X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    vikus001 witamy :) powiedz na kogo czekasz to wpisze Cię na 1 stronę na listę :)

muminko czyżbyś była pierwszą? :)

Myślę że nie :D Myślę że parę dziewczyn w starszej ciąży rozpakuje się :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    ja będę prała normalnie na 30 stopni, koleżanka robiła pranie miesiąc temu, i prała normalnie, ale w pralce będą same kocyki z minki i poduszki

no ja mam tylko jeden zestaw więc samego w pralkę wrzucać mi się nie opłaca :)
    ale i tak robię ręczne w pralce, no nic wrzucę z innymi kocykami i dam znać :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    No i właśnie zadzwonili do mnie z szpitala. Cesarka już wpisana na 16 marca 2016. wow.

Muminko moja wymarzona data na poród ,żeby nie mieć przebojów z ex mężem :P :)

She przykro mi,że musicie tyle zostać ale może tak będzie lepiej?Myślę,że chyba dla nich ta granica 32 jest ważna. O współlokatorce nie wspomnę ,eh może niedługo wyjdzie i będziesz miała inną?

Robaczek fajny w sumie taki szpital, ja w Państowym też płacę za położną ,ale nie ma opcji na 1 poporodową czy inne wygody a nie ukrywam ,że skorzystałabym :)

Kasmira ja też się zastanawiałam jak rozpoznam skurcze , ostatnio nawet tu o nie pytałam ale wierz mi ,że jak przyjdą takie konkretne jak u mnie wczoraj to będziesz wiedziała ,że to one!

Ja minky jeszcze nie prałam i też mam obawy eh...
    Ja jakoś też nie wpadłam na to,że nie mam prześcieradła do wózka hmm, dopiero dziś wpadłam ,że mam tylko 1 od kołyski hehe a 3 do łóżeczka ale ono będzie dopiero po 4-6 tygodniach po przeprowadzce do GDA.

Mam dziś skurcze,ale takie zwykłe w porównaniu z tymi wczorajszymi jednak jak lekarz kazał liczę...

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Muminko moja wymarzona data na poród ,żeby nie mieć przebojów z ex mężem :P :)

She przykro mi,że musicie tyle zostać ale może tak będzie lepiej?Myślę,że chyba dla nich ta granica 32 jest ważna. O współlokatorce nie wspomnę ,eh może niedługo wyjdzie i będziesz miała inną?

Robaczek fajny w sumie taki szpital, ja w Państowym też płacę za położną ,ale nie ma opcji na 1 poporodową czy inne wygody a nie ukrywam ,że skorzystałabym :)

Kasmira ja też się zastanawiałam jak rozpoznam skurcze , ostatnio nawet tu o nie pytałam ale wierz mi ,że jak przyjdą takie konkretne jak u mnie wczoraj to będziesz wiedziała ,że to one!

Ja minky jeszcze nie prałam i też mam obawy eh...
    Ja jakoś też nie wpadłam na to,że nie mam prześcieradła do wózka hmm, dopiero dziś wpadłam ,że mam tylko 1 od kołyski hehe a 3 do łóżeczka ale ono będzie dopiero po 4-6 tygodniach po przeprowadzce do GDA.

Mam dziś skurcze,ale takie zwykłe w porównaniu z tymi wczorajszymi jednak jak lekarz kazał liczę...

W takim razie życzę ci tej daty porodu z całego serca. Wszystkie zaciskamy krocza :-*

Kate84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja mam miec cc na koniec lutego wiec wyprzedze Muminke :) jak kupilam material minky to dostalam z nim kartke zeby prac w 30st i chyba tak go wstawie w pralce, a ze poszylam kilka kocykow i taka duza kolderke to akurat cala pralka wyjdzie :)

Asia ja na stronie Hipp to dobre dwa miesiace temu sie zalogowalam i dopiero dzisiaj mi przyszla ta paczka :)

domiii lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Asia ja na stronie Hipp to dobre dwa miesiace temu sie zalogowalam i dopiero dzisiaj mi przyszla ta paczka :)
    znalazłam maila,że rejestracje robiłam w listopadzie, więc myślę że na dniach do mnie paczuszka dojdzie :d

Gośśś lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• 26Asia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślicie, żeby robić już pranie ? nie będzie za szybko ?

relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    znalazłam maila,że rejestracje robiłam w listopadzie, więc myślę że na dniach do mnie paczuszka dojdzie :d

Az z ciekawosci spojrzalam na mojego maila i mam rejestracje 7listopad :) wiec chyba teraz tak jak Czarodziejka napisala hurtowo wysylaja :)

Co do prania to tez planuje na dniach wstawiac :) ja popiore, a moja mama poprasuje :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia wrote:
    myślicie, żeby robić już pranie ? nie będzie za szybko ?

ja jutro robię ;) juz sie nie mogę doczekać ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • She86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja jestem zawsze ugodowa a ta laska to taki ciezki typ, jak jej zwroce uwagę to podejrzewam że się rozpeta wojna. Trudno muszę wytrzymać, ma wyjść w sobotę, ew poniedzialek jak wszystko będzie ok..

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi , ja prałam minky z rzeczami Młodego i wszystko cacy. Ciuszki czekają już w komodzie :-)
    Gos, ja też zamawiałam 2 miesiące temu i przyszła wczoraj :)

U mnie cesarka w połowie lutego :) Głównie przez rwę kulszową,ale nawet gdybym nie miała wskazań to kombinowałabym z zaświadczeniem od neurologa (mam znajomego). Szkoda byłoby mi takiej kasy na cc w prywatnej klinice choć nie narzekam na finanse. Jednak pracowałam w szpitalu gdzie będę rodzić i nie martwię się o opiekę personelu więc to też trochę inna sytuacja.

Pozdrawiam Was ciepło w ten mroźny i śnieżny dzień :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 13:40

Falon, Gośśś, muminka83, Est lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek dziękuję za informację ;) jestem zdecydowana na ten szpital bo warunki są nieporównywalne do szpitala publicznego w mojej okolicy.

Co do porodu ja też się boję SN... Już cicho myślałam że też chciałabym CC ale wszystko zależy od małego. Na razie mu wygodnie w pozycji posladkowej więc może? ;)

No i najważniejsze : MAMY ŁÓŻECZKO :D mąż przed chwilą złożył. Jest piękne <3

muminka83, Izoleccc, Czarodziejka87, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Vikus001 ;)

Dziś jadę na koncert finałowy z moich niedoszłych warsztatów, no cóż... dobre i to... Ale się cieszę:)
    Będę podziwiała siostrę:)

Byłam wczoraj na pierwszych zajęciach w SR. Kobietka gadała non stop! Ale bardzo fajnie i ciekawie, mimo to nie dowiedziałam się nic nowego;) to forum dużo daje jak i książki itp
    Za to kolejne zajęcia to spotkanie z innymi położnymi, psychologiem, neonatologiem, konsultantką w karmieniu naturalnym, pediatrą, i oczywiście ćwiczenia praktyczne.
    Mężowi najbardziej spodobało się ostatnie 10minut, czyli relaksacja przy zgaszonym świetle ;)

vikus001 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki;) dawno sie nie odzywalam alemsledze was w miare mozliwosci:)
    U nas wszystko poki co gra,wczoraj mialam wizyte,gin mnie uspokoil ze w 32 tyg te moje skorcze sporadyczne moga sie pojawiac. Mala wazy 2kg i szczesliwie machala do mnie lapkami;) jedyne co nas zmartwilo to to ze ulozona jest posladkowo:( gin mowi ze jeszcze ma czas na obrot ale za 3tyg na wizycie bedziemy musieli zobaczyc co i jak i w razie czego podjac jakies kroki. Tak strasznie chce urodzic naturalnie:( teraz ciagle do niej mowie i prosze zeby fiknela glowka na dol..ale zobaczymy..
    Kajka wrote:
    Dno macicy znajduje się na górze, czyli masz łożysko tam, gdzie być powinno : )
    Dobrze, że się uspokoiło. Trzymaj się! : )

Marcóweczki, wczoraj moja szyjka miała 29 mm, a 2 tygodnie temu 33 mm. Lekarz mówi, że to jest prawidłowe fizjologiczne skracanie na tym etapie. Co myślicie? Już kiedyś pisałam,ale przypomnę tylko, że brzuch mi twardnieje wielokrotnie w ciągu dnia. Wg gina to przez szczupłą budowę ciała..

Kajka ja mam podobnie z ta szyjka i tak samo lekarz mi powoedzial ze na tym etapie to sa juz prawidlowe skracania sie szyjki te kilka mm co 2-3 tyg. Takze spokojnie:)
    pozdrowienia dla was i Malenstw,buziaki:) :*

Kate84 lubi tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminko pomyliły mi się miesiące :D myślałam, że masz cc na połowę lutego :D no to w tej sytuacji na pewno nie będziesz pierwsza - myślę, że w lutym mimo wszystko sporo nas urodzi :)

co do prania - może i za wcześnie, ale ja po wczorajszej wizycie naprawdę zaczęłam nastawiać się na początek/połowę lutego najpóźniej, więc zabrałam się dzisiaj za pranie, potem prasowanie, spakuję torbę i będę spokojniejsza :) ale ja już tak mam że musze mieć wcześniej wszystko :)

a! uwaga od mojej położnej - torbę powinien pakować mąż, bo to on będzie prawą ręką położnej i żeby wiedział co ma w tej torbie etc. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 14:27

muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstawiłam pierwsze pranie :D pieluszki i ręcznik :D
    puki co mam jeden taki typowo niemowlęcy, drugi próbuje sprzedać bo jest różowy ( http://allegro.pl/recznik-rozowy-retro-gir-80x130cm-motherhood-i5899638373.html)

domiii lubi tę wiadomość

relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochane, ostatnio któraś z Was wrzucała stronę z prześcieradełkami do wózka - możecie przypomnieć, bo mi gdzieś zniknęła :(
    wzięłam się za prania i sprzątania i właśnie się obudziłam, że nie mam!!!

http://napiki.pl/pl/23-wyprawka mnie się mega podobają u nich, zamówię je! w dole strony masz pakowane po dwie za 79 zł :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    http://napiki.pl/pl/23-wyprawka mnie się mega podobają u nich, zamówię je! w dole strony masz pakowane po dwie za 79 zł :)

z godzinkę temu je zamówiłam! :)

Renka88 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    muminko pomyliły mi się miesiące :D myślałam, że masz cc na połowę lutego :D no to w tej sytuacji na pewno nie będziesz pierwsza - myślę, że w lutym mimo wszystko sporo nas urodzi :)

Jedno jest pewne muminka83 jest 100% marcówką ;) Ja tez się szykuję na luty, samą końcówkę. Trochę jestem zła, bo jeszcze nie wiem czy będę miała cesarkę czy nie. Przy moim mięśniaku wolałabym jednak cc, a lekarz cały czas nie wie. Wizytę mam 18.01 i wtedy wymuszę na nim decyzję. :P

Nie chce zapeszać, ale ostatnio tak dobrze się czuję, że w ogóle zapomniałam, że niedługo będę rodzić. Co do ciuszków to myślę, że to chyba odpowiedni czas na pranie i prasowanie. Ja czekam tylko na komodę i biorę się do pracy. A tak w ogóle to wyprawkę mam skompletowaną tylko w połowie. Potrzebna mi chyba motywacja ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Domi ja mam miec cc na koniec lutego wiec wyprzedze Muminke :) jak kupilam material minky to dostalam z nim kartke zeby prac w 30st i chyba tak go wstawie w pralce, a ze poszylam kilka kocykow i taka duza kolderke to akurat cala pralka wyjdzie :)

Ja też dostałam dopiero wczoraj, a logowałam się dawno :)

Gośśś lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 1467 1468 1469 1470 1471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ