X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Uważam, że w instytucjach, w których ma się do czynienia z drugim człowiekiem raz na jakiś czas powinno się przeprowadzać testy psychologiczne. Może wtedy w szpitalach czy szkołach pracowaliby ludzie z powołaniem a nie jakieś aspołeczne, bez empatii mendy.
    Zgadzam się w 100%!!!

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Mam pytanie do mam z twardnieniami. Jak czesto w ciagu dnia zdarza wam sie twardnienie brzucha wlasnie?
    U mnie w dzień rzadko, bardziej w nocy, wieczorem, ale też nie zawsze do 10 na dobę, ale ja leże większość dnia, jakbym była aktywna to pewnie było by więcej.

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Super wieści :) A z tym przekręceniem to mały ma jeszcze sporo czasu ;)

Nie pisałam Wam wczoraj na jaką beznadziejną położną trafiłam wczoraj na ktg. W trakcie badania pytała która to ciąża i dlaczego tak wcześnie to badanie, więc jej powiedziałam, że miałam skurcze i że poprzednie dziecko urodziłam przedwcześnie. Jak się dowiedziała, że mały nie przeżył to stwierdziła:

"Oj wie pani, może i lepiej bo kto by później takiego inwalidę wychowywał. Przecież te wcześniaki to wszystkie mają problemy i się dobrze nie rozwijają. Po lekarzach trzeba z nimi chodzić i w ogóle. Tylko szkoda, bo jakby pani miała dwoje dzieci to by pani dostała 500 zł na dziecko..."

Nawet mi się przykro nie zrobiło bo byłam zbyt zszokowana i nie wierzyłam w to co słyszę.

Co za pizda. Oby starość miała okrutną i samotną bo tylko na to zasłużyła. Tacy ludzie jeszcze istnieją? Czy dla nich tylko ta pieprzona kasa w głowie??? Masakra jakaś. Wcześniak miał szanse na normalne życie - żył. Czuł i jestem pewna że kochał was całym swym malutkim sercem. A taka kreatura śmie twierdzić że to lepiej. Jak słyszę takie historie to jestem za tym by wróciły Obozy i by takie kreatury na mydło przerobić albo przeznaczyć na części zamienne!!!!

Bardzo ci Kasiu współczuje że na taką kobietę trafiłaś.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja mam malutki pokoik dla malego i niezbedne mi rzeczy poukladalam na komodzie. Dodatkowo mam szafe wnekowa i tam bede chowac zapasy :)
    Tak to wyglada

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/118f22c9bedb.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d162890551c8.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4dbb13ee3c7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:57

Magda lena, A.Kasia, Madzialena90, Karolina@, Czarodziejka87, Vincent, Falon, ciri22, 26Asia, olatychy, vikus001, d'nusia, perła ziemi, Kajola, Gośśś, Madlene.:), RudyTygrysek, nataliano, Viera Yves, She86, Mietka 30:), edyś, Kate84, Est, Karka, Teresa1992 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ale śliczny kącik! :)
    Czyżby też Radek II ? ;)

Mania1718, d'nusia lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Mania ale śliczny kącik! :)
    Czyżby też Radek II ? ;)
    Szczerze to nawet nie wiem :P dostalam w prezencie :D
    ale patrzac na zdjecie D'nusi chyba ten sam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:12

Czarodziejka87, d'nusia lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ale pieknie! Juz nie moge sie doczekac az u mnie cos sie ruszy! :D

Mania1718 lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne pokoiki i kąciki dziewczyny! :-) podsuwacie mi ciągle nowe pomysły. U mnie trwa remont pokoiku dla naszego Ktosia i tez juz sie nie moge doczekać! W kuchni stoja i czekaja na złożenie szafa narożna, komoda, łóżeczko, komoda kąpielowa- ciekawe jak będzie sie wszystko razem prezentowalo :)
    Chciałabym kupić sobie jeszcze fotel do karmienia-czy któraś też planuje taki zakup? Jakiś pomysł jaki? :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam fotel w planach i najbardzije mi odpowiada ten z ikei ale bie bujany tylko ta finka. Nie drogi podporka na glowe i lokcie jest i lekko sie ugina dajac mozliwosc bujania.

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki fotel od siostry :) ikea sandby jest bez podłokietników więc wygodnie będzie usiąść z rogalem ;)

Dziewczyny jak pierzecie ciuszki w mleczku loveli to dodajecie też płyn do płukania?

dqprwn15leplej5m.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zastanawiam się nad takim fotelem, myślicie , że się sprawdzi?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6d970109957.jpg

Dorka87, d'nusia, Kinga, muminka83, RudyTygrysek, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie gulasz, ale z kopytkami domowej roboty i buraczkami <3 :)

A.Kasia Że też takie głąby pracują w służbie zdrowia , szkoda słów na imbecyli

Kate84 Dziękuję Ci za słowa wsparcia :* Przez całą ciąże miałam wrażenie że jestem "niezniszczalna" i nic mnie nie ruszy, a tu jednak :( Powiedz, zmieniłaś jakoś swoją dietę żeby nie przytyć niewiadomo ile przez brak ruchu ? Czy nie myślisz o tym ?

Piękne pokoiki dziewczyny !

Ja również dołączam do fanów łóżeczka Radek II :) Też mamy białe (najpierw kupiłam orzech, ale było za ciemne).
    Jak przyjdzie mi pościel i ochraniacze to pstryknę sweet focie :)

Mania1718, Falon, Czarodziejka87, d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• noelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, ja nie planowałam dodawać płynu.

Vincent, ten fotel jest bardzo wygodny :) też o nim myśleliśmy, ale do nas niestety jest za duży... My tak czy tak chcieliśmy kupić fotel, nie tylko do karmienia. Na razie szukamy ;)

Vincent lubi tę wiadomość

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za duży, bo dużo miejsca zajmuje?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    ja zastanawiam się nad takim fotelem, myślicie , że się sprawdzi?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6d970109957.jpg
    Ten jest świetny, ale chyba trochę za drogi, ja myślałam o czymś tańszym...

• Falon Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :)

Magda lena - na Twe urodzinki życzę Ci wszystkiego co w życiu można zwać szczęściem!!! ;-)

Mania1718 Olatychy D'nusia - cudowne te Wasze pokoiki, my łożeczko dopiero kupujemy na przełomie luty/marzec, bo na początku i tak mała będzie spała w koszu mojżesza po siostrzeńcu. Już tego zakupu nie mogę się doczekać, chyba umrę! :-)

A.Kasia Martka89 - ręce opadają... Co za durne baby pieprzą takie bzdury!!! szczerze współczuję, że musiałyście się nasłuchać tego wsztystkiego! Widać empatia u nich to kompletne dno! I pomyśleć, że w ogóle takie osoby pracują w takim miejscu! Żenada...

M+M+? - chyba z ciekawości zajrzę do tej książki ;-)

Noelka - ja całe pranie zrobiłam w mleczkach Loveli (do białego i do kolorowego) Nie stosowałam żadnych dodatkowych środków do płukania przynajmniej na początek i u mnie akurat kompletnie nic się złego nie wydarzyło :-)

Alinalii A.Kasia - piękne brzusia! ;)

Domii - nam ostatnio na zejęciach w SR mówili o puchnięciu palców, że prawdopodobnie mogą się pojawić, że na tym etapie to całkiem normalne i aby zawczasu profilaktycznie zrezygnować z biżuterii.
    Swoją drogą mam nadzieję, że na najbliższych spotkaniach dowiem się coś więcej na temat witamin o których piszecie K i D, bo ten temat mam jeszcze nieobcykany :-\

Ja dzisiaj przebudziłam się przed 7.00 jak mężuś wychodził do pracy i sobie myślę aaa... Położę się jeszcze troszkę i może się zdrzemnę.
    Wstałam o 12.30!!! Aua... Spanie niedźwiedzia szok!!! A za oknem tak bosko!:-)

Magda lena, Mania1718, d'nusia, Czarodziejka87, M+M+?, alinalii lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ten jest świetny, ale chyba trochę za drogi, ja myślałam o czymś tańszym...
    no nie jest najtańszy, ale myślałam , że jak już kupować to później można go i do salonu wstawić i będzie wszędzie ładnie wyglądał, tylko męża muszę przekonać bo on chcę kupić w takim stylu, na co ja nie mogę pod żadnym pozorem się zgodzić...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2d0360f0801.jpg

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon jeżeli się dowiesz coś o tych witaminach K i D daj znać, bo ja nie mam gdzie się zapytać :)

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa. Ja dziś nie wychodzę z łóżka i staram się przestać myśleć właśnie o tym, co mi wczoraj powiedziała ta położna. Nie chciała źle na pewno. Ja też jestem już mocno zestresowana i chyba nad wyraz reaguję, za dużo trochę tego wszystkiego na mnie spada :) Ale nie mogę się w środku uspokoić :/ Znacie jakieś fajne sposoby na relaksację?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    za duży, bo dużo miejsca zajmuje?
    Tak, niestety...

Falon, to mnie uspokoiłaś :) Ja chyba w przyszłym tygodniu zacznę pranie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:53

Falon lubi tę wiadomość

‹‹ 1493 1494 1495 1496 1497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ