X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Magda lena - jednak zdecydowałaś się na Luca s-line? To był pierwszy model wózka jaki wpadł mi w oko :)
    Tak. Stanęło na s-luce. Moje 2 koleżanki mają i są zadowolone. Na forach są różne opinie, ale to tak jest z każdym wózkiem.
    Chociaż do tej pory jak patrzę na Adamexy i ten Coletto Forinol Carbon to oczy mi błyszczą :) No ale trzeba było się zdecydować w końcu.

Ja ciuszki wyprałam w 40 st. w płynie do prania + płyn do płukania (ale płynu do płukania daję niecałe pół zakrętki) + żelazko. Już część wyprasowałam, ale brzuch twardy jak skała. :( więc na dziś i jutro koniec. W czw wizyta u lekarza, po wizycie ruszę dalej z przygotowaniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 15:27

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie haha jak bym siebie słyszała, ja zawsze jak coś przychodzi to modlę się ,żeby M akurat nie było w Poznaniu, albo ściemniam ,że coś było tańsze :D

Kasiu niezła kuzynka, jejku jak ja to uwielbiam :P ja miałam wrażenie ,że ta położna ze SR to była terrorystką laktacyjną :P chustowania też, ja jakoś nie mam parcia ani na jedno ani na drugie .

Dziewczyny a Wy tu dalej o słodyczach, eh to poszłam i jabłko zjadłam :P zawsze coś, dlaczego ja nie mam w domu słodyczy ,wszystkie pierniki co robiliśmy na Święta już zjadłam :D

My praliśmy ciuszki w 40 a niektóre nawet ręczny 30 stopni ,wyszłam właśnie z założenia ,że żelazko też pozbędzie się wszystkiego czego ma się pozbyć . Dziewczyny tego prasowania jest tyle ,że cieszę się ,że ktoś to robi za mnie hihi

AAa i dziś ustaliłam z moją fryzjerką ,że do 10utego na pewno nie rodzę bo ona jedzie do sanatorium ha ,a teraz przed wizytą u gina chcę ograniczyć wyjścia z domu także , mamuśka musi być piękna na porodówce więc nie ma opcji przed 10 lutym na pewno :P O!

A.Kasia, Izoleccc, Falon lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaste84, a co planujesz zrobić z włosami?
    jesu ja też musiałabym iść podciąć.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrr Madzia dostaniesz po dupie zaraz! Do łóżka marsz :-) Ja wizutuje jutro bo luteina mi się skończyła.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - jak tam brzuch, nie boli już?

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoił się trochę . Tzn spina się ale jak zwykle. A buscopan działa na mnie tak samo jak nospa albo i gorzej więc wracam do niej. Oczywiście jutro spakuje sobie torbę do szpitala, bo może mnie znowu skierować, zobaczymy. Tak szczerze to nie cieszę się na wizytę, bo wiem ze będzie tylko gorzej niż lepiej z szyja, ciekawi mnie tylko ile Marysia waży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 15:44

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja prałam wszystko w 30 stopniach, bo tak miałam na większości metek
    i używałam i proszku i płynu, zarówno do prania jak i do płukania
    Dziekuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja piorę w 60 st, program ma chyba okoo 1.5h, W 60 st dlatego, że ja mam większość ciuszków używanych i chciałam aby jakieś stare plamki podopierało.

Ad odkażania, to żelazko ma dużo większą temp, więc myślę, że pranie w 40 st też jest ok.

Daje proszek + plyn

A mozna piorac stare proszki. Odplamiac. Odplamiaczem zwyklym nie przystosowanym do dzieci typu ariel? Pewnie pod warunkiem ze pitem sie znow wypierze? Macie jakies sprawdzone odplamiacze. Ktore mozna. Stosowac. Na ciuszkasz do swierzaczka? Istnieja takie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje. Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi:)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamy i nietylko - proszę poradźcie. Czytam książkę o opiece nad noworodkami (Gina Ford o której już wspominałam) i tam są opisane zasady karmienia niemowląt. M.in. Niekiedy takiego maluszka trzeba wybudzić, a po jedzeniu trochę aktywować by lepiej spał w nocy. Moje pytanie dotyczy chwili zmiany piekuszki - przed czy po jedzeniu?

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny i wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku, bo jeszcze nie miałam okazji złożyć Wam życzeń :)

Nie odzywałam się, bo różnie było najpierw z netem, a nie mam siły pisać z telefonu (podczytywałam tylko :) ) a potem się trochę nakomplikowało, a że problemów szyjkowych i nie tylko nie brakuje, to już nie chciałam tu dorzucać od siebie swoich.
    Osobiście koniec roku i Sylwestra spędziłam z powodu skurczy w szpitalu. Oczywiście teraz leżę grzecznie i skreślam każdy dzień w kalendarzu...
    Szyjka miękka, teoretycznie się nie skróciła, bo nadal ok 3 cm (było 2,9 przed Świętami), ale dorobiłam się rozwarcia wewnętrznego na długości centymetra, na dzień dzisiejszy szerokości 0,5 cm. Mały ma główkę nisko, co dodatkowo szyjce nie pomaga. Dziś gin pobrał posiew i za tydzień decyzja co dalej z szyjką, bo nie wiadomo kiedy zrobiło się to rozwarcie, czy ostatnio czy jeszcze przed szpitalem (o szpitalu nawet nie chce mi się wspominać, bo nie zrobili tam usg szyjki, tylko leki rozkurczowe i ktg).

W temacie wózka, ja mam odkupiony X-lander X-move + fotelik maxi cosi city, model co prawda na 2012 czy 2013, ale po jednym dziecku w bardzo dobrym stanie. Wyprawkę też już kończę kompletować, ostatnie zamówienia porobiłam w tym tygodniu i zostaną drobiazgi.
    Gośśś wrote:
    Edyś jasne ze dam znac jak tylko przyjda :)

Wiecie co wkurzylam sie troche na ta apteke gemminni :/ nie dosc, ze zamowienie robilam we WTOREK (ok swieto bylo) to zamowilam u nich 2paczki pampersow tych 1ek i dopiero dzisiaj łaskawie do mnie zadzwonili, ze tych pampersow juz nie maja, bo nie odlozyli do mojego zamowienia :/ w koncu zrezygnowalam z nich i mowie, ze niech wysla wszystko oprocz nich, to stwierdzila ze zamowienie "powinno byc jutro u mnie" taaaa juz to widze :/

Gośśś dziś ok godz 11:00 zadzwoniła do mnie kobita z Gemini w tej samej sprawie i też sie wkurzyłam, ale kazałam resztę zamówienia wysłać, a kasę za pampersy oddać. A złość moja była podwójna, bo zamówienie składałam tydzień temu...

Poruszałyście kiedyś temat zzo - ponieważ nastawiam się, że donoszę, a może i przenoszę tę ciążę przy tym trybie oszczędnościowym :) , zamierzam je brać. Pierwszy raz rodziłam bez - było ciężko, długo i z powikłaniami na koniec. Drugi od razu postanowiłam, że rodzę ze znieczuleniem i od podania zzo urodziłam po 2 godzinach (3 od przyjęcia na oddział).

Był też temat powiększania się brzuszków to obecnie u mnie w pasie 98-99 cm, na wadze ok 11 kg do przodu, w ostatni miesiąc złapałam niecałe 0,5 kg. Ale to pewnie przez te stresy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:52

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Doświadczone mamy i nietylko - proszę poradźcie. Czytam książkę o opiece nad noworodkami (Gina Ford o której już wspominałam) i tam są opisane zasady karmienia niemowląt. M.in. Niekiedy takiego maluszka trzeba wybudzić, a po jedzeniu trochę aktywować by lepiej spał w nocy. Moje pytanie dotyczy chwili zmiany piekuszki - przed czy po jedzeniu?

Nie wybudzałam dzieci do jedzenia, pieluszki czasem zmieniałam na tzw "śpiocha" - na początku często słychać kiedy dziecko coś zrobi, zazwyczaj jak się mała obudziła jedna zmiana, a nie rzadko po karmieniu i odbiciu trzeba było zrobić kolejną zmianę :) W pierwszych tygodniach to szło i po 12 pampersów dziennie :D

M+M+? lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja jako nie doświadczona mama zmieniłabym pieluszkę przed jedzeniem. Wydaje mi się że dziecko nie czuje się komfortowo jedząc w mokrej pieluszce po spaniu. Po jedzeniu też się maluchowi ulewa więc przebierając wzmacniałabym to ulewanie chyba?.

M+M+? lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam, że pieluszkę się zmienia za każdym razem jak się ubrudzi...

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dziewczyna z lutówek urodziła bliźniaki. Ciekawe która z Nas urodzi pierwsza ;)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    ja myślałam, że pieluszkę się zmienia za każdym razem jak się ubrudzi...

Tak :) Tylko na początku brudzi się całkiem często :)

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    no i dziewczyna z lutówek urodziła bliźniaki. Ciekawe która z Nas urodzi pierwsza ;)

Najlepiej ta z najwcześniejszym terminem porodu ... i to zdecydowanie w lutym :)

A.Kasia, Kate84, Est, Lilou1984, She86 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście ile styczniówek rozpakowanych. Dopiero mamy 11 stycznia a tam już długa lista. Lutówki jak zaczną to bach i zaraz my. :D

ryjkek, Renka88 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Najlepiej ta z najwcześniejszym terminem porodu ... i to zdecydowanie w lutym :)

No baaa ;)

Mimo wszystko fajnie będzie czytać szczęśliwe zakończenia dziewczyn, z którymi przez długie miesiące dzieliło się przeżyciami z ciąży. :) Już się nie moge doczekać tego gorącego okresu na naszym forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:16

Madlene.:), Magda lena, domiii, Karolina@, perła ziemi, Est, Lilou1984, Falon lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenaa farbowanie i podcięcie :D chodziłam co półtora miesiąca w ciąży normalnie ,no ale teraz czekamy by na poród w terminie być piękna :P hihi

M+M mi wczoraj położna też mówiła o wybudzaniu w nocy na Karmienie, ale szczerzę mówiąc ja nie mam zamiaru jej wybudzać w ogóle :P jeśli będzie normalnie przybierać na wadze to niech sobie śpi ile chce. A zmiana pieluchy to myślę ,że po spaniu dłuższym ale też na początku chyba po karmieniu bo w te 1wsze tygodnie z tego co pamiętam od bratanków to chyba górą wchodzi i od razu dołem wychodzi :P

Olu ja trzymam kciuki mocno za Waszą jutrzejszą wizytę,Marysia na pewno ładnie przybrała a lekarz powie ,że wszystko ładnie stoi w miejscu ;-*

Hania przykro mi ,że miałaś takiego sylwestra i,że Ciebie także dopadły jakieś problemy eh. Trzymamy się dalej razem wszystkie w dwupaku i koniec!

A co rozpakowywania ja tam się nie obrażę jak będę dopiero w 2 połowie marca haha ,nawet kosztem wielu kg mogę na to pójść :P

M+M+?, Hannia123, Est, Falon lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ