Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś miałam kupić taki sam wózek. Bardzo mi się podobał, ale niestety przegrał z X Lander X Move. Przede wszystkim w porównaniu tych dwóch Adamex wydałam się strasznie masywny no ale do tej pory ten wózek jest dla mnie nr 2. ;)

A przy wyborze wózka kierowałam się przede wszystkim funkcjonalnością i jednak bardziej patrzyłam na spacerówkę. Jak wybierałam wózek była ze mną mama i przyszła teściowa i to one z uporem maniaka mówiły mi, że ze spacerówki będę korzystać dużo dłużej niż z gondoli. Dlatego patrzyliśmy głównie na spacerówkę.

alinalii, perła ziemi lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon całe szczęście ,że wszystko jest dobrze !ALe strach musiałbyć. Wiem,że Ci przykro ,że nie mogłaś uczestniczyć w tych warsztatach ale jeszcze będzie na pewno okazja!I przyznam się ,że ja tak samo reaguje jak mi jakiś nowy lek zapisał w ciąży , czytam i czytam ale przecież z drugiej strony chyba oni faktycznie wiedzą co robią ? :)

Karolin@ daj koniecznie znać po wizycie jak szyjka, bo wiem ,że mamy teraz to samo...Ja mam kontrolę dopiero w piątek eh :( Trzymam kciuki za Twoją szyjkę!

Niecierpliwa a ja w ogóle o tym nie słyszałam , jak to sie oblicza? :D aa już wiem czyli u mnie by wychodził 36 tc :P a ja miałam nadzieję donosić do 42 haha ,żeby się nie bujać z eks mężem! No ale chyba mogę pomarzyć teraz przy tej miekkiej i skróconej szyjce ,no i małej tak nisko !

Lilou wow ,szacun dla męża ,że umie tyle sam zrobić!Pięknie pięknie! :)

Madzialena super , gratuluję że wszystko jest dobrze :) Jak ja bym chciała ,żeby moja mała nie była jeszcze w kanale :P eh .Moja waga +7 kg i co najlepsze od nakazu leżenia od 2 tyg +1,5kg haha bo 2 tyg temy było 5,5kg

Alinalii mi się podoba :)

Martka ja jadę na wkładkach od początku ciąży ,takie mam obfitę upławy ,że nie dało by rady bez :P a gęstość i kolor już zmieniały tyle razy ,że hoho

Nataszka całe szczęście ,że alarm fałszywy i wszystko jest dobrze! :)

M+M pięknie ,super i gratuluję .Cieszę się z takich dobrych wieści za każdym razem!

Mamuśki już jesteśmy tak blisko :) dla mnie to taki szok. Wciąż myślę kiedy u nas zaczną się porody i która będzie pierwsza :) dziś mi się śniło ,że urodziłam ale oczywiście nie widziałam twarzy Amelki, jednak wszystko było ok!

Ja w takim razie też kupię tą grubszą czapeczke tylko nadal nie wiem jaki rozmiar?Te w sklepach wydają mi się wielkie?!Co do ubioru to już mniej więcej wiem ,bo raczej nastawiam się na połowę lutego także dziękuje Wam za pomoc :)

Karolina@, Lilou1984, Madzialena90, M+M+?, Falon lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wydają się jakieś duże te zimowe czapeczki..
    Muszę się wybrać do sklepu popatrzeć jak to jest z tą rozmiarówką.

Kate84 jakiej firmy kupiłaś staniki do karmienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:39

Filip 28.03.2016 <3
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie do szpitala podkłady poporodowe, ale takie na łóżko. Wiadomo, że będą wylatywać z Nas różności po porodzie i to obficie, więc żeby nie ubabrać to chyba taki podkład to dobra opcja? Macie jakieś polecone?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo to zrobiłam zakupy ;)

wózek,łóżeczko,komoda,wanienka,przewijak,pampersy,
    kosmetyki firmy LINOMAG, i mase kosmetyczno/higienicznych
    rzeczy dla mnie i małej Emmy ;)

Czarodziejka87, Lilou1984, Kate84, Nataszka2200, nick nieaktualny, Renka88, Kajola, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, jesteśmy po badaniach i echo serduszka.
    generalnie wszystko dobrze, doktor potwierdził te 2 naczynia odchodzące od aorty, ale jest to wariant normy, drugi pod względem częstotliwości występowania, nawet w 11-27% populacji;
    wszystkie przepływy i inne parametry serduszka w normie, trzeba będzie zrobić takie echo tuż po urodzeniu i wtedy zobaczyć jak jest, ale na dzień dzisiejszy jest dobrze :)

a, i mam zakaz picia zielonej herbaty i soku z grejpfrutów, bo podobno widoczne to było przy badaniach, że piję... nic groźnego, ale muszę odstawić.

z dodatkowych info - Miłosz wazy już 2400 kg (0,5 kg w 2 tygodnie przytył!) ... i kolejny lekarz, który powiedział, że to może być ciąża wcześniejsza... bo jest ponad 2 tyg większy i z dzisiejszych pomiarów termin porodu wychodzi 11 luty... wiec cos czuje, ze to wszystko może się w pierwszej połowie lutego rozwiązać u mnie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 18:13

Magda lena, Czarodziejka87, alinalii, muminka83, Est, Madlene.:), Gośśś, Vincent, Lilou1984, Karolina@, Kate84, Mania1718, nick nieaktualny, baassiia, nick nieaktualny, kateee, M+M+?, Renka88, Kajola, Falon, Karka, Mietka 30:), Malina81 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny, bierzecie do szpitala podkłady poporodowe, ale takie na łóżko. Wiadomo, że będą wylatywać z Nas różności po porodzie i to obficie, więc żeby nie ubabrać to chyba taki podkład to dobra opcja? Macie jakieś polecone?

ja pytałam wczoraj położnej o to - powiedziała, że jeśli mam to poleca, żebym wzięła, bo się przydadzą, a te szpitalne są jakieś ceratowe czy coś, więc lepiej mieć swoje :)
    no i 2 opakowania podkładów, czyli tych wielkich podpasek, bo podobno idą jak woda...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Tak :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii dobrze, że echo zrobione i te aorty są w wariancie normy. Świetnie, że wszystko inne wyszło dobrze! :*

Hahahaha 2,4kg :) Noo pięknie rośnie! Aż za pięknie :P
    Mi też na 11 lutego z usg wychodzi termin! Ja bym się cieszyła z takiego terminu, bo jak dotrwamy do terminu z om to będzie 4kg jak nic, a tak to wyjdzie poniżej 4kg.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii cieszę się, że wszystko z Miłoszkiem w porządku! Duży chłopak <3
    A powiedz jak u Ciebie sytuacja z Zusem ?

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Domiii dobrze, że echo zrobione i te aorty są w wariancie normy. Świetnie, że wszystko inne wyszło dobrze! :*

Hahahaha 2,4kg :) Noo pięknie rośnie! Aż za pięknie :P
    Mi też na 11 lutego z usg wychodzi termin! Ja bym się cieszyła z takiego terminu, bo jak dotrwamy do terminu z om to będzie 4kg jak nic, a tak to wyjdzie poniżej 4kg.

śmiesznie, bo nie dość, że jesteśmy na tym samym etapie co do dnia to jeszcze prawie identycznie takie duże te nasze maluchy :) i terminy z usg takie same!
    jeszcze urodzimy tego samego dnia :D
    zdecydowanie bym chciała tą pierwsza połowę lutego :) i tak jako przeczuwam wewnętrznie, że na walentynki to prezent będzie ;)

Kate84, Est, Nataszka2200, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Domii cieszę się, że wszystko z Miłoszkiem w porządku! Duży chłopak <3
    A powiedz jak u Ciebie sytuacja z Zusem ?

Kochana, z ZUSem dostarczyłam już wszystkie dokumenty prawnikowi, wydrukowałam ryzę papieru maili, zebrałam świadków etc.
    w tym tygodniu odwołanie będzie skończone, w przyszłym tygodniu składamy, no i czekamy... niestety :/
    mam nadzieję, że ZUS sam zmieni zdanie i nie wyśle tego do sądu, bo by się ośmieszył po takiej ilości twardych dowodów!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi swietne wiesci :) kawal chlopa juz z Miłoszka :)

Magdalena u nas w prawie kazdym szpitalu wymagaja te podklady na lozko, zeby miec swoje. Ja kupilam takie

http://www.aptekagemini.pl/podklad-chlonny-tena-bed-plus-otc-60x90cm-5-sztuk.html

Jak dla mnie sa ok :)

domiii, Magda lena lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę aż zobaczyć na stronie szpitala czy będą takie podkłady potrzebne czy oni mi dadza. Bo w końcu nie pamiętam. :)

Ja rozmiar czapeczki mam na 36 . Z tego co patrzyłam ja miałam obwód główki 35 przy urodzeniu i tego się trzymam że Antek może mieć mniej więcej tak samo.
    Czapkę zimową w takim rozmiarze znalazłam dopiero w hurtowni dziecięcej. Tak to wszędzie były czapki przynajmniej na głowę 2 latka!

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a dlaczego nie wolno zielonej herbaty? Bo ja też codziennie zieloną piję

Falon dobrze że wszystko w porządku, już się przestraszyłam jak zaczynałam czytać twoją wiadomość <3
    Kate84 ja mam zimową czapeczkę dla małej rozmiar 44, najmniejsza w sumie jaka była. Mam zamiar też często chodzić na spacery, a nie spodziewam się bardzo dużych temperatur na początku marca, więc czapa musi być.

Co do popuszczania w majtki :D Lekarz zalecił mi żebym lepiej częściej zmieniała bieliznę i dbała o higienę niż chodziła z wkładkami. Według niego są siedliskiem wylęgania bakterii czyli potem infekcji, także stosuje się do zaleceń.

Kochane ja jutro wizytuje i też jestem ciekawa ile waży moja kosmitka z brzuszka <3

Falon lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka ja kupiłam z firmy Bagatelle, dokładnie te:

http://bagatelle.sklep.pl/wp-content/uploads/2014/10/ALLES-BAGATELLE-BIELIZNA-100.jpg ten bo miał tylko fiszbine

http://bagatelle.sklep.pl/wp-content/uploads/2014/10/ALLES-BAGATELLE-BIELIZNA-087.jpg i beżowy bo one są takie na pół usztywniane tzn miseczka jest dość miękka

Magdalena ja kupiłam do domu taki podkład na łóżko bo w szpitalu dają w razie w . A mamy nowy materac w domu hehe i łóżko więc na końcu mam zamiar na nich spać :P
    http://www.aptekagemini.pl/podklad-higieniczny-seni-soft-90cmx60cm-5-sztuk.html

Domiii super wiadomości ,bardzo się cieszę,że echo wyszło dobrze ale innej opcji nawet nie było! :) i faktycznie dużo przytył w 2 tyg ! :)

Czarodziejka87, domiii lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    śmiesznie, bo nie dość, że jesteśmy na tym samym etapie co do dnia to jeszcze prawie identycznie takie duże te nasze maluchy :) i terminy z usg takie same!
    jeszcze urodzimy tego samego dnia :D
    zdecydowanie bym chciała tą pierwsza połowę lutego :) i tak jako przeczuwam wewnętrznie, że na walentynki to prezent będzie ;)

za zaciskam kciuki żeby moja chciała wyjść tak 15-16 lutego :)

domiii lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, z ZUSem dostarczyłam już wszystkie dokumenty prawnikowi, wydrukowałam ryzę papieru maili, zebrałam świadków etc.
    w tym tygodniu odwołanie będzie skończone, w przyszłym tygodniu składamy, no i czekamy... niestety :/
    mam nadzieję, że ZUS sam zmieni zdanie i nie wyśle tego do sądu, bo by się ośmieszył po takiej ilości twardych dowodów!

To trzymam dalej kciuki :-)

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U nas od jutra powrot do rzeczywistosci i koniec laby. Dzieci wracaja do szkoly i dodatkowe obowiazki powracaja. Z jednej strony ciesze sie bo ile to mozna lezakowac a z drugiej zatanawiam sie jak se poradze z tymi nocami bezsennymi.
    Dzisiaj zakupilam w promocji zele i plyny do plukania Fairy. Jutro ruszam z praniem i prasowaniem :) Juz widze wzruszenia przy prasowaniu tych malenstw :D
    Na stronie fb jest grupa gdzie kupuje polskie wyposazenie i inne rzeczy dla malego. Dzis zamowilam drugi kocyk i podusie minky, mimo ze mam juz jeden komplet to nie moglam sie opanowac ;) Blekit-szaro nienieskie myszki <3
    Pisalyscie o mokrych gatkach i skurczach przepowiadajacych. Ciesze sie czytajac podobne przezycia na tym etapie ciazy, zawsze mam obawy ze mna cos nie tak. a skorcze u mnie juz sie zaczely i obawiam sie dotrwam do terminu. Corke urodzilam w 36tc. Wiem jedno tylko czesty odpoczynek pomoze mi dociagnac do konca lutego. Maly wysilek i brzuch twardy unosi sie go gory.
    W srode mam polozna mam nadzieje ze pomiar macicy bedzie ok.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) dziewczyny jesteście już bardziej doświadczone w ciąży i mam takie pytanie na czczo glukoza wyszła mi 94 a podobno normy dla ciężarnych to 90 tak słyszałam ?to mój wynik jest zły bop juz sama nie wiem a wizyte u lekarza mam we czwartek

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
‹‹ 1461 1462 1463 1464 1465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ