X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ja planuję rodzić w prywatnym szpitalu w Piasecznie ale z tego co rozmawiałam z położną pracująca w gabinecie mojej ginki to mówiła że tam tylko udogodnienia są płatne a zwykły poród naturalny bezpłatny... Ale z tego co Ty piszesz o Wilanowie i o ich cenach to wątpię że to prawda co ona mi powiedziała...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ja równiez sie zdecydowałam na płatny poród w prywatnej klinice
    dokładnie to samo co opisujesz jest i u mnie w klinice , tylko cena WOW
    ja płacę 3000zł za to wszystko co Ty opisałaś, jestem w szoku 9 tys to bardzoo dużo

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Dziewczyny na wypisie mam napisane ,że łożysko na dnie i tylnej ścianie , na dnie tzn ,że dlatego ,że mała jest już tak nisko?

Dno macicy znajduje się na górze, czyli masz łożysko tam, gdzie być powinno : )
    Dobrze, że się uspokoiło. Trzymaj się! : )

Marcóweczki, wczoraj moja szyjka miała 29 mm, a 2 tygodnie temu 33 mm. Lekarz mówi, że to jest prawidłowe fizjologiczne skracanie na tym etapie. Co myślicie? Już kiedyś pisałam,ale przypomnę tylko, że brzuch mi twardnieje wielokrotnie w ciągu dnia. Wg gina to przez szczupłą budowę ciała..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, łożysko na dole czyli na górze tam gdzie żołądek,
    A to pozycja
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bd231f477f8.jpg

Kate84, Kajka, muminka83, Renka88 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:35

muminka83 lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    M+M ja równiez sie zdecydowałam na płatny poród w prywatnej klinice
    dokładnie to samo co opisujesz jest i u mnie w klinice , tylko cena WOW
    ja płacę 3000zł za to wszystko co Ty opisałaś, jestem w szoku 9 tys to bardzoo dużo
    No coz... Warszawa... tutaj polozna kosztuje 2 tys a niektore nawet 3 tys...

• ksanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam umowę z moim ginem, w szpitalu on wszystko ogarnia, ja mam przyjechać i urodzić.
    Jak pytałam o położna to tylko zadał pytanie a po co ja ci załatwię, jak zadałem pytanie o sale to powiedział nie martw się to będzie na mojej głowie ;)

I będę miała jego! Czyli spokój i leczace ręce bo zawsze po wizycie u niego czuje się lepiej niż przed żadnych boli ciągnięcia spinania nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:46

M+M+?, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    No coz... Warszawa... tutaj polozna kosztuje 2 tys a niektore nawet 3 tys...
    Słyszałam też że w państwowych szpitalach jest dopłata za pokój jednoosobowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wroc najtańszy pakiet w prywatnym szpitalu kosztuje 5900 najdroższy 15 900. Gdybym nie musiała rodzić w ośrodku specjalistycznym to sama bym zapłaciła.

A my w czwartek mamy kontrolę urologa - nerki młodego i od razu idę na wizytę na izbę przyjęć do szpitala- może uda się ustalić termin cc. To wszystko robi się co raz bardziej realne i trochę mnie to przeraża....

Kate- dobrze, że wszystko się uspokoiło i że to był tylko fałszywy alarm.

Aleksandra- super, że możesz wyjść do domu. Teraz Merry powinna zrobić wszystkim niespodzianję i siedzieć do 38tc :)

Pozycja kolankowo- łokciowa zdecydowanie polecam na szyjkę i na bóle krzyżowe :)

ksanka lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na madalińskiego są sale pogodowe i koszt to ok 800 ale trzeba mieć też wykupiona położna, najlepsze jest ze nie można sali zablokować tylko kto pierwszy ten lepszy.
    We wrześniu sale były zajęte przez
    1. Chińczyków
    2. Rosjan
    3. Inna nacja salowa nie wiedziala

bl9cuay3kworwxbg.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Medicocer na Wilanowie (mam blisko bo tu mieszkam). Wszystkie pakiety są opisane na ich stronie. Ja wybrałam środkowy tj. 8900 zł + dodatkowo 1600 zł za cesarkę "na żądanie". Standard jest bardzo wysoki, podobnie cała obsługa, w tym po porodzie. Ja się bardzo boję porodu, i dlatego taka decyzja. Mam koleżanki, które tam rodziły i wszystkie są bardzo zadowolone.

M+M trzeba było iść do lekarza psychiatry lub psychologa, tokofobia - bo tak nazywana jest choroba polegająca na lęku przed porodem (ale też ciążą) jest wskazaniem do cięcia.
    Podziwiam kobiety które chcą mieć cc, naprawdę....przeszłam i poród SN i CC i zapłaciłabym każde pieniądze żeby urodzić Emila SN, no ale ryzyko dla nas obojga jest niestety za duże, ale co kobieta to inne zdanie.
    Mam nadzieję że Ty będziesz też zadowolona :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka dziękuje za info, a z tymi twardnieniami i szyjką to już sama nie wiem co Tobie powiedzieć bo co lekarz to inna opinia jak widać ? :(

Ja mam za 2 tyg spotkanie z tą położną co chcemy wziąć i już się nie mogę doczekać!Szczególnie po wczorajszej akcji

km5szbmhexpco9m1.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Idę do domu! Mówią ze powinnam dwa tygodnie spokojnie jeszcze wytrzymać, zewnętrznie szyja zamknięta i łożysko wysoko ;-)
    Super! Zazdroszcze Ci strasznie, ja miałam wczoraj wyjść ale stwierdzili że mnie zostawiają na 3 tygodnie, do skończonego 32 TC wg USG. Wczoraj miałam takiego kanala i ryczalam pół dnia. Na dodatek przenieśli mnie do innej sali do dziewczyny której wszystko przeszkadza. Wczoraj o godz 22.05 huknela do mnie czy możesz w końcu zgasić to światło, a ja się szykowałam właśnie do spania. I pytam jej spokojnie jest dopiero 22.05 a ona że chodzi spać o 22 i o 6 wstaje i mam gasić. Dodatkowo ma problemy z wypróżnieniem i w powietrzu unoszą się jej bąki. Oszaleje tutaj :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:05

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, że można mieć zaświadczenie od psychiatry itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:36

muminka83 lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie czy mogłabym do Was dołączyc? Termin z OM mam na 4.04 ale z pomiarów dzidzi na 27.03

baassiia, muminka83, A.Kasia, Czarodziejka87, ksanka, Gośśś, Falon, wiewiórka17, Renka88, Izoleccc, olatychy, perła ziemi, Kajola, d'nusia, Mietka 30:), Est, Karolina@ lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie zadzwonili do mnie z szpitala. Cesarka już wpisana na 16 marca 2016. wow.

M+M+?, baassiia, alinalii, A.Kasia, Czarodziejka87, ksanka, Gośśś, domiii, Kate84, Falon, Magda lena, Renka88, Izoleccc, Nataszka2200, kateee, perła ziemi, Kajola, d'nusia, Mietka 30:), Madlene.:), Lilou1984, Karolina@, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    M+M trzeba było iść do lekarza psychiatry lub psychologa, tokofobia - bo tak nazywana jest choroba polegająca na lęku przed porodem (ale też ciążą) jest wskazaniem do cięcia.
    Podziwiam kobiety które chcą mieć cc, naprawdę....przeszłam i poród SN i CC i zapłaciłabym każde pieniądze żeby urodzić Emila SN, no ale ryzyko dla nas obojga jest niestety za duże, ale co kobieta to inne zdanie.
    Mam nadzieję że Ty będziesz też zadowolona :)

Każdy poród jest inny czy to przez cesarskie cięcie czy SN. Ja świetnie się czułam po cesarce i biegałam zaraz. Nic mnie nie bolało. W przeciwieństwie do obolałych dziewczyn po PN. Współczułam im bo wyły z bólu bo tak ich krocze bolało. :P I ja tam się cieszę że mam wskazania. :P

M+M+?, Gośśś, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kate, łożysko na dole czyli na górze tam gdzie żołądek,
    A to pozycja
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bd231f477f8.jpg

Uwielbiam tą pozycję. Ja ją nazywam na "sukę" :P Mało seksowna i zachęcająca ale przynajmniej mi daje ulgę w bólu kręgosłupa :P

ksanka, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Super! Zazdroszcze Ci strasznie, ja miałam wczoraj wyjść ale stwierdzili że mnie zostawiają na 3 tygodnie, do skończonego 32 TC wg USG. Wczoraj miałam takiego kanala i ryczalam pół dnia. Na dodatek przenieśli mnie do innej sali do dziewczyny której wszystko przeszkadza. Wczoraj o godz 22.05 huknela do mnie czy możesz w końcu zgasić to światło, a ja się szykowałam właśnie do spania. I pytam jej spokojnie jest dopiero 22.05 a ona że chodzi spać o 22 i o 6 wstaje i mam gasić. Dodatkowo ma problemy z wypróżnieniem i w powietrzu unoszą się jej bąki. Oszaleje tutaj :'(

Czasem tak bywa. Ja miałam dziewczynę co rzucała tak mięsem że aż mdliło. Hormony robią swoje.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Uwielbiam tą pozycję. Ja ją nazywam na "sukę" :P Mało seksowna i zachęcająca ale przynajmniej mi daje ulgę w bólu kręgosłupa :P
    Ja to nazywam na misia polarnego ale na suke jeszcze lepsza nazwa

A co do sensowności to jak facet wypuszczony i zobaczy taki wypiety kuperek to może skomentować ze jesteśmy wredne ze się wystawiamy a i tak d...pa z tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:33

M+M+?, muminka83, Kate84, Falon, Renka88, Izoleccc, Nataszka2200, edyś lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ