Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
M+M ja planuję rodzić w prywatnym szpitalu w Piasecznie ale z tego co rozmawiałam z położną pracująca w gabinecie mojej ginki to mówiła że tam tylko udogodnienia są płatne a zwykły poród naturalny bezpłatny... Ale z tego co Ty piszesz o Wilanowie i o ich cenach to wątpię że to prawda co ona mi powiedziała...Synuś Antoś - 23.03.2016r.
-
M+M ja równiez sie zdecydowałam na płatny poród w prywatnej klinice
dokładnie to samo co opisujesz jest i u mnie w klinice , tylko cena WOW
ja płacę 3000zł za to wszystko co Ty opisałaś, jestem w szoku 9 tys to bardzoo dużo -
Kate84 wrote:
Dziewczyny na wypisie mam napisane ,że łożysko na dnie i tylnej ścianie , na dnie tzn ,że dlatego ,że mała jest już tak nisko?
Dno macicy znajduje się na górze, czyli masz łożysko tam, gdzie być powinno : )
Dobrze, że się uspokoiło. Trzymaj się! : )
Marcóweczki, wczoraj moja szyjka miała 29 mm, a 2 tygodnie temu 33 mm. Lekarz mówi, że to jest prawidłowe fizjologiczne skracanie na tym etapie. Co myślicie? Już kiedyś pisałam,ale przypomnę tylko, że brzuch mi twardnieje wielokrotnie w ciągu dnia. Wg gina to przez szczupłą budowę ciała..
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
alinalii wrote:M+M ja równiez sie zdecydowałam na płatny poród w prywatnej klinice
dokładnie to samo co opisujesz jest i u mnie w klinice , tylko cena WOW
ja płacę 3000zł za to wszystko co Ty opisałaś, jestem w szoku 9 tys to bardzoo dużo -
Ja mam umowę z moim ginem, w szpitalu on wszystko ogarnia, ja mam przyjechać i urodzić.
Jak pytałam o położna to tylko zadał pytanie a po co ja ci załatwię, jak zadałem pytanie o sale to powiedział nie martw się to będzie na mojej głowie
I będę miała jego! Czyli spokój i leczace ręce bo zawsze po wizycie u niego czuje się lepiej niż przed żadnych boli ciągnięcia spinania nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:46
M+M+?, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWe Wroc najtańszy pakiet w prywatnym szpitalu kosztuje 5900 najdroższy 15 900. Gdybym nie musiała rodzić w ośrodku specjalistycznym to sama bym zapłaciła.
A my w czwartek mamy kontrolę urologa - nerki młodego i od razu idę na wizytę na izbę przyjęć do szpitala- może uda się ustalić termin cc. To wszystko robi się co raz bardziej realne i trochę mnie to przeraża....
Kate- dobrze, że wszystko się uspokoiło i że to był tylko fałszywy alarm.
Aleksandra- super, że możesz wyjść do domu. Teraz Merry powinna zrobić wszystkim niespodzianję i siedzieć do 38tc
Pozycja kolankowo- łokciowa zdecydowanie polecam na szyjkę i na bóle krzyżoweksanka lubi tę wiadomość
-
Na madalińskiego są sale pogodowe i koszt to ok 800 ale trzeba mieć też wykupiona położna, najlepsze jest ze nie można sali zablokować tylko kto pierwszy ten lepszy.
We wrześniu sale były zajęte przez
1. Chińczyków
2. Rosjan
3. Inna nacja salowa nie wiedziala -
M+M+? wrote:Medicocer na Wilanowie (mam blisko bo tu mieszkam). Wszystkie pakiety są opisane na ich stronie. Ja wybrałam środkowy tj. 8900 zł + dodatkowo 1600 zł za cesarkę "na żądanie". Standard jest bardzo wysoki, podobnie cała obsługa, w tym po porodzie. Ja się bardzo boję porodu, i dlatego taka decyzja. Mam koleżanki, które tam rodziły i wszystkie są bardzo zadowolone.
M+M trzeba było iść do lekarza psychiatry lub psychologa, tokofobia - bo tak nazywana jest choroba polegająca na lęku przed porodem (ale też ciążą) jest wskazaniem do cięcia.
Podziwiam kobiety które chcą mieć cc, naprawdę....przeszłam i poród SN i CC i zapłaciłabym każde pieniądze żeby urodzić Emila SN, no ale ryzyko dla nas obojga jest niestety za duże, ale co kobieta to inne zdanie.
Mam nadzieję że Ty będziesz też zadowolonaA.Kasia lubi tę wiadomość
-
Kajka dziękuje za info, a z tymi twardnieniami i szyjką to już sama nie wiem co Tobie powiedzieć bo co lekarz to inna opinia jak widać ?
Ja mam za 2 tyg spotkanie z tą położną co chcemy wziąć i już się nie mogę doczekać!Szczególnie po wczorajszej akcji -
aleksandrazz wrote:Idę do domu! Mówią ze powinnam dwa tygodnie spokojnie jeszcze wytrzymać, zewnętrznie szyja zamknięta i łożysko wysoko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:05
Natalia27.03.2016
-
Hej mamusie czy mogłabym do Was dołączyc? Termin z OM mam na 4.04 ale z pomiarów dzidzi na 27.03
baassiia, muminka83, A.Kasia, Czarodziejka87, ksanka, Gośśś, Falon, wiewiórka17, Renka88, Izoleccc, olatychy, perła ziemi, Kajola, d'nusia, Mietka 30:), Est, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
No i właśnie zadzwonili do mnie z szpitala. Cesarka już wpisana na 16 marca 2016. wow.
M+M+?, baassiia, alinalii, A.Kasia, Czarodziejka87, ksanka, Gośśś, domiii, Kate84, Falon, Magda lena, Renka88, Izoleccc, Nataszka2200, kateee, perła ziemi, Kajola, d'nusia, Mietka 30:), Madlene.:), Lilou1984, Karolina@, Karka lubią tę wiadomość
-
MeAmerie wrote:M+M trzeba było iść do lekarza psychiatry lub psychologa, tokofobia - bo tak nazywana jest choroba polegająca na lęku przed porodem (ale też ciążą) jest wskazaniem do cięcia.
Podziwiam kobiety które chcą mieć cc, naprawdę....przeszłam i poród SN i CC i zapłaciłabym każde pieniądze żeby urodzić Emila SN, no ale ryzyko dla nas obojga jest niestety za duże, ale co kobieta to inne zdanie.
Mam nadzieję że Ty będziesz też zadowolona
Każdy poród jest inny czy to przez cesarskie cięcie czy SN. Ja świetnie się czułam po cesarce i biegałam zaraz. Nic mnie nie bolało. W przeciwieństwie do obolałych dziewczyn po PN. Współczułam im bo wyły z bólu bo tak ich krocze bolało.I ja tam się cieszę że mam wskazania.
M+M+?, Gośśś, Falon lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Kate, łożysko na dole czyli na górze tam gdzie żołądek,
A to pozycja
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bd231f477f8.jpg
Uwielbiam tą pozycję. Ja ją nazywam na "sukę"Mało seksowna i zachęcająca ale przynajmniej mi daje ulgę w bólu kręgosłupa
ksanka, Kate84, Falon lubią tę wiadomość
-
She86 wrote:Super! Zazdroszcze Ci strasznie, ja miałam wczoraj wyjść ale stwierdzili że mnie zostawiają na 3 tygodnie, do skończonego 32 TC wg USG. Wczoraj miałam takiego kanala i ryczalam pół dnia. Na dodatek przenieśli mnie do innej sali do dziewczyny której wszystko przeszkadza. Wczoraj o godz 22.05 huknela do mnie czy możesz w końcu zgasić to światło, a ja się szykowałam właśnie do spania. I pytam jej spokojnie jest dopiero 22.05 a ona że chodzi spać o 22 i o 6 wstaje i mam gasić. Dodatkowo ma problemy z wypróżnieniem i w powietrzu unoszą się jej bąki. Oszaleje tutaj :'(
Czasem tak bywa. Ja miałam dziewczynę co rzucała tak mięsem że aż mdliło. Hormony robią swoje. -
muminka83 wrote:Uwielbiam tą pozycję. Ja ją nazywam na "sukę"
Mało seksowna i zachęcająca ale przynajmniej mi daje ulgę w bólu kręgosłupa
A co do sensowności to jak facet wypuszczony i zobaczy taki wypiety kuperek to może skomentować ze jesteśmy wredne ze się wystawiamy a i tak d...pa z tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:33
M+M+?, muminka83, Kate84, Falon, Renka88, Izoleccc, Nataszka2200, edyś lubią tę wiadomość