X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!

Ja też średnio spałam. :( :(
    Także dołączam do grona osób niewyspanych. Każdy przewrót, obrót z boku na bok sprawia mi ból :-/ Każde wstawanie z łóżka również. Lżej teraz to już nie będzie :p Tylko coraz ciężej.
    Jeszcze 4 tygodnie, 4 tygodnieeee, 4 tygodnie!!! <3 <3
    Ja mam wymarzoną datę porodu 8 lutego, wtedy będzie chociaż mąż. No ale marzyć to ja se mogę... :D

Aaaa i dziś wstawiam pierwsze pranie dla małego :) Jaka radocha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:00

domiii, A.Kasia, Czarodziejka87, d'nusia, RudyTygrysek, ksanka, Madlene.:), Karolina@, alinalii, Kajola, Falon, Kate84, Viera Yves lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszę po prośbie! Będzie któraś z Was w najbliższym czasie w IKEI? Potrzebuję kupić pewną pierdołę a mianowicie szczotkę toaletową, konkretnie tą:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60284958/

W Warszawie na Targówku (gdzie będzie mój mąż) nie ma już tej serii a ja uwielbiam turkus i pasuje mi do wystroju łazienki. Kosz na odpady udało mi się dorwać na allegro ale tej szczotki nie ma ;( A mi się marzy, żeby było od kompletu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena - o wow, Ty już jesteś w 34 tygodniu :D Mi się marzy 14 luty bo to nasza rocznica pierwszego spotkania (poznaliśmy się z P przez internet):D

ksanka, muminka83, alinalii, domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia ja trochę poczytałam o termometrach i nawet większość tych bezdotykowych to strata kasy
    Jedyny polecany to ten Microlife
    Ja się zastanawiam nad nim,chyba kupię jak mały się urodzi,na razie mam elektroniczny Accu term flexi.
    Jak się nie sprawdzi to kupuję Microlife

Mania ja dziś na obiad robię filet z rybki do tego frytki i surówka ;)

Mania1718, doris85, baassiia lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, w Lidlu 14 stycznia będzie w sprzedaży za ok. 50 zł termometr (przykładany do ucha lub czoła). Jeśli nie chcesz wydawać za dużo pieniędzy na coś co może okazać się do dupy. Ja planuję taki zakup właśnie gdyby ciężko było z termometrem rtęciowym.

http://gazetka.lidl.pl/ad8e1371-aaa4-40c9-9588-7e1dce03ad01/#/32

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:15

baassiia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Basiu, w Lidlu 14 stycznia będzie w sprzedaży za ok. 50 zł termometr (przykładany do ucha lub czoła). Jeśli nie chcesz wydawać za dużo pieniędzy na coś co może okazać się do dupy. Ja planuję taki zakup właśnie gdyby ciężko było z termometrem rtęciowym.

http://gazetka.lidl.pl/ad8e1371-aaa4-40c9-9588-7e1dce03ad01/#/32

Edys odradzam zakup tego termometru, kupilam bardzo podobny w tej cenie i albo trafilam na zepsuty albo to poprostu badziewie. Co chwile pokazywal inna temperature.
    Ja planuje taki zakup
    https://www.ozaroo.com/catalog/product/view/id/215/s/braun-ntf3000-no-touch-plus-forehead-digital-baby-child-thermometer-new-irt4520/?fee=2&fep=215&gclid=CPD4rfPAnMoCFQ_gGwodNyEBVg

Jest drogi ale mam nadzieje ze spelni swoje zadanie przy trojce dzieci :)

Czarodziejo wlasnie chcialam kupic dzisiaj fileta z rybki i zrobic z kapusta kiszona i ziemniaczkami :) Po poscie Muminki chodzi za mna rybka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:26

Czarodziejka87, muminka83 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Magda lena - o wow, Ty już jesteś w 34 tygodniu :D Mi się marzy 14 luty bo to nasza rocznica pierwszego spotkania (poznaliśmy się z P przez internet):D

My też poznaliśmy się przez Internet :-) a pierwsza randka była 4.02. :-) Ale dla mojego synka to ciut za wcześnie na opuszczanie brzucha :-)

A.Kasia, ksanka, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ten z Lidla i jestem z niego naprawde bardzo zadowolona! :) chyba zależy na co sie trafi..

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    A ja mam ten z Lidla i jestem z niego naprawde bardzo zadowolona! :) chyba zależy na co sie trafi..

Znajac moje szczescie to tarafilam na zepsuty ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, no to ja w końcu NIE wyladowalam w szpitalu bo wszystkie łóżka na patologii obłożone.
    Właśnie wróciłam z IP od mojego gina z bolaca pupa bo dostałam pierwsza dawkę sterydów na Płucka dla malutkiej a jutro będzie druga też na ip.
    No przynajmniej trochę mi ulżyło już nawet po pierwszej dawce.
    Pytalam gina o wrażenia i ogolnie powiedział że może mi się kręcić w głowie przez 3 dni.
    Dzis oczywiście mialam znów ktg, i ani jednego skurczu, serduszko malutkiej biło ślicznie i miarowo.
    Jutro pewnie znów mnie podepna by sprawdzic jak tam mała się miewa.
    Także leżę w domu z bólem pupy ;)

Z ciekawych rozmów z ginem podsumował że po podaniu dawki po 3 dniach jak człowiek się urodzi to już będzie dobrze. My na to że my to liczymy na końcówkę lutego a nawet marzec a ten że też tak myśli że bardziej koniec lutego niż wcześniej.
    Jak do tej pory wszystkie jego predykcje zgadzaly się co do dnia więc ivco do porodu jakoś też mam pozytywne podejscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 12:00

A.Kasia, Czarodziejka87, perła ziemi, Renka88, muminka83, M+M+?, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupię i się przekonam. Jeśli będzie coś nie tak to zareklamuję. A 50 zł przeboleję ;)

Mania1718 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może w sumie lepiej że możesz być w domu, tylko tw dojazdy pewnie Cie męczą. No dość bolesne te zastrzyki jak dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:41

ksanka lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dziewczyny piszę po prośbie! Będzie któraś z Was w najbliższym czasie w IKEI? Potrzebuję kupić pewną pierdołę a mianowicie szczotkę toaletową, konkretnie tą:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60284958/

W Warszawie na Targówku (gdzie będzie mój mąż) nie ma już tej serii a ja uwielbiam turkus i pasuje mi do wystroju łazienki. Kosz na odpady udało mi się dorwać na allegro ale tej szczotki nie ma ;( A mi się marzy, żeby było od kompletu...

O to ja nie pomogę, bo wlasnie jeżdzę do tej Ikei :/

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam przyjęta przez średnio miła lekarkę. No ale zrobiła wszystko, i jest ok. Tylko AFI spadło do 8, ale powiedziała ze to dynamiczny stan i mam sie nie przejmować (36h temu było ponad 12). Zaczynam sadzić ze to tez kwestia przyłożenia ręki przez dana osobę. Twierdzi ze nic nie odpływa, i juz o nic wiecej nie pytałam bo była wyraźnie poirytowana. Szyjka zamknięta twarda 31 mm. Powiedziała ze jakby były bóle co 15 min to wtedy mam jechać na IP. Nieregularne skurcze nawet bolesne na tym etapie beda.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jestem juz w domku :)

Czarodziejka87, ksanka, baassiia, A.Kasia, edyś, Renka88, d'nusia, muminka83, Lilou1984, M+M+?, Kajola, Izoleccc, domiii, Karka, Falon, Kate84, Est lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    To może w sumie lepiej że możesz być w domu, tylko tw dojazdy pewnie Cie męczą. No dość bolesne te zastrzyki jak dla mnie.
    Olu do szpitala mam 20 min, także nie tak źle, M dba i pilnuje, w sumie całość imprezy wraz z ktg zajęło nam dziś 70 minut od wyjścia do wejścia do domu!
    Najważniejsze że pierwsza dawka podana. Jestem spokojniejsza i szczęśliwa.
    Teraz kolejne rekordy musimy zaliczać.
    My wszystkie!

Dziewczyny po sterydach proszę powiedzcie czego mogę się jeszcze spodziewać? Wiem że tętno małej może skakać, ale skoro nie będę mierzyłams to i nie będę wiedziała i nie będę się stresowala
    Mowilyscie że dzidziusie też mogę mniej się ruszac przez 2-3 dni, czy coś jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:56

A.Kasia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    My też poznaliśmy się przez Internet :-) a pierwsza randka była 4.02. :-) Ale dla mojego synka to ciut za wcześnie na opuszczanie brzucha :-)
    Ja z moim m spotkaliśmy się na konferencji naukowej w wigilię św Jana. Śmiejemy się że był to tzw kwiat jednej nocy bo była to miłość od pierwszego spotkania

A.Kasia, muminka83, M+M+?, Est lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh widzę że nie tylko ja mam problemy ze skurczami :/. W czwartek to mój Mąż się z pracy musiał zwolnić bo nie byłam w stanie ruszyć nawet nogą takie miałam skurcze a ktoś musiał się zająć Krzysiem..
    Ja mam dziwne przeczucia, że u Nas coś się zadzieje na koniec stycznia, oby tym razem moje przeczucie się nie sprawdziło!
    Trzymajcie się tam Dziewczyny i oby te skurcze wszystkim odpuściły, bo to za szybko zdecydowanie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 12:12

Martka89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    eh widzę że nie tylko ja mam problemy ze skurczami :/. W czwartek to mój Mąż się z pracy musiał zwolnić bo nie byłam w stanie ruszyć nawet noga takie miałam skurcze a ktoś musiał się zająć Krzysiem..
    Ja mam dziwne przeczucia, że u Nas coś się zadzieje na koniec stycznia, oby tym razem moje przeczucie się nie sprawdziło!
    Trzymajcie się tam Dziewczyny i oby te skurcze wszystkim odpuściły, bo to za szybko zdecydowanie :/

Przepraszam ze polubiłam :) eh najgorsze jest to ze dzis to ja nawet nie czułam żadnego spinania przy tym ktg a w nocy bol moesoaczkowy opinający plus tępy bol krzyża :/ No nic, jak nie ma skurczy na ktg to sie nie będe upierać ze sa :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, ja kupiłam termometr NUKa. Nie wiem czy dobry i dokładny, wyjdzie w praniu. Moje dwie znajome mają i mówią, że dokładny jest. No okaże się. Oby taki był!

muminka83 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ