Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gośśś wrote:Hejka
Heh wczoraj bylam na badaniach prenatalnych III trymestru i u nas nie jest za ciekawie... Pan dr stwierdzil u mojego malego poczatki HipotrofiiJuz 2 wizyty pod rzad jego obwod brzuszka wychodzil mniejszy o ok 1,5tyg w stosunku do reszty parametrow i wczoraj tez tak wyszedl, a jest to skutkiem tego ze przeplywy ma juz slabe w pepowinie i moje lozysko zaczyna po woli szwankowac
Lekarz mowi zebym sie nie martwila, bo to jest dopiero pocztek tego i spokojnie do 35tyg powinnam wytrzymac, bo to nie rozwinie sie z dnia na dzien tylko trzeba czasu, a moze byc tez tak, ze zatrzymie sie na tym etapie co jest, ale to trzeba obserwowac... Za tydzien mam jechac na kontrole tego, ale dzisiaj bede dzwonic do mojego prowadzacego i z nim rozmawiac jak on to widzi... Maly ma poki co 1750gram i miesci sie w normach, reszte narzadow ma zdrowych, co mnie cieszy
Troche mnie to podlamaloI powiem szczerze, ze mam juz serdecznie dosyc ciazy i tego wszystkiego
czwarta ciaza i ciagle cos nie tak
Kochana jeśli cię to pocieszy http://www.mjakmama24.pl/niemowle/zdrowie/hipotrofia-niska-waga-dziecka,156_2324.html
Powiem ci że Olinek urodził się z małą wagą urodzeniową jak na donoszone dziecko w terminie miał 2700. Czasem dzieci rosną wolniej. Na Twoim etapie ciąży łożysko nie będzie jak w 15 tygodniu ciąży. Dziecku nic nie grozi. Posłuchaj się lekarza i pamiętaj że pomiar błędu istnieje. :-* A co do przepływów to życzę ci by już dalej to nie postępowało i by się unormowało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:17
-
Kate84 wrote:Danusia kciuki zaciśnięte ,żeby cukry nie wyszły wcale takie złe i wypuścili Was szybko do domu
Kasiu heheh Ty to umiesz Nas rozbawić
Skowroneczka, Krówka muffka to jaka ta hemoglobina powinna być ,żeby była ok?Ja nawet nie wiem a mam świeże wyniki to sprawdzę?
Gośś kurcze przykro mi ,ale może będzie tak jak lekarz mówi,że się zatrzyma i nie będzie problemów z łożyskiem i przepływami. Jeju ja nie wiedziałam ,że te różnice w pomiarach są takie ważne.Mój lekarz jakoś nic na to nigdy nie mówi..
Trzymam kciuki za Was!
Dziewczyny czy wy wszystkie robiłyście badania 3 trymestru ?Ja odpuściłam ze względu ,że na poprzednich wszystko było idealnie, mój gin też ma dobry sprzęt i zawsze wszystko sprawdza hmmm.
Tak, mam mieć 19 stycznia ale jakoś pozytywnie jestem nastawiona. -
nick nieaktualnyAmarylis - super, że do nas wróciłaś
M+M - kontrola przepływów to jedno z najważniejszych badań na USG, więc na pewno miałaś to sprawdzaneWiększość lekarzy nie omawia z pacjentką tych wszystkich parametrów jeśli są w porządku ale na opisie z USG powinna być informacja na ten temat. Jeśli lekarka Cię uspokaja, że jest ok to myślę, że nie ma się czym stresować
Ewentualnie jeśli masz się martwić to może idź do innego lekarza na usg zobaczyć co powie?
Jeszcze 10 dni do końca 34 tygmuminka83, Izoleccc, alinalii, ksanka, Mania1718, Falon, Karolina@, Kate84, d'nusia, Magda lena, Madzialena90, Renka88, anitka19953, RudyTygrysek, Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Muminko wlasnie te przeplywy mnie martwia, bo to ze urodzi sie maly to jest najmniejszy problem...
Rozmawialam z moim ginem przed chwila i jutro ide do szpitala, od rana mierze cisnienie i mam w okolicach 140-135 /80 i kazal przyjechac, bo musze leki dostac...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kate hemoglobina od 12-16 jest ok oczywiście im bliższa górnej normy, tym lepiej :* ważne zeby nie byla ponizej 12
Gośśś kochana moja koleżanka też tak miała- stresowali ją hipotrofią- starzejącym się łożyskiem. urodziła w 37tc 2600g miała poród wywoływany oksytocyną(wlasnie ze względu na przepływy i łożysko), wszystko skończyło się pięknie, staraj się nie martwić, bo to przykład szczęśliwego zakończenia:)))A.Kasia, muminka83, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Gośśś wrote:Muminko wlasnie te przeplywy mnie martwia, bo to ze urodzi sie maly to jest najmniejszy problem...
Rozmawialam z moim ginem przed chwila i jutro ide do szpitala, od rana mierze cisnienie i mam w okolicach 140-135 /80 i kazal przyjechac, bo musze leki dostac...
ciśnienie rzeczywiście wysokie. Przepływy są o tyle ważne by to niedotleniania maluszka nie doszło. Jednak czuję że będzie dobrze kochana. Będziesz mieć częściej usg pod tym kontem. Myślę że co 7-14 dni max. Lekarz będzie bardziej monitorować. :-* Jestem serduszkiem kochana.ksanka, Gośśś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGośśś wrote:Muminko wlasnie te przeplywy mnie martwia, bo to ze urodzi sie maly to jest najmniejszy problem...
Rozmawialam z moim ginem przed chwila i jutro ide do szpitala, od rana mierze cisnienie i mam w okolicach 140-135 /80 i kazal przyjechac, bo musze leki dostac...
Może i dobrze, że Cię położą. Poza doborem leków codzienne ktg Cię trochę uspokoi bo pewnie w domu byś się stresowała tymi przepływami. Tak jak muminka tak i ja mam przeczucie, że będzie ok:) -
Właśnie dostałam maila z mall.pl że znów mają promocje na pieluchy.
Pampers New Baby Pieluchy rozmiar 2 Mini 228 sztuk zapas na miesiąc 115pln
Podczas zakupu pieluszek wpisz kod: 10PRS15 i obniż cenę o 10 zł!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:38
alinalii, Kate84, Renka88 lubią tę wiadomość
-
ciut taniej wychodzi na allegro
przesyłka gratis
http://allegro.pl/pampers-active-baby-2-mini-zapas-228-sztuk-i5809661347.html -
nick nieaktualnyM+M+? wrote:sprawdziłam swój opis w III prenatalnego wykonane przez moją gin (wczesniech chodziłam z NFZ) i słowem nie ma o przepływach lub łożysku.... Wkurza mnie to!
Hmmm, no to nie fajniePowinny być pomierzone przepływy pępowinowe a najlepiej podane ich wartości. Dla spokoju ducha idź może gdzieś indziej na kontrolę... Pewnie jest ok i po prostu lekarka nie wpisała tego w wynik ale po co masz się niepotrzebnie nakręcać?
-
ksanka wrote:Właśnie dostałam maila z mall.pl że znów mają promocje na pieluchy.
Pampers New Baby Pieluchy rozmiar 2 Mini 228 sztuk zapas na miesiąc 115pln
Podczas zakupu pieluszek wpisz kod: 10PRS15 i obniż cenę o 10 zł!
Ja bym się zastanowiła nad zakupem w mall. Najgorszy możliwy sklep. Masakra.
Ja zamówiłam http://allegro.pl/200szt-pieluszki-pampers-2-mini-24x72-chusteczki-i5907931207.html
Propozycja chusteczki mokre i pampersy. -
a właśnie ile kupujecie/kupiłyście opakowań pieluch??
jakiś zapas planujecie czy raczej na bieżąco?
-
Właśnie zapisałam się na czwartek na wizytę u innego lekarza. Ja cały czas jesetm u rodziców, nie mieszkam w tym mieście już od 18 lat i trochę trudno z wiedzą na temat lekarzy. Ale zadzowniłam do koleżanki i kogoś mi poradziła. Na jego stronie jest napisane, że robi dokładne usg wraz z oceną przepływu pępowinowego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:45
A.Kasia lubi tę wiadomość