X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon cieszę się, że szyjka piękna bez problemów, Julcia ładnie rośnie :-) gratuluję. Z polipem nie wiem co i jak bo nie mam, ale myślę że w niczym nie zagraża skoro lekarz tak mówił :-)

Lucky mój tylko na początku przesądny był z zakupami po krwawieniu gdy do 13tc musiałam dużo leżeć i brać leki, później jak ręką odjął :-)

Jeju ja to dopiero dziś miałam sny, że byliśmy większą grupą na wycieczce w lesie i tam jakieś potwory małpowate zabijały i zjadały wszystkich, na końcu zostałam tylko ja i M, próbowaliśmy jakoś przeżyć. Ale byłam nerwowa próbowałam się obudzić i w końcu się udało zanim zostałam zabita eh fu. To na pewno przez film M w weekend o jakiś małpach wrr

Wyniki wczorajsze wporządku i morfologia, crp 1,6 a w moczu tylko 88 bakterii reszta ok no teraz czekać na posiewy ciekawe czy coś wyjdzie hmm?

Miłego dnia Marcówki i powodzenia na wizytach :-)

Falon, A.Kasia, Est, Lucky lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My w końcu dziś odpoczywamy.

A.Kasia lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż z jednej strony stał się bardzo opiekuńczy:) nie pozwala mi nic nosić, wyręcza mnie z wielu obowiązków, uwielbia gotować i wciąż coś wyczarowywuje smacznego :-) ale za to mycie naczyń dla niego nie istnieje:-) a z drugiej strony jest to taki typ twardego faceta co powoduje, że czuję się przy nim bardzo bezpiecznie ;-) wciąż mi powtarza, damy radę! Poradzimy sobie! :)
    Lucky głowa do góry! Lepiej, że mąż się martwi i przejmuje niż miało by to po nim totalnie spływać, a wierz mi, że takie gagatki też się nie rzadko zdarzają! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:58

Kate84, Lucky lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane.

Dziś już zaliczyłam spacerek... drożdżówkę na mieście... i soczek. Teraz siedzę i zastanawiam się palić w kominku czy nie palić. Tak mi się nie chce a w domu 18 stopni więc chyba jeszcze chwilkę dam sobie luzu.

Nie zazdroszczę wam polipów, mięśniaków. Miałam krwiaka w pierwszej ciąży i stres straszny z tego powodu. Trzymajcie się dziewczyny i dajcie się. :-*
    Miłego dnia.

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie dzisiaj snily jagody. Wie moze ktoras co to moze znaczyc? Nie jestem przesadna, ale jakos nie bardzo mi sie kojarza...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puście sobie Tvp2! :)

olatychy, ryjkek lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Ja już w szpitalnym łóżeczku. Rano zrobili cukier i ktg. Co godzinę mam chodzić do zabiegowego na mierzenie cukru. Także zobaczymy pewnie dopiero jutro jak to wszystko wygląda.

Lucky lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hejka,
    Ja już w szpitalnym łóżeczku. Rano zrobili cukier i ktg. Co godzinę mam chodzić do zabiegowego na mierzenie cukru. Także zobaczymy pewnie dopiero jutro jak to wszystko wygląda.

D'nusia - trzymaj siętam! A ja trzymam kciuki za Ciebie aby wszystko było ok!:-)

Kate84 - ale masz sny! Takie porypane jak moje :-)

d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    moja ginka nie komentowała ani wagi, ani wymiarów mojego dziecka. Wręcz mówiła, że wszystko w porządku. Ostatnie wymiary pochodzą z połówkowego, czyli w skończonym 22 tygodniu. Wtedy też jakby za mało ważyła i nóżki również krótkie. Ja z tych niskopiennych, narzeczony wręcz przeciwnie. Moja waga przy urodzeniu 4400g, narzeczonego 3100 g. Może taka uroda mojego dziecka, a może błąd pomiaru. Wszystko się okaże po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 09:38

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski świeżo upieczone buciki, ktoś reflektuje?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4f841c9fe2c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 09:43

ciri22, Izoleccc, Est lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa zalał mnie właśnie pokarm :O i to nie kilka kropli tylko duże mokre plamy :O

Dzień dobry Kochane :)

Lucky lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) A mi się śniło, że mój mąż spacerował z wózkiem :D Całkiem fajny sen ;)

Co do polipów, krwiaków i innych anomalii mam do powiedzenia tylko tyle, że do dupy to wszystko i niesprawiedliwe, że baby muszą się z takimi problemami zmagać, do tego w ciąży :/ Jak czytam sobie czasem na abczdrowie.pl ten dział "pytania do specjalistów" to kobiety non stop o takie rzeczy pytają bo się z tym zmagają a jak się trafi pytanie od faceta to co najwyżej o przedwczesny wytrysk albo sposoby powiększenia penisa :P

ksanka, Kate84, Falon, muminka83, Izoleccc, Magda lena, Hannia123, Mietka 30:), Lilou1984 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kasiu, twój komentarz mnie rozłożył na łopatki aka wtrysku

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheeh tez to czytam, lubię odpowiedzi od mojego gina :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny ze słabymi wynikami, dzisiaj moja gin dała mi preparat o nazwie Żelazek. Zawartość żelaza 68 mg w jednej kapsułce. Dla porównania w Vita-miner, który obecnie stosuję jest zaledwie 28 mg.

Ja go biorę na czczo, popijam szklanką wody z cytryną i wyniki hemoglobiny dużo lepsze o dwie jednostki w górę,więc śmiało bierz zwłaszcza przed porodem warto mieć dobrą hemoglobinę, bo w trakcie porodu stracimy dużo krwi i spada nam ona, jesli sa wartości bardzo niskie to nie ma się siły podnieść z łóżka a nawet czasami trzeba przetaczać krew, takze warto mieć 'zapas'

edyś lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Ja go biorę na czczo, popijam szklanką wody z cytryną i wyniki hemoglobiny dużo lepsze o dwie jednostki w górę,więc śmiało bierz zwłaszcza przed porodem warto mieć dobrą hemoglobinę, bo w trakcie porodu stracimy dużo krwi i spada nam ona, jesli sa wartości bardzo niskie to nie ma się siły podnieść z łóżka a nawet czasami trzeba przetaczać krew, takze warto mieć 'zapas'

Racja. Mnie po porodzie hemoglobina spadla do 7. Maz musial mi pomagac w myciu nawet bo nie moglam na nogach ustac. Dluzszy czas po powrocie do domu nie wychodzilam nigdzie wogole. Chyba dlatego lekarze tak zwracaja na to uwage. Warto o to zadbac wczesniej.

krówka_muffka lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky - mój mąż ma, że tak się wyrażę - wywalone na wszystko i nie kieruje się żadnymi przesądami ;) Jedyne co to opiernicza mnie jak za długo stoję czy chodzę z wiadomych względów. Ale on już ma taki charakter wyluzowany i fajnie mu, tacy ludzie żyją dłużej ;)

Ksanka - mój ginek nie chciał ostatnio wybiegać tak daleko ;) Kazał wytrzymać do 25tego i wtedy mamy rozmawiać co dalej. Ale mi pewnie pessar przed samym CC zdejmą.

Kate - haha, niezły sen ;)

d'nusia - możliwie przyjemnego pobytu w szpitalu i samych dobrych wyników :)

edyś - no właśnie! Trzeba być dobrej myśli :)

aleksandrazz - jest tam jeden taki lekarz z wąsami, który czasem jak coś odpisze to buty spadają ;) Szczególnie jak się trafi jakieś naprawdę głupie pytanie ;)

Lucky lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Heh wczoraj bylam na badaniach prenatalnych III trymestru i u nas nie jest za ciekawie... Pan dr stwierdzil u mojego malego poczatki Hipotrofii :( Juz 2 wizyty pod rzad jego obwod brzuszka wychodzil mniejszy o ok 1,5tyg w stosunku do reszty parametrow i wczoraj tez tak wyszedl, a jest to skutkiem tego ze przeplywy ma juz slabe w pepowinie i moje lozysko zaczyna po woli szwankowac :( Lekarz mowi zebym sie nie martwila, bo to jest dopiero pocztek tego i spokojnie do 35tyg powinnam wytrzymac, bo to nie rozwinie sie z dnia na dzien tylko trzeba czasu, a moze byc tez tak, ze zatrzymie sie na tym etapie co jest, ale to trzeba obserwowac... Za tydzien mam jechac na kontrole tego, ale dzisiaj bede dzwonic do mojego prowadzacego i z nim rozmawiac jak on to widzi... Maly ma poki co 1750gram i miesci sie w normach, reszte narzadow ma zdrowych, co mnie cieszy :)
    Troche mnie to podlamalo :( I powiem szczerze, ze mam juz serdecznie dosyc ciazy i tego wszystkiego :( czwarta ciaza i ciagle cos nie tak :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:

Od czasu kiedy zaczelam brać szelazo tak samo czyli na czczo popite szklanka wody z cytryna moje wyniki krwi znacznie się poprawily.

W ogóle teraz to mój ulubiony napój kwaśna cytrynowa woda

Jasiu mój gin jest "dziwny" mam wrażenie ze ma leczący dotyk:) bo wszelkie bóle mi przechodzą po wizytach u niego , iles razy juz mówił różne rzeczy i sprawdzali się co do dnia, a najlepsze jest ze jak rozmawiała z jego innymi pacjentami to tez maja opinie ze jak dr cos powie to jest 98℅ ze tak się stanie i na dodatek w takim terminie jak dr powiedział.

Jest dziwny ale .... Trzymaj się tego ze tak jest i czekany z porodem do 21.02 najwczesniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:21

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia kciuki zaciśnięte ,żeby cukry nie wyszły wcale takie złe i wypuścili Was szybko do domu :)

Kasiu heheh Ty to umiesz Nas rozbawić :D

Skowroneczka, Krówka muffka to jaka ta hemoglobina powinna być ,żeby była ok?Ja nawet nie wiem a mam świeże wyniki to sprawdzę? :P

Gośś kurcze przykro mi ,ale może będzie tak jak lekarz mówi,że się zatrzyma i nie będzie problemów z łożyskiem i przepływami. Jeju ja nie wiedziałam ,że te różnice w pomiarach są takie ważne.Mój lekarz jakoś nic na to nigdy nie mówi..
    Trzymam kciuki za Was!

Dziewczyny czy wy wszystkie robiłyście badania 3 trymestru ?Ja odpuściłam ze względu ,że na poprzednich wszystko było idealnie, mój gin też ma dobry sprzęt i zawsze wszystko sprawdza hmmm.

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ