X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż mało romantycznie się oświadczył mi się w kuchni, stres go zjadł i nie mógł już wytrzymać :-) Mieszkaliśmy juz wtedy razem kilka lat, bo tak jak.pisałam, poznaliśmy się przez Internet i dzielilo nas 100 km, więc ze względów logistycznych zamieszkaliśmy razem po ok. 3 m-cach znajomości :-)
    Ślub wzięliśmy dwa lata temu.

A.Kasia, muminka83, Vincent, Falon, ksanka, Czarodziejka87, perła ziemi, Magda lena, M+M+?, RudyTygrysek, Izoleccc, Karka, Kate84, Lilou1984, Kaarolina lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście dzisiaj tych stron... Na szczęście udało mi sie Was nadrobić ;)

My dzisiaj byliśmy na wielkich zakupach. Łóżeczko, komoda i materacyk kupiliśmy w Ikei. Wanienkę też kupiliśmy w Ikei. Kosztowała jedynie jakieś 17 ZŁ. :) Najbardziej zadowolona jestem z nosidełka, bo udało nam się go kupić za 200 zł, przecenione z 480 zł. Oczywiście kupiliśmy jeszcze ciuszki dla małego, bo w Smyku były duże przeceny.

Obiadek dzisiaj był na wynoś z mojej ulubionej knajpy wegetariańskiej Złotego Osła. :)

A co do wcześniejszego tematu, ja mojego narzeczonego poznałam na speed dating'u. ;)

Est, A.Kasia, muminka83, Vincent, Czarodziejka87, ksanka, Falon, Magda lena, domiii, Madlene.:), Karka, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mikrofali odkazić, jak to się robi? :-D Kurcze no nie wiem mize kupie bo od razu można do tego sterylizatora wrzucić smoczki itp. Lepszy parowy czy elektryczny? Czy to jest to samo?Nie mam dziś siły czytać o tym na necie :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - ja nie pomogę bo chociaż planuję kupić to jeszcze się nie wgłębiałam w temat...

W ogóle to w ramach wieczornej rozrywki oglądam sobie sukienki w internecie, mam 2 wesela w maju i przydałoby się wyglądać :) Marzy mi się taka obcisła za kolano w stylu Victorii Beckham tylko ciekawe jak to z brzuchem będzie ;)

ksanka lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z moim Ł poznaliśmy się 8 lat temu w czerwcu na domówce na którą zabrał mnie mój znajomy który studiował z Ł. I na tej domówce po pijaku wylądowaliśmy z Ł łóżku :D później miałam moralniaka jak diabli ale spotkaliśmy się kolejny raz i kolejny ;) od 3 lat mieszkamy razem a w październiku był nasz ślub <3

A.Kasia, Vincent, Falon, muminka83, Est, Madlene.:), ksanka, Karka, Kate84, Czarodziejka87, Lilou1984, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia zawsze można się poratować majtkami wyszczuplającymi, przyznam się że korzystałam kilka razy i całkiem super się sprawdziły ;-)
    Takie spódnice, czy sukienki ołówkowe są na prawdę sexi!!! ;-)

muminka83, Est lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perła ziemi ja Ci życzę na te urodzinki spełnienia marzeń, nawet tych najbardziej zwariowanych i niesamowitych!!! ;-)

perła ziemi, muminka83 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysmy sie z mezem spotkali wszkole w 1 kl ja lo on zawodowa.. Ja wegetarianka on z profilu rzeznik wedliniarz;);)

A.Kasia, Martita88, Falon, d'nusia, Izoleccc, perła ziemi, muminka83, Est, ksanka, Karka, Kate84, Czarodziejka87, Lilou1984, Kaarolina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    A.Kasia zawsze można się poratować majtkami wyszczuplającymi, przyznam się że korzystałam kilka razy i całkiem super się sprawdziły ;-)
    Takie spódnice, czy sukienki ołówkowe są na prawdę sexi!!! ;-)

Ojj tak ;) W najgorszym wypadku będę się taką bielizną posiłkować bo mam wewnętrzną potrzebę po tych miesiącach zapuszczenia poczuć się naprawdę sexy :) Taka kieca mi się marzy <3

28v98c1.jpg

Martita88 - ulala ;) Wasza historia to jest dopiero gorrrąca :D

Falon, aleksandrazz, Magda lena, Vincent, Izoleccc, perła ziemi, muminka83, Est, ksanka, Kate84, Mietka 30:), Kaarolina lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ojj tak ;) W najgorszym wypadku będę się taką bielizną posiłkować bo mam wewnętrzną potrzebę po tych miesiącach zapuszczenia poczuć się naprawdę sexy :) Taka kieca mi się marzy <3

28v98c1.jpg
    Oooo jaka fajowa! :) ja to po ciąży znów dietka i ćwiczenia i do zrzucenia z 20 kg :D więc taką kieckę to mogę ewentualnie na nogę :P

dqprwn15leplej5m.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och... będę musiała trochę się napocić na fitnesie po porodzie o ile to będzie tylko możliwe, aby móc sobie pozwolić na taką kreację ;-) piękna!
    Moje 38 sprzed ciąży w zupełności mi wystarczy, a chcieć to móc! ;-)

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę, że ta kieca w sam raz do karmienia :D Zamek z boku, hop siup i cyc na wierzchu hehe

Falon, Magda lena, muminka83, Est, ksanka, roletka, Kate84, Martita88 lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Szymonem znamy się długo, bo on był przyjacielem mojej siostry, ale taka znajomość że wiedzialam kim on jest i cześć, cześć i tyle ;) on mial narzeczoną, kupili razem mieszkanie byli ze soba 9 lat (moja siostra do dziś z nią sie przyjaźni :)) ja byłam w paru związkach pokolei, później tak sie złożyło, ze jakos po tych związkach bylam okolo rok sama. Moja najlepsza przyjaciolka podobnie i postanowilysmy pojechać razem na sylwestra do Pragi. Bylo świetnie, na moście św. Karola wypowiedzialysmy zyczenie,poznalysmy nowych ludzi. Po powrocie przyjaciolka zaczela spotykać sie z chłopakiem którego tam poznalysmy, a ja dowiedzialam sie ze Szymon rozstal sie z narzeczoną :) moja siostra wyprowadziła sie wtedy do swojego chłopaka i pewnego piatkowego wieczoru zaprosiła mnie do siebie, Szymon tez byl no i zaiskrzylo :) tak zaczęliśmy sie spotykać:) to był styczeń 2012. Ja wtedy mieszkałam z rodzicami a Szymon sam, w lipcu moi rodzice wyjechali na miesiąc i sie do niego sprowadzilam, i już nie wyniosłam choc mial byc tylko miesiac ;) w październiku wyjechalismy do Egiptu i pierwszego wieczoru na molo z podswietlonymi rafami oswiadczyl sie :) we wrześniu 2013 wzięliśmy slub :) takze dziewczyny zyczenia wypowiedziane na moście w Pradze sie spelniaja serio :) ja jestem z moim ukochanym poza ktorym swiata nie widzę i czekamy na nasz Mały Cud... Moja przyjaciółka tez jest szczęśliwa żona chlopaka pozwanego w Pradze i ma ślicznego rocznego synka :)
    Ach... Bardzo przyjemny temat zaczelyscie :))))

A.Kasia, RudyTygrysek, Falon, Magda lena, Vincent, perła ziemi, muminka83, Est, ksanka, Karka, Kate84, Czarodziejka87, M+M+?, Lilou1984, Martita88, Kaarolina, Kajola, baassiia lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ola - ja nie pomogę bo chociaż planuję kupić to jeszcze się nie wgłębiałam w temat...

W ogóle to w ramach wieczornej rozrywki oglądam sobie sukienki w internecie, mam 2 wesela w maju i przydałoby się wyglądać :) Marzy mi się taka obcisła za kolano w stylu Victorii Beckham tylko ciekawe jak to z brzuchem będzie ;)

W najgorszym razie majciochy po pachy i po brzuszku sladu nie bedzie;-) Ale Tobie raczej nie grozi pociazowe sadelko:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Ja tez juz zaczynam planowac diete na po porodzie. Po pierwszym zamiast zrzucic to sie dorobilam jeszcze z 10 kilo, ale tym razem nie ma mowy. Juz raz udalo mi sie zrzucic 3 dyszki to i teraz te parenascie jakos pojdzie. Musi:-)

Falon lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tato mawiał że baba bez brzucha to jak dzban bez ucha.
    Kasiu jak widzisz na zdjęciu modelka ma brzuszek mały. Jesteś szczupła. Nie zwaliłaś z nóg wagą jaką jesteś na plusie :P Powiem więcej daję sobie głowę uciąć że raz dwa wrócisz do normy. Po drugie nie jesteś zapuszczona. Nie widziałaś zapuszczonej baby a ja tak i uwierz mało przyjemny widok nie wspomnę o zapachu a z tego co piszesz myjesz się regularnie. Wyglądasz na naturalną dziewczynę a nie porcelanową lalę. :-* Tak więc reasumując :D każda z nas w tej ciąży jest wyjątkowo piękna nic dodać nic ująć.

Falon, ksanka, A.Kasia, Kate84, Kaarolina lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia sukienka jest naprawdę super!

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnia mnie strach i panika , bardzo sie boje porodu , nie wiem co mi jest;(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę wszystkie wrócić do formy :) Najwyżej będziemy się wspólnie motywować do ćwiczeń, zawsze to raźniej jak się ma wspólny cel ;) Ja na pewno wracam od wiosny na basen bo to jedyna forma intensywnego ruchu dobra dla mojego kręgosłupa. Może nawet zaczniemy z małym chodzić z raz w tygodniu :)

Est - niestety jak to z reguły bywa nie ma mojego rozmiaru ;( chlip chlip

muminka83 lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Ogarnia mnie strach i panika , bardzo sie boje porodu , nie wiem co mi jest;(
    JESTES NORMALNA W 100%

Magda lena, Falon, Est lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ