X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    z dodatkowych info - Miłosz wazy już 2400 kg (0,5 kg w 2 tygodnie przytył!) ... i kolejny lekarz, który powiedział, że to może być ciąża wcześniejsza... bo jest ponad 2 tyg większy i z dzisiejszych pomiarów termin porodu wychodzi 11 luty... wiec cos czuje, ze to wszystko może się w pierwszej połowie lutego rozwiązać u mnie... :)

no właśnie ciekawa jestem jak to jest :)
    bo ja mam termin na 29 marzec a usg pokazuje około 15 marca...a mój lekarz twierdzi, że duże dziecko wcale nie oznacza wcześniejszego porodu, tylko że jest duże i koniec....gulp!

szczerze mówiąc wolałabym teorię Twoich doktorów i ten 15 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:33

domiii, Est lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Domi a dlaczego nie wolno zielonej herbaty? Bo ja też codziennie zieloną piję

nie wiem dokładnie, ale ma ona wpływ na serduszko/układ oddechowy dziecka - u mnie objawiło się to poszerzonym pniem płucnym, ale jak przestane pić to powinno wrócić do normy

dziewczyna z innego forum też miała echo, też jej coś tam wyszło i dostała też nakaz odstawienia zielonej herbaty, więc coś w tym musi być..

Madlene.:) lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką kupiłam czapeczkę. Tak się nachodzilam za tą czapką, że już mniej patrzyłam na to czy jest ładna, a bardziej czy ciepła :-)

zwnei9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 19:12

Mania1718, Nataszka2200, Lilou1984, Kate84, Czarodziejka87, M+M+?, Madzialena90, Falon, Malina81 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie
    Dziś byłam u gin pokazać wyniki mierzenia cukru i powiedziała że mam stosować dietę a wiec prośba do mam z cukrzycą aby podały mi strony z takimi dietami bo nie mogę nic szczególnego znaleźć, chętnie też przygarnę przepis na jakieś ciacho bądź ciasteczka dla cukrzyków. :)
    Co do wymazu z pochwy to wyszła mi jedna bakteria i dostałam globulki dopochwowe.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nie wiem dokładnie, ale ma ona wpływ na serduszko/układ oddechowy dziecka - u mnie objawiło się to poszerzonym pniem płucnym, ale jak przestane pić to powinno wrócić do normy

dziewczyna z innego forum też miała echo, też jej coś tam wyszło i dostała też nakaz odstawienia zielonej herbaty, więc coś w tym musi być..

Mi lekarz na pierwszej wizycie w ciąży kazał odstawić zieloną herbatę bo ponoć źle wpływa na dziecko. Ale czemu sok z grapefruitów szkodzi?

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Mi lekarz na pierwszej wizycie w ciąży kazał odstawić zieloną herbatę bo ponoć źle wpływa na dziecko. Ale czemu sok z grapefruitów szkodzi?

nie mam pojęcia.... widocznie ma podobne działanie jak ta zielone herbata... w sensie ma jakiś składnik szkodzący dzidziusiowi :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy pessarowe, mam pytanie, czy jak aplikujecie luteine dowcipna to czujecie pessar.
    U mnie zwykle był bardzo blisko wejścia a dziś jak wkładając lutkę to jest b. Głęboko.
    Jak to jest u was

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tygrysku, zerknij tu
    http://slodziutkamama.blogspot.com/?m=1
    Ja uwielbiam babeczki z Amarantusa z czekolada gorzka 80%.
    Jeszcze jeden pokarm ostatnio mi pochodzący i chyba wręcz obniżający cukier to domowy hummus, bo ciecierzyca jest zalecana w cukrzycy i ma niski ig

bl9cuay3kworwxbg.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Witajcie :) dziewczyny jesteście już bardziej doświadczone w ciąży i mam takie pytanie na czczo glukoza wyszła mi 94 a podobno normy dla ciężarnych to 90 tak słyszałam ?to mój wynik jest zły bop juz sama nie wiem a wizyte u lekarza mam we czwartek
    norma na tym etapie ciąży jest chyba do 99

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka, u mnie to różnie jest. Raz go czuję, innym razem nie. Od ok.3 tygodni go nie czułam.

ksanka lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Mamy pessarowe, mam pytanie, czy jak aplikujecie luteine dowcipna to czujecie pessar.
    U mnie zwykle był bardzo blisko wejścia a dziś jak wkładając lutkę to jest b. Głęboko.
    Jak to jest u was

Raz czuję bardzo głęboko, raz bardzo nisko, różnie to bywa ale czuję go zawsze. Już w sumie przestałam na to zwracać uwagę na jakiej głębokości on jest. Bardziej wkurza mnie, że mały tak nisko buszuje i znowu czuję taki nieprzyjemny nacisk na szyjkę :/

• ksanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,
    Tak się zastanawiałam jak to jest u was i czy zaczynać panikować, ale skoro jest tak samo to spokojnie mogę iść spać :)
    Dzięki kochane
    Kasiu, moja Zosia ostatnio jak buszują to głównie w podbrzuszu, mam wrażenie że trenuje boks.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:09

bl9cuay3kworwxbg.png
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, pytałam o to moją dr i powiedziała że to normalne. Szyjka pracuje i się podnosi i obniża i można różnie czuć passar.

Ja się teraz martwię bo mam takie nagłe silne, nieregularne ukłucia w podbrzuszu promieniujące do dolu (pochwy/odbytu ) trwa 2sek. CO TO MOZE BYC.? Mam nadzieję że to jelita....

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • noelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka, mam nadzieję, że się lepiej czujesz :* Ja sobie wzięłam śniadanie do laboratorium i zjadłam na miejscu po glukozie ;) inaczej na pewno bym zasłabła gdzieś po drodze...

Wyniki glukozy z tego co się orientuję są ok :)

Domii, cieszę się, że wszystko w porządku :) nie mogę wyjść z podziwu dla wagi Twojego synka :D

Shaja, może coś się znowu rozciąga?

Widzę, że kolejne z Was kupiły już wózki :) My chyba zdecydujemy się na Camarelo, nie wiem tylko jeszcze który model i jaki kolor. Czy któraś z Was też kupiła/planuje kupić wózek tej firmy? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:12

domiii lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 a kogo nosisz w swoim brzuszku? bo chyba się nie chwaliłaś :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja, co do klucia w pochwie ja się pytalam mojego gina, i wg niego to kłuje pessar.

A to czapeczka dla Zosi, jeszcze tylko myślę o dorobieniu nauszniczkow

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55fa1cdafe01.jpg

Est, Paulina2344, A.Kasia, Madlene.:), Falon, Karolina@ lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Shaja, co do klucia w pochwie ja się pytalam mojego gina, i wg niego to kłuje pessar.

A to czapeczka dla Zosi, jeszcze tylko myślę o dorobieniu nauszniczkow

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55fa1cdafe01.jpg

Śliczna. Też taką bym chciała :)

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki
    Na chwilę obecną mam inne dziergania w planie Paulino, sorki :)
    Potrzebowałam chwili na przemyślenie kolejnych koncepcji to robilam buciki, teraz już wiem jakie kolejne rzeczy robić.
    Ale jak znów zawisne z pomysłami to dam znac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:56

Est lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane w 30 tygodniu.
    Jak ja marze żeby już był marzec, dziś się tak okropnie czuję non stop coś mnie boli jak nie żebra, to Łopatki,albo serce strasznie mocno kuje i ta okropna zgaga która po niczym nie mija..A i brzuch to mam takie uczucie jakby pępek miałi pęknąć, przepraszam ze narzekam ale ja już dziś mam dość, któraś noc juz nie mogę spać :-( jest mi już za ciężko :-(

Martita88, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Kajola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

My dzisiaj też wizytowaliśmy. Nasz pączuszek waży całe 2200g <3 :-) teoretycznie termin porodu wychodzi nam na 15 lutego, z czego bym się bardzo cieszyła ale lekarz uważa, że nie ma co się tym sugerować. Po prostu jest duży dzieciak :-)

Domiii chyba Cię doganiam z wagą synka hehe a ciążowo jestem tydzień za Tobą :-D

Noelka my zdecydowaliśmy się na Camarelo sevilla special collecion. Wahamy się teraz co do koloru ale chyba bym obstawiała nr 26 :-) ale jeszcze mi się może zmienić ;-)

domiii, Czarodziejka87, Renka88, Lilou1984, Vincent, Izoleccc, Gośśś, Kokaina, Mania1718, Falon, Karka, Magda lena, M+M+?, Karolina@ lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ