Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Uważam, że w instytucjach, w których ma się do czynienia z drugim człowiekiem raz na jakiś czas powinno się przeprowadzać testy psychologiczne. Może wtedy w szpitalach czy szkołach pracowaliby ludzie z powołaniem a nie jakieś aspołeczne, bez empatii mendy.
    Zgadzam się w 100%!!!

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Mam pytanie do mam z twardnieniami. Jak czesto w ciagu dnia zdarza wam sie twardnienie brzucha wlasnie?
    U mnie w dzień rzadko, bardziej w nocy, wieczorem, ale też nie zawsze do 10 na dobę, ale ja leże większość dnia, jakbym była aktywna to pewnie było by więcej.

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Super wieści :) A z tym przekręceniem to mały ma jeszcze sporo czasu ;)

Nie pisałam Wam wczoraj na jaką beznadziejną położną trafiłam wczoraj na ktg. W trakcie badania pytała która to ciąża i dlaczego tak wcześnie to badanie, więc jej powiedziałam, że miałam skurcze i że poprzednie dziecko urodziłam przedwcześnie. Jak się dowiedziała, że mały nie przeżył to stwierdziła:

"Oj wie pani, może i lepiej bo kto by później takiego inwalidę wychowywał. Przecież te wcześniaki to wszystkie mają problemy i się dobrze nie rozwijają. Po lekarzach trzeba z nimi chodzić i w ogóle. Tylko szkoda, bo jakby pani miała dwoje dzieci to by pani dostała 500 zł na dziecko..."

Nawet mi się przykro nie zrobiło bo byłam zbyt zszokowana i nie wierzyłam w to co słyszę.

Co za pizda. Oby starość miała okrutną i samotną bo tylko na to zasłużyła. Tacy ludzie jeszcze istnieją? Czy dla nich tylko ta pieprzona kasa w głowie??? Masakra jakaś. Wcześniak miał szanse na normalne życie - żył. Czuł i jestem pewna że kochał was całym swym malutkim sercem. A taka kreatura śmie twierdzić że to lepiej. Jak słyszę takie historie to jestem za tym by wróciły Obozy i by takie kreatury na mydło przerobić albo przeznaczyć na części zamienne!!!!

Bardzo ci Kasiu współczuje że na taką kobietę trafiłaś.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja mam malutki pokoik dla malego i niezbedne mi rzeczy poukladalam na komodzie. Dodatkowo mam szafe wnekowa i tam bede chowac zapasy :)
    Tak to wyglada

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/118f22c9bedb.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d162890551c8.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4dbb13ee3c7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:57

Magda lena, A.Kasia, Madzialena90, Karolina@, Czarodziejka87, Vincent, Falon, ciri22, 26Asia, olatychy, vikus001, d'nusia, perła ziemi, Kajola, Gośśś, Madlene.:), RudyTygrysek, nataliano, Viera Yves, She86, Mietka 30:), edyś, Kate84, Est, Karka, Teresa1992 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ale śliczny kącik! :)
    Czyżby też Radek II ? ;)

Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Mania ale śliczny kącik! :)
    Czyżby też Radek II ? ;)
    Szczerze to nawet nie wiem :P dostalam w prezencie :D
    ale patrzac na zdjecie D'nusi chyba ten sam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:12

Czarodziejka87, d'nusia lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ale pieknie! Juz nie moge sie doczekac az u mnie cos sie ruszy! :D

Mania1718 lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne pokoiki i kąciki dziewczyny! :-) podsuwacie mi ciągle nowe pomysły. U mnie trwa remont pokoiku dla naszego Ktosia i tez juz sie nie moge doczekać! W kuchni stoja i czekaja na złożenie szafa narożna, komoda, łóżeczko, komoda kąpielowa- ciekawe jak będzie sie wszystko razem prezentowalo :)
    Chciałabym kupić sobie jeszcze fotel do karmienia-czy któraś też planuje taki zakup? Jakiś pomysł jaki? :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam fotel w planach i najbardzije mi odpowiada ten z ikei ale bie bujany tylko ta finka. Nie drogi podporka na glowe i lokcie jest i lekko sie ugina dajac mozliwosc bujania.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki fotel od siostry :) ikea sandby jest bez podłokietników więc wygodnie będzie usiąść z rogalem ;)

Dziewczyny jak pierzecie ciuszki w mleczku loveli to dodajecie też płyn do płukania?

dqprwn15leplej5m.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zastanawiam się nad takim fotelem, myślicie , że się sprawdzi?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6d970109957.jpg

Dorka87, d'nusia, Kinga, muminka83, RudyTygrysek, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie gulasz, ale z kopytkami domowej roboty i buraczkami <3 :)

A.Kasia Że też takie głąby pracują w służbie zdrowia , szkoda słów na imbecyli

Kate84 Dziękuję Ci za słowa wsparcia :* Przez całą ciąże miałam wrażenie że jestem "niezniszczalna" i nic mnie nie ruszy, a tu jednak :( Powiedz, zmieniłaś jakoś swoją dietę żeby nie przytyć niewiadomo ile przez brak ruchu ? Czy nie myślisz o tym ?

Piękne pokoiki dziewczyny !

Ja również dołączam do fanów łóżeczka Radek II :) Też mamy białe (najpierw kupiłam orzech, ale było za ciemne).
    Jak przyjdzie mi pościel i ochraniacze to pstryknę sweet focie :)

Mania1718, Falon, Czarodziejka87, d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• noelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, ja nie planowałam dodawać płynu.

Vincent, ten fotel jest bardzo wygodny :) też o nim myśleliśmy, ale do nas niestety jest za duży... My tak czy tak chcieliśmy kupić fotel, nie tylko do karmienia. Na razie szukamy ;)

Vincent lubi tę wiadomość

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za duży, bo dużo miejsca zajmuje?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    ja zastanawiam się nad takim fotelem, myślicie , że się sprawdzi?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6d970109957.jpg
    Ten jest świetny, ale chyba trochę za drogi, ja myślałam o czymś tańszym...

• Falon Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :)

Magda lena - na Twe urodzinki życzę Ci wszystkiego co w życiu można zwać szczęściem!!! ;-)

Mania1718 Olatychy D'nusia - cudowne te Wasze pokoiki, my łożeczko dopiero kupujemy na przełomie luty/marzec, bo na początku i tak mała będzie spała w koszu mojżesza po siostrzeńcu. Już tego zakupu nie mogę się doczekać, chyba umrę! :-)

A.Kasia Martka89 - ręce opadają... Co za durne baby pieprzą takie bzdury!!! szczerze współczuję, że musiałyście się nasłuchać tego wsztystkiego! Widać empatia u nich to kompletne dno! I pomyśleć, że w ogóle takie osoby pracują w takim miejscu! Żenada...

M+M+? - chyba z ciekawości zajrzę do tej książki ;-)

Noelka - ja całe pranie zrobiłam w mleczkach Loveli (do białego i do kolorowego) Nie stosowałam żadnych dodatkowych środków do płukania przynajmniej na początek i u mnie akurat kompletnie nic się złego nie wydarzyło :-)

Alinalii A.Kasia - piękne brzusia! ;)

Domii - nam ostatnio na zejęciach w SR mówili o puchnięciu palców, że prawdopodobnie mogą się pojawić, że na tym etapie to całkiem normalne i aby zawczasu profilaktycznie zrezygnować z biżuterii.
    Swoją drogą mam nadzieję, że na najbliższych spotkaniach dowiem się coś więcej na temat witamin o których piszecie K i D, bo ten temat mam jeszcze nieobcykany :-\

Ja dzisiaj przebudziłam się przed 7.00 jak mężuś wychodził do pracy i sobie myślę aaa... Położę się jeszcze troszkę i może się zdrzemnę.
    Wstałam o 12.30!!! Aua... Spanie niedźwiedzia szok!!! A za oknem tak bosko!:-)

Magda lena, Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, M+M+?, alinalii lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ten jest świetny, ale chyba trochę za drogi, ja myślałam o czymś tańszym...
    no nie jest najtańszy, ale myślałam , że jak już kupować to później można go i do salonu wstawić i będzie wszędzie ładnie wyglądał, tylko męża muszę przekonać bo on chcę kupić w takim stylu, na co ja nie mogę pod żadnym pozorem się zgodzić...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2d0360f0801.jpg

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon jeżeli się dowiesz coś o tych witaminach K i D daj znać, bo ja nie mam gdzie się zapytać :)

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa. Ja dziś nie wychodzę z łóżka i staram się przestać myśleć właśnie o tym, co mi wczoraj powiedziała ta położna. Nie chciała źle na pewno. Ja też jestem już mocno zestresowana i chyba nad wyraz reaguję, za dużo trochę tego wszystkiego na mnie spada :) Ale nie mogę się w środku uspokoić :/ Znacie jakieś fajne sposoby na relaksację?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    za duży, bo dużo miejsca zajmuje?
    Tak, niestety...

Falon, to mnie uspokoiłaś :) Ja chyba w przyszłym tygodniu zacznę pranie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:53

Falon lubi tę wiadomość

‹‹ 1493 1494 1495 1496 1497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ