Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ksanka wrote:Dziewczyny po sterydach proszę powiedzcie czego mogę się jeszcze spodziewać? Wiem że tętno małej może skakać, ale skoro nie będę mierzyłams to i nie będę wiedziała i nie będę się stresowala
Mowilyscie że dzidziusie też mogę mniej się ruszac przez 2-3 dni, czy coś jeszcze?ksanka lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Dziewczyny piszę po prośbie! Będzie któraś z Was w najbliższym czasie w IKEI? Potrzebuję kupić pewną pierdołę a mianowicie szczotkę toaletową, konkretnie tą:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60284958/
W Warszawie na Targówku (gdzie będzie mój mąż) nie ma już tej serii a ja uwielbiam turkus i pasuje mi do wystroju łazienki. Kosz na odpady udało mi się dorwać na allegro ale tej szczotki nie ma ;( A mi się marzy, żeby było od kompletu... -
baassiia wrote:Robię zakupy na allegro i parę produktów do konsultacji
powiedzcie mi czy coś takiego jak silikonowe ochronki na piersi są potrzebne ?
http://allegro.pl/silikonowe-oslonki-piersi-2-szt-rozm-s-lub-m-i5564682812.html
Aspirator do noska, macie jakiś wybrany?
Ja dla siebie używam termometr a'la rtęciowy, bo te tanie elektroniczne są według mnie do d*, nie da się nimi dokładnie zmierzyć, no ale wiadomo dziecku małemu ciężko utrzymać 10 min, bo płacz i bunt. Chce kupić termometr elektryczny, taki porządny, macie jakieś doświadczenie z nimi? Jakąś firmę polecacie ? W sklepie którym robię paczkę są te: wyczytałam właśnie w necie, że te bezdotykowe są też do d* i strata kasy..
NUK: http://allegro.pl/termometr-dzieciecy-nuk-2-w-1-i5567877669.html
ABAKUS: http://allegro.pl/termometr-bezdotykowy-abakus-i5567874062.html
BabyOno: http://allegro.pl/termometr-elektroniczny-bezdotykowy-babyono-115-i5567874046.html
Więc tak, Mam w domu każdy i rtęciowy, i taki elektroniczny i różnica między nimi w pomiarze jest minimalna a więc np. na rtęciowym 36,6 a na elektronicznym 36,7.
Dla małej zakupiłam termometr Nuk.( Zapłaciłam 100 zł ). Termometr ten wskazuje mi temperaturę poprawnie jak porównywałam z dwoma innymi jakie mam w domu.
Ten termometr wskazuje podwyższoną temperaturę świecąc na czerwono i jest wskaźnik. Ja osobiście Polecam.
Z doświadczenia wiem że nawet u 4 latka jest ciężko zmusić dziecko by 10 minut siedziało z termometrem pod pachą.
Ps. Mam ten jaki pierwszy wskazałaś. Kupowałam u sprzedawcy magmaris
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 12:21
baassiia lubi tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Hejo mamusie
Dzisiaj zdecydowanie wygrywa zatkany nosU mnie to samo i pragnienie jak u Kasi
Ryjku tez zaplanowalam zakupy bo maz ma wolne a jego radosc nie doopisania
Co do laktatora to mam zwykly reczny z Tommee Tippee, mysle ze spokojnie wystarczy
Ja też zakupiłam ręczny. Zapłaciłam coś koło kwoty 39 zł.
Co planujecie pichcic dzisiaj?
My dziś mamy domową pizzez pieczarkami, serem, cebulką, pomidorkiem, boczkiem
Basiu mi kapturki na sutki uratowaly zycieDzieki nim nie poddalam sie poranionym sutkom i karmilam corke pol roku.
Kate ja tych minky kocykow nie pralam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 12:24
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Dziewczyny piszę po prośbie! Będzie któraś z Was w najbliższym czasie w IKEI? Potrzebuję kupić pewną pierdołę a mianowicie szczotkę toaletową, konkretnie tą:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60284958/
W Warszawie na Targówku (gdzie będzie mój mąż) nie ma już tej serii a ja uwielbiam turkus i pasuje mi do wystroju łazienki. Kosz na odpady udało mi się dorwać na allegro ale tej szczotki nie ma ;( A mi się marzy, żeby było od kompletu...
Sprawdziłam że są w Krakowie, Gdańsku, Bydgoszczy, Poznaniu. W Katowicach nie maMam nadzieję że znajdziesz. Ja na Twoim miejscu napisałabym do sprzedawcy. Może udałoby mu się dla Ciebie ten kolor załatwić. Na allegro są dwie oferty - napisz
-
edyś wrote:Basiu, w Lidlu 14 stycznia będzie w sprzedaży za ok. 50 zł termometr (przykładany do ucha lub czoła). Jeśli nie chcesz wydawać za dużo pieniędzy na coś co może okazać się do dupy. Ja planuję taki zakup właśnie gdyby ciężko było z termometrem rtęciowym.
http://gazetka.lidl.pl/ad8e1371-aaa4-40c9-9588-7e1dce03ad01/#/32
Z doświadczenia wiem że te termometry do kwoty 50 zł są właśnie do dupy. Zresztą kiedyś połasiłam się za ciśnieniomierz z Lidla i uważam że strata kasy i musiałam raz jeszcze kupić ale droższy. Lepiej dołożyć kolejne 50 zł i mieć renomowanej firmy a nie jakiegoś Pana X. No ale to moje zdanie.
Więc mam nadzieję że nie uraziłam.
Na oddziałach szpitalnych i noworodkowych używają elektronicznych do ucha - szczególnie na tych dziecięcych. Gdyby były do dupy to chyba by ich tam nie było. Najważniejsze jest by nie kupować produktów z firm kogucik nieznanych a dobrej firmy. Wtedy masz pewność że jest okeyMagda lena, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
Kurcze zastanawiam sie kiedy lekarze decyduja sie na podanie tych sterydow. Sama bylabym o niebo spokojniejsza! Wolalabym zeby to moj dr mi o tym powiedzial i 'dmuchal na zimne'. W pn rejestruje sie na usg III trym do ponoc super specjalisty, chce zeby jeszcze raz ktos zerknal i potwierdzil znikniecie tych torbieli i przy okazji porusze tez ten temat.
Kasiu ja bede wyprawiala mojego T.po komode do wroclawskiej ikei, to dzien wczesniej dam Ci znac moze bede mogla pomoci ja tez uwielbiam turkus
mam taka sypialnie
Dziewczyny ja.dzisiaj swietuje trzydziestke!ja leze, mala w brzuchu bryka a tomek sprzata, cos czuje, ze rodzinka szukuje niespodzianke
baassiia, M+M+?, Karolina@, Vincent, Mania1718, d'nusia, Madzialena90, Kajola, Izoleccc, domiii, RudyTygrysek, Karka, Falon, Kate84, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
Est wrote:My też poznaliśmy się przez Internet
a pierwsza randka była 4.02.
Ale dla mojego synka to ciut za wcześnie na opuszczanie brzucha
hahahaha zaraz okaże się że każda z nas ma kolejną cechę wspólnąJa z mężem też poznaliśmy się przez internet na portalu który już w Polsce nie istnieje. hihi Internetowa miłość
A.Kasia, ksanka, Est, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKsanka - u mnie zupełnie żadnych skutków ubocznych ze strony Tymka. Za to ja byłam bardziej senna.
Z tymi termometrami bezdotykowymi jest też tak, że trzeba umieć ich używać bo niektóre przy każdym użyciu trzeba kalibrować. Dużo negatywnych opinii wystawianych jest przez osoby, które instrukcji nie czytały, źle mierzą i się dziwią, że termometr cuda pokazuje.ksanka, muminka83, roletka lubią tę wiadomość
-
Renka88 wrote:A.Kasiu tydzień temu moja mama była w Ikei w Poznaniu i tam była dostępna. Teraz patrze też jest. Może jakaś dziewczyna z Poznania by Ci ją kupiła?
Do dziewczyn które piją tę herbatkę Rooibos, gdzie je kupujecie i jaki smak polecacie?
Dodatkowo dodaje do tego cytrynebo lubię i nie wydziela się aluminium jak przy zwykłej herbacie z cytryna
Renka88, Est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyperła ziemi - Najlepsze życzenia! Samych radosnych chwil i szybkiego porodu w terminie
Sterydy to najlepiej po 28 tygodniu podać, kiedy płucka są już lepiej wykształcone. Wówczas efektywniej działają. Być może niebawem Cię lekarz skieruje
Miłego świętowania i daj znać z tą Ikeą
perła ziemi lubi tę wiadomość
-
Renka88 wrote:A.Kasiu tydzień temu moja mama była w Ikei w Poznaniu i tam była dostępna. Teraz patrze też jest. Może jakaś dziewczyna z Poznania by Ci ją kupiła?
Do dziewczyn które piją tę herbatkę Rooibos, gdzie je kupujecie i jaki smak polecacie?
Jest dostępna praktycznie wszędzie. W każdym większym supermarkecie. Nie wiem czasem czy ostatnio w Biedronce nie była.... hmmm pamięćRenka88 lubi tę wiadomość
-
Lilou1984 wrote:No to ja z moim małżem też możemy dołączyć do grupy miłości internetowych
pierwsza randka - wrzesień 2011, a 8 mc później byliśmy zaręczeni
No to mnie nikt nie pobije18 sierpnia 2009 roku pierwsza randka. 30 sierpnia 2009 roku oświadczył mi się
a 18 sierpnia 2010 roku mieliśmy ślubWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 12:42
ksanka, A.Kasia, Czarodziejka87, perła ziemi, aleksandrazz, Lilou1984, Madzialena90, Kaarolina, domiii, Mietka 30:), RudyTygrysek, Karka, Mania1718, Falon, Est, Kate84 lubią tę wiadomość