Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyShe86 wrote:Super! Zazdroszcze Ci strasznie, ja miałam wczoraj wyjść ale stwierdzili że mnie zostawiają na 3 tygodnie, do skończonego 32 TC wg USG. Wczoraj miałam takiego kanala i ryczalam pół dnia. Na dodatek przenieśli mnie do innej sali do dziewczyny której wszystko przeszkadza. Wczoraj o godz 22.05 huknela do mnie czy możesz w końcu zgasić to światło, a ja się szykowałam właśnie do spania. I pytam jej spokojnie jest dopiero 22.05 a ona że chodzi spać o 22 i o 6 wstaje i mam gasić. Dodatkowo ma problemy z wypróżnieniem i w powietrzu unoszą się jej bąki. Oszaleje tutaj :'(
Współczuję serdecznie współlokatorki. Ja zawsze staram się być uprzejma ale z taką to bym się nie patyczkowała. Powiedz jej, że jak chce mieć jak w hotelu to niech sobie za jedynkę zapłaci bo póki leży w pokoju 2-osobowym w państwowym szpitalu to ma wielkie G do gadania. Niech sobie opaskę na oczy założy jak jej zbyt widno. Hormony hormonami no ale bądźmy ludźmi...ksanka, Gośśś, roletka, Falon, Nataszka2200, Est, Malina81 lubią tę wiadomość
-
26Asia wrote:mam pytanie, ile pieluch tetrowych zabrać do szpitala ?
Zerknelam właśnie na nasza listę obecnosci, ale nas jest!
Ciekawe czy to będzie również oznaczało tlok na porodowkach w marcu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:39
-
Niecierpliwa, ja planuję rodzić w szpitalu w Piasecznie, to nowy szpital, o fajnym standardzie, ale mają normalnie umowę z NFZ dlatego zwykły poród, czy to siłami natury czy CC przy wskazaniach jest w ramach ubezpieczenia zdrowotnego. Ja tam miałam też indukcję po poronieniu, ale to na oddziale ginekologii. Dodatkowo płaci się za usługi - indywidualną położną, jednoosobową salę poporodową, w której może spać też partner, czy obecność partnera podczas cięcia cesarskiego. W tym tygodniu dostanę od mojego ginekologa skierowanie na CC (wskazania od ortopedy) i będę się umawiać na konkretny termin i oglądać oddział.
-
ksanka wrote:Asiu sprawdź na stronie szpitala, powinni powiedzieć ile czego/ u mnie mówią o 5
Zerknelam właśnie na nasza listę obecnosci, ale nas jest!
Ciekawe czy to będzie również oznaczało tlok na porodowkach w marcu? -
domiii wrote:Kochane, ostatnio któraś z Was wrzucała stronę z prześcieradełkami do wózka - możecie przypomnieć, bo mi gdzieś zniknęła
wzięłam się za prania i sprzątania i właśnie się obudziłam, że nie mam!!!
chyba o to Ci chodzi:) bo sobie zapisałam tą stronędomiii, Renka88 lubią tę wiadomość
-
Vikus witamy!
She szczerze współczuje lokatorki:/ niby można to tłumaczyć hormonami ale są jakieś granice a ona je ewidetnie przekracza..trzymaj się! :*
O kurczaki jak czytam te ceny za położną czy za poród to jestem w lekkim szoku,że tyle sobie śpiewają
Ale jak ktoś rzeczywiście sobie może na to pozwolić to czemu nie
Do mnie wczoraj dotarła paczuszka z HippaDostałam chusteczki nawilżane i kupony 20% na niektóre produkty i chyba się skuszę na żel do mycia ciała i włosów.
Jak wykorzystam Oilatum to i tak miałam przejść na hipp więc się przyda:)
She86, vikus001 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Dzień dobry
Ja też boje sie porodu sn bo tyle się nasłuchałam, że mam dość. Ostatnio rozmawiałam z lekarzem i nie mam wskazań do cc, liczyłam że może mała chociaż sie nie obróci, ale okazało sie że i ona zwarta i gotowa do sn. Bede więc miała zaświadczenie od psychiatry z którym pracuje.
Tak sobie myśle, że nikomu o cc na życzenie nie mówiłam, bo każdy mi gada że przesadzam, że ból do wytrzymania, że jak weszło to i wyjdzie i że milion kobiet rodziło i rodzić będzie....
Ale ja chce cc i na dzisiaj mam tego pewność. Może za miesiąc mi sie zmieni
Co do twardnien brzucha, moj stawia sie dość czesto, nie boli tylko czuje taki dyskomfort, a lekarz mowił ze jest ok,że tak może byc.
Zastanawiam sie jak rozpoznam skurcze?
Ola super wieści!
Reszcie szpitalowych mamusiek życzę wytrwałości!
I mniej stresu dla tych leżakujących w domuM+M+?, muminka83, She86, Est lubią tę wiadomość
-
Hejka
U nas pada sniega nie mogl tak popadac w Swieta?
Ola swietnie, ze Cie wypuszczajato teraz cegielki pod lozko i lez kochana i pachnij
Ja pozycji lokciowej nie robie, bo leze caly czas z "ceglami" pod nogami lozka i to odciaza szyjke najskuteczniej (przynajmniej moj gin tak twierdzi)wiec polecam takie rozwiazanie dziewczyna ze skracajacymi sie szyjkami i dzieckiem bardzo nisko
Moj jest tak nisko, ze coraz czesciej od jego wygibasow boli mnie spojenie lonowe, jajniki i kosci od miednicy, bo normalnie czuje jak on po nich boksuje
Kate84 ciesze sie ze skurcze sie uspokoily
She wspolczuje lokatorki, ale Kasia dobrze napisala, ze to nie hotel wiec niech sie liczy z druga osoba...muminka83 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Czarodziejka87 wrote:
Do mnie wczoraj dotarła paczuszka z HippaDostałam chusteczki nawilżane i kupony 20% na niektóre produkty i chyba się skuszę na żel do mycia ciała i włosów.
Jak wykorzystam Oilatum to i tak miałam przejść na hipp więc się przyda:)