Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vincent wrote:no nie jest najtańszy, ale myślałam , że jak już kupować to później można go i do salonu wstawić i będzie wszędzie ładnie wyglądał, tylko męża muszę przekonać bo on chcę kupić w takim stylu, na co ja nie mogę pod żadnym pozorem się zgodzić...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2d0360f0801.jpg
Co do tych witamin to wydaję mi się, że robi się jakaś taka nagonka jak na te nieszczęsne szczepionki....
Vincent, A.Kasia, Renka88 lubią tę wiadomość
-
Hejka
Zrobilam dzisiaj dwa prania dla malegohehe nie wiedzialam, ze pranie moze byc takie przyjemne
moze to glupie, ale az sie wzruszylam, bo nie sadzilam nigdy ze doczekam sie tej chwili
Kasiu slicznie wygladaszw koncu brzusia widac
heh na prawde co niektorzy ludzie powinni sie w ogole nie wypowiadac na niektore tematy tym bardziej ze nie maja zielonego pojecia co matka po takich przejsciach czuje...
Magdalena wszystkiego naj naj najlepszego :*
Wypralam moje kocyki z minky w 30stopniach i nic sie z nimi nie zrobilo
Sliczne dziewczyny macie pokoiki dla malenstwMy poki co bedziemy miec malego w sypialni, a latem zrobimy remont w pokoiku ktory jest przeznaczony dla niego, a w ktorym teraz jest jeden wielki pierdolnik hehe
Falon, Czarodziejka87, A.Kasia, Karolina@, Kate84, Magda lena, Karka lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ech... Mąż przed chwilką odebrał mi wyniki badań i widzę że z tym żelazem nadal sprawa nieciekawa.
Ciekawe co teraz mi doktor wymyśli, bo SZELASO SR nie pomogło, TARDYFERON też za bardzo nie pomógł w dodatku pojawiają się co jakiś czas te wstrętne zaparcia. Przypuszczam, że zwiększy mi dawkę do 3/dzień.
No nic... W poniedziałek zobaczaczymy co i jak. -
Hej, byłam w szpitalu ale nie było łóżek, więc jytro jestem umówiona z ginem na tel czy zwolni się jakieś łóżko.
Miałam ktg, jeden raz tylko zarysowania mi się coś w rodzaju skurczu na 34%, a reszta plasko jak Pomorze.
Gin sprawdził mi pessar i jest bardzo zadowolony, nawet dostałam pozwolenie na krótki spacer typu wyjście z ratunkiem na siku i z powrotem.
Także ja znów w domu i czekam na wolne miejsce na patologii. -
Noelka Staram się. Piszą też o wątróbce której szczerze nie znoszę, a która jest bardzo bogata w żelazo, a poza tym słyszałam, że wciąży powinno się unikać wątróbki więc jakieś sprzeczności w tych informacjach.
Ale przeczytałam właśnie, że zalecają zapijać tabletki sokiem pomidorowym co zwiększa przyswajanie żelaza. Spróbujemy.
Polin trzymaj się! Ty jeszcze pracujesz?? Podziwiam, ja bym nie dała rady.
Informuj po IP jak sytuacja. -
Falon wrote:Ech... Mąż przed chwilką odebrał mi wyniki badań i widzę że z tym żelazem nadal sprawa nieciekawa.
Ciekawe co teraz mi doktor wymyśli, bo SZELASO SR nie pomogło, TARDYFERON też za bardzo nie pomógł w dodatku pojawiają się co jakiś czas te wstrętne zaparcia. Przypuszczam, że zwiększy mi dawkę do 3/dzień.
No nic... W poniedziałek zobaczaczymy co i jak.
Falon ja biorę Biolic i powiem szczerze w ciągu 2 tygodni anemia zniknęła. W poprzedniej ciąży brałam cały czas Tadyferon i nie dość że anemia coraz większa była to te nieznośne zaparcia....
Dziewczyny....czy bolą Was brzuchy w sensie wnętrzności? Ja raz że mam wszystko od środka tak skopane przez Emila że szok, to jeszcze brzuch mnie boli tak....od wielkości czy od tego że jest taki duży i napięty....strasznie niekomfortowo się czuję -
Dziękuję Wam za odpowiedzi ws puchnięcia, zadzwoniłam też do swojego lekarza prowadzącego i kazał w poniedziałek zrobić badanie moczu - jeśli będzie ok to nie ma się czym martwić, bo te puchnięcia sa normalne na tym etapie, no a jeśli to coś poważniejszego jak - odpukać - zatrucie ciążowe to wyjdzie mi od razu białkomocz. więc czekam do poniedziałku a póki co piję dużo wody.
-
Falon, to rzeczywiście spróbuj z tym sokiem
co do wątróbki, to ja też głupieję i na wszelki wypadek nie jem, chociaż lubię.
MeAmerie, w środku raczej mnie nic nie boli, ale coraz bardziej mi ciąży ten brzuch... Do tej pory było tak tylko pod wieczór, a teraz coraz częściej czuję się jakaś ociężała.MeAmerie, Falon lubią tę wiadomość
-
Uff właśnie was doczytałam.
Magda lena samego nieograniczonego szczęścia.
Danusia, śliczny pokoik,
Kasia - brak mi słów! Ale wiem ze tacy nieludzkie niestety pracują tam gdzie nue powinni.
MeAmerie mam tak samo, ból wnętrzności rozchodzi mi się po całym brzuchu.
Polin trzymam kciuki, żeby szybko zaradzili na te bole
Cieszę się że wizyty udane.
Jak coś pominelam to wybaczcie mojemu kalafiorowi.
Noelka, no trzymam się i trzymam kciuki by zwolnilo się jutro łóżko bo już chciałabym dostać te sterydy dla malutkiej.
Kurcze jak mówię sterydy to zaraz łapie się za pośladek!
A i niestety ale nie miałam usg, ale może i dobrze bo po pasach ktg i tak brzuch był zmęczony, chociaż miło byłoby wiedzieć ile mała podrosla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:13
d'nusia lubi tę wiadomość
-
Ja w swoich witaminach mam dawkę żelaza zaspokajającą 200% zapotrzebowania, a niestety hemoglobina, hematokryt i erytrocyty poniżej normy. W aptece usłyszałam, że może po prostu źle wchłaniam żelazo z suplementów i pani zaleciła mi sok z czarnej porzeczki, czyli mega dawkę witaminy C. Do tego znowu zaczynam "dietę" buraczaną.
-
My z malutką też dzisiaj zjadłyśmy placuszki ziemniaczane z cukrem, mniammmm
Magdalena spełnienia marzeń
Dziewczyny jaki kremik, maść polecacie do smarowania na pupę? Kupiłam linomag, ale widzę że ma złe opinie, kto wie niech doradziW ogóle macie zamiar smarować pupki zawsze po zmianie pieluszki czy tylko jak będą widoczne podrażnienia skóry?
Magda lena lubi tę wiadomość
-
Jeju dziewczyny nadrobić Was to istne szaleństwo. Trzymam kciuki za Was wszystkie.
Bardzo podobają mi się Wasze pokoikiMania1718 lubi tę wiadomość
starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
Ksanka, oby się szybko zwolniło! A po podaniu sterydów będziesz mogła wrócić do domu?
Madlene, ja chyba raczej będę smarować, jak będzie widoczne zaczerwienienie... Nie mogę sobie przypomnieć, co położna w SR mówiła na ten temat. Ale w notatkach mam, żeby przy zaczerwienieniu smarować lanoliną, cienko, żeby skóra oddychała (lanolinę zamówiłam sobie na zrobsobiekrem.pl). A sudocrem albo coś innego z cynkiem, jak już będzie gorzej, jakieś krostki się pojawią itp.Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciłam! Rozwarcie wewnętrzne jak było tak jest ale pessar trzyma czyli coś tam tej szyjki jeszcze mam. Dalej leżymy i mamy nakaz wytrzymać co najmniej 3 tygodnie
No i dużo pić bo AFI wyszło 8,8 cm, niby w normie ale ponoć najlepiej jakby było >=10. Dziwna sprawa bo ja naprawdę duuuużo piję.
Moje dziecko to 100% ojciec, długi i szczupły. Nogi ma długaśne i waży 2190 gramZdrowy jak ryba i duży co nas bardzo cieszy
Buzi nie widziałam bo ułożony jest bokiem i twarzyczką do kręgosłupa.
W drodze powrotnej ze szpitala naszły mnie pewne myśli. Dowiedziałam się dziś, że u dzieciaczka kuzyna mojego męża wykryli rozszczep górnej wargiJego żona jest w 35 tygodniu ciąży i chociaż lekarz podejrzewał ten rozszczep już od dawna to nie można było potwierdzić bo mały wciąż odwracał głowę. Mieliśmy nadzieję, że lekarz się myli ale wczoraj jego przypuszczenia się potwierdziły, nie wiadomo tylko jak głęboki ten rozszczep. Mam nadzieję, że jak najlżejszy. Bardzo mi ich szkoda bo mały będzie musiał przejść operację a wiem jak ciężko rodzicowi czekać pod salą operacyjną na wieści z bloku.
Ale do czego zmierzam, wracając do domu pomyślałam sobie jak wiele szczęścia mamy na tym forum. Bo mimo skracających się szyjek i jakiś różnych drobnych problemów wszystkie marcowe dzieciaczki są zdroweNawet jeśli któraś z nas urodzi przedwcześnie to dzieci są już duże i sobie poradzą, najważniejsze że mają się dobrze i zdrowo rosną. Jakoś dopiero teraz do mnie to dotarło i cieszę się i za siebie i za Was
ksanka, Madzialena90, Mania1718, Kajola, Gośśś, Viera Yves, perła ziemi, d'nusia, muminka83, Czarodziejka87, baassiia, Karolina@, Madlene.:), kateee, Renka88, Kate84, Falon, wiewiórka17, RudyTygrysek, M+M+?, Mietka 30:), Magda lena, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość