X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu lubię za ostatni akapit i za Tymka silacza.
    Dotrzymasz te 3 tygodnie tak wszystkiemu i wszystkim na złość, i wszystko będzie dobrze.
    Mam pytanie jak często teraz masz wizyty u Gina? I czy dalej bierzesz nospe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:46

A.Kasia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje z tym telefonem pisze do Was a wysyła się tylko mały urywek wypowiedzi, no grom z jasnego nieba żeby ciężarną denerwować!

Tak czy owak zacznę raz jeszcze, tym razem z komputera który być może bardziej łaskawym będzie dla mnie sojusznikiem...

Jak pisałam podobają mi się Wasze pokoiki. Ja czekam na dostawę mebli i mam nadzieję że urządzimy wszystko do końca miesiąca, wszak wyprawkę całą mam już zamówioną :D

Mania ogromnie podobają mi się Twoje pojemniki/kosze na kosmetyki z tym sznurem, zdradź proszę gdzie zakupiłaś te cuda! <3

Odnośnie wit d i k zamierzam podawać od pierwszych dni życia Marcela. Jeśli któreś wit będzie za dużo to zapewne organizm maleństwa je wydali...

Widzę że bardzo podobają Wam się wózki Camarello, nie ukrywam też mi się bardzo podobają jednak finalnie kupiliśmy wózek Anex Sport i jestem nim zauroczona :D

d'nusia, Mania1718 lubią tę wiadomość

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny jaki kremik, maść polecacie do smarowania na pupę? Kupiłam linomag, ale widzę że ma złe opinie, kto wie niech doradzi :) W ogóle macie zamiar smarować pupki zawsze po zmianie pieluszki czy tylko jak będą widoczne podrażnienia skóry?

Ja zamówiłam bepanthen do codziennej pielęgnacji i zamierzam pudrować dupkę też(puder Babydream z rossmana). Skóra powinna oddychać a pod tymi tłustymi maściami nie ma jak.

Polecam lekturę:
    http://www.srokao.pl/2014/10/pielegnacja-niemowlecia.html
    http://www.srokao.pl/2011/08/analiza-kosmetyki-dzieciece-kremy-z.html

d'nusia, Mania1718, Madlene.:) lubią tę wiadomość

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam że ponad 2 kilo będzie ważył ;) Wytrzyma jeszcze szyja na pewno. Wodami się nie przejmuj , w szpitalu u mnie mowią że powyżej 5 jest okej , a jeśli Tymek jest zdrowy i tak ładnie przybiera więc ma w czym pływać. Ja sama po sobie widzę że jestem spokojniejsza po tym 32 tygodniu. Miałam kilka sytuacji w której przedtem od razu bym leciała do gina , teraz na spokojnie podchodzę do tego. Powoli pakuje torbę do szpitala. Dla Marysi spakuje osobną , dowiozą mi przecież , a swoją wezmę już na czwartkową wizytę.

d'nusia, A.Kasia, muminka83, Kate84, Falon, M+M+? lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-) dawno mnie nie było , ale ciężko nadążyć i zanim człowiek zabierze się za jakąś odpowiedz to już trzy razy jest zmieniony temat, naprawdę dajecie rade, super!
    Ja dziś po wizycie moje Chłopaki mają się dobrze ważą po 1150 g, różnica między nimi dosłownie 16g i jak do tej pory byłam pewna, że są bliźniakami dwujajowymi (pecherzyki na monitoringu były dwa w czasie owulacji) to teraz zaczynam mieć wątpliwości czy nie sa z jednego jajeczka ;-) i pewnie dowiem się tego dopiero po porodzie. Generalnie wszystko ok, szyjka 40mm twarda i zamknięta
    U mnie za to pojawił się problem ze swędzacą skórą , mam zrobić badania w kierunku cholestazy :-(
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w dwupaku i trzypaku! :-)
    A pokoiki macie naprawdę śliczne, ja cały czas kompletuje wyprawkę szykuje pokoik i powiem Wam , że końca nie widać, ale już bliżej niż dalej i tez startuje z przyjemnością tj pranie i prasowanie dziecięcych ubranek , kocyków, pościeli. .ech nie mogę się doczekać :-) mam proszki i płyny do prania lovela i poluje na polecane tutaj płyny do płukania fairy, ale jeszcze nie spotkałam takowych nigdzie w sklepie.
    Piękne zdjęcia z sesji jeszcze teraz taka piękna zimowa biała aura, genialnie!
    Pozdr

A.Kasia, Mania1718, Madzialena90, muminka83, Czarodziejka87, perła ziemi, Karolina@, d'nusia, Kate84, Falon, Kajola, RudyTygrysek, Mietka 30:), She86, Est, Est, Est, Renka88, Izoleccc, Karka, Kasia24 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupi w przyszłą sobotę będę mieć sesje ciążową :) ale się cieszę :D <3 <3

A.Kasia, Mania1718, Czarodziejka87, Karolina@, d'nusia, Kate84, Falon, Kajola, Renka88, Karka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 - mój brzuch twardnieje dość często ale rzadko sam z siebie. Z reguły jest to znak, że muszę siku albo że małemu niewygodnie i muszę się przekręcić na drugi bok. Są to bezbolesne skurcze i nie zawracam sobie nimi głowy. Bolesne to tak 2 na dzień mi się średnio zdarzają.
    Dorka87 - też marzy mi się fotel do karmienia (i czytania książek) :) Najbardziej podoba mi się ten właśnie ten o którym wspomniała Vincent, bo można sobie głowę wygodnie oprzeć. Póki co nie będę kupować bo pokoik małego urządzimy dopiero wiosną :/ Nie damy rady wcześniej ogarnąć remontu przez opóźnienie z łazienką. Na szczęście mam wypasiony narożnik w salonie, gdzie będzie mi wygodnie karmić :)
    Vincent - haha, no do oglądania tv i z piwem w ręku to każdy facet by chciał taki fotel :D Mojemu też się taki marzy, dodatkowo z masujący :D
    Martka89 - mnie bardzo odpręża czytanie i to każdemu szczerze polecam :) I stare seriale kryminalne, np Panna Marple na podstawie książek A. Christie <3 Włączam i na 1,5h mózg oderwany od zmartwień :)
    polin - trzymaj się! Daj znać jak już coś będzie wiadomo a my trzymamy kciuki, żeby było ok.
    ksanka - super, że pessar trzyma :) Przynajmniej nie ma pośpiechu ze sterydami i paniki przy tym braku łóżek. Co do wizyt to miałam mieć co 2 tyg ale lekarz stwierdził, że nie ma sensu mnie męczyć i mam co 3 tyg. I tak nie bardzo może mnie przebadać na fotelu bo się boi ruszać szyjkę, więc mam spokojnie leżeć, jakby się coś działo to do szpitala a jak nie to na wizytę 25 stycznia.
    MeAmerie - bolą mnie bardzo często bo Tymek dużo się rusza i non stop w coś wali. Wczoraj jak mi łapki wsadził w prawy bok to aż się z bólu zwijałam :/ Dopiero jak zabrał ręce to przeszło. A jeszcze jak mam wzdęcia to już zupełnie źle się czuję :/
    domiii - może woda zaczęła się zbierać w organiźmie? Paradoksalnie trzeba wtedy właśnie dużo pić. Mam nadzieję, że wyniki będą dobre i nie będzie to nic groźnego.
    aleksandrazz - mam dokładnie tak samo. A teraz, gdy wiem, że mały ma ponad 2 kg to już zupełny luz ;)
    foxica - bardzo się cieszę, że dzieciaczki zdrowo rosną i że podwozie u Ciebie porządnie trzyma ;) Trzymam kciuki, żeby jednak cholestaza Cię ominęła! Pochwal się pokoikiem koniecznie :)

Ło matko, az się zmęczyłam tym pisaniem :D Superanckie macie te pokoiki! Nic tylko zazdrościć :D

domiii, Vincent, ksanka, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu piekna waga Tymka :)

Viera Yves pewnie na nic ta informacja gdzie kupilam koszyki bo mieszkam w UK :) Kupilam w Home Bargains za 8funtow. promocja byla :D

Co za dzien.. Najpierw len (przy robieniu plackow rozkrecilam sie) teraz nie moge przestac jesc :P Nie czuje sytosci ale zaraz zgaga mi o tym przypomni :)
    Czas na drzemke bo jutro intensywny dzien mnie czeka. Najpierw trening syna, pozniej zakupy z corka ;)

Jezeli chodzi o kremy do pupy to zakupilam bepanthen, linomag i sudokrem. Mam tez puder alantan. A tak naprawde z doswiadczenia wiem ze bardzo pomocna na odparzenia jest maka ziemniaczana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 17:34

A.Kasia, Madlene.:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka oby jak najszybciej miejsce się zwolniło trzymam kciuki!

Polin daj znać jak wrócisz z IP, też podziwiam,że jeszcze dajesz radę pracować trzymaj się:*

A.Kasia kawał chłopa już z Tymka:)
    cieszę się,że szyjka trzyma i na pewno jeszcze wytrzyma:*

Madlene ja mam do pupki bepanthen on jest delikatny i nie ma cynku więc tak myślę,że będę smarować codziennie:)

Foxica najważniejsze,że dzieciaczki zdrowe:)

Falon dobrze też popijać żelazo wodą z dużą ilością cytryny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 17:40

Madlene.:), ksanka, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie wszystkie twardnienia bezbolesne i w sumie wiekszosc jak leze. Moze faktycznie to znak ze Malej niewygodnie. Wogole tak mam skopany brzuch ze szok. Wszystko mnie boli, delikatny dotyk i juz czuje. Od wczoraj wkolo pepka mnie boli jak wstaje albo sie ruszam. Mala ma tam pupe i ciagle mi nia tam wierci wiec zakladam ze od tego. Wogole rusza sie bardzo to i moze te moje bole brzucha to tez od tego. Juz sama niewiem. A czas jakby zwolnil, wlasnie teraz jakby sie chcialo zeby lecial jak najszybciej:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    ero po porodzie. Generalnie wszystko ok, szyjka 40mm twarda i zamknięta
    U mnie za to pojawił się problem ze swędzacą skórą , mam zrobić badania w kierunku cholestazy :-(

Pozdr

Daj znać proszę jak wyniki i co zalecili. Ciąża bliźniacza jest w grupie ryzyka jeśli chodzi o cholestazę niestety....ciekawa jestem jakie będą zalecenia...

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja narobiłam tyle placków,że jeszcze na kolację usmażę ;) chyba pękne! ;D

W drodze z zusu zachaczyłam o pepco i smykoland;)W pierwszym kupiłam body na 68 na przecenie za 5.99zł i grzechotkę a i karton na pieluszki itp.
    w smyko czapeczke zimową ,ale wyboru za dużego nie było niestety tych malutkich..
    Wzięłam rozmiar 38.

Filip 28.03.2016 <3
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już nawet nie będę pisać jaką ochotę zrobiłyscie na placki ziemniaczane, ale przeraziła mnie waga dziś u gina, a mianowicie +12 kg, ach to moje podwójne szczęście ;-D
    A.Kasia widzę, że jesteś bardzo pozytywnie nastawiona po dzisiejszej wizycie, bardzo, ale to bardzo się cieszę i czuć dziś te radość od Ciebie :-)
    MadziaLena90 oby śnieg się utrzymał na Twoją sesje zdjęciową, tzn wiadomo, to tylko dodatek, ale jaki cudny .. ♡

Madzialena90, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za podpowiedzi :)
    Jejciu ale mnie dzisiaj boli kość łonowa, nawet piecze, aż tak to mnie jeszcze nie bolało, chyba za dużo chodziłam:/

28whyx8d41olhvnv.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Daj znać proszę jak wyniki i co zalecili. Ciąża bliźniacza jest w grupie ryzyka jeśli chodzi o cholestazę niestety....ciekawa jestem jakie będą zalecenia...

Taaak, dokładnie to samo lekarz mi dziś powiedzial :-( generalnie podobno długo czeka się na wynik wiec jeśli mam na wynik czekać np 2 tygodnie, to kazał mi podjechać na Karową gdze pracuje i tam "nie wytrzymywac juz ze swędzenia.." ;-) tak czy tak bede miala na uwadze i dam znać napewno, u dr google czytałam o stopach i dłoniach czego u mnie jeszcze nie ma, ale brzuch, pod i między piersiami, a to noga, a to ręka. . Jakby nie było będzie dobrze i nie może być inaczej, ot co ! :-)

qdkkwn155308ojoh.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - nawet nie wiesz jak się cieszę! A wiesz, że sama ostatnio też myślałam o tym jakie to szczęście, że wszystkie marcówki mają zdrowe dzieciaczki? Dziewczyny, jesteśmy ogromnymi szczęściarami :)

Ksanka - nie stresuj się na zapas. Wszystko jest na dobrej drodze :)

MeAmerie - mnie też wszystko boli. Szczerze mówiąc mało co mnie NIE boli :D

Madzialena90 - a tak z ciekawości zapytam gdzie najbliżej Malmo macie jakiś stok/ośrodek narciarski?

Madlene - na pupę zaopatrzyłam się z krem Babydream. Na odparzenia mam Bepanthen. A gdyby to nie pomogło to podobno najlepsze są kremy robione w aptece. Za kilka złotych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 17:50

Mania1718, Madlene.:), Kate84, A.Kasia, ksanka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dostałam dzisiaj prezent od koleżanki. Właściwie to mój syn dostał. Jak to zobaczyłam to oczywiście niekontrolowanie się poryczałam. Ehh te ciążowe hormony... Koleżanka podobno kilka dni to robiła...
    2hd5h01.jpg

foxica, Mania1718, d'nusia, perła ziemi, Czarodziejka87, Madlene.:), Madzialena90, Gośśś, Kate84, Falon, Kajola, A.Kasia, ksanka, edyś, M+M+?, RudyTygrysek, Vincent, Est, Renka88, muminka83, 26Asia, Magda lena, Izoleccc, Karka, Teresa1992 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Ech... Mąż przed chwilką odebrał mi wyniki badań i widzę że z tym żelazem nadal sprawa nieciekawa.
    Ciekawe co teraz mi doktor wymyśli, bo SZELASO SR nie pomogło, TARDYFERON też za bardzo nie pomógł w dodatku pojawiają się co jakiś czas te wstrętne zaparcia. Przypuszczam, że zwiększy mi dawkę do 3/dzień.

No nic... W poniedziałek zobaczaczymy co i jak.

Witaj w klubie!

Ja brałam sorbifer durules, tardyferon i nic, teraz mam szelaso sr 2 razy dziennie i zobaczymy :( Masakra jakaś z tym żelazem.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ Laholm ośrodek narciarski Vallåsen Skidanläggning..
    2 godz drogi, same autostrady więc szybko tam dojechać :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- CUDOWNY! też bym ryczała szczególnie, że teraz baaardzo mało mi do tego potrzeba :)

Kasia- 2kg to jakieś szaleństwo! ;) widać ta Twoja rozpusta w diecie nie poszła na marne.

teraz przez te moje twardnienia czuję się jeszcze bardziej w tyle za Wami. kurcze, niektóre z Was są już w 34 tygodniu i te maluszki Wasze takie duże, ach! <3

Karolina@ lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ