Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z planowanymi cesarkami mam do Was pytanie. Byłam dzisiaj w szpitalu w którym chcę mieć cc ( mój lekarz tutaj nie pracuje ). Pokierowano mnie ns ginekologię do położnej oddziałowej. Wchodzę,babka pyta o termin rozwiązania,mówię 1 marca. Podchodzi do kalendarza i mówi ,że mam się stawić 22 lutego na oddział ginekologii ze skierowaniem od lekarza prowadzącego ciążę i z zaświadczeniem od neurologa i 24 lutego robimy cesarkę. Mam mieszane uczucia po tej wizycie. Bo po 1, nie wiem czy położna oddziałowa może od tak po prostu rzucić datą cc, po 2, mam wrażenie,że mnie trochę "olała", po 3, nie mam pewności czy nie zakwestionują tych wszystkich papierów które mam i ostatecznie każą mi rodzić sn
Co myślicie? Iść tam jeszcze raz? Dzwonić? Uwierzyć jej na słowo? Nie chcę się nastawić,a potem przejechać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:19
-
Właśnie kurier był z przesyłką, nie byłabym sobą jakbym nie ubrała i nie zobaczyła jak wygląda ta pościel
ryjkek, Czarodziejka87, M+M+?, Magda lena, Madlene.:), A.Kasia, aleksandrazz, nataliano, Karolina@, Madzialena90, Hannia123, Est, perła ziemi, Kate84, RudyTygrysek, Lilou1984, Mania1718, d'nusia, baassiia, Renka88, She86, anitka19953, Mietka 30:), Falon, 26Asia, Karka, Kajola lubią tę wiadomość
Samuel
-
Margaret, mnie termin cesarki ustalili już w czwartym miesiącu (cesarka na żądanie). Ale od 36 tygodnia mam co tygodniowe ktg, więc pewnie jakby coś się działo to przyspieszą termin. Datę cc określili na podstawie usg I trymestru (pokrywało się z datą wg om).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:26
-
Olu - ściskam kciuki za jutrzejszą wizytę.
Ja już jestem grzeczna i leżę w wyrku. Brzuch w dalszym ciągu jak skała. Wrrr
Haniu - bardzo mi przykro co przeszłaś i że byłaś w szpitalu. Dziwne, że tam nie zrobili Ci usg szyjki. Czyli skurcze musiałas mieć dość poważne, skoro pomimo 3 cm szyjki rozwarcie się zrobiło... Zaciskam za Was kciuki!!!!
Ja też czuję ekscytację, że już niedługo u Nas zacznie się szał!ryjkek, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Olatychy świetnie i kolorystycznie idealnie:)
Weszłam na lutówki,ale ładnie ważą te bliźniaczki:)
No to lutówki zaczęły rozpakowywanie
Aż mi się wierzyć nie chce,że potem MY<3
ryjkek, Madlene.:), Est, olatychy lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Wrrr nie spieszcie się tak do tego rozpakowywania. Wizytę mam o 15.40, mam zamiar wpaść po niej do mojej znajomej która wszystko wyprzedaje po córce, może w końcu zaopatrze się w jakieś kocyki i pościel...
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Czarodziejka87 wrote:Olatychy świetnie i kolorystycznie idealnie:)
Weszłam na lutówki,ale ładnie ważą te bliźniaczki:)
No to lutówki zaczęły rozpakowywanie
Aż mi się wierzyć nie chce,że potem MY<3
A ja mam chyba kryzys ciążowy, bo tak wszytko już gotowe i co wchodzę do jego pokoju to takie dziwne myśli mam, koszmary w nocy mi się śnią związane z porodem .. nie wiem czemu. Samopoczucie ostatnio kiepskie i może to też ma wpływ. Potwornie się z tym czuję bo powinnam się cieszyć a ja się bojęjak widzę jak ten czas leci i że za chwile nasza kolej to ogarnia mnie panika
Samuel
-
powiem wam że i tak nie mamy wpływu na to kiedy nasze maleństwa bedą chciały wyjść,chyba że chodzi o CC, najważniejsze żeby zaczęły się rodzić po 37 tyg wtedy to bardzo proszę. Oby nasze porody przeszły bezproblemowo, mi też już śnią się różne głupoty eh..
ja to już liczę sobie tak oby do skończonego 8 miesiącapotem już w górki ..
Kate84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusiakp wrote:Jeju pomozcie w tej kwestii macierzynskiego, bo normalnie sie wkurzyłam teraz, patrze na umowe a tam nie 18 marzec tylko 29 luty 2016 roku, a jak urodze w marcu, po skonczonej umowie? To lipa z macierzynskim? jak to dziala, pomozcie
Martita już kiedyś pisała - jeśli jesteś w ciąży to umowa automatycznie przedłuża Ci się do dnia porodu. A później idziesz na macierzyński. Nie panikuj -
jusiakp wrote:Jeju pomozcie w tej kwestii macierzynskiego, bo normalnie sie wkurzyłam teraz, patrze na umowe a tam nie 18 marzec tylko 29 luty 2016 roku, a jak urodze w marcu, po skonczonej umowie? To lipa z macierzynskim? jak to dziala, pomozcie
Jaka to umowa? Na czas określony czy zastępstwo? Z tego co sie orientuję to jeśli na czas określony przedłuża się do dnia porodu i masz zasiłek macierzyński, jeśli na zastępstwo, to by mieć zasiłek chyba musiałbyś urodzić w czasie jej trwania, bo ta sie nie przedłuża. -
nick nieaktualny
-
olatychy wrote:A ja mam chyba kryzys ciążowy, bo tak wszytko już gotowe i co wchodzę do jego pokoju to takie dziwne myśli mam, koszmary w nocy mi się śnią związane z porodem .. nie wiem czemu. Samopoczucie ostatnio kiepskie i może to też ma wpływ. Potwornie się z tym czuję bo powinnam się cieszyć a ja się boję
jak widzę jak ten czas leci i że za chwile nasza kolej to ogarnia mnie panika
Kochana nie jesteś sama ja też mam takie dni,że panikuje i boję się zarówno porodu jak i tego,że nie będę wiedziała jak się małym zająć w tych pierwszych dniach..
Nigdy nie zajmowałam się noworodkiem i mam wiele obaw..
Ale musimy wierzyć,że damy radę!:*
Nie my pierwsze i nie ostatnie a nasz strach jest chyba normalny..
olatychy lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
A.Kasia wrote:Martita już kiedyś pisała - jeśli jesteś w ciąży to umowa automatycznie przedłuża Ci się do dnia porodu. A później idziesz na macierzyński. Nie panikuj
Tak, ale wydaje mi się, że pisała też, że wtedy to się nazywa zasiłek macierzyński a nie urlop. I trwa trochę krócej. Najlepiej, żeby wypowiedziała się nasza ekspertka Martita. Ona się zna na rzeczyA.Kasia, Est, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Czarodziejka87 wrote:Kochana nie jesteś sama ja też mam takie dni,że panikuje i boję się zarówno porodu jak i tego,że nie będę wiedziała jak się małym zająć w tych pierwszych dniach..
Nigdy nie zajmowałam się noworodkiem i mam wiele obaw..
Ale musimy wierzyć,że damy radę!:*
Nie my pierwsze i nie ostatnie a nasz strach jest chyba normalny..
Ja czuję strach plus podniecenieSyn Stasiu ur 02.03.2016
-
Nie wiem czy lekarz wykonujący cc może zakwestionować opinię neurologa i lekarza prowadzącego ciążę. Mam nadzieję,że jednak nie i 24 lutego zobaczę swojego syna urodzonego przez cc
Kate84, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyryjkek wrote:Tak, ale wydaje mi się, że pisała też, że wtedy to się nazywa zasiłek macierzyński a nie urlop. I trwa trochę krócej. Najlepiej, żeby wypowiedziała się nasza ekspertka Martita. Ona się zna na rzeczy
Jak dobrze, że mamy na tym forum i kadrową i muminkę, która się zna na prawieSzkoda tylko, że żadnego lekarza nie mamy albo położnej bo wtedy to już w ogóle byłybyśmy samowystarczalne
ryjkek, Magda lena, Czarodziejka87, domiii, Est, Madlene.:), Hannia123, Kate84, Lilou1984, d'nusia, ksanka, Renka88, She86, Mietka 30:), Falon, Kajola lubią tę wiadomość