X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ja też chyba wybiorę się do dermatologa i zobaczę co powie.

Kasiu trzymam kciuki żebyśmy wszystkie wytrwały jeszcze chociaż 500stron :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 21:12

She86 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Przebije Was wszystkie bo my jesteśmy ze sobą od czasu gimnazjum. Takie gowniarze wtedy jesZcze byliśmy. Pierwsza i ostatnia moja miłość.

U mnie ten sam scenariusz. Ja byłam w pierwszej gimnazjum, a mój mąż w trzeciej klasie. Pierwsza i ostatnia miłość <3

Czarodziejka87, ksanka, Vincent, Kajola, muminka83, Falon, Karka, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, polubiłam Twój post za 1500 stron, nie dlatego, że gorzej się dzis czujesz.
    Ja też dziś gorzej się czuję. Mam jakieś dziwne uczucie... yyyy. Mały (a raczej duży) nie daje mi spokoju. Jego wypychanie i rozciąganie boli. Dziś wyjątkowo naciska głową na szyjkę. Ał Ał Ał. :( Niech jeszcze chwilkę wytrzyma.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nasz ostatni zakup na allegro
    Cena wylicytowana 104 PLN!
    Przewijak z lozeczkiem interbaby. Jak pakowalio to się merdneli i nie włożyli elementów mocujących sam przewijak mają dosłać w przyszłym tygodniu.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0e5e35a49dd.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/64345d2e8e79.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 17:10

Falon, Karka, Kate84, Teresa1992 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ przed chwilą zrobiłam sobie deser do kawy. Lody + banan + borówki + kiwi. Wciągnęłam to jak odkurzacz :D

ksanka, A.Kasia, domiii, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Tymek to mądry chłopak, do bajzela nie będzie chciał wychodzić, także zrelaksować się posłuchaj przyjemnej muzyki i myśl pozytywnie.
    Przecież lamiemy statystyki! I trzymamy się w dwupaku aż to planowanych dat!
    To powiedzialam ja i w to mocno wierzę i się z tym zgadzam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 17:11

A.Kasia, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 6 miesiącu dermatolog wymrażał mi kurzajkę na stopie :) Z tego co wiem przeciwwskazań nie ma :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez gorzej, pisałam że rano musiałam załadować 200 luteiny i zjadłam na raz trzy nospy. Kasia 13 dni, nie ma innej opcji. Coś mi się wydaje że jeszcze specjalnie po schodach będziemy chodzić żeby urodzić :-D Przynajmniej mój lekarz twierdzi że te wychuchane ciąże tak właśnie kończą na koniec :-)

muminka83, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Chciałam zauważyć, że stuknęło nam już ponad 1500 stron a któraś tu kiedyś wróżyła, że koło takiego wyniku zaczniemy się rozpakowywać :P Jakoś się dzisiaj gorzej czuję, lepiej żeby się te przepowiednie nie sprawdziły :P
    Ja mówiłam ale o 2000 :)

Kate84 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja mówiłam ale o 2000 :)

Na to mogę spokojnie przystać :D

Ola - dobrze by było bo mi się zwyczajnie nie chce ruszać z domu ;) Poza tym nie lubię dwóch pierwszych dób w szpitalu bo mi się jakaś blokada włącza i nie mogę opróżnić pęcherza :/ Potem jest już ok tylko te pierwsze 2 dni... I pozostając w temacie toaletowym wkurza mnie i zarazem zadziwia jak kobiety potrafią obsikać/narobić na deskę czy nie umyć po sobie muszli! Aż mi się przypomina fragment kabaretu, dokładnie od 2:35 min (tylko zamieniając faceta na babę):

https://www.youtube.com/watch?v=zPAurisGaHE

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah przed 5 minutami właśnie opowiadałam szwagierce co mnie najbardziej drażni w szpitalach : idę sobie do wc , patrzę a tu obsikana klapa. I tak zawsze obkładam papierem , ale bez przesady , rozumiem że niektóre mają już duże brzuchy i po prostu nie widzą gdzie sikają no nie wiem...ale później odwracają się żeby spuścić wodę,to już nie mogą po sobie posprzątać?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem bo mój umysł tego nie ogarnia. Ok, może robią na małysza i im się na deskę uleje :P Ale właśnie tego niesprzątania po sobie nie rozumiem. I niemycia muszli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 18:13

nataliano lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż - dochodzę do tego samego wniosku. Baby to chyba większe syfiary niż niejeden facet. Nic im się nie chce zrobić w szpitalu. U siebie w domu raczej myślę że dbają ale jak ma salowa za nią coś zrobić to syf taki ze mdli. :P

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kawałek domowej pizzy na obiad. Jak zwykle mam zgagę niemiłosierną. Czuję się objedzona na maksa a to był naprawdę maleńki kawałek .....
    Jakaś dzisiaj jestem senna.
    Rano miałam nerwy bo zdenerwował mnie mój M :P mój kochany bałaganiarz. Jak mu nagadałam to z spaceru z młodym wrócił z bukietem tulipanów i zdaniem że on zniesie wszystko i zacznie wszystko robić co ja chce al;e prosi mnie o jedno .... zero wykładów :P bo po dwóch godzinach gadania i pouczania jak to ma być ma dość :P No i znowu miłość kwitnie :P

M+M+?, ksanka, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc temu też bym już była od rana w szpitalu. Ale wytrwam (mam nadzieję) do czwartkowej wizyty. A chciałabym przy okazji coś kupić jak ostatnio kiedy wychodziłam ze szpitala...zahaczyłam o jeden sklep i kupiliśmy łóżeczko.Ejj co myślicie o sterylizatorze parowym/elektrycznym?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ejj co myślicie o sterylizatorze parowym/elektrycznym?

Fajny gadżet, ale ja nie kupuje, bo wg mnie szkoda kasy. Butelki można wygotować, odkazić w mikrofali itp.

Swoją drogą sporo dziś przeglądnęłam "bajerów" dziecięcych na allegro i widziałam nawet podgrzewacz do chusteczek higienicznych - WTF???? :P

roletka lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Miesiąc temu też bym już była od rana w szpitalu. Ale wytrwam (mam nadzieję) do czwartkowej wizyty. A chciałabym przy okazji coś kupić jak ostatnio kiedy wychodziłam ze szpitala...zahaczyłam o jeden sklep i kupiliśmy łóżeczko.Ejj co myślicie o sterylizatorze parowym/elektrycznym?

Ja sobie kupilam sterylizator parowy bo nie mamy mikro w domu i nie zamierzały mieć :)
    Zobaczymy czy i jak się sprawdzi

W końcu kupilam butelki dr browns, znajomi używają i są bardzo zadowoleni.
    To kupilam do kompletu.

W sumie trochę drogi ale... To pierwsza księżniczka sobie nic nie kupuje to malutkiej mogę.
    http://www.aptekagemini.pl/dr-brown-sterylizator-elektryczny-deluxe.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 18:46

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Swoją drogą sporo dziś przeglądnęłam "bajerów" dziecięcych na allegro i widziałam nawet podgrzewacz do chusteczek higienicznych - WTF???? :P

To chyba nie do higienicznych tylko do tych mokrych. I wcale to nie jest zły pomysł bo te chusteczki same w sobie są chłodne i myślę, że przecieranie dupki niemowlęcej taką zimną szmatką nie jest dla niego komfortowe. Gdybym miała za dużo kasy to pewnie bym się na taki gadżet zdecydowała ;)

http://pamietnikmamy.pl/2013/06/testuje-podgrzewacz-do-chusteczek/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 18:52

• Est Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja mialam kurzajke i dermatolog wymrozil mi ja azotem, to bylo jakieś 2 tygodnie temu. Nie ma przeciwwskazań, wręcz przeciwnie, powiedzial mi, że konieczne trzeba ją zamrozić, bo jak się rozniesie to będzie zle.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Ale się dziś fajnie Was czyta! ;-)

Jeśli chodzi o naszą znajomość z M. to jakieś 18 lat temu jego postać co jakiś czas gdzieś mi się tam przewijała (koncerty, knajpki, festiwale itp) i zawsze jakoś tak na mnie strasznie drażniąco działał.
    Parę lat później z moim byłym (z którym było już tak do d... że szkoda gadać) wylądowaliśmy na domówce u znajomych. Patrzę?? i kogo widzę???
    - O nie! znowu ten "łoś"!
    Siedział pod ścianą i brzdękał coś na gitarze, nawet zamruczał coś do mnie pod nosem, ale nadal wydawał mi się strasznie zarozumiały i gburowaty ;-/
    Od tej imprezki co jakiś czas spotykałam go na kolejnych domówkach, aż na jednej z nich zaczęliśmy tak rozmawiać, że nawet nie zorientowaliśmy się, że już jasno z oknem ;-) Byłam zaskoczona jak błędnie go oceniałam. To był czas szalonych imprez, bardzo mile go wspominam ;-) Następnego dnia po tych nocnych rozmowach umówił się ze mną na piwo i rozkręciły się randki na dobre! ;-) I tak 12 lat jesteśmy już razem ;-)
    Mieszkamy wspólnie 8 lat. Od 4lat jesteśmy małżeństwem, a zaręczyliśmy się 6lat temu w Beskidach na Walentynki. Teraz czekamy na Julcię ;-)
    I ciesze się w sumie, że taka była kolej rzeczy u nas, bo "wyszumieliśmy" się za młodu za wszystkie czasy i wszystko tak jakoś po kolei się poukładało. Teraz jesteśmy bardziej wyciszeni, trochę inaczej patrzymy na życie i jest super!
    W życiu bym te 18lat temu nie uwierzyła, że ów gość zostanie w przyszłości moim mężem i ojcem mego dziecka <3

ksanka, Czarodziejka87, A.Kasia, Est, muminka83, Vincent, perła ziemi, Magda lena, M+M+?, RudyTygrysek, Karka, Kate84, Lilou1984, Kaarolina lubią tę wiadomość

201604051765.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ