X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Czytałam trochę w necie ad pytania czy kupować laktator przed porodem czy nie. 90% kobiet piszę, że warto, bo taniej kupić wcześniej w necie a przyda się na pewno. Po 1. gdy pokarmu brak, aby rozkręcić laktacje, a po 2., gdy jest nawał pokarmu aby trochę sobie pomóc.

Jeszcze waham się tylko czy ręczny czy elektryczny. Opinie są bardzo podzielone, więc ciężko się zdecydować. Ja właśnie chcę używać w awaryjnych sytuacjach, więc może ręczny wystarczy ? :/

Bassila ja miałam i mam laktator ręczny. Spokojnie mi wystarczył mimo iż odciągając często, bo szybko wracałam do pracy. Myśle ze nie trzeba przepłacać, chyba ze ktoś kompletnie nie ma siły w rękach :)
    Ja mam aventu i bardzo sobie chwale.

Vincent taka szczoteczkę na palcu to Twój maluch będzie uwielbiał pogryzać od 2-3 miesiąca :) to fajna zabawa a przy okazji masowanie dziaselek.

A w ogóle to dzien dobry
    Miałam koszmarny koszmarny sen, wyciągałam kolejne podpaski całe przemoczone krwią a na oddziale gdzie pojechaliśmy w panice, wszyscy lekarze umywali ręce mówiąc ze muszę spokojnie poczekać, bo oni maja swoje pacjentki a ja płakałam ze to jeszcze nie jest nawet 30 tydzień :( o rany jak sie umeczylam, obudziłam sie spocona i z radością przyjęłam poranne kopniaczka synka. Co za koszmar brrrr

Ja sie cieszę bo dzis jest szansa na złożenie łóżeczka i komody. Tylko ściany w pokoju małego maja taki łososiowy kolor, bo to stary pokój córki i raczej juz nie będziemy malować, brak czasu i funduszy. Myślałam wiec o takich naklejkach. Będę szukać w necie, gdy juz chociaż cześciowo umeblujemy pokoik.

Polin będzie dobrze, trzymaj sie tam!

Miłej soboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 07:36

Vincent lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, Martka trzymajcie się tam i koniecznie dawajcie znać co i jak??

Ja dziś usnełam dopiero po 6 i co i od 8 ktoś zaczął wiercić i tyle z mojego spania :-(
    Ale sny dziś z kolei miałam miłe, śnił mi się klub jeździecki w którym trenowałam, zawody konne i moja pierwsza miłość <3

Dziewczyny czy Wam też teraz tak zapycha się nos i macie katar? No ja dosłownie na wieczór, w nocy i nad ranem to jakaś masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 08:37

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mam to samo z katarem. Kupiłam sobie hipertoniczny roztwór soli i prenalen do nosa i używam na zmianę :) jak na razie jest ok ale i tak rano nochal zapchany

dqprwn15leplej5m.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, Martita, mam dokładnie to samo z katarem. Poza tym jestem jakoś wyjątkowo wrażliwa na suche powietrze.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kataru nie mam, ale zatyka mi się nos w nocy niemiłosiernie :/ nie mogę wtedy spać, bo nie mogę normalnie oddychać, a rano wydmuchuje jakieś skrzepki :/ ale tylko w ciąży tak mam, więc liczę że potem wszystko wróci do normy :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiki:)

U mnie kataru brak, ale za to mam zatkany nos. Denerwuje mnie to, bo muszę oddychać ustami i już zaczyna mnie pobolewać gardło. :( Kiedyś czytałam, że taki katar to częsta przypadłość w ostatnich miesiącach ciąży. To chyba od hormonów.

Dzisiaj wstałam o 5.00 i wydawało mi się, że już mi się nie chce spać. Zjadłam sobie zupkę pomidorową na śniadanie i tak mi się błogo zrobiło, że od razu zasnęłam. ;) Przed chwilą wstałam. Dziś dzień zakupów. Mój luby już skacze z radości. ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,
    Witam sie po dluzszej nieobecnosci, ale 3 dni meczylam sie z pojawiajacymi sie skurczami w czwartek malo bym nie pojechala na ip ale po lekach na szczescie przeszly...

Mam nadzieje ze u Was wszystkich w miare dobrze.
    Powodzenia na wizytach Kochane :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)
    Witam się w 31 tygodniu(30+0):)

Dziewczyny mnie też się nos zapycha,dziwna sprawa..

Polin trzymaj się tam!:*

Est dziękuję,że przypomniałaś o rooibos bo miałam kupić i pić a kompletnie zapomniałam..ale kalafior ciążowy ;)

Ja laktator będę miała ręczny Philipsa pożyczony od przyjaciółki.
    W przyszłym tygodniu go odbieram.

Powodzenia na wizytach!
    Miłej soboty:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:19

A.Kasia, Kate84, Mania1718, Est lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, Martka89 trzymajcie się ! :*
    Mi nos tez się zapycha w nocy, ale dużo pomaga nawilżacz jednak.
    Kupiłam wczoraj płyny Dzidziuś :) zaraz zaczynam robotę :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło, że uśmiechałam się do przystojnego faceta, a on na to - chyba żartujesz, z takimi grubymi udami.... Mój M ma z tego niezły ubaw, i mówi że muszę po ciąży szybko się zabrać za siebie bo on mi też tak powie...;-)

d'nusia, Kajola, Kate84, Madlene.:), A.Kasia, Mietka 30:), Mania1718, Izoleccc, Est, Gośśś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dziewczyny szpitalne - trzymajcie się i szybkich powrotów do domu! Ech, że też my zawsze musimy mieć swój skład w szpitalu...

Ja również średnio spałam i mam zapchany nos. A dodatkowo mam takie pragnienie, jakbym była na kacu gigancie! Muszę męża po wodę nestle pure life wysłać bo kupił mi ostatnio nałęczowiankę i ona mi jakoś nie smakuje.

W ogóle beznadziejnie mi się dzień zaczął bo nie miałam mleka do owsianki i musiałam jeść kanapki. Nie lubię zaburzać mojej porannej rutyny :P

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my się szykujemy na tą szkołę rodzenia, 5h! No ale w najgorszym wypadku będę leżeć na matach bo wiem, że te mają :-D lekarz nie zabronił byle nie siedzieć dużo i nie stać.

Kurcze Dziewczyny te Minky i moje kombinezony są takie milusie, że aż się boję ich prać! :'(

Karolina dobrze, że skurcze przeszły i oby nie wróciły narazie :-*

Miłego dnia bo ja zajrzę pewnie dopiero wieczorem.

Ps. Prałam już chyba tzn M z 10 pralek a jeszcze pół łazienki zawalone do prania! Ile tego jest szok!

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musiałam się rano potraktować luteina 200. Na szczęście przeszło.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jestem już po śniadaniu i zaraz uciekam z mężem na wycieczkę po składach budowlanych w poszukiwaniu najlepszej oferty na dachówkę.
    Ja z tym nosem mam podobnie jak Wy - po nocy zatkany, a dodatkowo co jakiś czas mi skrzepy wylatują. Dobrze, że o tym piszecie bo przynajmniej wiem, że to normalne.
    Co do laktatora to ja mam ręczny z avent. Udało mi się wygrać i ma bardzo dobre opinie. Ale nie wiem, czy kupowałabym taki sprzęt, przed porodem nie mając pewności, że nie będzie potrzeby karmić mm. Moja kuzynka ma 4-miesięcznego synka i od samego początku nie karmi piersią, a odciąga pokarm właśnie tym laktatorem i karmi z butelki. Mówiła, że daje radę i jest zadowolona.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się już w podwójnej trójce. Dzisiaj zaczyna się 33 tydzień,jak to dumnie brzmi :)

Martka i Polin przesyłam uściski i oby wszystko było dobrze.
    Katar i mnie męczy, ale tylko rano, i tak już właściwie ponad tydzień ;/
    Ja laktator mam ręczny, dostałam od siostry i mam nadzieję że wystarczy.
    M+M+? hehehe grube uda mnie rozśmieszyły :P moje udo też się nadaje do redukcji po ciąży :)

Czarodziejka87, A.Kasia, baassiia, Mania1718, d'nusia, RudyTygrysek, perła ziemi, M+M+?, Karolina@, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na konsultacje lekarska, ale chyba poczekam bo dzis sobota i wszyscy maja wszystko w dupie. Położna mowi ze na ktg zapis w normie. Cieszę sie tylko ze w nocy mam bóle i skurcze. Mowi żebym przyjechała wtedy kiedy to czuje, czyli w środku nocy :p ciekawa jestem co powie lekarz

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię zakupy na allegro i parę produktów do konsultacji :)

powiedzcie mi czy coś takiego jak silikonowe ochronki na piersi są potrzebne ?

http://allegro.pl/silikonowe-oslonki-piersi-2-szt-rozm-s-lub-m-i5564682812.html

Aspirator do noska, macie jakiś wybrany?

Ja dla siebie używam termometr a'la rtęciowy, bo te tanie elektroniczne są według mnie do d*, nie da się nimi dokładnie zmierzyć, no ale wiadomo dziecku małemu ciężko utrzymać 10 min, bo płacz i bunt. Chce kupić termometr elektryczny, taki porządny, macie jakieś doświadczenie z nimi? Jakąś firmę polecacie ? W sklepie którym robię paczkę są te: wyczytałam właśnie w necie, że te bezdotykowe są też do d* i strata kasy..

NUK: http://allegro.pl/termometr-dzieciecy-nuk-2-w-1-i5567877669.html
    ABAKUS: http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-abakus-i5567874062.html
    BabyOno: http://allegro.pl/termometr-elektroniczny-bezdotykowy-babyono-115-i5567874046.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:59

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo mamusie <3
    Dzisiaj zdecydowanie wygrywa zatkany nos :D U mnie to samo i pragnienie jak u Kasi :)
    Ryjku tez zaplanowalam zakupy bo maz ma wolne a jego radosc nie doopisania :D
    Co do laktatora to mam zwykly reczny z Tommee Tippee, mysle ze spokojnie wystarczy :)

Co planujecie pichcic dzisiaj?

Basiu mi kapturki na sutki uratowaly zycie :) Dzieki nim nie poddalam sie poranionym sutkom i karmilam corke pol roku.

Kate ja tych minky kocykow nie pralam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:58

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1499 1500 1501 1502 1503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ