-niemowlaka-p
Malina mnie to trochę przeraża - bo to moja 1 ciazaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 20:10
Vincent lubi tę wiadomość
-
Tak się zapytam mam które są na chodzie. Ćwiczycie w domu? , rozciągacie swoje mięsnie krocza? Ja przyznam się szczerze, że jeszcze nie zaczęłam nawet, choć położna na SR mówiła że już najwyższy czas. Położna na SR polecala ćwiczenia z piłką teraz na dniach będzie własnie taka piłka dostępna w Lidlu. Rozważam jej zakup.
Choć teraz po tym incydencie z krwawieniem nabralam strachu na cokolwiek i czekam na wizytę u doktora.
-
ksanka wrote:Vincent, ja kupiłam coś takiego
http://www.smyk.com/motherhood-spiworek-3w1-kwiatki-kropki,p1063536679,swiat-niemowlaka-p
Malina mnie to trochę przeraża - bo to moja 1 ciaza
Mocno trzymam kciuki aby wszystko się odbyło zgodnie z Twoim zamysłem. Musi być dobrze!)
ksanka lubi tę wiadomość
-
Ja dziś mialam śmieszną sytuację, leżalam sobie na lewym boku i czytalam ksiązkę. Książka byla oparta o mój brzuch i maly kopnął i książka wypadła mi z rąk
Magda lena, ksanka, niecierpliwaa, krówka_muffka, Lilou1984, She86, Renka88, domiii, Czarodziejka87, Mania1718, Kate84, perła ziemi, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Powiem Wam że mnie tak dziś brzuszek swedzi.,wy też tak macie?chyba się skóra bardzo naciąga..
Rano uzywam olejku do masażu hipp a wieczorem emolium oliwke z lipidami to skóra aż mi się błyszczy..a dziś swedzi
Powiem wam dziewczyny że moja koleżanką teraz jest w 36 tygodniu ciąży a jej mała waży 3400g a jest przestraszona bo bardzo duza a raczej donosi do terminu z tego co mówiła.
Dziewczyny szyjkowe będzie dobrze !! Caluje
-
wiewiórka17 wrote:Ja mam do sprzedania palmers jak któraś dziewczyna by chciała bo mi nie podszedł.użyłam go dwa razy.
Wiewiórka, co do Palmers wysłałam Ci zaproszenie
Ja na ten moment kupiłam używanych ciuszków od koleżanki za 200 zł.
Resztę pożyczyła mi koleżanka i wystarcza pewnie na kilka pierwszych miesięcy.
Kupiliśmy wczoraj lozeczko z Klupś, ciemny braz, zamówiłam już biała pościel do niego w baranki i zbankrutowalam
Zamówiliśmy też wozek Adamem Pajero
wiewiórka17 lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Ja zaczęłam chodzić na ćwiczenia dopiero od niedawna, bo wcześniej pracowałam i nie było jak, poza tym po pracy średnio miałam siły. Chodzę 1 w tygodniu na pilates dla kobiet w ciąży i 1-2 raz tak ogólnie na siłownie - chodzę na bieżni i ćwiczenia bardziej na uda i rozciągające.
Chciałabym też zacząć jakieś ćwiczenia na "łatwy poród", ale coś w necie musze pogrzebać.
Ad. kremów, to ja też polecam Palmersa, ale dużo lepsze jest to masło, które używam codziennie na noc (za tłuste na dzień). Rano smaruje się czymś lżejszym na zmianę mam balsam Pharmaceris, Palmers, Ziaja i Babydream
Moja córcia chyba jakoś w poprzek się często układa bo ładuje po bokachOgólnie też kształt mojego brzuszka jest tak dość na boki
Ciekawe czy się ładnie obróci bo bardzo chce SN
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 20:40
-
Malina81 nieźle się najadłaś strachu,współczuje, ja zawsze w toalecie sprawdzam "papier" w razie w.
Byłam na małych zakupach z M. , kupiłam kilka kosmetyków do pielęgnacji Hipp, pampersy itp. Mój mnie załamał ciągłymi komentarzami, " a po co to, po co tamto. Stanik do karmienia to sam Ci zrobię z twoich starych". Mamy jeszcze tyle rzeczy do kupienia, chyba zawału dostanie hihihihih
Vincent ja nie wiem czy będę kupować śpiworek, nie wiem czy nie za dużo tego, rożki, otulacze, śpiworki.
-
Co do bólu biodra ja też mam. Najczęściej w nocy ale zdarzają się i w dzień. Dziwne są te bóle. Takie paraliżujace...
Madlene ja właśnie dostałam 2 rożki dlatego śpiworka nie kupuję.
Basia mój posladkowo i mam taką okrągła piłkę jak to mój M mówia jak wystawia główkę u góry to taki śmieszny się robi, spiczasty.
Madlene.:) lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Madlene.:) wrote:Malina81 nieźle się najadłaś strachu,współczuje, ja zawsze w toalecie sprawdzam "papier" w razie w.
Byłam na małych zakupach z M. , kupiłam kilka kosmetyków do pielęgnacji Hipp, pampersy itp. Mój mnie załamał ciągłymi komentarzami, " a po co to, po co tamto. Stanik do karmienia to sam Ci zrobię z twoich starych". Mamy jeszcze tyle rzeczy do kupienia, chyba zawału dostanie hihihihih
Vincent ja nie wiem czy będę kupować śpiworek, nie wiem czy nie za dużo tego, rożki, otulacze, śpiworki.
wiem, ze od tego wszystkiego szału można dostać... a jaki rozmiar stanika kupiłaś? taki jak masz teraz czy większy? bo też muszę jakiś wybrać... -
Vincent, ja kupiłam 2 śpiworki ze Smyka
odnośnie ćwiczeń - dzisiaj mieliśmy spotkanie z wykupioną położną i przy okazji zrobiła nam indywidualną szkołę rodzenia - powiedziała, że najważniejsze jest ćwiczenie mięśni Kegla 3x dziennie po 20 minut; nie więcej, żeby nie przećwiczyć. masaż krocza i inne tego typu - powiedziała, żeby sobie to odpuścić, bo ponoć wiele to nie zmienia w efekcie końcowym
apropo bóli pleców - zaczęłam robić kilka razy dziennie koci grzbiet i kłaść się na plecach na piłce i tak wyginać się trochę - pomagajakby któraś miała też problemy
ps. czy planujecie znieczulenie zewnątrzoponowe??Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:21
-
Malina biedulko wyobrażam sobie co czułaś..miałam tak samo na początku przez krwiaka..
Dobrze,że wszystko ok u Ciebie:)
Vincent ja nie kupowałam śpiworka,mam rożek i myślę,że on wystarczy
Madlene ja też właśnie planuję zakup staników w lutym.
Mam nadzieję,że znajdę odpowiednie
Madlene.:), Vincent lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016