Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gośśś miałam kupić taki sam wózek. Bardzo mi się podobał, ale niestety przegrał z X Lander X Move. Przede wszystkim w porównaniu tych dwóch Adamex wydałam się strasznie masywny no ale do tej pory ten wózek jest dla mnie nr 2.
A przy wyborze wózka kierowałam się przede wszystkim funkcjonalnością i jednak bardziej patrzyłam na spacerówkę. Jak wybierałam wózek była ze mną mama i przyszła teściowa i to one z uporem maniaka mówiły mi, że ze spacerówki będę korzystać dużo dłużej niż z gondoli. Dlatego patrzyliśmy głównie na spacerówkę.alinalii, perła ziemi lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Falon całe szczęście ,że wszystko jest dobrze !ALe strach musiałbyć. Wiem,że Ci przykro ,że nie mogłaś uczestniczyć w tych warsztatach ale jeszcze będzie na pewno okazja!I przyznam się ,że ja tak samo reaguje jak mi jakiś nowy lek zapisał w ciąży , czytam i czytam ale przecież z drugiej strony chyba oni faktycznie wiedzą co robią ?
Karolin@ daj koniecznie znać po wizycie jak szyjka, bo wiem ,że mamy teraz to samo...Ja mam kontrolę dopiero w piątek ehTrzymam kciuki za Twoją szyjkę!
Niecierpliwa a ja w ogóle o tym nie słyszałam , jak to sie oblicza?aa już wiem czyli u mnie by wychodził 36 tc
a ja miałam nadzieję donosić do 42 haha ,żeby się nie bujać z eks mężem! No ale chyba mogę pomarzyć teraz przy tej miekkiej i skróconej szyjce ,no i małej tak nisko !
Lilou wow ,szacun dla męża ,że umie tyle sam zrobić!Pięknie pięknie!
Madzialena super , gratuluję że wszystko jest dobrzeJak ja bym chciała ,żeby moja mała nie była jeszcze w kanale
eh .Moja waga +7 kg i co najlepsze od nakazu leżenia od 2 tyg +1,5kg haha bo 2 tyg temy było 5,5kg
Alinalii mi się podoba
Martka ja jadę na wkładkach od początku ciąży ,takie mam obfitę upławy ,że nie dało by rady beza gęstość i kolor już zmieniały tyle razy ,że hoho
Nataszka całe szczęście ,że alarm fałszywy i wszystko jest dobrze!
M+M pięknie ,super i gratuluję .Cieszę się z takich dobrych wieści za każdym razem!
Mamuśki już jesteśmy tak bliskodla mnie to taki szok. Wciąż myślę kiedy u nas zaczną się porody i która będzie pierwsza
dziś mi się śniło ,że urodziłam ale oczywiście nie widziałam twarzy Amelki, jednak wszystko było ok!
Ja w takim razie też kupię tą grubszą czapeczke tylko nadal nie wiem jaki rozmiar?Te w sklepach wydają mi się wielkie?!Co do ubioru to już mniej więcej wiem ,bo raczej nastawiam się na połowę lutego także dziękuje Wam za pomocKarolina@, Lilou1984, Madzialena90, M+M+?, Falon lubią tę wiadomość
-
Mnie też wydają się jakieś duże te zimowe czapeczki..
Muszę się wybrać do sklepu popatrzeć jak to jest z tą rozmiarówką.
Kate84 jakiej firmy kupiłaś staniki do karmienia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:39
Filip 28.03.2016
-
noo to zrobiłam zakupy
wózek,łóżeczko,komoda,wanienka,przewijak,pampersy,
kosmetyki firmy LINOMAG, i mase kosmetyczno/higienicznych
rzeczy dla mnie i małej EmmyCzarodziejka87, Lilou1984, Kate84, Nataszka2200, Izoleccc, Renka88, Kajola, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane, jesteśmy po badaniach i echo serduszka.
generalnie wszystko dobrze, doktor potwierdził te 2 naczynia odchodzące od aorty, ale jest to wariant normy, drugi pod względem częstotliwości występowania, nawet w 11-27% populacji;
wszystkie przepływy i inne parametry serduszka w normie, trzeba będzie zrobić takie echo tuż po urodzeniu i wtedy zobaczyć jak jest, ale na dzień dzisiejszy jest dobrze
a, i mam zakaz picia zielonej herbaty i soku z grejpfrutów, bo podobno widoczne to było przy badaniach, że piję... nic groźnego, ale muszę odstawić.
z dodatkowych info - Miłosz wazy już 2400 kg (0,5 kg w 2 tygodnie przytył!) ... i kolejny lekarz, który powiedział, że to może być ciąża wcześniejsza... bo jest ponad 2 tyg większy i z dzisiejszych pomiarów termin porodu wychodzi 11 luty... wiec cos czuje, ze to wszystko może się w pierwszej połowie lutego rozwiązać u mnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 18:13
Magda lena, Czarodziejka87, alinalii, muminka83, Est, Madlene.:), Gośśś, Vincent, Lilou1984, Karolina@, Kate84, Mania1718, A.Kasia, baassiia, Izoleccc, kateee, M+M+?, Renka88, Kajola, Falon, Karka, Mietka 30:), Malina81 lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Dziewczyny, bierzecie do szpitala podkłady poporodowe, ale takie na łóżko. Wiadomo, że będą wylatywać z Nas różności po porodzie i to obficie, więc żeby nie ubabrać to chyba taki podkład to dobra opcja? Macie jakieś polecone?
ja pytałam wczoraj położnej o to - powiedziała, że jeśli mam to poleca, żebym wzięła, bo się przydadzą, a te szpitalne są jakieś ceratowe czy coś, więc lepiej mieć swoje
no i 2 opakowania podkładów, czyli tych wielkich podpasek, bo podobno idą jak woda... -
Magda lena wrote:Dziewczyny, bierzecie do szpitala podkłady poporodowe, ale takie na łóżko. Wiadomo, że będą wylatywać z Nas różności po porodzie i to obficie, więc żeby nie ubabrać to chyba taki podkład to dobra opcja? Macie jakieś polecone?
Tak -
Domiii dobrze, że echo zrobione i te aorty są w wariancie normy. Świetnie, że wszystko inne wyszło dobrze! :*
Hahahaha 2,4kgNoo pięknie rośnie! Aż za pięknie
Mi też na 11 lutego z usg wychodzi termin! Ja bym się cieszyła z takiego terminu, bo jak dotrwamy do terminu z om to będzie 4kg jak nic, a tak to wyjdzie poniżej 4kg.
-
Magda lena wrote:Domiii dobrze, że echo zrobione i te aorty są w wariancie normy. Świetnie, że wszystko inne wyszło dobrze! :*
Hahahaha 2,4kgNoo pięknie rośnie! Aż za pięknie
Mi też na 11 lutego z usg wychodzi termin! Ja bym się cieszyła z takiego terminu, bo jak dotrwamy do terminu z om to będzie 4kg jak nic, a tak to wyjdzie poniżej 4kg.
śmiesznie, bo nie dość, że jesteśmy na tym samym etapie co do dnia to jeszcze prawie identycznie takie duże te nasze maluchyi terminy z usg takie same!
jeszcze urodzimy tego samego dnia
zdecydowanie bym chciała tą pierwsza połowę lutegoi tak jako przeczuwam wewnętrznie, że na walentynki to prezent będzie
Kate84, Est, Nataszka2200, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Est wrote:Domii cieszę się, że wszystko z Miłoszkiem w porządku! Duży chłopak
A powiedz jak u Ciebie sytuacja z Zusem ?
Kochana, z ZUSem dostarczyłam już wszystkie dokumenty prawnikowi, wydrukowałam ryzę papieru maili, zebrałam świadków etc.
w tym tygodniu odwołanie będzie skończone, w przyszłym tygodniu składamy, no i czekamy... niestety
mam nadzieję, że ZUS sam zmieni zdanie i nie wyśle tego do sądu, bo by się ośmieszył po takiej ilości twardych dowodów! -
Domi swietne wiesci
kawal chlopa juz z Miłoszka
Magdalena u nas w prawie kazdym szpitalu wymagaja te podklady na lozko, zeby miec swoje. Ja kupilam takie
http://www.aptekagemini.pl/podklad-chlonny-tena-bed-plus-otc-60x90cm-5-sztuk.html
Jak dla mnie sa okdomiii, Magda lena lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ja muszę aż zobaczyć na stronie szpitala czy będą takie podkłady potrzebne czy oni mi dadza. Bo w końcu nie pamiętam.
Ja rozmiar czapeczki mam na 36 . Z tego co patrzyłam ja miałam obwód główki 35 przy urodzeniu i tego się trzymam że Antek może mieć mniej więcej tak samo.
Czapkę zimową w takim rozmiarze znalazłam dopiero w hurtowni dziecięcej. Tak to wszędzie były czapki przynajmniej na głowę 2 latka!Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Domi a dlaczego nie wolno zielonej herbaty? Bo ja też codziennie zieloną piję
Falon dobrze że wszystko w porządku, już się przestraszyłam jak zaczynałam czytać twoją wiadomość
Kate84 ja mam zimową czapeczkę dla małej rozmiar 44, najmniejsza w sumie jaka była. Mam zamiar też często chodzić na spacery, a nie spodziewam się bardzo dużych temperatur na początku marca, więc czapa musi być.
Co do popuszczania w majtkiLekarz zalecił mi żebym lepiej częściej zmieniała bieliznę i dbała o higienę niż chodziła z wkładkami. Według niego są siedliskiem wylęgania bakterii czyli potem infekcji, także stosuje się do zaleceń.
Kochane ja jutro wizytuje i też jestem ciekawa ile waży moja kosmitka z brzuszka
Falon lubi tę wiadomość
-
Czarodziejka ja kupiłam z firmy Bagatelle, dokładnie te:
http://bagatelle.sklep.pl/wp-content/uploads/2014/10/ALLES-BAGATELLE-BIELIZNA-100.jpg ten bo miał tylko fiszbine
http://bagatelle.sklep.pl/wp-content/uploads/2014/10/ALLES-BAGATELLE-BIELIZNA-087.jpg i beżowy bo one są takie na pół usztywniane tzn miseczka jest dość miękka
Magdalena ja kupiłam do domu taki podkład na łóżko bo w szpitalu dają w razie w . A mamy nowy materac w domu hehe i łóżko więc na końcu mam zamiar na nich spać
http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-90cmx60cm-5-sztuk.html
Domiii super wiadomości ,bardzo się cieszę,że echo wyszło dobrze ale innej opcji nawet nie było!i faktycznie dużo przytył w 2 tyg !
Czarodziejka87, domiii lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:śmiesznie, bo nie dość, że jesteśmy na tym samym etapie co do dnia to jeszcze prawie identycznie takie duże te nasze maluchy
i terminy z usg takie same!
jeszcze urodzimy tego samego dnia
zdecydowanie bym chciała tą pierwsza połowę lutegoi tak jako przeczuwam wewnętrznie, że na walentynki to prezent będzie
za zaciskam kciuki żeby moja chciała wyjść tak 15-16 lutegodomiii lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:Kochana, z ZUSem dostarczyłam już wszystkie dokumenty prawnikowi, wydrukowałam ryzę papieru maili, zebrałam świadków etc.
w tym tygodniu odwołanie będzie skończone, w przyszłym tygodniu składamy, no i czekamy... niestety
mam nadzieję, że ZUS sam zmieni zdanie i nie wyśle tego do sądu, bo by się ośmieszył po takiej ilości twardych dowodów!
To trzymam dalej kciukidomiii lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
U nas od jutra powrot do rzeczywistosci i koniec laby. Dzieci wracaja do szkoly i dodatkowe obowiazki powracaja. Z jednej strony ciesze sie bo ile to mozna lezakowac a z drugiej zatanawiam sie jak se poradze z tymi nocami bezsennymi.
Dzisiaj zakupilam w promocji zele i plyny do plukania Fairy. Jutro ruszam z praniem i prasowaniemJuz widze wzruszenia przy prasowaniu tych malenstw
Na stronie fb jest grupa gdzie kupuje polskie wyposazenie i inne rzeczy dla malego. Dzis zamowilam drugi kocyk i podusie minky, mimo ze mam juz jeden komplet to nie moglam sie opanowacBlekit-szaro nienieskie myszki
Pisalyscie o mokrych gatkach i skurczach przepowiadajacych. Ciesze sie czytajac podobne przezycia na tym etapie ciazy, zawsze mam obawy ze mna cos nie tak. a skorcze u mnie juz sie zaczely i obawiam sie dotrwam do terminu. Corke urodzilam w 36tc. Wiem jedno tylko czesty odpoczynek pomoze mi dociagnac do konca lutego. Maly wysilek i brzuch twardy unosi sie go gory.
W srode mam polozna mam nadzieje ze pomiar macicy bedzie ok.
[/link]