X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent załatwione! ;-)

Vincent, doris85 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    no nie jest najtańszy, ale myślałam , że jak już kupować to później można go i do salonu wstawić i będzie wszędzie ładnie wyglądał, tylko męża muszę przekonać bo on chcę kupić w takim stylu, na co ja nie mogę pod żadnym pozorem się zgodzić...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2d0360f0801.jpg
    Twój wybór znacznie lepszy! :)
    Co do tych witamin to wydaję mi się, że robi się jakaś taka nagonka jak na te nieszczęsne szczepionki....

Vincent, A.Kasia, Renka88 lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała kupić fotel bujany ale niestety mam za mało miejsca w mieszkaniu... muszę poczekać aż zmienimy mieszkanie

muminka83 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    ja bym chciała kupić fotel bujany ale niestety mam za mało miejsca w mieszkaniu... muszę poczekać aż zmienimy mieszkanie

Taki fotel też mi się marzy

Madzialena90, miluszka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Zrobilam dzisiaj dwa prania dla malego :D hehe nie wiedzialam, ze pranie moze byc takie przyjemne :D moze to glupie, ale az sie wzruszylam, bo nie sadzilam nigdy ze doczekam sie tej chwili :)

Kasiu slicznie wygladasz :) w koncu brzusia widac :P :D
    heh na prawde co niektorzy ludzie powinni sie w ogole nie wypowiadac na niektore tematy tym bardziej ze nie maja zielonego pojecia co matka po takich przejsciach czuje...

Magdalena wszystkiego naj naj najlepszego :*

Wypralam moje kocyki z minky w 30stopniach i nic sie z nimi nie zrobilo :)
    Sliczne dziewczyny macie pokoiki dla malenstw :) My poki co bedziemy miec malego w sypialni, a latem zrobimy remont w pokoiku ktory jest przeznaczony dla niego, a w ktorym teraz jest jeden wielki pierdolnik hehe :P

Falon, Czarodziejka87, A.Kasia, Karolina@, Kate84, Magda lena, Karka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... Mąż przed chwilką odebrał mi wyniki badań i widzę że z tym żelazem nadal sprawa nieciekawa.
    Ciekawe co teraz mi doktor wymyśli, bo SZELASO SR nie pomogło, TARDYFERON też za bardzo nie pomógł w dodatku pojawiają się co jakiś czas te wstrętne zaparcia. Przypuszczam, że zwiększy mi dawkę do 3/dzień.

No nic... W poniedziałek zobaczaczymy co i jak.

201604051765.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj raczej wyląduję na IP. Brzuch mnie boli -nie wiem czy to skurcze czy co a biorąc pod uwagę moją szyjkę i twardnienia to zaraz po pracy ruszam na IP.
    Wzięłam 2 nospy ale nic nie pomaga.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam w szpitalu ale nie było łóżek, więc jytro jestem umówiona z ginem na tel czy zwolni się jakieś łóżko.
    Miałam ktg, jeden raz tylko zarysowania mi się coś w rodzaju skurczu na 34%, a reszta plasko jak Pomorze.
    Gin sprawdził mi pessar i jest bardzo zadowolony, nawet dostałam pozwolenie na krótki spacer typu wyjście z ratunkiem na siku i z powrotem.
    Także ja znów w domu i czekam na wolne miejsce na patologii.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, a jesz też produkty bogate w żelazo? Może taka naturalna forma bardziej Ci pomoże?

Polin, oj współczuję... Trzymaj się i daj znać, co Ci powiedzieli na IP.

Ksanka, Ty też się trzymaj!

• Falon Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelka Staram się. Piszą też o wątróbce której szczerze nie znoszę, a która jest bardzo bogata w żelazo, a poza tym słyszałam, że wciąży powinno się unikać wątróbki więc jakieś sprzeczności w tych informacjach.
    Ale przeczytałam właśnie, że zalecają zapijać tabletki sokiem pomidorowym co zwiększa przyswajanie żelaza. Spróbujemy.

Polin trzymaj się! Ty jeszcze pracujesz?? Podziwiam, ja bym nie dała rady.
    Informuj po IP jak sytuacja.

201604051765.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Ech... Mąż przed chwilką odebrał mi wyniki badań i widzę że z tym żelazem nadal sprawa nieciekawa.
    Ciekawe co teraz mi doktor wymyśli, bo SZELASO SR nie pomogło, TARDYFERON też za bardzo nie pomógł w dodatku pojawiają się co jakiś czas te wstrętne zaparcia. Przypuszczam, że zwiększy mi dawkę do 3/dzień.

No nic... W poniedziałek zobaczaczymy co i jak.

Falon ja biorę Biolic i powiem szczerze w ciągu 2 tygodni anemia zniknęła. W poprzedniej ciąży brałam cały czas Tadyferon i nie dość że anemia coraz większa była to te nieznośne zaparcia....

Dziewczyny....czy bolą Was brzuchy w sensie wnętrzności? Ja raz że mam wszystko od środka tak skopane przez Emila że szok, to jeszcze brzuch mnie boli tak....od wielkości czy od tego że jest taki duży i napięty....strasznie niekomfortowo się czuję :(

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi ws puchnięcia, zadzwoniłam też do swojego lekarza prowadzącego i kazał w poniedziałek zrobić badanie moczu - jeśli będzie ok to nie ma się czym martwić, bo te puchnięcia sa normalne na tym etapie, no a jeśli to coś poważniejszego jak - odpukać - zatrucie ciążowe to wyjdzie mi od razu białkomocz. więc czekam do poniedziałku a póki co piję dużo wody. :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, to rzeczywiście spróbuj z tym sokiem :) co do wątróbki, to ja też głupieję i na wszelki wypadek nie jem, chociaż lubię.

MeAmerie, w środku raczej mnie nic nie boli, ale coraz bardziej mi ciąży ten brzuch... Do tej pory było tak tylko pod wieczór, a teraz coraz częściej czuję się jakaś ociężała.

MeAmerie, Falon lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff właśnie was doczytałam.
    Magda lena samego nieograniczonego szczęścia.
    Danusia, śliczny pokoik,
    Kasia - brak mi słów! Ale wiem ze tacy nieludzkie niestety pracują tam gdzie nue powinni.
    MeAmerie mam tak samo, ból wnętrzności rozchodzi mi się po całym brzuchu.
    Polin trzymam kciuki, żeby szybko zaradzili na te bole

Cieszę się że wizyty udane.
    Jak coś pominelam to wybaczcie mojemu kalafiorowi.

Noelka, no trzymam się i trzymam kciuki by zwolnilo się jutro łóżko bo już chciałabym dostać te sterydy dla malutkiej.
    Kurcze jak mówię sterydy to zaraz łapie się za pośladek!
    A i niestety ale nie miałam usg, ale może i dobrze bo po pasach ktg i tak brzuch był zmęczony, chociaż miło byłoby wiedzieć ile mała podrosla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:13

d'nusia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mąż właśnie pojechał z kolegami na narty, na szczęscie jest tylko 2 godz drogi ode mnie, niech się wybawi póki może hehe potem to juz nie wiadomo jak nam pójdzie z małą

• edyś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swoich witaminach mam dawkę żelaza zaspokajającą 200% zapotrzebowania, a niestety hemoglobina, hematokryt i erytrocyty poniżej normy. W aptece usłyszałam, że może po prostu źle wchłaniam żelazo z suplementów i pani zaleciła mi sok z czarnej porzeczki, czyli mega dawkę witaminy C. Do tego znowu zaczynam "dietę" buraczaną.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z malutką też dzisiaj zjadłyśmy placuszki ziemniaczane z cukrem, mniammmm :)

Magdalena spełnienia marzeń :)

Dziewczyny jaki kremik, maść polecacie do smarowania na pupę? Kupiłam linomag, ale widzę że ma złe opinie, kto wie niech doradzi :) W ogóle macie zamiar smarować pupki zawsze po zmianie pieluszki czy tylko jak będą widoczne podrażnienia skóry?

Magda lena lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny nadrobić Was to istne szaleństwo. Trzymam kciuki za Was wszystkie.

Bardzo podobają mi się Wasze pokoiki

Mania1718 lubi tę wiadomość

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • noelka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, oby się szybko zwolniło! A po podaniu sterydów będziesz mogła wrócić do domu?

Madlene, ja chyba raczej będę smarować, jak będzie widoczne zaczerwienienie... Nie mogę sobie przypomnieć, co położna w SR mówiła na ten temat. Ale w notatkach mam, żeby przy zaczerwienieniu smarować lanoliną, cienko, żeby skóra oddychała (lanolinę zamówiłam sobie na zrobsobiekrem.pl). A sudocrem albo coś innego z cynkiem, jak już będzie gorzej, jakieś krostki się pojawią itp.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! Rozwarcie wewnętrzne jak było tak jest ale pessar trzyma czyli coś tam tej szyjki jeszcze mam. Dalej leżymy i mamy nakaz wytrzymać co najmniej 3 tygodnie :) No i dużo pić bo AFI wyszło 8,8 cm, niby w normie ale ponoć najlepiej jakby było >=10. Dziwna sprawa bo ja naprawdę duuuużo piję.

Moje dziecko to 100% ojciec, długi i szczupły. Nogi ma długaśne i waży 2190 gram :) Zdrowy jak ryba i duży co nas bardzo cieszy :) Buzi nie widziałam bo ułożony jest bokiem i twarzyczką do kręgosłupa.

W drodze powrotnej ze szpitala naszły mnie pewne myśli. Dowiedziałam się dziś, że u dzieciaczka kuzyna mojego męża wykryli rozszczep górnej wargi :/ Jego żona jest w 35 tygodniu ciąży i chociaż lekarz podejrzewał ten rozszczep już od dawna to nie można było potwierdzić bo mały wciąż odwracał głowę. Mieliśmy nadzieję, że lekarz się myli ale wczoraj jego przypuszczenia się potwierdziły, nie wiadomo tylko jak głęboki ten rozszczep. Mam nadzieję, że jak najlżejszy. Bardzo mi ich szkoda bo mały będzie musiał przejść operację a wiem jak ciężko rodzicowi czekać pod salą operacyjną na wieści z bloku.

Ale do czego zmierzam, wracając do domu pomyślałam sobie jak wiele szczęścia mamy na tym forum. Bo mimo skracających się szyjek i jakiś różnych drobnych problemów wszystkie marcowe dzieciaczki są zdrowe :) Nawet jeśli któraś z nas urodzi przedwcześnie to dzieci są już duże i sobie poradzą, najważniejsze że mają się dobrze i zdrowo rosną. Jakoś dopiero teraz do mnie to dotarło i cieszę się i za siebie i za Was :)

ksanka, Madzialena90, Mania1718, Kajola, Gośśś, Viera Yves, perła ziemi, d'nusia, muminka83, Czarodziejka87, baassiia, Karolina@, Madlene.:), kateee, Renka88, Kate84, Falon, wiewiórka17, RudyTygrysek, M+M+?, Mietka 30:), Magda lena, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ