X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w naszym ciemnogrodzie ze wszystkiego nas okradają, nawet z zapachu w proszku ;)

Mania1718, Karolina@, A.Kasia, Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Dzień dobry kobietki :)
    Do mnie zakradł się dzisiaj leń niesamowity :D Nie mam pomysłu na obiad ale się nie poddam tak łatwo :P

domiii mi od dłuższego czasu puchną dłonie i stopy. Zauważalne z reguły z rana, później jest już lżej ;)
    Kasia brzuszek cud miód malina <3
    d'nusia na ścianie masz tapete? Te grochy białe <3 zakochałam się. Mi córcia maluje 3 obrazy (będą 3 sówki ) oczywiście pochwalę się efektem końcowym.
    Karolina@ Ja też używam Lenor sensitive jest piękny. I zastanawiam się dlaczego zagraniczne proszki i płyny pachną intensywniej i dłużej.

Ja robię kotleciki rybne, kapustę czerwoną z chrzanem i ziemniaczki.

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis na obiad kotlecik z pyzami:) dziewczyny chce sprzedac swoja mate skip hop moze ktoras zainteresowana?

Mania1718 lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja robię kotleciki rybne, kapustę czerwoną z chrzanem i ziemniaczki.
    Po takim obiadku byłabym w siódmym niebie bo uwielbiam rybne potrawy <3 moje dzieci kręcą trochę nosem i muszę coś wymyślić innego. Ważne że już mam pomysł na deser "galaretki z owocami i bitą śmietaną " :D

muminka83, Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ad płynów do płukania, to mega intensywnie i długo pachną te z biedronki o nazwie Eden. No ale chyba nie mają wersji dla maluchów :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane.

Domiii - mi spuchły palce! :( Obrączkę nawet wczoraj zdjęłam.

Kasiu - wyglądasz pięknie.

Danusiu - pokoik śliczny! Marzenie!
    Zazdroszczę Wam tych pokoików. My mieszkamy u teściów, więc tylko łóżeczko i komodę mamy dla synka. nic więcej nie robiliśmy, bo wiosna/lato wprowadzamy się do mieszkanka w Gdańsku, więc bez sensu inwestować coś tutaj.

A ja pochwalę się moim urodzinowym śniadaniem w wykonaniu mojego małża. Pancakes z bitą śmietaną. Mmmmmm.
    WP_20160108_10_29_24_Pro.jpg
    image hosting 10mb limit

P.S Po takim śniadaniu to mam pewnie 1kg do przodu :D Ale synek w brzuszku jest mega zadowolony :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:23

Mania1718, muminka83, edyś, Czarodziejka87, d'nusia, Karolina@, Vincent, perła ziemi, domiii, A.Kasia, Falon, Madzialena90, Lilou1984, Kate84, vikus001, Izoleccc, Kajola, Karka, Madlene.:), Mietka 30:), Renka88, Est lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda właśnie walczę ze ślinotokiem :D

Magda lena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 tak to Radek II
    Vincent Ramek nie trzeba, one są przygotowane pod wkręty, ale pewnie na taśmę spokojnie też można
    Mania1718 To są naklejki z firmy Wikam , na specjalne zamówienie bo chciałam duże ( dałam jak za normalne plus dorobili mi małych groszków na kiedyś :D )
    http://www.wikam.com.pl/

Mania1718, Czarodziejka87, Vincent, Kate84 lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :) wszystko ok u mnie i małego. Moja szyjka piękna wg ginki pomimo tych bóli miesiaczkowych. Na to dostałam większą dawkę magnezu oraz nospe. Mówi że te bóle może stymulować Antek bo dalej jest nóżkami na dole. No i właśnie... Jeśli do następnej wizyty się nie przekręci to ustalamy cesarke. Według niej dziecko jest duże więc wątpi że się przekręci... No ale zobaczymy.
    18 stycznia mamy badanie USG III trymestru :)

Karolina@, baassiia, domiii, Mania1718, A.Kasia, d'nusia, Madzialena90, Kate84, vikus001, edyś, Falon, Izoleccc, Kokaina, Kajola, Karka, M+M+?, Czarodziejka87, Renka88, Est lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i na wadze tylko 1kg do przodu ! Uff ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie placki ziemniaczane z gulaszem <3

Mania1718, A.Kasia, Martita88, roletka, Falon, Madzialena90, Izoleccc, Renka88 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

A ja pochwalę się moim urodzinowym śniadaniem w wykonaniu mojego małża. Pancakes z bitą śmietaną. Mmmmmm.
    WP_20160108_10_29_24_Pro.jpg
    image hosting 10mb limit

P.S Po takim śniadaniu to mam pewnie 1kg do przodu :D Ale synek w brzuszku jest mega zadowolony :D

o matko! ciekawe czy mój mężulek się tak jutro dla mnie postara. znając tego śpiocha to mogę pomarzyć! ;)
    Magda lena, wszystkiego, co najpiękniejsze w dniu urodzin! :)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D'nusia to mamy te same łóżeczka :);)

Karolina zgadzam się w 100%
    szwagier mojego T. pracuje w Niemczech i przywozi płyny do płukania,bez porówniania z tymi naszymi
    Pachną dłużej i intensywniej:)

Magdalena spełnienia marzeń i wszystkiego co najpiękniejsze! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:48

d'nusia, Mania1718, Karolina@, Magda lena lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już plan jest :) Zrobię rosołek i placki ziemniaczane po węgiersku ;) Dziękować <3

Magdalena byłam tak zafascynowana twoim prezentem że nie pomyślałam o zyczeniach, brawo ja!

Wszystkiego co w życiu najlepsze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 12:53

Czarodziejka87, Magda lena lubią tę wiadomość

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uska31 też o tym słyszałam i nie wiem czy z tą witaminą K to nie jest taka moda teraz...i co robić?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    My już po wizycie :) wszystko ok u mnie i małego. Moja szyjka piękna wg ginki pomimo tych bóli miesiaczkowych. Na to dostałam większą dawkę magnezu oraz nospe. Mówi że te bóle może stymulować Antek bo dalej jest nóżkami na dole. No i właśnie... Jeśli do następnej wizyty się nie przekręci to ustalamy cesarke. Według niej dziecko jest duże więc wątpi że się przekręci... No ale zobaczymy.
    18 stycznia mamy badanie USG III trymestru :)

Super wieści :) A z tym przekręceniem to mały ma jeszcze sporo czasu ;)

Nie pisałam Wam wczoraj na jaką beznadziejną położną trafiłam wczoraj na ktg. W trakcie badania pytała która to ciąża i dlaczego tak wcześnie to badanie, więc jej powiedziałam, że miałam skurcze i że poprzednie dziecko urodziłam przedwcześnie. Jak się dowiedziała, że mały nie przeżył to stwierdziła:

"Oj wie pani, może i lepiej bo kto by później takiego inwalidę wychowywał. Przecież te wcześniaki to wszystkie mają problemy i się dobrze nie rozwijają. Po lekarzach trzeba z nimi chodzić i w ogóle. Tylko szkoda, bo jakby pani miała dwoje dzieci to by pani dostała 500 zł na dziecko..."

Nawet mi się przykro nie zrobiło bo byłam zbyt zszokowana i nie wierzyłam w to co słyszę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Najlepsze życzenia <3

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad placki ziemniaczane ze śmietaną :)mniami ;)

Mania1718, muminka83, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj placki ziemniaczane, ale w porównaniu do alinalii na ubogo, bo bez gulaszu :D

Magda lena - wszystkiego co najlepsze. Przede wszystkim zdrówka, uśmiechu, samych słonecznych dni i jeszcze więcej miłości <3

A.Kasia - jestem w szoku, na prawdę. Ścisnęło mnie w gardle. Aż nie wiem jak skomentować tą położną...

Mania1718, Czarodziejka87, Magda lena lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj Marcówki zbiorowo za placki ziemniaczane się zabrały :D

Mania1718, alinalii, muminka83, Falon lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ