X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś miałam kupić taki sam wózek. Bardzo mi się podobał, ale niestety przegrał z X Lander X Move. Przede wszystkim w porównaniu tych dwóch Adamex wydałam się strasznie masywny no ale do tej pory ten wózek jest dla mnie nr 2. ;)

A przy wyborze wózka kierowałam się przede wszystkim funkcjonalnością i jednak bardziej patrzyłam na spacerówkę. Jak wybierałam wózek była ze mną mama i przyszła teściowa i to one z uporem maniaka mówiły mi, że ze spacerówki będę korzystać dużo dłużej niż z gondoli. Dlatego patrzyliśmy głównie na spacerówkę.

alinalii, perła ziemi lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon całe szczęście ,że wszystko jest dobrze !ALe strach musiałbyć. Wiem,że Ci przykro ,że nie mogłaś uczestniczyć w tych warsztatach ale jeszcze będzie na pewno okazja!I przyznam się ,że ja tak samo reaguje jak mi jakiś nowy lek zapisał w ciąży , czytam i czytam ale przecież z drugiej strony chyba oni faktycznie wiedzą co robią ? :)

Karolin@ daj koniecznie znać po wizycie jak szyjka, bo wiem ,że mamy teraz to samo...Ja mam kontrolę dopiero w piątek eh :( Trzymam kciuki za Twoją szyjkę!

Niecierpliwa a ja w ogóle o tym nie słyszałam , jak to sie oblicza? :D aa już wiem czyli u mnie by wychodził 36 tc :P a ja miałam nadzieję donosić do 42 haha ,żeby się nie bujać z eks mężem! No ale chyba mogę pomarzyć teraz przy tej miekkiej i skróconej szyjce ,no i małej tak nisko !

Lilou wow ,szacun dla męża ,że umie tyle sam zrobić!Pięknie pięknie! :)

Madzialena super , gratuluję że wszystko jest dobrze :) Jak ja bym chciała ,żeby moja mała nie była jeszcze w kanale :P eh .Moja waga +7 kg i co najlepsze od nakazu leżenia od 2 tyg +1,5kg haha bo 2 tyg temy było 5,5kg

Alinalii mi się podoba :)

Martka ja jadę na wkładkach od początku ciąży ,takie mam obfitę upławy ,że nie dało by rady bez :P a gęstość i kolor już zmieniały tyle razy ,że hoho

Nataszka całe szczęście ,że alarm fałszywy i wszystko jest dobrze! :)

M+M pięknie ,super i gratuluję .Cieszę się z takich dobrych wieści za każdym razem!

Mamuśki już jesteśmy tak blisko :) dla mnie to taki szok. Wciąż myślę kiedy u nas zaczną się porody i która będzie pierwsza :) dziś mi się śniło ,że urodziłam ale oczywiście nie widziałam twarzy Amelki, jednak wszystko było ok!

Ja w takim razie też kupię tą grubszą czapeczke tylko nadal nie wiem jaki rozmiar?Te w sklepach wydają mi się wielkie?!Co do ubioru to już mniej więcej wiem ,bo raczej nastawiam się na połowę lutego także dziękuje Wam za pomoc :)

Karolina@, Lilou1984, Madzialena90, M+M+?, Falon lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wydają się jakieś duże te zimowe czapeczki..
    Muszę się wybrać do sklepu popatrzeć jak to jest z tą rozmiarówką.

Kate84 jakiej firmy kupiłaś staniki do karmienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:39

Filip 28.03.2016 <3
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie do szpitala podkłady poporodowe, ale takie na łóżko. Wiadomo, że będą wylatywać z Nas różności po porodzie i to obficie, więc żeby nie ubabrać to chyba taki podkład to dobra opcja? Macie jakieś polecone?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo to zrobiłam zakupy ;)

wózek,łóżeczko,komoda,wanienka,przewijak,pampersy,
    kosmetyki firmy LINOMAG, i mase kosmetyczno/higienicznych
    rzeczy dla mnie i małej Emmy ;)

Czarodziejka87, Lilou1984, Kate84, Nataszka2200, Izoleccc, Renka88, Kajola, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, jesteśmy po badaniach i echo serduszka.
    generalnie wszystko dobrze, doktor potwierdził te 2 naczynia odchodzące od aorty, ale jest to wariant normy, drugi pod względem częstotliwości występowania, nawet w 11-27% populacji;
    wszystkie przepływy i inne parametry serduszka w normie, trzeba będzie zrobić takie echo tuż po urodzeniu i wtedy zobaczyć jak jest, ale na dzień dzisiejszy jest dobrze :)

a, i mam zakaz picia zielonej herbaty i soku z grejpfrutów, bo podobno widoczne to było przy badaniach, że piję... nic groźnego, ale muszę odstawić.

z dodatkowych info - Miłosz wazy już 2400 kg (0,5 kg w 2 tygodnie przytył!) ... i kolejny lekarz, który powiedział, że to może być ciąża wcześniejsza... bo jest ponad 2 tyg większy i z dzisiejszych pomiarów termin porodu wychodzi 11 luty... wiec cos czuje, ze to wszystko może się w pierwszej połowie lutego rozwiązać u mnie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 18:13

Magda lena, Czarodziejka87, alinalii, muminka83, Est, Madlene.:), Gośśś, Vincent, Lilou1984, Karolina@, Kate84, Mania1718, A.Kasia, baassiia, Izoleccc, kateee, M+M+?, Renka88, Kajola, Falon, Karka, Mietka 30:), Malina81 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny, bierzecie do szpitala podkłady poporodowe, ale takie na łóżko. Wiadomo, że będą wylatywać z Nas różności po porodzie i to obficie, więc żeby nie ubabrać to chyba taki podkład to dobra opcja? Macie jakieś polecone?

ja pytałam wczoraj położnej o to - powiedziała, że jeśli mam to poleca, żebym wzięła, bo się przydadzą, a te szpitalne są jakieś ceratowe czy coś, więc lepiej mieć swoje :)
    no i 2 opakowania podkładów, czyli tych wielkich podpasek, bo podobno idą jak woda...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Tak :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dobrze, że echo zrobione i te aorty są w wariancie normy. Świetnie, że wszystko inne wyszło dobrze! :*

Hahahaha 2,4kg :) Noo pięknie rośnie! Aż za pięknie :P
    Mi też na 11 lutego z usg wychodzi termin! Ja bym się cieszyła z takiego terminu, bo jak dotrwamy do terminu z om to będzie 4kg jak nic, a tak to wyjdzie poniżej 4kg.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii cieszę się, że wszystko z Miłoszkiem w porządku! Duży chłopak <3
    A powiedz jak u Ciebie sytuacja z Zusem ?

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Domiii dobrze, że echo zrobione i te aorty są w wariancie normy. Świetnie, że wszystko inne wyszło dobrze! :*

Hahahaha 2,4kg :) Noo pięknie rośnie! Aż za pięknie :P
    Mi też na 11 lutego z usg wychodzi termin! Ja bym się cieszyła z takiego terminu, bo jak dotrwamy do terminu z om to będzie 4kg jak nic, a tak to wyjdzie poniżej 4kg.

śmiesznie, bo nie dość, że jesteśmy na tym samym etapie co do dnia to jeszcze prawie identycznie takie duże te nasze maluchy :) i terminy z usg takie same!
    jeszcze urodzimy tego samego dnia :D
    zdecydowanie bym chciała tą pierwsza połowę lutego :) i tak jako przeczuwam wewnętrznie, że na walentynki to prezent będzie ;)

Kate84, Est, Nataszka2200, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Domii cieszę się, że wszystko z Miłoszkiem w porządku! Duży chłopak <3
    A powiedz jak u Ciebie sytuacja z Zusem ?

Kochana, z ZUSem dostarczyłam już wszystkie dokumenty prawnikowi, wydrukowałam ryzę papieru maili, zebrałam świadków etc.
    w tym tygodniu odwołanie będzie skończone, w przyszłym tygodniu składamy, no i czekamy... niestety :/
    mam nadzieję, że ZUS sam zmieni zdanie i nie wyśle tego do sądu, bo by się ośmieszył po takiej ilości twardych dowodów!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi swietne wiesci :) kawal chlopa juz z Miłoszka :)

Magdalena u nas w prawie kazdym szpitalu wymagaja te podklady na lozko, zeby miec swoje. Ja kupilam takie

http://www.aptekagemini.pl/podklad-chlonny-tena-bed-plus-otc-60x90cm-5-sztuk.html

Jak dla mnie sa ok :)

domiii, Magda lena lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę aż zobaczyć na stronie szpitala czy będą takie podkłady potrzebne czy oni mi dadza. Bo w końcu nie pamiętam. :)

Ja rozmiar czapeczki mam na 36 . Z tego co patrzyłam ja miałam obwód główki 35 przy urodzeniu i tego się trzymam że Antek może mieć mniej więcej tak samo.
    Czapkę zimową w takim rozmiarze znalazłam dopiero w hurtowni dziecięcej. Tak to wszędzie były czapki przynajmniej na głowę 2 latka!

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a dlaczego nie wolno zielonej herbaty? Bo ja też codziennie zieloną piję

Falon dobrze że wszystko w porządku, już się przestraszyłam jak zaczynałam czytać twoją wiadomość <3
    Kate84 ja mam zimową czapeczkę dla małej rozmiar 44, najmniejsza w sumie jaka była. Mam zamiar też często chodzić na spacery, a nie spodziewam się bardzo dużych temperatur na początku marca, więc czapa musi być.

Co do popuszczania w majtki :D Lekarz zalecił mi żebym lepiej częściej zmieniała bieliznę i dbała o higienę niż chodziła z wkładkami. Według niego są siedliskiem wylęgania bakterii czyli potem infekcji, także stosuje się do zaleceń.

Kochane ja jutro wizytuje i też jestem ciekawa ile waży moja kosmitka z brzuszka <3

Falon lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka ja kupiłam z firmy Bagatelle, dokładnie te:

http://bagatelle.sklep.pl/wp-content/uploads/2014/10/ALLES-BAGATELLE-BIELIZNA-100.jpg ten bo miał tylko fiszbine

http://bagatelle.sklep.pl/wp-content/uploads/2014/10/ALLES-BAGATELLE-BIELIZNA-087.jpg i beżowy bo one są takie na pół usztywniane tzn miseczka jest dość miękka

Magdalena ja kupiłam do domu taki podkład na łóżko bo w szpitalu dają w razie w . A mamy nowy materac w domu hehe i łóżko więc na końcu mam zamiar na nich spać :P
    http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-90cmx60cm-5-sztuk.html

Domiii super wiadomości ,bardzo się cieszę,że echo wyszło dobrze ale innej opcji nawet nie było! :) i faktycznie dużo przytył w 2 tyg ! :)

Czarodziejka87, domiii lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    śmiesznie, bo nie dość, że jesteśmy na tym samym etapie co do dnia to jeszcze prawie identycznie takie duże te nasze maluchy :) i terminy z usg takie same!
    jeszcze urodzimy tego samego dnia :D
    zdecydowanie bym chciała tą pierwsza połowę lutego :) i tak jako przeczuwam wewnętrznie, że na walentynki to prezent będzie ;)

za zaciskam kciuki żeby moja chciała wyjść tak 15-16 lutego :)

domiii lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, z ZUSem dostarczyłam już wszystkie dokumenty prawnikowi, wydrukowałam ryzę papieru maili, zebrałam świadków etc.
    w tym tygodniu odwołanie będzie skończone, w przyszłym tygodniu składamy, no i czekamy... niestety :/
    mam nadzieję, że ZUS sam zmieni zdanie i nie wyśle tego do sądu, bo by się ośmieszył po takiej ilości twardych dowodów!

To trzymam dalej kciuki :-)

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U nas od jutra powrot do rzeczywistosci i koniec laby. Dzieci wracaja do szkoly i dodatkowe obowiazki powracaja. Z jednej strony ciesze sie bo ile to mozna lezakowac a z drugiej zatanawiam sie jak se poradze z tymi nocami bezsennymi.
    Dzisiaj zakupilam w promocji zele i plyny do plukania Fairy. Jutro ruszam z praniem i prasowaniem :) Juz widze wzruszenia przy prasowaniu tych malenstw :D
    Na stronie fb jest grupa gdzie kupuje polskie wyposazenie i inne rzeczy dla malego. Dzis zamowilam drugi kocyk i podusie minky, mimo ze mam juz jeden komplet to nie moglam sie opanowac ;) Blekit-szaro nienieskie myszki <3
    Pisalyscie o mokrych gatkach i skurczach przepowiadajacych. Ciesze sie czytajac podobne przezycia na tym etapie ciazy, zawsze mam obawy ze mna cos nie tak. a skorcze u mnie juz sie zaczely i obawiam sie dotrwam do terminu. Corke urodzilam w 36tc. Wiem jedno tylko czesty odpoczynek pomoze mi dociagnac do konca lutego. Maly wysilek i brzuch twardy unosi sie go gory.
    W srode mam polozna mam nadzieje ze pomiar macicy bedzie ok.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) dziewczyny jesteście już bardziej doświadczone w ciąży i mam takie pytanie na czczo glukoza wyszła mi 94 a podobno normy dla ciężarnych to 90 tak słyszałam ?to mój wynik jest zły bop juz sama nie wiem a wizyte u lekarza mam we czwartek

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
‹‹ 1461 1462 1463 1464 1465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ