X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kate84- będe kombinować z tym suwaczkiem :)

Falon na 29 marca :) chociaż teściowa mi oznajmiła,że u nich w rodzinie jest tendencja do tego,że dziekco dłużej siedzi w brzuszku, mój mąż też tak sobie siedział :)

Falon lubi tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki.

Współczuje przeżyć i trzymam kciuki myślę o was cały czas.

Ja dzisiaj idę do szkoły rodzenia mają mówić o karmieniu piersią, ciekawa jestem jak do tego tematu tutaj podchodzą.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka

Heh wczoraj bylam na badaniach prenatalnych III trymestru i u nas nie jest za ciekawie... Pan dr stwierdzil u mojego malego poczatki Hipotrofii :( Juz 2 wizyty pod rzad jego obwod brzuszka wychodzil mniejszy o ok 1,5tyg w stosunku do reszty parametrow i wczoraj tez tak wyszedl, a jest to skutkiem tego ze przeplywy ma juz slabe w pepowinie i moje lozysko zaczyna po woli szwankowac :( Lekarz mowi zebym sie nie martwila, bo to jest dopiero pocztek tego i spokojnie do 35tyg powinnam wytrzymac, bo to nie rozwinie sie z dnia na dzien tylko trzeba czasu, a moze byc tez tak, ze zatrzymie sie na tym etapie co jest, ale to trzeba obserwowac... Za tydzien mam jechac na kontrole tego, ale dzisiaj bede dzwonic do mojego prowadzacego i z nim rozmawiac jak on to widzi... Maly ma poki co 1750gram i miesci sie w normach, reszte narzadow ma zdrowych, co mnie cieszy :)
    Troche mnie to podlamalo :( I powiem szczerze, ze mam juz serdecznie dosyc ciazy i tego wszystkiego :( czwarta ciaza i ciagle cos nie tak :(

Kochana jeśli cię to pocieszy http://www.mjakmama24.pl/niemowle/zdrowie/hipotrofia-niska-waga-dziecka,156_2324.html

Powiem ci że Olinek urodził się z małą wagą urodzeniową jak na donoszone dziecko w terminie miał 2700. Czasem dzieci rosną wolniej. Na Twoim etapie ciąży łożysko nie będzie jak w 15 tygodniu ciąży. Dziecku nic nie grozi. Posłuchaj się lekarza i pamiętaj że pomiar błędu istnieje. :-* A co do przepływów to życzę ci by już dalej to nie postępowało i by się unormowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:17

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Danusia kciuki zaciśnięte ,żeby cukry nie wyszły wcale takie złe i wypuścili Was szybko do domu :)

Kasiu heheh Ty to umiesz Nas rozbawić :D

Skowroneczka, Krówka muffka to jaka ta hemoglobina powinna być ,żeby była ok?Ja nawet nie wiem a mam świeże wyniki to sprawdzę? :P

Gośś kurcze przykro mi ,ale może będzie tak jak lekarz mówi,że się zatrzyma i nie będzie problemów z łożyskiem i przepływami. Jeju ja nie wiedziałam ,że te różnice w pomiarach są takie ważne.Mój lekarz jakoś nic na to nigdy nie mówi..
    Trzymam kciuki za Was!

Dziewczyny czy wy wszystkie robiłyście badania 3 trymestru ?Ja odpuściłam ze względu ,że na poprzednich wszystko było idealnie, mój gin też ma dobry sprzęt i zawsze wszystko sprawdza hmmm.

Tak, mam mieć 19 stycznia ale jakoś pozytywnie jestem nastawiona.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis na pierwszej stronie naszego wątku jest lista wszystkich marcowych mam, więc nasza koleżanka domii pewnie z chęcią Cię do niej dopisze jak tylko tu do nas zajrzy! ;-)

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis - super, że do nas wróciłaś :)

M+M - kontrola przepływów to jedno z najważniejszych badań na USG, więc na pewno miałaś to sprawdzane :) Większość lekarzy nie omawia z pacjentką tych wszystkich parametrów jeśli są w porządku ale na opisie z USG powinna być informacja na ten temat. Jeśli lekarka Cię uspokaja, że jest ok to myślę, że nie ma się czym stresować ;) Ewentualnie jeśli masz się martwić to może idź do innego lekarza na usg zobaczyć co powie?

Jeszcze 10 dni do końca 34 tyg :D

muminka83, Izoleccc, alinalii, ksanka, Mania1718, Falon, Karolina@, Kate84, d'nusia, Magda lena, Madzialena90, Renka88, anitka19953, RudyTygrysek, Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko wlasnie te przeplywy mnie martwia, bo to ze urodzi sie maly to jest najmniejszy problem...

Rozmawialam z moim ginem przed chwila i jutro ide do szpitala, od rana mierze cisnienie i mam w okolicach 140-135 /80 i kazal przyjechac, bo musze leki dostac... :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia bardzo podoba mi się Jeszcze 10 dni do końca 34 tyg :)[/]

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate hemoglobina od 12-16 jest ok oczywiście im bliższa górnej normy, tym lepiej :* ważne zeby nie byla ponizej 12

Gośśś kochana moja koleżanka też tak miała- stresowali ją hipotrofią- starzejącym się łożyskiem. urodziła w 37tc 2600g miała poród wywoływany oksytocyną(wlasnie ze względu na przepływy i łożysko), wszystko skończyło się pięknie, staraj się nie martwić, bo to przykład szczęśliwego zakończenia:)))

A.Kasia, muminka83, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Muminko wlasnie te przeplywy mnie martwia, bo to ze urodzi sie maly to jest najmniejszy problem...

Rozmawialam z moim ginem przed chwila i jutro ide do szpitala, od rana mierze cisnienie i mam w okolicach 140-135 /80 i kazal przyjechac, bo musze leki dostac... :(

ciśnienie rzeczywiście wysokie. Przepływy są o tyle ważne by to niedotleniania maluszka nie doszło. Jednak czuję że będzie dobrze kochana. Będziesz mieć częściej usg pod tym kontem. Myślę że co 7-14 dni max. Lekarz będzie bardziej monitorować. :-* Jestem serduszkiem kochana.

ksanka, Gośśś lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka 90 zdaj szczegółową relację z wykładu o karmieniu piersią, proszę!

Kasiu, super, jeszcze 10 dni :* sciskam mocno

A.Kasia, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Może i dobrze, że Cię położą. Poza doborem leków codzienne ktg Cię trochę uspokoi bo pewnie w domu byś się stresowała tymi przepływami. Tak jak muminka tak i ja mam przeczucie, że będzie ok:)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdziłam swój opis w III prenatalnego wykonane przez moją gin (wczesniech chodziłam z NFZ) i słowem nie ma o przepływach lub łożysku.... Wkurza mnie to!

• ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam maila z mall.pl że znów mają promocje na pieluchy.
    Pampers New Baby Pieluchy rozmiar 2 Mini 228 sztuk zapas na miesiąc 115pln

Podczas zakupu pieluszek wpisz kod: 10PRS15 i obniż cenę o 10 zł!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:38

alinalii, Kate84, Renka88 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciut taniej wychodzi na allegro ;) przesyłka gratis ;)

http://allegro.pl/pampers-active-baby-2-mini-zapas-228-sztuk-i5809661347.html

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    sprawdziłam swój opis w III prenatalnego wykonane przez moją gin (wczesniech chodziłam z NFZ) i słowem nie ma o przepływach lub łożysku.... Wkurza mnie to!

Hmmm, no to nie fajnie :/ Powinny być pomierzone przepływy pępowinowe a najlepiej podane ich wartości. Dla spokoju ducha idź może gdzieś indziej na kontrolę... Pewnie jest ok i po prostu lekarka nie wpisała tego w wynik ale po co masz się niepotrzebnie nakręcać?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Właśnie dostałam maila z mall.pl że znów mają promocje na pieluchy.
    Pampers New Baby Pieluchy rozmiar 2 Mini 228 sztuk zapas na miesiąc 115pln

Podczas zakupu pieluszek wpisz kod: 10PRS15 i obniż cenę o 10 zł!

Ja bym się zastanowiła nad zakupem w mall. Najgorszy możliwy sklep. Masakra. :P
    Ja zamówiłam http://allegro.pl/200szt-pieluszki-pampers-2-mini-24x72-chusteczki-i5907931207.html

Propozycja chusteczki mokre i pampersy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie ile kupujecie/kupiłyście opakowań pieluch??
    jakiś zapas planujecie czy raczej na bieżąco?

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zapisałam się na czwartek na wizytę u innego lekarza. Ja cały czas jesetm u rodziców, nie mieszkam w tym mieście już od 18 lat i trochę trudno z wiedzą na temat lekarzy. Ale zadzowniłam do koleżanki i kogoś mi poradziła. Na jego stronie jest napisane, że robi dokładne usg wraz z oceną przepływu pępowinowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:45

A.Kasia lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak była promocja to też zdejmowanie 10 PLN z ceny ale przesyłka była free.
    Najlepsze że jak Zamowilam w niedzielę to we wtorek już paczka była u mnie.
    Ale mało.pl też nie za bardzo lubię, moloch

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ