X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    z dodatkowych info - Miłosz wazy już 2400 kg (0,5 kg w 2 tygodnie przytył!) ... i kolejny lekarz, który powiedział, że to może być ciąża wcześniejsza... bo jest ponad 2 tyg większy i z dzisiejszych pomiarów termin porodu wychodzi 11 luty... wiec cos czuje, ze to wszystko może się w pierwszej połowie lutego rozwiązać u mnie... :)

no właśnie ciekawa jestem jak to jest :)
    bo ja mam termin na 29 marzec a usg pokazuje około 15 marca...a mój lekarz twierdzi, że duże dziecko wcale nie oznacza wcześniejszego porodu, tylko że jest duże i koniec....gulp!

szczerze mówiąc wolałabym teorię Twoich doktorów i ten 15 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:33

domiii, Est lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Domi a dlaczego nie wolno zielonej herbaty? Bo ja też codziennie zieloną piję

nie wiem dokładnie, ale ma ona wpływ na serduszko/układ oddechowy dziecka - u mnie objawiło się to poszerzonym pniem płucnym, ale jak przestane pić to powinno wrócić do normy

dziewczyna z innego forum też miała echo, też jej coś tam wyszło i dostała też nakaz odstawienia zielonej herbaty, więc coś w tym musi być..

Madlene.:) lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką kupiłam czapeczkę. Tak się nachodzilam za tą czapką, że już mniej patrzyłam na to czy jest ładna, a bardziej czy ciepła :-)

zwnei9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 19:12

Mania1718, Nataszka2200, Lilou1984, Kate84, Czarodziejka87, M+M+?, Madzialena90, Falon, Malina81 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie
    Dziś byłam u gin pokazać wyniki mierzenia cukru i powiedziała że mam stosować dietę a wiec prośba do mam z cukrzycą aby podały mi strony z takimi dietami bo nie mogę nic szczególnego znaleźć, chętnie też przygarnę przepis na jakieś ciacho bądź ciasteczka dla cukrzyków. :)
    Co do wymazu z pochwy to wyszła mi jedna bakteria i dostałam globulki dopochwowe.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nie wiem dokładnie, ale ma ona wpływ na serduszko/układ oddechowy dziecka - u mnie objawiło się to poszerzonym pniem płucnym, ale jak przestane pić to powinno wrócić do normy

dziewczyna z innego forum też miała echo, też jej coś tam wyszło i dostała też nakaz odstawienia zielonej herbaty, więc coś w tym musi być..

Mi lekarz na pierwszej wizycie w ciąży kazał odstawić zieloną herbatę bo ponoć źle wpływa na dziecko. Ale czemu sok z grapefruitów szkodzi?

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Mi lekarz na pierwszej wizycie w ciąży kazał odstawić zieloną herbatę bo ponoć źle wpływa na dziecko. Ale czemu sok z grapefruitów szkodzi?

nie mam pojęcia.... widocznie ma podobne działanie jak ta zielone herbata... w sensie ma jakiś składnik szkodzący dzidziusiowi :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy pessarowe, mam pytanie, czy jak aplikujecie luteine dowcipna to czujecie pessar.
    U mnie zwykle był bardzo blisko wejścia a dziś jak wkładając lutkę to jest b. Głęboko.
    Jak to jest u was

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tygrysku, zerknij tu
    http://slodziutkamama.blogspot.com/?m=1
    Ja uwielbiam babeczki z Amarantusa z czekolada gorzka 80%.
    Jeszcze jeden pokarm ostatnio mi pochodzący i chyba wręcz obniżający cukier to domowy hummus, bo ciecierzyca jest zalecana w cukrzycy i ma niski ig

bl9cuay3kworwxbg.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Witajcie :) dziewczyny jesteście już bardziej doświadczone w ciąży i mam takie pytanie na czczo glukoza wyszła mi 94 a podobno normy dla ciężarnych to 90 tak słyszałam ?to mój wynik jest zły bop juz sama nie wiem a wizyte u lekarza mam we czwartek
    norma na tym etapie ciąży jest chyba do 99

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka, u mnie to różnie jest. Raz go czuję, innym razem nie. Od ok.3 tygodni go nie czułam.

ksanka lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Mamy pessarowe, mam pytanie, czy jak aplikujecie luteine dowcipna to czujecie pessar.
    U mnie zwykle był bardzo blisko wejścia a dziś jak wkładając lutkę to jest b. Głęboko.
    Jak to jest u was

Raz czuję bardzo głęboko, raz bardzo nisko, różnie to bywa ale czuję go zawsze. Już w sumie przestałam na to zwracać uwagę na jakiej głębokości on jest. Bardziej wkurza mnie, że mały tak nisko buszuje i znowu czuję taki nieprzyjemny nacisk na szyjkę :/

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,
    Tak się zastanawiałam jak to jest u was i czy zaczynać panikować, ale skoro jest tak samo to spokojnie mogę iść spać :)
    Dzięki kochane
    Kasiu, moja Zosia ostatnio jak buszują to głównie w podbrzuszu, mam wrażenie że trenuje boks.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:09

bl9cuay3kworwxbg.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, pytałam o to moją dr i powiedziała że to normalne. Szyjka pracuje i się podnosi i obniża i można różnie czuć passar.

Ja się teraz martwię bo mam takie nagłe silne, nieregularne ukłucia w podbrzuszu promieniujące do dolu (pochwy/odbytu ) trwa 2sek. CO TO MOZE BYC.? Mam nadzieję że to jelita....

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • noelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, mam nadzieję, że się lepiej czujesz :* Ja sobie wzięłam śniadanie do laboratorium i zjadłam na miejscu po glukozie ;) inaczej na pewno bym zasłabła gdzieś po drodze...

Wyniki glukozy z tego co się orientuję są ok :)

Domii, cieszę się, że wszystko w porządku :) nie mogę wyjść z podziwu dla wagi Twojego synka :D

Shaja, może coś się znowu rozciąga?

Widzę, że kolejne z Was kupiły już wózki :) My chyba zdecydujemy się na Camarelo, nie wiem tylko jeszcze który model i jaki kolor. Czy któraś z Was też kupiła/planuje kupić wózek tej firmy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:12

domiii lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 a kogo nosisz w swoim brzuszku? bo chyba się nie chwaliłaś :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja, co do klucia w pochwie ja się pytalam mojego gina, i wg niego to kłuje pessar.

A to czapeczka dla Zosi, jeszcze tylko myślę o dorobieniu nauszniczkow

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55fa1cdafe01.jpg

Est, Paulina2344, A.Kasia, Madlene.:), Falon, Karolina@ lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Shaja, co do klucia w pochwie ja się pytalam mojego gina, i wg niego to kłuje pessar.

A to czapeczka dla Zosi, jeszcze tylko myślę o dorobieniu nauszniczkow

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55fa1cdafe01.jpg

Śliczna. Też taką bym chciała :)

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki
    Na chwilę obecną mam inne dziergania w planie Paulino, sorki :)
    Potrzebowałam chwili na przemyślenie kolejnych koncepcji to robilam buciki, teraz już wiem jakie kolejne rzeczy robić.
    Ale jak znów zawisne z pomysłami to dam znac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:56

Est lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane w 30 tygodniu.
    Jak ja marze żeby już był marzec, dziś się tak okropnie czuję non stop coś mnie boli jak nie żebra, to Łopatki,albo serce strasznie mocno kuje i ta okropna zgaga która po niczym nie mija..A i brzuch to mam takie uczucie jakby pępek miałi pęknąć, przepraszam ze narzekam ale ja już dziś mam dość, któraś noc juz nie mogę spać :-( jest mi już za ciężko :-(

Martita88, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Kajola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

My dzisiaj też wizytowaliśmy. Nasz pączuszek waży całe 2200g <3 :-) teoretycznie termin porodu wychodzi nam na 15 lutego, z czego bym się bardzo cieszyła ale lekarz uważa, że nie ma co się tym sugerować. Po prostu jest duży dzieciak :-)

Domiii chyba Cię doganiam z wagą synka hehe a ciążowo jestem tydzień za Tobą :-D

Noelka my zdecydowaliśmy się na Camarelo sevilla special collecion. Wahamy się teraz co do koloru ale chyba bym obstawiała nr 26 :-) ale jeszcze mi się może zmienić ;-)

domiii, Czarodziejka87, Renka88, Lilou1984, Vincent, Izoleccc, Gośśś, Kokaina, Mania1718, Falon, Karka, Magda lena, M+M+?, Karolina@ lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ