X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kasiu a tą czystość pochwy to rozumiem, że gin musi pobrać? Bo dziś prosiłam a ten mnie olał :-(

Ja robię w luxmedzie za 30 zł i tam położne pobierają wymaz :)

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mam to samo... Nie mogę się doczekać a jednocześnie tak bardzo się stresuje...

Madzialena90, baassiia, domiii, Madlene.:), Falon lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za niedługo będziemy opisywać swoje porody hehehehhe :) to będą jaja dopiero :D

niecierpliwaa, Madzialena90, baassiia, domiii, Nataszka2200, Falon lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja robię w luxmedzie za 30 zł i tam położne pobierają wymaz :)

A to super, a to trzeba mieć skierowanie czy się umówić czy coś? :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    A to super, a to trzeba mieć skierowanie czy się umówić czy coś? :-)

Zarejestrować się trzeba tylko :) Skierowanie nie jest potrzebne.

• foxica Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo jak Wy, z jednej strony nie mogę się doczekać kiedy już będą poza brzuszkiem, a z drugiej tak się boje, że nie będę potrafiła się zająć chłopakami, powiem Wam szczerze, że moje jedyne doświadczenie z niemowlakiem to jest mój aktualnie 17-to letni brat cioteczny i to wszystko , nigdy później nie miałam niemowlęcia na rękach , nawet jak w rodzinie były maluszki poprostu bałam się wziąć na ręce, liczę na instynkt i mam nadzieje, ze się nie zawiodę ;-) mimo z pewnością trudnych początków czeka nas naprawdę cudowny czas

Madlene.:), A.Kasia, muminka83, Falon, Kasia24 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawili mnie na oddziale. Właściwie nie wiem dlaczego. Lekarka zrobiła badanie palpacyjne i nic więcej i jeszcze wszyscy oburzeni ze nie przyjechałam spakowana i gotowa do zostania.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Zarejestrować się trzeba tylko :) Skierowanie nie jest potrzebne.

Dziękuję bardzo :-)

Polin przykro mi, mam nadzieję że dowiesz się dziś coś więcej :-(

km5szbmhexpco9m1.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem z ZUS. Nie dostalam wyplaty. Mam pytanie jak ZUS informuje o wizycie lub wstrzymaniu pieniędzy. Nic w skrzynce nie mam. Wypłatę zawsze miałam od pracodawcy.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Zostawili mnie na oddziale. Właściwie nie wiem dlaczego. Lekarka zrobiła badanie palpacyjne i nic więcej i jeszcze wszyscy oburzeni ze nie przyjechałam spakowana i gotowa do zostania.

Trzymaj się! Jutro rano pewnie dowiesz się więcej. A podali Ci chociaż jakąś kroplówkę z magnezem czy planują zrobić ktg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84-zazdroszcze wizyty?Ja byłam u Jakubowskiej jak pisałam wczoraj i ta wizyta to jakas żenada.Zadnego usg nie mialam bo jak sie okazało pani doktor nie ma uprawnien.Jedyne co zrobiła to palcami wymacała czy szyja zamknieta,wypisała L4 i recepte na clotrimazolum.Małej nawet nie widziałam-nie wiem ile wazy,jakie ma tetno i czy wszystko w porzadku.Moja kolezanka do niej chodzi od lat i tez jej nigdy usg nie robi tylko daje skierowanie na usg do innego lekarza-czyli podwójne latanie.Żenada na maxa.Ale jestem złaaaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:03

• alinalii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clotrimazolum kupilam bez recepty za 3 zl

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin,nie przejmuj się bo na przyjęciu nie robią raczej usg, zrobią Ci jutro. Mnie jak ostatnio przyjmowali robili mi usg o 3 w nocy po tym jak mnie zbadali palcami , także to znaczy że nie jest źle i usg może poczekać do jutra.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie weszłam na pierwszą stronę i tak się zastanawiam która z nas rozpocznie rozpakowywanie :) ciekawe jak będą się pokrywać nasze TP.

polin trzymaj się :)

domiii, domiii, foxica, Madlene.:), Falon lubią tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    właśnie weszłam na pierwszą stronę i tak się zastanawiam która z nas rozpocznie rozpakowywanie :) ciekawe jak będą się pokrywać nasze TP.

polin trzymaj się :)

Domiii prosze o aktualizacje: u nas rosnie Gabrysia, TP 25.03. :-)

A.Kasia, domiii, Falon, M+M+?, Czarodziejka87, Kate84, Mietka 30:), Kajola, Karka lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przy okazji proszę, u mnie będzie Wiktoria i TP 16.03.2015 :)

A.Kasia, domiii, Falon, M+M+?, Czarodziejka87, Kate84, Mietka 30:), Magda lena, Kajola, Karka lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    ad kremów do pupy to teraz jest promocja w Rossmanie i Bepanthen 30g z kartą rossnę jest za 15,99 (tylko uwaga, bo na pułce jest tak jakby nowa seria i on kosztuje 25,99, także łatwo pomylić)

http://www.rossmann.pl/Produkt/Bepanthen-Baby-masc-ochronna-przeciw-odparzeniom-pieluszkowym-30-g,285923,1663,6088

Jeszcze pytanie jaka jest dobra (tania) cena za 1 szt pieluszki pampers (najmniejsza wielkość 3-5 kg), często są jakieś promocje, ale nie wiem czy to tanio czy drogo :p

Ja się dziś wzięłam za szorowanie wózka i nosidełka. Dostałam od siostry i rzeczy są mało zniszczone, bo po 1 dziecku, ale jej synek ma już 8 lat więc był dość przykurzony. Co się dało do pralki, a resztę szorowałam ręcznie.

Jutro będe prać ciuszki i też mam proszek i płyn do prania Lovela, nie mam płynu do płukania więc po waszych przygodach kupie jakiejś innej firmy. Dzisiaj co prawda, przy tym szorowaniu wózka było ok, ale no nie wiadomo jak na dzidziusia by działał.

w Netto za 3 opakowania Pampersów kwota 66 zł
    Ja zakupiłam w tej ofercie na allegro: http://allegro.pl/200szt-pieluszki-pampers-2-mini-24x72-chusteczki-i5907931207.html

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

Znając przewrotność losu pewnie ta, co się tego najmniej spodziewa ;) No ale nie ważne która pierwsza, ważne żeby w bezpiecznym terminie ;)

Madzialena90, d'nusia, baassiia, domiii, muminka83, foxica, Falon, aleksandrazz, Kate84, Est lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Znając przewrotność losu pewnie ta, co się tego najmniej spodziewa ;) No ale nie ważne która pierwsza, ważne żeby w bezpiecznym terminie ;)

święta prawda :)

baassiia lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja też przy okazji proszę, u mnie będzie Wiktoria i TP 16.03.2015 :)

oooo masz termin porodu taki jak ja zaplanowany termin cesarki :P

baassiia, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ