Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:Czytałam trochę w necie ad pytania czy kupować laktator przed porodem czy nie. 90% kobiet piszę, że warto, bo taniej kupić wcześniej w necie a przyda się na pewno. Po 1. gdy pokarmu brak, aby rozkręcić laktacje, a po 2., gdy jest nawał pokarmu aby trochę sobie pomóc.
Jeszcze waham się tylko czy ręczny czy elektryczny. Opinie są bardzo podzielone, więc ciężko się zdecydować. Ja właśnie chcę używać w awaryjnych sytuacjach, więc może ręczny wystarczy ?
Bassila ja miałam i mam laktator ręczny. Spokojnie mi wystarczył mimo iż odciągając często, bo szybko wracałam do pracy. Myśle ze nie trzeba przepłacać, chyba ze ktoś kompletnie nie ma siły w rękach
Ja mam aventu i bardzo sobie chwale.
Vincent taka szczoteczkę na palcu to Twój maluch będzie uwielbiał pogryzać od 2-3 miesiącato fajna zabawa a przy okazji masowanie dziaselek.
A w ogóle to dzien dobry
Miałam koszmarny koszmarny sen, wyciągałam kolejne podpaski całe przemoczone krwią a na oddziale gdzie pojechaliśmy w panice, wszyscy lekarze umywali ręce mówiąc ze muszę spokojnie poczekać, bo oni maja swoje pacjentki a ja płakałam ze to jeszcze nie jest nawet 30 tydzieńo rany jak sie umeczylam, obudziłam sie spocona i z radością przyjęłam poranne kopniaczka synka. Co za koszmar brrrr
Ja sie cieszę bo dzis jest szansa na złożenie łóżeczka i komody. Tylko ściany w pokoju małego maja taki łososiowy kolor, bo to stary pokój córki i raczej juz nie będziemy malować, brak czasu i funduszy. Myślałam wiec o takich naklejkach. Będę szukać w necie, gdy juz chociaż cześciowo umeblujemy pokoik.
Polin będzie dobrze, trzymaj sie tam!
Miłej sobotyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 07:36
Vincent lubi tę wiadomość
-
Polin, Martka trzymajcie się tam i koniecznie dawajcie znać co i jak??
Ja dziś usnełam dopiero po 6 i co i od 8 ktoś zaczął wiercić i tyle z mojego spania
Ale sny dziś z kolei miałam miłe, śnił mi się klub jeździecki w którym trenowałam, zawody konne i moja pierwsza miłość
Dziewczyny czy Wam też teraz tak zapycha się nos i macie katar? No ja dosłownie na wieczór, w nocy i nad ranem to jakaś masakra!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 08:37
-
Hej kobiki:)
U mnie kataru brak, ale za to mam zatkany nos. Denerwuje mnie to, bo muszę oddychać ustami i już zaczyna mnie pobolewać gardło.Kiedyś czytałam, że taki katar to częsta przypadłość w ostatnich miesiącach ciąży. To chyba od hormonów.
Dzisiaj wstałam o 5.00 i wydawało mi się, że już mi się nie chce spać. Zjadłam sobie zupkę pomidorową na śniadanie i tak mi się błogo zrobiło, że od razu zasnęłam.Przed chwilą wstałam. Dziś dzień zakupów. Mój luby już skacze z radości.
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Dobry,
Witam sie po dluzszej nieobecnosci, ale 3 dni meczylam sie z pojawiajacymi sie skurczami w czwartek malo bym nie pojechala na ip ale po lekach na szczescie przeszly...
Mam nadzieje ze u Was wszystkich w miare dobrze.
Powodzenia na wizytach Kochanehttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Hej mamusie:)
Witam się w 31 tygodniu(30+0)
Dziewczyny mnie też się nos zapycha,dziwna sprawa..
Polin trzymaj się tam!:*
Est dziękuję,że przypomniałaś o rooibos bo miałam kupić i pić a kompletnie zapomniałam..ale kalafior ciążowy
Ja laktator będę miała ręczny Philipsa pożyczony od przyjaciółki.
W przyszłym tygodniu go odbieram.
Powodzenia na wizytach!
Miłej soboty:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:19
A.Kasia, Kate84, Mania1718, Est lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualny
-
A mi się śniło, że uśmiechałam się do przystojnego faceta, a on na to - chyba żartujesz, z takimi grubymi udami.... Mój M ma z tego niezły ubaw, i mówi że muszę po ciąży szybko się zabrać za siebie bo on mi też tak powie...
d'nusia, Kajola, Kate84, Madlene.:), A.Kasia, Mietka 30:), Mania1718, Izoleccc, Est, Gośśś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Dziewczyny szpitalne - trzymajcie się i szybkich powrotów do domu! Ech, że też my zawsze musimy mieć swój skład w szpitalu...
Ja również średnio spałam i mam zapchany nos. A dodatkowo mam takie pragnienie, jakbym była na kacu gigancie! Muszę męża po wodę nestle pure life wysłać bo kupił mi ostatnio nałęczowiankę i ona mi jakoś nie smakuje.
W ogóle beznadziejnie mi się dzień zaczął bo nie miałam mleka do owsianki i musiałam jeść kanapki. Nie lubię zaburzać mojej porannej rutyny -
Dziewczyny my się szykujemy na tą szkołę rodzenia, 5h! No ale w najgorszym wypadku będę leżeć na matach bo wiem, że te mają
lekarz nie zabronił byle nie siedzieć dużo i nie stać.
Kurcze Dziewczyny te Minky i moje kombinezony są takie milusie, że aż się boję ich prać! :'(
Karolina dobrze, że skurcze przeszły i oby nie wróciły narazie :-*
Miłego dnia bo ja zajrzę pewnie dopiero wieczorem.
Ps. Prałam już chyba tzn M z 10 pralek a jeszcze pół łazienki zawalone do prania! Ile tego jest szok! -
Dzień dobry. Jestem już po śniadaniu i zaraz uciekam z mężem na wycieczkę po składach budowlanych w poszukiwaniu najlepszej oferty na dachówkę.
Ja z tym nosem mam podobnie jak Wy - po nocy zatkany, a dodatkowo co jakiś czas mi skrzepy wylatują. Dobrze, że o tym piszecie bo przynajmniej wiem, że to normalne.
Co do laktatora to ja mam ręczny z avent. Udało mi się wygrać i ma bardzo dobre opinie. Ale nie wiem, czy kupowałabym taki sprzęt, przed porodem nie mając pewności, że nie będzie potrzeby karmić mm. Moja kuzynka ma 4-miesięcznego synka i od samego początku nie karmi piersią, a odciąga pokarm właśnie tym laktatorem i karmi z butelki. Mówiła, że daje radę i jest zadowolona. -
Witamy się już w podwójnej trójce. Dzisiaj zaczyna się 33 tydzień,jak to dumnie brzmi
Martka i Polin przesyłam uściski i oby wszystko było dobrze.
Katar i mnie męczy, ale tylko rano, i tak już właściwie ponad tydzień ;/
Ja laktator mam ręczny, dostałam od siostry i mam nadzieję że wystarczy.
M+M+? hehehe grube uda mnie rozśmieszyłymoje udo też się nadaje do redukcji po ciąży
Czarodziejka87, A.Kasia, baassiia, Mania1718, d'nusia, RudyTygrysek, perła ziemi, M+M+?, Karolina@, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Czekam na konsultacje lekarska, ale chyba poczekam bo dzis sobota i wszyscy maja wszystko w dupie. Położna mowi ze na ktg zapis w normie. Cieszę sie tylko ze w nocy mam bóle i skurcze. Mowi żebym przyjechała wtedy kiedy to czuje, czyli w środku nocy :p ciekawa jestem co powie lekarz
-
Robię zakupy na allegro i parę produktów do konsultacji
powiedzcie mi czy coś takiego jak silikonowe ochronki na piersi są potrzebne ?
http://allegro.pl/silikonowe-oslonki-piersi-2-szt-rozm-s-lub-m-i5564682812.html
Aspirator do noska, macie jakiś wybrany?
Ja dla siebie używam termometr a'la rtęciowy, bo te tanie elektroniczne są według mnie do d*, nie da się nimi dokładnie zmierzyć, no ale wiadomo dziecku małemu ciężko utrzymać 10 min, bo płacz i bunt. Chce kupić termometr elektryczny, taki porządny, macie jakieś doświadczenie z nimi? Jakąś firmę polecacie ? W sklepie którym robię paczkę są te: wyczytałam właśnie w necie, że te bezdotykowe są też do d* i strata kasy..
NUK: http://allegro.pl/termometr-dzieciecy-nuk-2-w-1-i5567877669.html
ABAKUS: http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-abakus-i5567874062.html
BabyOno: http://allegro.pl/termometr-elektroniczny-bezdotykowy-babyono-115-i5567874046.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:59
-
Hejo mamusie
Dzisiaj zdecydowanie wygrywa zatkany nosU mnie to samo i pragnienie jak u Kasi
Ryjku tez zaplanowalam zakupy bo maz ma wolne a jego radosc nie doopisania
Co do laktatora to mam zwykly reczny z Tommee Tippee, mysle ze spokojnie wystarczy
Co planujecie pichcic dzisiaj?
Basiu mi kapturki na sutki uratowaly zycieDzieki nim nie poddalam sie poranionym sutkom i karmilam corke pol roku.
Kate ja tych minky kocykow nie pralamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 10:58
[/link]