X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon cieszę się, że szyjka piękna bez problemów, Julcia ładnie rośnie :-) gratuluję. Z polipem nie wiem co i jak bo nie mam, ale myślę że w niczym nie zagraża skoro lekarz tak mówił :-)

Lucky mój tylko na początku przesądny był z zakupami po krwawieniu gdy do 13tc musiałam dużo leżeć i brać leki, później jak ręką odjął :-)

Jeju ja to dopiero dziś miałam sny, że byliśmy większą grupą na wycieczce w lesie i tam jakieś potwory małpowate zabijały i zjadały wszystkich, na końcu zostałam tylko ja i M, próbowaliśmy jakoś przeżyć. Ale byłam nerwowa próbowałam się obudzić i w końcu się udało zanim zostałam zabita eh fu. To na pewno przez film M w weekend o jakiś małpach wrr

Wyniki wczorajsze wporządku i morfologia, crp 1,6 a w moczu tylko 88 bakterii reszta ok no teraz czekać na posiewy ciekawe czy coś wyjdzie hmm?

Miłego dnia Marcówki i powodzenia na wizytach :-)

Falon, A.Kasia, Est, Lucky lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My w końcu dziś odpoczywamy.

A.Kasia lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż z jednej strony stał się bardzo opiekuńczy:) nie pozwala mi nic nosić, wyręcza mnie z wielu obowiązków, uwielbia gotować i wciąż coś wyczarowywuje smacznego :-) ale za to mycie naczyń dla niego nie istnieje:-) a z drugiej strony jest to taki typ twardego faceta co powoduje, że czuję się przy nim bardzo bezpiecznie ;-) wciąż mi powtarza, damy radę! Poradzimy sobie! :)
    Lucky głowa do góry! Lepiej, że mąż się martwi i przejmuje niż miało by to po nim totalnie spływać, a wierz mi, że takie gagatki też się nie rzadko zdarzają! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:58

Kate84, Lucky lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane.

Dziś już zaliczyłam spacerek... drożdżówkę na mieście... i soczek. Teraz siedzę i zastanawiam się palić w kominku czy nie palić. Tak mi się nie chce a w domu 18 stopni więc chyba jeszcze chwilkę dam sobie luzu.

Nie zazdroszczę wam polipów, mięśniaków. Miałam krwiaka w pierwszej ciąży i stres straszny z tego powodu. Trzymajcie się dziewczyny i dajcie się. :-*
    Miłego dnia.

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie sie dzisiaj snily jagody. Wie moze ktoras co to moze znaczyc? Nie jestem przesadna, ale jakos nie bardzo mi sie kojarza...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puście sobie Tvp2! :)

olatychy, ryjkek lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Ja już w szpitalnym łóżeczku. Rano zrobili cukier i ktg. Co godzinę mam chodzić do zabiegowego na mierzenie cukru. Także zobaczymy pewnie dopiero jutro jak to wszystko wygląda.

Lucky lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hejka,
    Ja już w szpitalnym łóżeczku. Rano zrobili cukier i ktg. Co godzinę mam chodzić do zabiegowego na mierzenie cukru. Także zobaczymy pewnie dopiero jutro jak to wszystko wygląda.

D'nusia - trzymaj siętam! A ja trzymam kciuki za Ciebie aby wszystko było ok!:-)

Kate84 - ale masz sny! Takie porypane jak moje :-)

d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    moja ginka nie komentowała ani wagi, ani wymiarów mojego dziecka. Wręcz mówiła, że wszystko w porządku. Ostatnie wymiary pochodzą z połówkowego, czyli w skończonym 22 tygodniu. Wtedy też jakby za mało ważyła i nóżki również krótkie. Ja z tych niskopiennych, narzeczony wręcz przeciwnie. Moja waga przy urodzeniu 4400g, narzeczonego 3100 g. Może taka uroda mojego dziecka, a może błąd pomiaru. Wszystko się okaże po porodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 09:38

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski świeżo upieczone buciki, ktoś reflektuje?

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4f841c9fe2c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 09:43

ciri22, Izoleccc, Est lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa zalał mnie właśnie pokarm :O i to nie kilka kropli tylko duże mokre plamy :O

Dzień dobry Kochane :)

Lucky lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) A mi się śniło, że mój mąż spacerował z wózkiem :D Całkiem fajny sen ;)

Co do polipów, krwiaków i innych anomalii mam do powiedzenia tylko tyle, że do dupy to wszystko i niesprawiedliwe, że baby muszą się z takimi problemami zmagać, do tego w ciąży :/ Jak czytam sobie czasem na abczdrowie.pl ten dział "pytania do specjalistów" to kobiety non stop o takie rzeczy pytają bo się z tym zmagają a jak się trafi pytanie od faceta to co najwyżej o przedwczesny wytrysk albo sposoby powiększenia penisa :P

ksanka, Kate84, Falon, muminka83, Izoleccc, Magda lena, Hannia123, Mietka 30:), Lilou1984 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kasiu, twój komentarz mnie rozłożył na łopatki aka wtrysku

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheeh tez to czytam, lubię odpowiedzi od mojego gina :-D

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny ze słabymi wynikami, dzisiaj moja gin dała mi preparat o nazwie Żelazek. Zawartość żelaza 68 mg w jednej kapsułce. Dla porównania w Vita-miner, który obecnie stosuję jest zaledwie 28 mg.

Ja go biorę na czczo, popijam szklanką wody z cytryną i wyniki hemoglobiny dużo lepsze o dwie jednostki w górę,więc śmiało bierz zwłaszcza przed porodem warto mieć dobrą hemoglobinę, bo w trakcie porodu stracimy dużo krwi i spada nam ona, jesli sa wartości bardzo niskie to nie ma się siły podnieść z łóżka a nawet czasami trzeba przetaczać krew, takze warto mieć 'zapas'

edyś lubi tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Ja go biorę na czczo, popijam szklanką wody z cytryną i wyniki hemoglobiny dużo lepsze o dwie jednostki w górę,więc śmiało bierz zwłaszcza przed porodem warto mieć dobrą hemoglobinę, bo w trakcie porodu stracimy dużo krwi i spada nam ona, jesli sa wartości bardzo niskie to nie ma się siły podnieść z łóżka a nawet czasami trzeba przetaczać krew, takze warto mieć 'zapas'

Racja. Mnie po porodzie hemoglobina spadla do 7. Maz musial mi pomagac w myciu nawet bo nie moglam na nogach ustac. Dluzszy czas po powrocie do domu nie wychodzilam nigdzie wogole. Chyba dlatego lekarze tak zwracaja na to uwage. Warto o to zadbac wczesniej.

krówka_muffka lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky - mój mąż ma, że tak się wyrażę - wywalone na wszystko i nie kieruje się żadnymi przesądami ;) Jedyne co to opiernicza mnie jak za długo stoję czy chodzę z wiadomych względów. Ale on już ma taki charakter wyluzowany i fajnie mu, tacy ludzie żyją dłużej ;)

Ksanka - mój ginek nie chciał ostatnio wybiegać tak daleko ;) Kazał wytrzymać do 25tego i wtedy mamy rozmawiać co dalej. Ale mi pewnie pessar przed samym CC zdejmą.

Kate - haha, niezły sen ;)

d'nusia - możliwie przyjemnego pobytu w szpitalu i samych dobrych wyników :)

edyś - no właśnie! Trzeba być dobrej myśli :)

aleksandrazz - jest tam jeden taki lekarz z wąsami, który czasem jak coś odpisze to buty spadają ;) Szczególnie jak się trafi jakieś naprawdę głupie pytanie ;)

Lucky lubi tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Heh wczoraj bylam na badaniach prenatalnych III trymestru i u nas nie jest za ciekawie... Pan dr stwierdzil u mojego malego poczatki Hipotrofii :( Juz 2 wizyty pod rzad jego obwod brzuszka wychodzil mniejszy o ok 1,5tyg w stosunku do reszty parametrow i wczoraj tez tak wyszedl, a jest to skutkiem tego ze przeplywy ma juz slabe w pepowinie i moje lozysko zaczyna po woli szwankowac :( Lekarz mowi zebym sie nie martwila, bo to jest dopiero pocztek tego i spokojnie do 35tyg powinnam wytrzymac, bo to nie rozwinie sie z dnia na dzien tylko trzeba czasu, a moze byc tez tak, ze zatrzymie sie na tym etapie co jest, ale to trzeba obserwowac... Za tydzien mam jechac na kontrole tego, ale dzisiaj bede dzwonic do mojego prowadzacego i z nim rozmawiac jak on to widzi... Maly ma poki co 1750gram i miesci sie w normach, reszte narzadow ma zdrowych, co mnie cieszy :)
    Troche mnie to podlamalo :( I powiem szczerze, ze mam juz serdecznie dosyc ciazy i tego wszystkiego :( czwarta ciaza i ciagle cos nie tak :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:

Od czasu kiedy zaczelam brać szelazo tak samo czyli na czczo popite szklanka wody z cytryna moje wyniki krwi znacznie się poprawily.

W ogóle teraz to mój ulubiony napój kwaśna cytrynowa woda

Jasiu mój gin jest "dziwny" mam wrażenie ze ma leczący dotyk:) bo wszelkie bóle mi przechodzą po wizytach u niego , iles razy juz mówił różne rzeczy i sprawdzali się co do dnia, a najlepsze jest ze jak rozmawiała z jego innymi pacjentami to tez maja opinie ze jak dr cos powie to jest 98℅ ze tak się stanie i na dodatek w takim terminie jak dr powiedział.

Jest dziwny ale .... Trzymaj się tego ze tak jest i czekany z porodem do 21.02 najwczesniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:21

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia kciuki zaciśnięte ,żeby cukry nie wyszły wcale takie złe i wypuścili Was szybko do domu :)

Kasiu heheh Ty to umiesz Nas rozbawić :D

Skowroneczka, Krówka muffka to jaka ta hemoglobina powinna być ,żeby była ok?Ja nawet nie wiem a mam świeże wyniki to sprawdzę? :P

Gośś kurcze przykro mi ,ale może będzie tak jak lekarz mówi,że się zatrzyma i nie będzie problemów z łożyskiem i przepływami. Jeju ja nie wiedziałam ,że te różnice w pomiarach są takie ważne.Mój lekarz jakoś nic na to nigdy nie mówi..
    Trzymam kciuki za Was!

Dziewczyny czy wy wszystkie robiłyście badania 3 trymestru ?Ja odpuściłam ze względu ,że na poprzednich wszystko było idealnie, mój gin też ma dobry sprzęt i zawsze wszystko sprawdza hmmm.

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ