X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ też bym się popłakała :) przepiękny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:17

Karolina@, Lucky lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka ja mam twardy brzuch za każdym razem gdy wstaje, gdy siedzę tak samo, tylko gdy leżę jest miękki...

Kokainka jakoś damy radę wytrzymać, a po porodzie znowu wrócimy do życia aktywnego o! Co do jedzenia to na pewno ograniczyłam słodkie przekąski, jak mam ochotę coś podjeść między posiłkiem to zmuszam się do super smacznego jogurtu naturalnego hehe, albo owoc, kababos itp. No i fakt jak M je drugą kolacje czy coś to jednak sobie odmawiam. Staram się pilnować przez to leżenie, nie chodzę głodna ale nie jem podwójnych porcji. Na pewno jak byłam w ruchu jadłam częściej coś :-P najgorsze, że i tak waga idzie konkretnie... Jednak ruch dużo daje! Jednak wiadomo, że dzieciaczki najważniejsze więc trzeba leżeć i zbierać kg ;-)

Polin jedź jedź jeśli ból nie przechodzi to lepiej sprawdzić. Daj koniecznie znać??

Ksanka to nieźle, ciekawe faktycznie czy na weekend kogoś wypiszą i będzie dla Ciebie łóżko. Ale dobrze, że na ktg był spokój :-)

Kasiu cieszę się, że Tymek tak ładnie rośnie :-D wszystko jest ok to najważniejsze. Dobrze, że passer trzyma i rozwarcie się nie powiększa i tak będzie dalej!!! A co do reszty posta masz rację, wszystkie tu mamy jakieś większe bądź mniejsze problemy ale dzieci zdrowe. Trzeba za to dziękować i tym się cieszyć! Też mnie obudziłaś tym wpisem... Nie problem z szyjką najważniejszy, to da się pokonać! Kasiu a powiedz czyli jak brzuch twardy ale nie boli to nie ma tragedii mimo, że twardy przy każdym wstawaniu? Mnie bolą wtedy bardziej więzadła niż brzuch ale no twardy jest?

Foxica Pięknie, gratuluję że tak ładnie rosną, szyjką piękna :-) już się nie mogę doczekać aż po porodzie wrzucisz fotki i będziemy widzieć czy identyczni czy nie :-D

Karolina@ piękny prezent! <3

No a ja po wizycie w luxmed, szczerze już sama nie wiem co myśleć, tak naprawdę w szpitalu inny sprzęt, tu inny sprzęt u mojego gina też wiec skąd mam wiedzieć który pomiar dobry eh. We wtorek w szpitalu szyjka miękka skrócona ale niby 3,dziś 2,7 lekarz mówi ze na granicy. Brzuch faktycznie twardy. No i standardowo dużo leżeć, nie denerwować się niczym, nie męczyć, nie dźwigać. Rozwarcia nadal na szczęście nie ma. W razie powtórki z wtorku jechać od razu do szpitala. Ale się wkurzyłam bo chciałam skierowanie na posiew moczu i żeby zrobił z pochwy i gów...o wrr no tylko po to chodzę do luxmed prowadzić ciążę! Mocz sobie opłace i już ale z pochwą dupa! A chciałam iść do swojego gina z wynikami. Ogólnie gadał mi o przedwczesnym porodzie ale ja sobie będę powtarzać, że nie ma takiej opcji i koniec!! No i mówił, że każdy skończony tydzień jest wygrany tyle to też wiem :-P

Kokaina, doris85, A.Kasia, Karolina@, ksanka, Vincent, Lucky, Lilou1984 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate , nawet jeśli szyja ma 27 mm to i tak super , patrz na mnie ja od dwóch tygodni mam 5 , ale i tak powiedzieli mi że to tak tylko na styk. Nic oprócz leżenia nie możemy zrobić , a to daje dużo. Wiem że szczególnie Tobie będzie ciężko usiedzieć na pupie ;d ;* Ale dasz kochana radę ;)

A.Kasia, Lucky, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Skowroneczka ja mam twardy brzuch za każdym razem gdy wstaje, gdy siedzę tak samo, tylko gdy leżę jest miękki...

Kokainka jakoś damy radę wytrzymać, a po porodzie znowu wrócimy do życia aktywnego o! Co do jedzenia to na pewno ograniczyłam słodkie przekąski, jak mam ochotę coś podjeść między posiłkiem to zmuszam się do super smacznego jogurtu naturalnego hehe, albo owoc, kababos itp. No i fakt jak M je drugą kolacje czy coś to jednak sobie odmawiam. Staram się pilnować przez to leżenie, nie chodzę głodna ale nie jem podwójnych porcji. Na pewno jak byłam w ruchu jadłam częściej coś :-P najgorsze, że i tak waga idzie konkretnie... Jednak ruch dużo daje! Jednak wiadomo, że dzieciaczki najważniejsze więc trzeba leżeć i zbierać kg ;-)

Polin jedź jedź jeśli ból nie przechodzi to lepiej sprawdzić. Daj koniecznie znać??

Ksanka to nieźle, ciekawe faktycznie czy na weekend kogoś wypiszą i będzie dla Ciebie łóżko. Ale dobrze, że na ktg był spokój :-)

Kasiu cieszę się, że Tymek tak ładnie rośnie :-D wszystko jest ok to najważniejsze. Dobrze, że passer trzyma i rozwarcie się nie powiększa i tak będzie dalej!!! A co do reszty posta masz rację, wszystkie tu mamy jakieś większe bądź mniejsze problemy ale dzieci zdrowe. Trzeba za to dziękować i tym się cieszyć! Też mnie obudziłaś tym wpisem... Nie problem z szyjką najważniejszy, to da się pokonać! Kasiu a powiedz czyli jak brzuch twardy ale nie boli to nie ma tragedii mimo, że twardy przy każdym wstawaniu? Mnie bolą wtedy bardziej więzadła niż brzuch ale no twardy jest?

Foxica Pięknie, gratuluję że tak ładnie rosną, szyjką piękna :-) już się nie mogę doczekać aż po porodzie wrzucisz fotki i będziemy widzieć czy identyczni czy nie :-D

Karolina@ piękny prezent! <3

No a ja po wizycie w luxmed, szczerze już sama nie wiem co myśleć, tak naprawdę w szpitalu inny sprzęt, tu inny sprzęt u mojego gina też wiec skąd mam wiedzieć który pomiar dobry eh. We wtorek w szpitalu szyjka miękka skrócona ale niby 3,dziś 2,7 lekarz mówi ze na granicy. Brzuch faktycznie twardy. No i standardowo dużo leżeć, nie denerwować się niczym, nie męczyć, nie dźwigać. Rozwarcia nadal na szczęście nie ma. W razie powtórki z wtorku jechać od razu do szpitala. Ale się wkurzyłam bo chciałam skierowanie na posiew moczu i żeby zrobił z pochwy i gów...o wrr no tylko po to chodzę do luxmed prowadzić ciążę! Mocz sobie opłace i już ale z pochwą dupa! A chciałam iść do swojego gina z wynikami. Ogólnie gadał mi o przedwczesnym porodzie ale ja sobie będę powtarzać, że nie ma takiej opcji i koniec!! No i mówił, że każdy skończony tydzień jest wygrany tyle to też wiem :-P

Kate, najważniejsze że nie ma rozwarcia , a Twoja szyjka wcale nie należy do najkrótszych. Polegiwanie na pewno dużo da, odciąży szyjke :*

Lucky, Kate84 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam do was pytanie
    moja dziecinka od poniedziałku ma czkawkę na początku trwało to chwilę ale dzisiaj obudziła mnie o 6 rano próbowałam zmieniać pozycję nawet chodziłam po sypialni żeby jej przeszło ale nic nie pomogło męczyła się chyba z godzinę.
    a teraz znowu to samo
    Miałyście coś takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 18:50

Lucky lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    dziewczyny mam do was pytanie
    moja dziecinka od poniedziałku ma czkawkę na początku trwało to chwilę ale dzisiaj obudziła mnie o 6 rano próbowałam zmieniać pozycję nawet chodziłam po sypialni żeby jej przeszło ale nic nie pomogło męczyła się chyba z godzinę.
    a teraz znowu to samo
    Miałyście coś takiego?

To dobrze, że ma czkawkę. Położna mówiła, że wtedy dziecko "ćwiczy płuca". U mnie mały czkawkę ma przynajmniej 2 razy dziennie.

Madzialena90, Lucky lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mi tak właśnie mój lekarz mówi, tj że te bezbolesne twardnienia są złe, ponieważ wpływają negatywnie na szyjkę i trzeba robić wszystko żeby było ich jak najmniej, na IP kazał mi jechać jak będą bolesne, regularne i nie będą przechodziły po odpoczynku/zmianie pozycji. póki co mam wizyty co 2 tygodnie i szyjka cały czas ładnie trzyma i nie skraca się.

u mnie twardnienia pojawiają się za każdym razem jak wstaję, przed wypróżnieniem i przy pełnym pęcherzu, ale np zauważyłam, że mogę siedzieć w takie pozycji półleżącej.

zauważyłam, że to leżenie strasznie źle wpływa na moją psychikę. odliczam dni do każdej kolejnej wizyty i staram się racjonalizować: mała rośnie, szyjka trzyma, zostało tylko 13 dni do wizyty. będzie dobrze :)

a pije któraś z Was melisę? można?

Lucky lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    To dobrze, że ma czkawkę. Położna mówiła, że wtedy dziecko "ćwiczy płuca". U mnie mały czkawkę ma przynajmniej 2 razy dziennie.

dziękuje uspokoiłaś mnie <3

Lucky, Karolina@ lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Falon ja biorę Biolic i powiem szczerze w ciągu 2 tygodni anemia zniknęła. W poprzedniej ciąży brałam cały czas Tadyferon i nie dość że anemia coraz większa była to te nieznośne zaparcia....

Dziewczyny....czy bolą Was brzuchy w sensie wnętrzności? Ja raz że mam wszystko od środka tak skopane przez Emila że szok, to jeszcze brzuch mnie boli tak....od wielkości czy od tego że jest taki duży i napięty....strasznie niekomfortowo się czuję :(

MeAmerie co to za biolic? Bo nigdzie nie mogę znaleźć takiego suplementu. Może to coś innego?
    Tez mam slabą HB :(

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    MeAmerie co to za biolic? Bo nigdzie nie mogę znaleźć takiego suplementu. Może to coś innego?
    Tez mam slabą HB :(
    Chyba chodziło o Biofer ;) tak mi sie wydaje ;)

Lucky lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wiem,że czasami ciężko ale myśl pozytywnie i odpoczywaj jak najwięcej
    Ważne,że nie ma rozwarcia a szyjka 27 jest całkiem ok
    Ja trzymam kciuki:* Będzie dobrze:*

Lucky, Kate84 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - przepiękny <3 Wspaniała pamiątka :)

perła ziemi - haha ;) Ale teraz muszę przystopować bo mam limit 63 kg do końca ciąży i obawiam się, że mogę się nie zmieścić ;)

Kate84 - szkoda, że nie miałaś możliwości iść do swojego lekarza bo faktycznie przy długości szyjki pomiar przez jedną osobę i ten sam sprzęt jest najbardziej miarodajny :/ Mimo wszystko, tak jak dziewczyny piszą, 27 mm to jeszcze całkiem sporo. Dużo odpoczynku i dasz radę, niewiele nam już zostało :) Co do twardnień to jeśli najbardziej Ci służy leżenie to leż! Bo u jednej te twrdnienia nic nie zrobią a drugiej zaszkodzą. Mój ginek mówił, że na tym etapie na jakim jesteśmy to już nawet bolesne skurcze mogą się pojawiać, byle nie regularne. Dzieci rosną i już sam ich ciężar będzie sprawiał, że brzuch będzie twardniał. Koniecznie zrób sobie stopień czystości pochwy bo podobno najczęściej twardnienie brzucha, zmiękczanie się i skracanie szyjki to skutek infekcji. Zawsze lepiej sprawdzić czy nic się tak w środku nie przypałętało...

Madzialena90 - bardzo dobrze, że ma czkawkę :) W ten sposób ćwiczy płuca. Dla dzieci w brzuchu czkawka nie jest tak nieprzyjemna jak dla nas i nie sprawia im dyskomfortu. Mój ma czkawkę po każdym moim posiłku :)

Madzialena90, Lucky lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ad kremów do pupy to teraz jest promocja w Rossmanie i Bepanthen 30g z kartą rossnę jest za 15,99 (tylko uwaga, bo na pułce jest tak jakby nowa seria i on kosztuje 25,99, także łatwo pomylić)

http://www.rossmann.pl/Produkt/Bepanthen-Baby-masc-ochronna-przeciw-odparzeniom-pieluszkowym-30-g,285923,1663,6088

Jeszcze pytanie jaka jest dobra (tania) cena za 1 szt pieluszki pampers (najmniejsza wielkość 3-5 kg), często są jakieś promocje, ale nie wiem czy to tanio czy drogo :p

Ja się dziś wzięłam za szorowanie wózka i nosidełka. Dostałam od siostry i rzeczy są mało zniszczone, bo po 1 dziecku, ale jej synek ma już 8 lat więc był dość przykurzony. Co się dało do pralki, a resztę szorowałam ręcznie.

Jutro będe prać ciuszki i też mam proszek i płyn do prania Lovela, nie mam płynu do płukania więc po waszych przygodach kupie jakiejś innej firmy. Dzisiaj co prawda, przy tym szorowaniu wózka było ok, ale no nie wiadomo jak na dzidziusia by działał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 19:16

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    ad kremów do pupy to teraz jest promocja w Rossmanie i Bepanthen 30g z kartą rossnę jest za 15,99 (tylko uwaga, bo na pułce jest tak jakby nowa seria i on kosztuje 25,99, także łatwo pomylić)

http://www.rossmann.pl/Produkt/Bepanthen-Baby-masc-ochronna-przeciw-odparzeniom-pieluszkowym-30-g,285923,1663,6088

Jeszcze pytanie jaka jest dobra (tania) cena za 1 szt pieluszki pampers (najmniejsza wielkość 3-5 kg), często są jakieś promocje, ale nie wiem czy to tanio czy drogo :p

Ja się dziś wzięłam za szorowanie wózka i nosidełka. Dostałam od siostry i rzeczy są mało zniszczone, bo po 1 dziecku, ale jej synek ma już 8 lat więc był dość przykurzony. Co się dało do pralki, a resztę szorowałam ręcznie.

Jutro będe prać ciuszki i też mam proszek i płyn do prania Lovela, nie mam płynu do płukania więc po waszych przygodach kupie jakiejś innej firmy. Dzisiaj co prawda, przy tym szorowaniu wózka było ok, ale no nie wiadomo jak na dzidziusia by działał.

Ja pampersy 2 new baby dry(3-6kg) na promocji kupiłam za 0,47 gr za sztukę i myślę,że to dobra cena:)

baassiia, edyś lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Est Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę powiedzieć, że mi Tardyferon bardzo pomógł jeżeli chodzi o hemoglobine i poziom żelaza. Ostatnia moja hemoglobina to 13,5. Ale oprócz tego, że lykam ten Tardyferon robię jeszcze kilka rzeczy, może komuś pomogę :-) :
    1. Zawsze lykajac Tardyferon robię przerwę w jedzeniu tzn nigdy przed ani po nim nie jem tak z godzinę.
    2. Zawsze biorę go razem z wit. C.
    3. Staram się jeść prawie codziennie mięso czerwone, najlepiej w towarzystwie wit C np w formie kapusty kiszonej.
    4. Codziennie piję sok świeżo wyciskany: burak+jablko.
    5. Do czego tylko mogę, dodaję świeżą natkę pietruszki.

domiii, Renka88, Falon, M+M+?, Lucky lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    Kate mi tak właśnie mój lekarz mówi, tj że te bezbolesne twardnienia są złe, ponieważ wpływają negatywnie na szyjkę i trzeba robić wszystko żeby było ich jak najmniej, na IP kazał mi jechać jak będą bolesne, regularne i nie będą przechodziły po odpoczynku/zmianie pozycji. póki co mam wizyty co 2 tygodnie i szyjka cały czas ładnie trzyma i nie skraca się.

u mnie twardnienia pojawiają się za każdym razem jak wstaję, przed wypróżnieniem i przy pełnym pęcherzu, ale np zauważyłam, że mogę siedzieć w takie pozycji półleżącej.

zauważyłam, że to leżenie strasznie źle wpływa na moją psychikę. odliczam dni do każdej kolejnej wizyty i staram się racjonalizować: mała rośnie, szyjka trzyma, zostało tylko 13 dni do wizyty. będzie dobrze :)

Ja czasami piję, ważne żeby nie przesadzać z ilością :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:

Ja piłam litrami wręcz do zeszłego miesiąca ;) lekarz mi kazał, więc chyba szkodliwa nie jest a przynajmniej po młodym nie widać aby była...

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny jesteście Kochane, co ja bym bez Was zrobiła :-* <3

Madzialena90 moja mała od dwóch miesięcy ma czkawkę po 7-8 razy dziennie, co dzień, najkrócej trwa chyba z 10 minut a dochodzi do godziny. Mój lekarz mówi, że to nic złego.

Perła ziemi ja pije prawie od początku ciąży co dzień na wieczór.

Kasiu a tą czystość pochwy to rozumiem, że gin musi pobrać? Bo dziś prosiłam a ten mnie olał :-(

Basiaaa ja polowałam na promocję pampersy 0,45gr ale to chyba bardzo dobra cena? Wydaje mi się że ok 0,55 to też dobra. Ale może niech bardziej doświadczone Dziewczyny się wypowiedzą :-)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomyśleć że za kilka tygodni będziemy tulić nasze skarby <3 nie mogę się doczekać a jednocześnie się troszkę stresuje..

Madlene.:), Czarodziejka87, Mania1718, perła ziemi, baassiia, d'nusia, domiii, alinalii, Falon, Kajola lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    pomyśleć że za kilka tygodni będziemy tulić nasze skarby <3 nie mogę się doczekać a jednocześnie się troszkę stresuje..
    To się wydaje takie niewiarygodne, ja nadal nie mogę w to uwierzyć. Ale już bardzo kocham tą istotkę która we mnie mieszka. Czekają nas piękne chwile <3

Mania1718, Madzialena90, baassiia, Czarodziejka87, Falon, Kajola, perła ziemi lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ