X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie z corka mi dobrze pokazywaly i ciemnialy :P ale ze oszukiwaly ze sa czy nie sa.? Bo mi nigdy nie pokazaly ciazy ktorej nie ma.. :) no w takim razie trzeba dzisiaj apteke zahaczyć i jutro powtorke zrobić bo chyba jednak zwariuje.. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 06:08

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze sa mniej reaktywne czyli wolniej ciemnieja i potrafia o kilka dni pozniej pokazac ciaze niz inne testy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mysle ze jak ten allegro pokazal to nie ma sie czym martwic. A bety nie mozesz zrobic?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam skierowanie w poniedzialek pojde bo to jedno wspolne do endo jest we wtorek wynik by byl takze czy bedzie @ czy nie bete i tak robie co 3 msc wiec ladnie sie zlozylo i od razu bym leki zmieniła gdyby beta wyszła bo ja na thyrozolu już prawie dwa lata jestem..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to dobrze to zeby @ nie przyszla. Ja mam termin @ na niedziele niby bety dwie pozytywne do tego temperatura idzie w gore ale się stresuje.

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie spisie :-) ja mecze się od 5 rano zaraz jadę na betę od 7 labo otwarte. . Wczoraj miałam spadek temp ale dziś znów podskoczyla. .. z ranca jeszcze jeden test zrobił i kreska ciemniejsza ale i tak się boje żeby tylko urosła. ..

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie stresowalam pierwsza ciaza na luzie byla zero testow nic dopiero rowno w 8tyg skonczone do ginka piekny prawie 2cm zarodeczek pod koniec tylko cholestaza i szyjka szwankowala druga ciaza fuuuuuull stresu juz 5dni przed wiedzialam wlasnie te z allegro mialam ale z niebieska koncowka a teraz mam z zielona i jakies wlasnie dupne sa chyba.. No i z corka felerny 13 tydzien krwiak lezec i co tu zrobic samej jak dziecko roczne biega po domu i prosi mamo mamo zeby na raczki .. Przezylam i to za to w drugiej polowie szyjka sie zaczela rozwierac tez za szybko przedwczesne skurcze ok.32tyg no i teksty lekarzy jak pani wytrzyma do 34 to bedzie dobrze obejdzie sie bez sterydow pod koniec to ja latalam na ip i lezalam w domu no i cukrzyca na insulinie bylam w koncu wody odeszly w 35+5 i 35+6 urodzilam core tydzien w szpitalu.. Matko jak teraz pomysle znowu komedie z szyjka przechodzic rozwarcia i skurcze od polowy ciazy i lezenie to szczerze kurde no nie mam jak zadna sila w lozku mnie nie zatrzyma bo teraz to juz dwojka a niedlugo przeprowadzka ;) takze stresy a stresy aby @ nie przyszla a potem jakos wszystko przetrzymam aby zdrowe ;)

krówka_muffka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie ja chyba tez do terminu @ bede czekac potem troche stres zejdzie.

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana Pan widział mój stres i zrobi wynik na 12:30 uffff.... czekamy

kada24, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie martwcie się,wszystko będzie, pozytywne nastawienie to podstawa!

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja też tak robię - chodzić tylko prywatnie to kupa kasy, a tak to przynajmniej tylko za wizyty musze płacić, za badania już nie.

A mogę spytać czy ten lekarz z NFZ to musi być ginekolog, czy może być ogólny, czy tam np. rodzinny? Bo u mnie w przychodni nie ma ginekologa na etacie.

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no prowadzić ciążę musi Ci ginekolog i in ma uprawnienia do wpisania Ci badań ogólny może ale podstawowe nie takie dla kobiet w ciąży. .. Musisz znaleźć gina na NFZ jeśli chcesz mieć darmowe badania. ..

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być ginekolog. Każdy lekarz ma ograniczone możliwości wypisywania badań na NFZ w zależności od swojej profesji. Np. mogą wypisać TSH ale już FT3 i FT4 nie - te hormony już endokrynolog. Mam wielu znajomych lekarzy bo jestem farmaceutą więc często mi się żalą, że mają ograniczone pole działania i muszą już kierować do kolegów specjalistów dalej ;)

ciri22, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2wle6ydyez5rsng.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze slyszalam ze tak jest ;) dzieki za info ;D

• Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo możesz pójść prywatnie do lekarza, który jednocześnie przyjmuje gdzieś w przychodni na NFZ to wtedy na prywatnej wizycie może Ci wypisze badania refundowane na NFZ. Ja akurat mam ginekologa, który nie ma podpisanej umowy z NFZ ale jest tak świetny, że już nie kombinuje i nie szukam innego.

f2wle6ydyez5rsng.png

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam dziewczyny, tak myślałam:)

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak samopoczucie?? Jak się miewacie???

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Dziewczyny, jak samopoczucie?? Jak się miewacie???

Padam na ryjek :/ Chodzę jak zombie i w zasadzie jedyna pozycja w której jest mi dobrze to horyzontalna ;) Ale da się przeżyć. A u Ciebie krówka jak tam?

krówka_muffka lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie tak słabo się czuję, co zjem to mi brzuch rozsadza, czuję się jakbym balon połknęła,też tak masz Kasiu?? Spać mi się chce...Mięta pomaga trochę .. i ogólnie jestem tak rozdrażniona,że wszystko mnie irytuje ?! ech..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie mam za bardzo wzdęć ale w poprzedniej ciąży przez pierwsze kilka tygodni miałam potwornie wzdęty brzuch, aż mnie bolał :/ No cóż, wszystko przejdzie prędzej czy później :) Ważne, żeby dzieciaczki zdrowe były ;)

Chamomilla, margaret26 lubią tę wiadomość

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ