X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Czytałam trochę w necie ad pytania czy kupować laktator przed porodem czy nie. 90% kobiet piszę, że warto, bo taniej kupić wcześniej w necie a przyda się na pewno. Po 1. gdy pokarmu brak, aby rozkręcić laktacje, a po 2., gdy jest nawał pokarmu aby trochę sobie pomóc.

Jeszcze waham się tylko czy ręczny czy elektryczny. Opinie są bardzo podzielone, więc ciężko się zdecydować. Ja właśnie chcę używać w awaryjnych sytuacjach, więc może ręczny wystarczy ? :/

Bassila ja miałam i mam laktator ręczny. Spokojnie mi wystarczył mimo iż odciągając często, bo szybko wracałam do pracy. Myśle ze nie trzeba przepłacać, chyba ze ktoś kompletnie nie ma siły w rękach :)
    Ja mam aventu i bardzo sobie chwale.

Vincent taka szczoteczkę na palcu to Twój maluch będzie uwielbiał pogryzać od 2-3 miesiąca :) to fajna zabawa a przy okazji masowanie dziaselek.

A w ogóle to dzien dobry
    Miałam koszmarny koszmarny sen, wyciągałam kolejne podpaski całe przemoczone krwią a na oddziale gdzie pojechaliśmy w panice, wszyscy lekarze umywali ręce mówiąc ze muszę spokojnie poczekać, bo oni maja swoje pacjentki a ja płakałam ze to jeszcze nie jest nawet 30 tydzień :( o rany jak sie umeczylam, obudziłam sie spocona i z radością przyjęłam poranne kopniaczka synka. Co za koszmar brrrr

Ja sie cieszę bo dzis jest szansa na złożenie łóżeczka i komody. Tylko ściany w pokoju małego maja taki łososiowy kolor, bo to stary pokój córki i raczej juz nie będziemy malować, brak czasu i funduszy. Myślałam wiec o takich naklejkach. Będę szukać w necie, gdy juz chociaż cześciowo umeblujemy pokoik.

Polin będzie dobrze, trzymaj sie tam!

Miłej soboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 07:36

Vincent lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, Martka trzymajcie się tam i koniecznie dawajcie znać co i jak??

Ja dziś usnełam dopiero po 6 i co i od 8 ktoś zaczął wiercić i tyle z mojego spania :-(
    Ale sny dziś z kolei miałam miłe, śnił mi się klub jeździecki w którym trenowałam, zawody konne i moja pierwsza miłość <3

Dziewczyny czy Wam też teraz tak zapycha się nos i macie katar? No ja dosłownie na wieczór, w nocy i nad ranem to jakaś masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 08:37

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mam to samo z katarem. Kupiłam sobie hipertoniczny roztwór soli i prenalen do nosa i używam na zmianę :) jak na razie jest ok ale i tak rano nochal zapchany

dqprwn15leplej5m.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Martita, mam dokładnie to samo z katarem. Poza tym jestem jakoś wyjątkowo wrażliwa na suche powietrze.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kataru nie mam, ale zatyka mi się nos w nocy niemiłosiernie :/ nie mogę wtedy spać, bo nie mogę normalnie oddychać, a rano wydmuchuje jakieś skrzepki :/ ale tylko w ciąży tak mam, więc liczę że potem wszystko wróci do normy :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiki:)

U mnie kataru brak, ale za to mam zatkany nos. Denerwuje mnie to, bo muszę oddychać ustami i już zaczyna mnie pobolewać gardło. :( Kiedyś czytałam, że taki katar to częsta przypadłość w ostatnich miesiącach ciąży. To chyba od hormonów.

Dzisiaj wstałam o 5.00 i wydawało mi się, że już mi się nie chce spać. Zjadłam sobie zupkę pomidorową na śniadanie i tak mi się błogo zrobiło, że od razu zasnęłam. ;) Przed chwilą wstałam. Dziś dzień zakupów. Mój luby już skacze z radości. ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,
    Witam sie po dluzszej nieobecnosci, ale 3 dni meczylam sie z pojawiajacymi sie skurczami w czwartek malo bym nie pojechala na ip ale po lekach na szczescie przeszly...

Mam nadzieje ze u Was wszystkich w miare dobrze.
    Powodzenia na wizytach Kochane :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)
    Witam się w 31 tygodniu(30+0):)

Dziewczyny mnie też się nos zapycha,dziwna sprawa..

Polin trzymaj się tam!:*

Est dziękuję,że przypomniałaś o rooibos bo miałam kupić i pić a kompletnie zapomniałam..ale kalafior ciążowy ;)

Ja laktator będę miała ręczny Philipsa pożyczony od przyjaciółki.
    W przyszłym tygodniu go odbieram.

Powodzenia na wizytach!
    Miłej soboty:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:19

A.Kasia, Kate84, Mania1718, Est lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, Martka89 trzymajcie się ! :*
    Mi nos tez się zapycha w nocy, ale dużo pomaga nawilżacz jednak.
    Kupiłam wczoraj płyny Dzidziuś :) zaraz zaczynam robotę :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło, że uśmiechałam się do przystojnego faceta, a on na to - chyba żartujesz, z takimi grubymi udami.... Mój M ma z tego niezły ubaw, i mówi że muszę po ciąży szybko się zabrać za siebie bo on mi też tak powie...;-)

d'nusia, Kajola, Kate84, Madlene.:), A.Kasia, Mietka 30:), Mania1718, Izoleccc, Est, Gośśś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dziewczyny szpitalne - trzymajcie się i szybkich powrotów do domu! Ech, że też my zawsze musimy mieć swój skład w szpitalu...

Ja również średnio spałam i mam zapchany nos. A dodatkowo mam takie pragnienie, jakbym była na kacu gigancie! Muszę męża po wodę nestle pure life wysłać bo kupił mi ostatnio nałęczowiankę i ona mi jakoś nie smakuje.

W ogóle beznadziejnie mi się dzień zaczął bo nie miałam mleka do owsianki i musiałam jeść kanapki. Nie lubię zaburzać mojej porannej rutyny :P

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my się szykujemy na tą szkołę rodzenia, 5h! No ale w najgorszym wypadku będę leżeć na matach bo wiem, że te mają :-D lekarz nie zabronił byle nie siedzieć dużo i nie stać.

Kurcze Dziewczyny te Minky i moje kombinezony są takie milusie, że aż się boję ich prać! :'(

Karolina dobrze, że skurcze przeszły i oby nie wróciły narazie :-*

Miłego dnia bo ja zajrzę pewnie dopiero wieczorem.

Ps. Prałam już chyba tzn M z 10 pralek a jeszcze pół łazienki zawalone do prania! Ile tego jest szok!

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musiałam się rano potraktować luteina 200. Na szczęście przeszło.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jestem już po śniadaniu i zaraz uciekam z mężem na wycieczkę po składach budowlanych w poszukiwaniu najlepszej oferty na dachówkę.
    Ja z tym nosem mam podobnie jak Wy - po nocy zatkany, a dodatkowo co jakiś czas mi skrzepy wylatują. Dobrze, że o tym piszecie bo przynajmniej wiem, że to normalne.
    Co do laktatora to ja mam ręczny z avent. Udało mi się wygrać i ma bardzo dobre opinie. Ale nie wiem, czy kupowałabym taki sprzęt, przed porodem nie mając pewności, że nie będzie potrzeby karmić mm. Moja kuzynka ma 4-miesięcznego synka i od samego początku nie karmi piersią, a odciąga pokarm właśnie tym laktatorem i karmi z butelki. Mówiła, że daje radę i jest zadowolona.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się już w podwójnej trójce. Dzisiaj zaczyna się 33 tydzień,jak to dumnie brzmi :)

Martka i Polin przesyłam uściski i oby wszystko było dobrze.
    Katar i mnie męczy, ale tylko rano, i tak już właściwie ponad tydzień ;/
    Ja laktator mam ręczny, dostałam od siostry i mam nadzieję że wystarczy.
    M+M+? hehehe grube uda mnie rozśmieszyły :P moje udo też się nadaje do redukcji po ciąży :)

Czarodziejka87, A.Kasia, baassiia, Mania1718, d'nusia, RudyTygrysek, perła ziemi, M+M+?, Karolina@, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na konsultacje lekarska, ale chyba poczekam bo dzis sobota i wszyscy maja wszystko w dupie. Położna mowi ze na ktg zapis w normie. Cieszę sie tylko ze w nocy mam bóle i skurcze. Mowi żebym przyjechała wtedy kiedy to czuje, czyli w środku nocy :p ciekawa jestem co powie lekarz

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię zakupy na allegro i parę produktów do konsultacji :)

powiedzcie mi czy coś takiego jak silikonowe ochronki na piersi są potrzebne ?

http://allegro.pl/silikonowe-oslonki-piersi-2-szt-rozm-s-lub-m-i5564682812.html

Aspirator do noska, macie jakiś wybrany?

Ja dla siebie używam termometr a'la rtęciowy, bo te tanie elektroniczne są według mnie do d*, nie da się nimi dokładnie zmierzyć, no ale wiadomo dziecku małemu ciężko utrzymać 10 min, bo płacz i bunt. Chce kupić termometr elektryczny, taki porządny, macie jakieś doświadczenie z nimi? Jakąś firmę polecacie ? W sklepie którym robię paczkę są te: wyczytałam właśnie w necie, że te bezdotykowe są też do d* i strata kasy..

NUK: http://allegro.pl/termometr-dzieciecy-nuk-2-w-1-i5567877669.html
    ABAKUS: http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-abakus-i5567874062.html
    BabyOno: http://allegro.pl/termometr-elektroniczny-bezdotykowy-babyono-115-i5567874046.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:59

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo mamusie <3
    Dzisiaj zdecydowanie wygrywa zatkany nos :D U mnie to samo i pragnienie jak u Kasi :)
    Ryjku tez zaplanowalam zakupy bo maz ma wolne a jego radosc nie doopisania :D
    Co do laktatora to mam zwykly reczny z Tommee Tippee, mysle ze spokojnie wystarczy :)

Co planujecie pichcic dzisiaj?

Basiu mi kapturki na sutki uratowaly zycie :) Dzieki nim nie poddalam sie poranionym sutkom i karmilam corke pol roku.

Kate ja tych minky kocykow nie pralam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:58

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ