Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate no niestety, rzadko w szpitalach na IP można spotkać delikatnego lekarza. Ja niestety najgorzej wspominam przy porodzie badanie rozwarcia, bo ono jest robione na skurczu - ból jak dla mnie nie do opisania, a uważam że mam dość wysoki próg bólu.
Dzień Dobry w ogóle, dla mnie dobry bo zrobiłam ogromne zakupy dla dzidziusia i przy okazji kupiłam sobie specjalną torbę na rzeczy dla dzidzi...jednak nic tak dobrze nie robi kobiecie jak shoppingA.Kasia, Madlene.:), muminka83, Lilou1984, Czarodziejka87, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Bardzo proszę przyszłe mamy o wypełnienie anonimowej ankiety dotyczącej stanu wiedzy kobiet w ciąży na temat żywności funkcjonalnej
poniższa ankieta ma formę testu
dzięki czemu będziecie Panie mogły sprawdzić co wiecie na temat tej nowej żywności jak również dowiedzieć się czegoś nowego w tym temacie
Zapraszam i dziękuję za każdą udzieloną odpowiedź
link:
http://www.survio.com/survey/d/A8P9P2V9I2U9T6K7K
Cherry Red -
Kate odpoczywaj dzisiaj, odstresuj, wszystko będzie dobrze. Oglądnij jakąś komedie dla rozluźnienia, zjedz czekoladę
, stres bardzo źle wpływa na macice i ogólnie stan dziecka
Podejrzewam że twoja Amelka będzie podobna do mojej małej, ale dzisiaj się okaże.
Miłego dnia dla Wszystkich
Kate84 lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Kate trzymaj się. To był fałszywy alarm, żeby Cię skłonić byś wracała do Poznania! Uważaj na siebie!!! Ja też się trochę denerwuję, bo jutro M zawozi mnie do rodziców gdyż w poniedziałek zaczynamy remont. Wiem, że późno ale architekci spóźnili nam się z projektem, potem święta, sylwester.... Ale na luty planujemy wynająć mieszkanie w Warszawie, żebym była na miejscu i się już nie denerwowała. Tym bardziej, że w W-wie mam opłacony poród w prywatnym szpitalu...
a jaki to szpital jeśli mogę zapytać i ile ta "przyjemność" kosztuje w takim miejscu? -
No właśnie też mnie ciekawi ten temat, bo też chcę rodzić w prywatnym szpitalu , tyle, że zastanawia mnie jeden fakt. Na stronie szpitala w cenniku są tylko opłaty za znieczulenie, poród rodzinny, salę jednoosobową itp, a o zwykłym porodzie nic nie napisane. Czyżby był bezpłatny ?Synuś Antoś - 23.03.2016r.
-
Kasiu, Kate wy macie dzieciaczki nisko już, moja Zosia podobnie, dzis jak chodziłam do kuchni i takie tam również czułam ja bardzo nisko.
Mam pytanie czy Wy od czasu do czasu zajmujecie pozycje łokciowo kolankowa by odciążyć szyjke?
Ja musze przyznać że u mnie to pomaga
Olu świetne info ze puszczają cie do domku. Tam się wyciszysz, skupisz na was i waszym byciu w dwupaku i doczekacie nawet dłużej robiąc na złość lekarzom że szpitala.
Jestem pewna ze domek pomoże wam bezpiecznie przetrwać.
Mam tylko nadzieję że będziesz miała opiekę i jedzonko przy lozeczku. Byś nie musiała biegać za często do kuchni.
Ja teraz leżę sobie i słucham Mozarta bo zauważyłam że działa na mnie przeciwslurczowo! I przeciwbólowo czy jest to możliwe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:53
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:*
Ja dziś pospałam niedawno wstałam dopiero.Mróz trzyma -13 ale buba
Kate Kochana dobrze,że już jesteście w domku ale miałaś przeżycia ,jeszcze na takiego gbura trafiłaś..
Oni tam za karę siedzą czy co masakra
Ważne ,że skurcze przeszły,będzie dobrze trzymaj się:*
Aleksandrazz świetne wieści
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt:*
Ja dziś wizytuje o 16 już nie mogę się doczekać i jestem ciekawa ile waży mój Filipo
Powodzenia dla dziewczyn które też dziś wizytują!:*
Miłego dnia:)
ksanka, Kate84, olatychy lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Dzień dobry
w końcu śnieg !!!
ja niecierpliwie czekam na komodę , aby wszystko
poprać i wyprasować, w tym tyg to na pewno nastąpi
bo bez komody ani rusz! kolejne szaleńcze zakupy
na allegro poczyniłamtak więc na bieżąco bede
się chwalić co i jak ;P , wózek dopiero za 3 tyg będzie
gdyż musi się uszyć ten kolor co wybrałam
Emilia moja szalejejest bardzo aktywna ,
miłego dnia ;*ksanka lubi tę wiadomość
-
ksanka wrote:Kasiu, Kate wy macie dzieciaczki nisko już, moja Zosia podobnie, dzis jak chodziłam do kuchni i takie tam również czułam ja bardzo nisko.
Mam pytanie czy Wy od czasu do czasu zajmujecie pozycje łokciowo kolankowa by odciążyć szyjke?
Ja musze przyznać że u mnie to pomaga
Olu świetne info ze puszczają cie do domku. Tam się wyciszysz, skupisz na was i waszym byciu w dwupaku i doczekacie nawet dłużej robiąc na złość lekarzom że szpitala.
Jestem pewna ze domek pomoże wam bezpiecznie przetrwać.
Mam tylko nadzieję że będziesz miała opiekę i jedzonko przy lozeczku. Byś nie musiała biegać za często do kuchni.
Ja teraz leżę sobie i słucham Mozarta bo zauważyłam że działa na mnie przeciwslurczowo! I przeciwbólowo czy jest to możliwe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:14
-
Kate ale się strachu najadlas, dobrze, ze wszystko już ok!
A ci lekarze na IP to rzeczywiście jacyś sfrustrowani.
Ja też rano byłam na badaniach, zawsze mnie to stresuje. Mam nadzieję, że moja hemoglobina się trzyma.
Wracając kupiłam pudełko faworków...Kate84 lubi tę wiadomość
-
Olu wspaniałe wieści
bardzo bardzo się cieszę i z tego ,że idziesz do domku i z tych pozytywnych słów lekarzy.Ja wierzę ,że w domku sobie wytrzymacie nawet dłużej :-*
Ksanka ja nie robię takiej pozycji ,szczerze nawet nie wiem jak ona wygląda?
M+M fajne warunki jak opisujesz,eh ale cenamoże jak mi się sytuacja poprawi materialna jeszcze bardziej to przy 2 dziecku po wczorajszych przejściach w Gdańsku się uda hehe ,bo w Poznaniu jakoś nie mam obaw* no
ale tutaj już mi się nie podoba!
Dziewczyny na wypisie mam napisane ,że łożysko na dnie i tylnej ścianie , na dnie tzn ,że dlatego ,że mała jest już tak nisko?
Dziękuję Wam Kochane za wszystkie słowa wsparciaDziękuje ,że jesteście
Najlepsze,że wczoraj nic nie dźwigałam ,nie denerwowałam się nic. Może to sprawy z kredytem i domem tak na mnie działają eh? Najgorsze ,że jeszcze raz muszę tu przyjechać podpisac umowę deweloperską po decyzji kredytowej eh