X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kate84- będe kombinować z tym suwaczkiem :)

Falon na 29 marca :) chociaż teściowa mi oznajmiła,że u nich w rodzinie jest tendencja do tego,że dziekco dłużej siedzi w brzuszku, mój mąż też tak sobie siedział :)

Falon lubi tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki.

Współczuje przeżyć i trzymam kciuki myślę o was cały czas.

Ja dzisiaj idę do szkoły rodzenia mają mówić o karmieniu piersią, ciekawa jestem jak do tego tematu tutaj podchodzą.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka

Heh wczoraj bylam na badaniach prenatalnych III trymestru i u nas nie jest za ciekawie... Pan dr stwierdzil u mojego malego poczatki Hipotrofii :( Juz 2 wizyty pod rzad jego obwod brzuszka wychodzil mniejszy o ok 1,5tyg w stosunku do reszty parametrow i wczoraj tez tak wyszedl, a jest to skutkiem tego ze przeplywy ma juz slabe w pepowinie i moje lozysko zaczyna po woli szwankowac :( Lekarz mowi zebym sie nie martwila, bo to jest dopiero pocztek tego i spokojnie do 35tyg powinnam wytrzymac, bo to nie rozwinie sie z dnia na dzien tylko trzeba czasu, a moze byc tez tak, ze zatrzymie sie na tym etapie co jest, ale to trzeba obserwowac... Za tydzien mam jechac na kontrole tego, ale dzisiaj bede dzwonic do mojego prowadzacego i z nim rozmawiac jak on to widzi... Maly ma poki co 1750gram i miesci sie w normach, reszte narzadow ma zdrowych, co mnie cieszy :)
    Troche mnie to podlamalo :( I powiem szczerze, ze mam juz serdecznie dosyc ciazy i tego wszystkiego :( czwarta ciaza i ciagle cos nie tak :(

Kochana jeśli cię to pocieszy http://www.mjakmama24.pl/niemowle/zdrowie/hipotrofia-niska-waga-dziecka,156_2324.html

Powiem ci że Olinek urodził się z małą wagą urodzeniową jak na donoszone dziecko w terminie miał 2700. Czasem dzieci rosną wolniej. Na Twoim etapie ciąży łożysko nie będzie jak w 15 tygodniu ciąży. Dziecku nic nie grozi. Posłuchaj się lekarza i pamiętaj że pomiar błędu istnieje. :-* A co do przepływów to życzę ci by już dalej to nie postępowało i by się unormowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:17

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Danusia kciuki zaciśnięte ,żeby cukry nie wyszły wcale takie złe i wypuścili Was szybko do domu :)

Kasiu heheh Ty to umiesz Nas rozbawić :D

Skowroneczka, Krówka muffka to jaka ta hemoglobina powinna być ,żeby była ok?Ja nawet nie wiem a mam świeże wyniki to sprawdzę? :P

Gośś kurcze przykro mi ,ale może będzie tak jak lekarz mówi,że się zatrzyma i nie będzie problemów z łożyskiem i przepływami. Jeju ja nie wiedziałam ,że te różnice w pomiarach są takie ważne.Mój lekarz jakoś nic na to nigdy nie mówi..
    Trzymam kciuki za Was!

Dziewczyny czy wy wszystkie robiłyście badania 3 trymestru ?Ja odpuściłam ze względu ,że na poprzednich wszystko było idealnie, mój gin też ma dobry sprzęt i zawsze wszystko sprawdza hmmm.

Tak, mam mieć 19 stycznia ale jakoś pozytywnie jestem nastawiona.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis na pierwszej stronie naszego wątku jest lista wszystkich marcowych mam, więc nasza koleżanka domii pewnie z chęcią Cię do niej dopisze jak tylko tu do nas zajrzy! ;-)

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis - super, że do nas wróciłaś :)

M+M - kontrola przepływów to jedno z najważniejszych badań na USG, więc na pewno miałaś to sprawdzane :) Większość lekarzy nie omawia z pacjentką tych wszystkich parametrów jeśli są w porządku ale na opisie z USG powinna być informacja na ten temat. Jeśli lekarka Cię uspokaja, że jest ok to myślę, że nie ma się czym stresować ;) Ewentualnie jeśli masz się martwić to może idź do innego lekarza na usg zobaczyć co powie?

Jeszcze 10 dni do końca 34 tyg :D

muminka83, Izoleccc, alinalii, ksanka, Mania1718, Falon, Karolina@, Kate84, d'nusia, Magda lena, Madzialena90, Renka88, anitka19953, RudyTygrysek, Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko wlasnie te przeplywy mnie martwia, bo to ze urodzi sie maly to jest najmniejszy problem...

Rozmawialam z moim ginem przed chwila i jutro ide do szpitala, od rana mierze cisnienie i mam w okolicach 140-135 /80 i kazal przyjechac, bo musze leki dostac... :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia bardzo podoba mi się Jeszcze 10 dni do końca 34 tyg :)[/]

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate hemoglobina od 12-16 jest ok oczywiście im bliższa górnej normy, tym lepiej :* ważne zeby nie byla ponizej 12

Gośśś kochana moja koleżanka też tak miała- stresowali ją hipotrofią- starzejącym się łożyskiem. urodziła w 37tc 2600g miała poród wywoływany oksytocyną(wlasnie ze względu na przepływy i łożysko), wszystko skończyło się pięknie, staraj się nie martwić, bo to przykład szczęśliwego zakończenia:)))

A.Kasia, muminka83, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Muminko wlasnie te przeplywy mnie martwia, bo to ze urodzi sie maly to jest najmniejszy problem...

Rozmawialam z moim ginem przed chwila i jutro ide do szpitala, od rana mierze cisnienie i mam w okolicach 140-135 /80 i kazal przyjechac, bo musze leki dostac... :(

ciśnienie rzeczywiście wysokie. Przepływy są o tyle ważne by to niedotleniania maluszka nie doszło. Jednak czuję że będzie dobrze kochana. Będziesz mieć częściej usg pod tym kontem. Myślę że co 7-14 dni max. Lekarz będzie bardziej monitorować. :-* Jestem serduszkiem kochana.

ksanka, Gośśś lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka 90 zdaj szczegółową relację z wykładu o karmieniu piersią, proszę!

Kasiu, super, jeszcze 10 dni :* sciskam mocno

A.Kasia, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:

Może i dobrze, że Cię położą. Poza doborem leków codzienne ktg Cię trochę uspokoi bo pewnie w domu byś się stresowała tymi przepływami. Tak jak muminka tak i ja mam przeczucie, że będzie ok:)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdziłam swój opis w III prenatalnego wykonane przez moją gin (wczesniech chodziłam z NFZ) i słowem nie ma o przepływach lub łożysku.... Wkurza mnie to!

• ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam maila z mall.pl że znów mają promocje na pieluchy.
    Pampers New Baby Pieluchy rozmiar 2 Mini 228 sztuk zapas na miesiąc 115pln

Podczas zakupu pieluszek wpisz kod: 10PRS15 i obniż cenę o 10 zł!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:38

alinalii, Kate84, Renka88 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciut taniej wychodzi na allegro ;) przesyłka gratis ;)

http://allegro.pl/pampers-active-baby-2-mini-zapas-228-sztuk-i5809661347.html

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    sprawdziłam swój opis w III prenatalnego wykonane przez moją gin (wczesniech chodziłam z NFZ) i słowem nie ma o przepływach lub łożysku.... Wkurza mnie to!

Hmmm, no to nie fajnie :/ Powinny być pomierzone przepływy pępowinowe a najlepiej podane ich wartości. Dla spokoju ducha idź może gdzieś indziej na kontrolę... Pewnie jest ok i po prostu lekarka nie wpisała tego w wynik ale po co masz się niepotrzebnie nakręcać?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Właśnie dostałam maila z mall.pl że znów mają promocje na pieluchy.
    Pampers New Baby Pieluchy rozmiar 2 Mini 228 sztuk zapas na miesiąc 115pln

Podczas zakupu pieluszek wpisz kod: 10PRS15 i obniż cenę o 10 zł!

Ja bym się zastanowiła nad zakupem w mall. Najgorszy możliwy sklep. Masakra. :P
    Ja zamówiłam http://allegro.pl/200szt-pieluszki-pampers-2-mini-24x72-chusteczki-i5907931207.html

Propozycja chusteczki mokre i pampersy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie ile kupujecie/kupiłyście opakowań pieluch??
    jakiś zapas planujecie czy raczej na bieżąco?

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zapisałam się na czwartek na wizytę u innego lekarza. Ja cały czas jesetm u rodziców, nie mieszkam w tym mieście już od 18 lat i trochę trudno z wiedzą na temat lekarzy. Ale zadzowniłam do koleżanki i kogoś mi poradziła. Na jego stronie jest napisane, że robi dokładne usg wraz z oceną przepływu pępowinowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:45

A.Kasia lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak była promocja to też zdejmowanie 10 PLN z ceny ale przesyłka była free.
    Najlepsze że jak Zamowilam w niedzielę to we wtorek już paczka była u mnie.
    Ale mało.pl też nie za bardzo lubię, moloch

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ