Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie z corka mi dobrze pokazywaly i ciemnialy ale ze oszukiwaly ze sa czy nie sa.? Bo mi nigdy nie pokazaly ciazy ktorej nie ma.. no w takim razie trzeba dzisiaj apteke zahaczyć i jutro powtorke zrobić bo chyba jednak zwariuje..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 06:08
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam skierowanie w poniedzialek pojde bo to jedno wspolne do endo jest we wtorek wynik by byl takze czy bedzie @ czy nie bete i tak robie co 3 msc wiec ladnie sie zlozylo i od razu bym leki zmieniła gdyby beta wyszła bo ja na thyrozolu już prawie dwa lata jestem..Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
Juz nie spisie ja mecze się od 5 rano zaraz jadę na betę od 7 labo otwarte. . Wczoraj miałam spadek temp ale dziś znów podskoczyla. .. z ranca jeszcze jeden test zrobił i kreska ciemniejsza ale i tak się boje żeby tylko urosła. ..[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Tez sie stresowalam pierwsza ciaza na luzie byla zero testow nic dopiero rowno w 8tyg skonczone do ginka piekny prawie 2cm zarodeczek pod koniec tylko cholestaza i szyjka szwankowala druga ciaza fuuuuuull stresu juz 5dni przed wiedzialam wlasnie te z allegro mialam ale z niebieska koncowka a teraz mam z zielona i jakies wlasnie dupne sa chyba.. No i z corka felerny 13 tydzien krwiak lezec i co tu zrobic samej jak dziecko roczne biega po domu i prosi mamo mamo zeby na raczki .. Przezylam i to za to w drugiej polowie szyjka sie zaczela rozwierac tez za szybko przedwczesne skurcze ok.32tyg no i teksty lekarzy jak pani wytrzyma do 34 to bedzie dobrze obejdzie sie bez sterydow pod koniec to ja latalam na ip i lezalam w domu no i cukrzyca na insulinie bylam w koncu wody odeszly w 35+5 i 35+6 urodzilam core tydzien w szpitalu.. Matko jak teraz pomysle znowu komedie z szyjka przechodzic rozwarcia i skurcze od polowy ciazy i lezenie to szczerze kurde no nie mam jak zadna sila w lozku mnie nie zatrzyma bo teraz to juz dwojka a niedlugo przeprowadzka takze stresy a stresy aby @ nie przyszla a potem jakos wszystko przetrzymam aby zdrowe
krówka_muffka lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
domiii wrote:ja też tak robię - chodzić tylko prywatnie to kupa kasy, a tak to przynajmniej tylko za wizyty musze płacić, za badania już nie.
A mogę spytać czy ten lekarz z NFZ to musi być ginekolog, czy może być ogólny, czy tam np. rodzinny? Bo u mnie w przychodni nie ma ginekologa na etacie.
-
Nie no prowadzić ciążę musi Ci ginekolog i in ma uprawnienia do wpisania Ci badań ogólny może ale podstawowe nie takie dla kobiet w ciąży. .. Musisz znaleźć gina na NFZ jeśli chcesz mieć darmowe badania. ..[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Musi być ginekolog. Każdy lekarz ma ograniczone możliwości wypisywania badań na NFZ w zależności od swojej profesji. Np. mogą wypisać TSH ale już FT3 i FT4 nie - te hormony już endokrynolog. Mam wielu znajomych lekarzy bo jestem farmaceutą więc często mi się żalą, że mają ograniczone pole działania i muszą już kierować do kolegów specjalistów dalej
ciri22, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Albo możesz pójść prywatnie do lekarza, który jednocześnie przyjmuje gdzieś w przychodni na NFZ to wtedy na prywatnej wizycie może Ci wypisze badania refundowane na NFZ. Ja akurat mam ginekologa, który nie ma podpisanej umowy z NFZ ale jest tak świetny, że już nie kombinuje i nie szukam innego.
-
nick nieaktualnykrówka_muffka wrote:Dziewczyny, jak samopoczucie?? Jak się miewacie???
Padam na ryjek Chodzę jak zombie i w zasadzie jedyna pozycja w której jest mi dobrze to horyzontalna Ale da się przeżyć. A u Ciebie krówka jak tam?krówka_muffka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeraz nie mam za bardzo wzdęć ale w poprzedniej ciąży przez pierwsze kilka tygodni miałam potwornie wzdęty brzuch, aż mnie bolał No cóż, wszystko przejdzie prędzej czy później Ważne, żeby dzieciaczki zdrowe były
Chamomilla, margaret26 lubią tę wiadomość