X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za informacje :) chyba spróbuję ten Babydream...
    Elancyl jest chyba dość drogi, bo kiedyś go miałam, ale może trafię gdzieś na promocję.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    olatychy mam pytanko. A jakiej jakości są te ciuszki???
    Przyznam szczerze, ze w ogóle nie zaglądam na dział dziecięcy w dużych sklepach. Raczej kupuję w Smyku lub podobnym sklepie. Zawsze mi się wydawało, że w dużych sklepach jakość ubrań jest okropna i nie warto kupować. Z drugiej strony cena zachęca, zwłaszcza, że jak się podsumuje wszystkie wydatki na wyprawkę to oczy wychodzą na wierzch. Chyba też kupię parę tańszych ubranek.

To różnie bywa. Ja osobiście całą wyprawkę kupiłam nową. Kupuję na wyprzedażach. Mam rzeczy z Zary, Nexta, Reserved czy Ewa Klucze. C&A też lubię - szczególnie starsze dzieci można ubrać nietuzinkowo. Uwielbiam kolory. Syn rzadko chodzi w ciemnych - 90 % to kolory żywe, jasne :D
    Mam sporo przyjaciół za granicami kraju więc sporo u nich kupowałam przez internet a oni od wysyłali do mnie ciuszki.
    Smyk nie przepadam - wydają mi się bardzo szerokie te ciuszki i nieproporcjonalne. Wynika to chyba z faktu że mam 3 ulubione marki i raczej w nich operuje. Mam tą nieuleczalną chorobę że uwielbiam ubierać moje dzieci :P co powoduje że chodzą lepiej niż ja :P hihi Patrzę na metkę i na to by była to bawełna a nie coś sztucznego. Czasem te markowe rzeczy mogą być bardzo złe jakościowo więc oprócz firmy warto patrzeć na jakość.
    Moja mam też kupiła mi parę ubranek :D

Rano zaliczyłam spacerek z synkiem i mężem. Zmarzliśmy jak diabli. Ręce i nosy czerwone :P
    Potem na moment wpadła na herbatę znajoma :P a teraz gotuję obiadek bo głodna jak diabli jestem :P

Witam się moje kruszynki z wami w 29 tygodniu ciąży. :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 13:35

Madlene.:), ryjkek, Kate84, Czarodziejka87, Est, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używane z tego co patrzyłam mam najwięcej Next, George i h&m. Wyglądają jak prawie nowe. Najgorzej w ogóle prezentują się body i pajace bo są rozciągnięte.

Nowe co kupiłam to mam z Pepco ( ale właśnie trzeba patrzeć bo nie wszystkie są dobrej jakości), c&a, h&m i jeszcze z hurtowni ode mnie ale nie wiem jaka to firma . piszą że bawełna 100%. Wyglądają na porządne :)

Moim zdaniem dużo jednak też zależy od sposobu prania i użytkowania...od jednej znajomej dostałam ciuszki, kocyki itp i niestety wszystko zmechacone i rozciągnięte...

muminka83, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja dzisiaj w kiepskiej kondycji bo od wczoraj boli mnie dość mocno brzuch.. nie kojarzę takiego bólu z pierwszej ciąży i trochę mnie to martwi, ale przy Was Dziewczyny to i tak pikuś.

Ola mocno trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że jednak wytrzymasz dłużej niż te 2 tygodnie!

Mąż wraca jutro do pracy i jakoś mi tak smutno, bo się człowiek do dobrego przyzwyczaja :)

Co do ubranek to ja mam po Krzysiu mnóstwo ale nie mogłam się odpędzić od kupna kolejnych i jak coś mi wpadnie w oko to kupuję, aż mój P się po głowie stuka :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziewczyny wybieram się jutro do szkoły rodzenia, bo mój M mnie ciągnie. Mówili o jakims luznym stroju i butach na zmiane. Czyli getry plus bluzka czy dres? A buty adidasy? Zobaczymy jutro co ciekawego będzie choć wcale nie chce mi się iść...

relggu1r2zuga2rf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka moja mała wypina się cały czas, co chwilę jakieś akrobacje, kopniaki, drapanie, czasem takie dziwne szybkie ruchy rączkami czy nóżkami jakby jeździła na rowerku czy grała w coś łapkami :-D ogólnie wiecznie żywe dziecko :-D

Domii co do kremu to ja zostanę chyba przy bio Oil i pharmaceris tylko jak się skończą przerzucę się na te po ciąży. Jestem zadowolona, jak narazie żadnego rozstępu choć cellulit się pojawił :-P

Kurde leżenie to jednak sprzyja częstemu jedzeniu no przynajmniej u mnie :-P

Co do ciuszków ja mam różne szczerze mówiąc ze smyka, Tesco, internetu, tkmax itp a wszystko wyjdzie z czasem co było najlepsze :-)

domiii lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii ja na początku używałam palmersa potem przerzuciłam się na oliwke Babydream fur mama i jest bardzo fajna,dobrze nawilża i ma dobry skład:)
    Po ciąży też jej będę używać.

Muminka ja też mam kilka ciuszków ewa klucze i polecam:)

domiii lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa Klucze ma też sklep internetowy http://sklep.ewaklucze.pl/ :P

Czarodziejka87, kamka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w skończonym 31 tygodniu, zaczynam 32!!!
    Wczoraj pomalowałam pokój Emila, i zaczęło do mnie docierać że to już zaraz! Że za kilka tygodni moje życie zmieni się i wypełni je śmiech kolejnego bąbla!
    Ależ jestem szczęśliwa!
    Wróciłam z chrzcin, strasznie lubię robić zdjęcia w takiej aurze, lampki, bokehy, cudnie wszystko wygląda....

d'nusia, Kate84, Czarodziejka87, Est, ksanka, Madlene.:), Mania1718 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Odwiedzili mnie znajomi i mówią, ze nigdy nie widzieli matki tak przygotowanej na powitanie dziecka na 3 miesiące przed porodem. :D dumna :D ahaha
    A i tak nie widzieli 75% w szafach ...

Czarodziejka87, Madlene.:), Malina81, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jak dobrze, że to już bliżej końca :)
    Mam nadzieje, że każda dotrwa do bezpiecznego okresu dla maluszka.
    Ja cały czas oszczędzam się, leże i czekan na wizytę, jeszcze ponad tydzień.
    Pomału kompletuje wyprawkę, czy kupowałyście śpiworki? podzielcie się jakimiś linkami, bo już zgłupiałam jaki wybrać...

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, czuje sie jakbym siedziała na bombie.... Strasznie sie boje każdego dnia i jestem myślami z wszystkimi dziewczynami z kłopotami w ciazy. Wczoraj miałam wizytę... Od założenia pessara przy szyjce 2,6 minęło prawie 2 tygodnie, pessar siedzi ładnie ale... Szyja sie skróciła o ok 2-4mm i zrobił sie malutki lejek od wewnątrz ale pęcherz sie nie wpukla. Dr powiedziała ze bardzo dobrze ze został założony ten pessar... Szyjka miękka :( mam dalej sie oszczędzam ale nie wolno mi tylko leżeć zeby nie osłabić mięśni miednicy i nóg które tez trzymają macice. Jeszcze jedna dość kiepska informacja to córa jest malutka... :( 11 centyl 1460g w 31 i 2d co tu zrobić zeby lepiej przybierała na wadze?? :( pozdrawiam Was wszystkie i ściskam mamy z szyjkowymi problemami :*

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej shaja, cieszę się ze pessar trzyma, u mnie 18.12 szyja była juz tylko 12mm i lejek ale pessar daje szansevi nadzieje na donoszenie do bezpiecznego momentu,
    Co do malutkiej to gdzieś czytalam ze jedzenie bardziej białkowe jaja, ryby, sery chude przyspieszają przyrost masy maluszka.
    Ja tak jadlam i malutka miała dobre przyrosty kolejne sprawdzenie zavtydzien i mam nadzieje trend będzie utrzymany.

Pamiętaj tez ze USG jest szacunkowe i jeśli lekarka miała problem ze zamierzeniem nóżki, brzuszka czy główki i waga może być nieprawidlowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 16:52

bl9cuay3kworwxbg.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka dziękuje bardzo za rady, właśnie mało jem nabiału wiec juz mam kefir w ręku :) jestem dobrej myśli , damy radę! Choć czasem nachodzą małe doły... Ja juz raz to przeszłam, mam córkę z 34tc jest wszystko ok, ale pobyt w szpitalu wspominam jak koszmar te wszystkie aparatury, rurki, inkubator...

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • She86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja mam niemal taką sama szyjkę jak ksanka 13 mm i też mam lejek... Mała waży dopiero 1200 g. Także zobacz my mamy jeszcze krótsze szyjki więc spokojnie nie panikuj. Twoja szyjka jest naprawdę fajna. Mówią że wartość graniczną to 2 cm

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja a powiedz mi czy dostałaś sterydy dla maluszka w razie "W"?
    Ja przy zakładaniu pessara miałam 21 mm szyjkę, a tydzien później 17 mm. I na tym stanęło. Teraz waha się między 17mm, a 18mm. Może u Ciebie też przystopuje. Widzę, że ten lejek to taki element nierozłączny z problemami szyjkowymi :-/ U mnie pojawił się jak tylko zaczęły pojawiać się problemy z szyją :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w piątek a USG III trymestru 18.01. Ciekawa jestem ile mój mały waży bo ginka nie ważyła Go od 21 tc. Wtedy ważył 427g. Ponoć to dużo :)

Moja szyjka bez zmian . ciągle 35mm . jednak w ostatnich tygodniach czułam takie dziwne kłucie w pochwie a ponoc to objaw skracajacej się szyjki... Zobaczymy

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Jeszcze jedna dość kiepska informacja to córa jest malutka... :( 11 centyl 1460g w 31 i 2d co tu zrobić zeby lepiej przybierała na wadze?? :( pozdrawiam Was wszystkie i ściskam mamy z szyjkowymi problemami :*

Nie wiem czy to zależy od tego co się je....ja przy synku bardzo uważałam co jem, miałam potwornie dobrze zbilansowaną dietę, brałam witaminy i synek był ciągle do tyłu z wagą, a teraz ciągle w biegu, nie mam apetytu na nic, wmuszam w siebie jedzenie na pewno nie tak dobrze zbilansowane jak w poprzedniej ciąży a synek jest powyżej 95 centyla....taka uroda widocznie.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wewnętrzny lejek i szyję na 5 mm bez pessara, więc nie masz jeszcze najgorszej :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • IKA89 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! :)

To ja tylko dodam od siebie:
    -ubranka z Tesco: super, właśnie siostra męża przywiozła mi dostawę po jej synku i dużo jest z Tesco. Ona ma już dwie pociechy i ubranka z Tesco bardzo chwali.
    - ksanka a polecisz dobre sklepy internetowe z ubrankami?
    - jeśli chodzi o mazidła to też używam Elancyl na zmianę z Palmlersem (z oszczędności) Elancyl kupiłam ostatnio na http://www.nowafarmacja.pl/ - polecam.
    - mój Syn tez już ma mało miejsca i strasznie się wypina. Najgorsze, że jak kładę rekę to ucieka :)

A i pochwalę się kupiliśmy dzisiaj wózek Maxi Cosi Mura 4 - używany. Kolor może nie z moich marzeń, ale M się uparł. Czy któraś z Was może też ma?

Udanego wieczoru! :)

ryjkek, Kasia24 lubią tę wiadomość

‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ