Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
domiii wrote:z dodatkowych info - Miłosz wazy już 2400 kg (0,5 kg w 2 tygodnie przytył!) ... i kolejny lekarz, który powiedział, że to może być ciąża wcześniejsza... bo jest ponad 2 tyg większy i z dzisiejszych pomiarów termin porodu wychodzi 11 luty... wiec cos czuje, ze to wszystko może się w pierwszej połowie lutego rozwiązać u mnie...
no właśnie ciekawa jestem jak to jest
bo ja mam termin na 29 marzec a usg pokazuje około 15 marca...a mój lekarz twierdzi, że duże dziecko wcale nie oznacza wcześniejszego porodu, tylko że jest duże i koniec....gulp!
szczerze mówiąc wolałabym teorię Twoich doktorów i ten 15Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:33
domiii, Est lubią tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:Domi a dlaczego nie wolno zielonej herbaty? Bo ja też codziennie zieloną piję
nie wiem dokładnie, ale ma ona wpływ na serduszko/układ oddechowy dziecka - u mnie objawiło się to poszerzonym pniem płucnym, ale jak przestane pić to powinno wrócić do normy
dziewczyna z innego forum też miała echo, też jej coś tam wyszło i dostała też nakaz odstawienia zielonej herbaty, więc coś w tym musi być..Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
Taką kupiłam czapeczkę. Tak się nachodzilam za tą czapką, że już mniej patrzyłam na to czy jest ładna, a bardziej czy ciepła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 19:12
Mania1718, Nataszka2200, Lilou1984, Kate84, Czarodziejka87, M+M+?, Madzialena90, Falon, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Witajcie mamusie
Dziś byłam u gin pokazać wyniki mierzenia cukru i powiedziała że mam stosować dietę a wiec prośba do mam z cukrzycą aby podały mi strony z takimi dietami bo nie mogę nic szczególnego znaleźć, chętnie też przygarnę przepis na jakieś ciacho bądź ciasteczka dla cukrzyków.
Co do wymazu z pochwy to wyszła mi jedna bakteria i dostałam globulki dopochwowe. -
nick nieaktualnydomiii wrote:nie wiem dokładnie, ale ma ona wpływ na serduszko/układ oddechowy dziecka - u mnie objawiło się to poszerzonym pniem płucnym, ale jak przestane pić to powinno wrócić do normy
dziewczyna z innego forum też miała echo, też jej coś tam wyszło i dostała też nakaz odstawienia zielonej herbaty, więc coś w tym musi być..
Mi lekarz na pierwszej wizycie w ciąży kazał odstawić zieloną herbatę bo ponoć źle wpływa na dziecko. Ale czemu sok z grapefruitów szkodzi? -
A.Kasia wrote:Mi lekarz na pierwszej wizycie w ciąży kazał odstawić zieloną herbatę bo ponoć źle wpływa na dziecko. Ale czemu sok z grapefruitów szkodzi?
nie mam pojęcia.... widocznie ma podobne działanie jak ta zielone herbata... w sensie ma jakiś składnik szkodzący dzidziusiowi -
Hej tygrysku, zerknij tu
http://slodziutkamama.blogspot.com/?m=1
Ja uwielbiam babeczki z Amarantusa z czekolada gorzka 80%.
Jeszcze jeden pokarm ostatnio mi pochodzący i chyba wręcz obniżający cukier to domowy hummus, bo ciecierzyca jest zalecana w cukrzycy i ma niski ig
-
smerfetka84 wrote:Witajcie
dziewczyny jesteście już bardziej doświadczone w ciąży i mam takie pytanie na czczo glukoza wyszła mi 94 a podobno normy dla ciężarnych to 90 tak słyszałam ?to mój wynik jest zły bop juz sama nie wiem a wizyte u lekarza mam we czwartek
-
nick nieaktualnyksanka wrote:Mamy pessarowe, mam pytanie, czy jak aplikujecie luteine dowcipna to czujecie pessar.
U mnie zwykle był bardzo blisko wejścia a dziś jak wkładając lutkę to jest b. Głęboko.
Jak to jest u was
Raz czuję bardzo głęboko, raz bardzo nisko, różnie to bywa ale czuję go zawsze. Już w sumie przestałam na to zwracać uwagę na jakiej głębokości on jest. Bardziej wkurza mnie, że mały tak nisko buszuje i znowu czuję taki nieprzyjemny nacisk na szyjkę -
Dzieki dziewczyny,
Tak się zastanawiałam jak to jest u was i czy zaczynać panikować, ale skoro jest tak samo to spokojnie mogę iść spać
Dzięki kochane
Kasiu, moja Zosia ostatnio jak buszują to głównie w podbrzuszu, mam wrażenie że trenuje boks.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:09
-
Ksanka, pytałam o to moją dr i powiedziała że to normalne. Szyjka pracuje i się podnosi i obniża i można różnie czuć passar.
Ja się teraz martwię bo mam takie nagłe silne, nieregularne ukłucia w podbrzuszu promieniujące do dolu (pochwy/odbytu ) trwa 2sek. CO TO MOZE BYC.? Mam nadzieję że to jelita....
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
Muminka, mam nadzieję, że się lepiej czujesz :* Ja sobie wzięłam śniadanie do laboratorium i zjadłam na miejscu po glukozie
inaczej na pewno bym zasłabła gdzieś po drodze...
Wyniki glukozy z tego co się orientuję są ok
Domii, cieszę się, że wszystko w porządkunie mogę wyjść z podziwu dla wagi Twojego synka
Shaja, może coś się znowu rozciąga?
Widzę, że kolejne z Was kupiły już wózkiMy chyba zdecydujemy się na Camarelo, nie wiem tylko jeszcze który model i jaki kolor. Czy któraś z Was też kupiła/planuje kupić wózek tej firmy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:12
domiii lubi tę wiadomość
-
Shaja, co do klucia w pochwie ja się pytalam mojego gina, i wg niego to kłuje pessar.
A to czapeczka dla Zosi, jeszcze tylko myślę o dorobieniu nauszniczkow
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55fa1cdafe01.jpg
Est, Paulina2344, A.Kasia, Madlene.:), Falon, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Shaja, co do klucia w pochwie ja się pytalam mojego gina, i wg niego to kłuje pessar.
A to czapeczka dla Zosi, jeszcze tylko myślę o dorobieniu nauszniczkow
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55fa1cdafe01.jpg
Śliczna. Też taką bym chciała
Czekam:
-
Dzieki
Na chwilę obecną mam inne dziergania w planie Paulino, sorki
Potrzebowałam chwili na przemyślenie kolejnych koncepcji to robilam buciki, teraz już wiem jakie kolejne rzeczy robić.
Ale jak znów zawisne z pomysłami to dam znacWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:56
Est lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór kochane w 30 tygodniu.
Jak ja marze żeby już był marzec, dziś się tak okropnie czuję non stop coś mnie boli jak nie żebra, to Łopatki,albo serce strasznie mocno kuje i ta okropna zgaga która po niczym nie mija..A i brzuch to mam takie uczucie jakby pępek miałi pęknąć, przepraszam ze narzekam ale ja już dziś mam dość, któraś noc juz nie mogę spaćjest mi już za ciężko
Martita88, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
Hej
My dzisiaj też wizytowaliśmy. Nasz pączuszek waży całe 2200gteoretycznie termin porodu wychodzi nam na 15 lutego, z czego bym się bardzo cieszyła ale lekarz uważa, że nie ma co się tym sugerować. Po prostu jest duży dzieciak
Domiii chyba Cię doganiam z wagą synka hehe a ciążowo jestem tydzień za Tobą
Noelka my zdecydowaliśmy się na Camarelo sevilla special collecion. Wahamy się teraz co do koloru ale chyba bym obstawiała nr 26ale jeszcze mi się może zmienić
domiii, Czarodziejka87, Renka88, Lilou1984, Vincent, Izoleccc, Gośśś, Kokaina, Mania1718, Falon, Karka, Magda lena, M+M+?, Karolina@ lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r