X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    a właśnie ile kupujecie/kupiłyście opakowań pieluch??
    jakiś zapas planujecie czy raczej na bieżąco?
    Ja na razie mam kupione 2 komplety 1 i 2 czyli w sumie na miesiąc powinno starczyc resztę będę ogarniać na bieżąco.
    Mam jeszcze pytanie do was pewnie zadane po raz tysięczny jakue chusteczki do dupciami kupujecie

bl9cuay3kworwxbg.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam dziś, spakowałam torbę do szpitala, ubralam się i już muszę leżeć bo brzuch się buntuje. A muszę iść jeszcze do banku, babci na obiad i wizyta. Wiem że się powtarzam ale napisze to jeszcze raz: mój brat urodził się z wagą półtora kilograma w 29 tyg, i jak na ten tydzień spędzil łącznie w szpitalu 3 tyg, wydaje mi się że to nie długo. Nie ma żadnych objawów wrześniactwa, i nie musiał być jakoś specjalnie rehabilitowany.Nawet jeśli będą musieli wyciągnąć wcześniej małego, do do tej pory dobije do 2 kg, jak to mój mąż mówi "podgrzeje sie "w inkubatorku, i wyjdziecie do domu :-)

Magda lena, muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, izolecc rozumiem że macie ochotę na skarpetusie, na razie mam tylko jedną parę zrobiona, ale czekam na resztę welenki więc może uda mi się jeszcze dziś dorobić 2 parę to będę miala dla was obydwu.

Ale mi się Zosia różnych w brzuchu, zupełnie inne mam odczucia nuż przed srerydami. Czy to możliwe że szybciej urosła po podaniu tej chemii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:52

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    a właśnie ile kupujecie/kupiłyście opakowań pieluch??
    jakiś zapas planujecie czy raczej na bieżąco?

Ja mam 2 opakowania jedynek po 50 sztuk. Ale dostałam je w paczce z USA i nie znam tej marki (Kidgets), więc być może okażą się do kitu i trzeba będzie kupować Pampersy. A tak to na bieżąco zamierzam kupować, na allegro zawsze się znajdzie jakaś promocja.

• Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - wierzę, że będzie dobrze a to badanie tylko Cię uspokoi.

Alinalii - ja zaopatrzyłam się w dwie paczki 1 i jedną 2. Więcej nie kupuję bo chcę sprawdzić jakie pampki będą pasować synkowi. Po drugie mam w pamięci moją szwagierkę - rodzina/znajomi na odwiedziny poprzynosili jej tyle pampersów, że potem zostało jej kilka paczek rozmiaru 2.

M+M+? lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Ja na razie mam kupione 2 komplety 1 i 2 czyli w sumie na miesiąc powinno starczyc resztę będę ogarniać na bieżąco.
    Mam jeszcze pytanie do was pewnie zadane po raz tysięczny jakue chusteczki do dupciami kupujecie

ja postawiłam na różnorodność , aby nie przyzwyczaić małej do jednej firmy,
    mam zapas z dada,panda,bambino , próbki z hipp , i na pewno zakupie papmers

ksanka lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego, taki kalkulator
    http://mediweb.pl/interactive/calc28.php
    Korzystacie na własną odpowiedzialność

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam hemoglobinę 12,3 a normy 12-16 więc chyba spoko, nic nie biorę na to.

Mi zawsze mówią o przepływach a w wypisie ze szpitala co byłam ostatni mam też wpisane to.

Ja kupiłam 3 opakowania 1 tych premium care i 2 zielone dwójki z promocji.

Ksanka ja kupiłam te polecane przez sroke hipp, choć położna na SR mówiła ,żeby nie używać w ogóle tyko wacik z wodą hmmm... Jakie macie zdanie na ten temat ?No jakoś nie mam chęci bawić się w to tyle razy na dobę i w nocy w dodatku :P

Kasiu to u mnie nie licząc już dzisiejszego dnia 12 dni :D

Gośś myślę,że dobrze że Cię położą i posprawdzają .Tak jak Kasia pisze pewnie bedziesz mieć tg, dostaniesz leki. Na pewno wszystko będzie dobrze :-*

ksanka, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Ciri, izolecc rozumiem że macie ochotę na skarpetusie, na razie mam tylko jedną parę zrobiona, ale czekam na resztę welenki więc może uda mi się jeszcze dziś dorobić 2 parę to będę miala dla was obydwu.

Ale mi się Zosia różnych w brzuchu, zupełnie inne mam odczucia nuż przed srerydami. Czy to możliwe że szybciej urosła po podaniu tej chemii?

Ksanka sa cudne i bardzo chętnie przygarne dla mojego młodego :)
    Co do pieluch to ja mam po 1 opakowaniu 1 z pampersa i happy i kupilismy 2 paczki dady jyz 2 bo sa w promocji.
    Co do mycia to w ciagu dnia w domu wacik z wodą albo tylek pod kran ;) a chusteczki baby dream na noc i na wyjście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:06

ksanka lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dni, tak blisko a zarazem tak daleko..

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu - domyślam się, że masz już dość. Wcale Ci się nie dziwię.
    Musisz jeszcze wytrzymać chwilę z pozytywnym nastawieniem i optymizmem.

Kate84 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki

Mam pytanie z innej beczki? Jaki rozmiar majtek poporodowych bierzecie? One są rozciągliwe? Myślałam o m, przed ciążą nosiłam s, ale sama nie wiem jak to się na pupie układa.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście że napiszę jeśli informacje będą przydatne, raczej wątpię żeby w Szwecji do karmienia podchodzili lepiej niż w Polsce.

Właśnie wstawiłam do piekarnika skubańca z owocami <3

Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dzień dobry kobietki

Mam pytanie z innej beczki? Jaki rozmiar majtek poporodowych bierzecie? One są rozciągliwe? Myślałam o m, przed ciążą nosiłam s, ale sama nie wiem jak to się na pupie układa.
    Majtki poporodowe mam rozmiar L (przed ciążą M).

Madlene.:) lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardziej myślę o myciu pupki waciki z wodą, a chusteczki tylko awaryjnie w razie wyjścia gdzie nie będę miała wody.
    Czytałam wątek eko mam i one potwierdzają że woda na pewno nie powoduje oparzeń, tak jak chusteczki nasączone chemia.
    Jeszcze innym elementem jest olej kokosowy do natluszczania pupki.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w czwartek wizyte u mojego gina - staruszka i pewnie znow powie, ze szyjka krotka i miekka heh wg jego diagnozy yo powinnam juz miec urodzone heh a przynajmniej chodzic z szwem albo w ogole nie chodzic hihi gdyby nie usg i zawsze to samo czyli ok to bylabym pokupkana w gacie ze strachu. No ale nic, isc musze bo nie bylam 1,5 miesiaca u niego :-D a zwolnienie potrzebuje. Morfologie robic? Jak myslicie, zeby nie bylo ze jak pojde to mi da skierowanie i za tydzien znow bede musiala biegac. 28 stycznia mam usg i tam sie dowiem ile corcia wazy i jak jest ulozona, czy sie przypadkiem nie przekrecila. To bedzie 36 tydzien juz :-) jutro zaczynam 34 :-D jupiii

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dzień dobry kobietki

Bierz M, mimo, że one się rozciągają to pamiętam, że Ski były trochę ciasnawe.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo olej kokosowy do pupki. A to ciekawe. nakupowałam tych kosmetyków dla małego i szczerze... nie wiem po jaką cholerę :-/

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Amarylis na pierwszej stronie naszego wątku jest lista wszystkich marcowych mam, więc nasza koleżanka domii pewnie z chęcią Cię do niej dopisze jak tylko tu do nas zajrzy! ;-)

z przyjemnością dopisałam, szczególnie, że to dzień moich urodzin :D
    witaj Amarylis :)

ksanka, Falon, Kate84, Amarylis, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja bym się zastanowiła nad zakupem w mall. Najgorszy możliwy sklep. Masakra. :P

popieram! nie polecam zakupów w mall.pl :)

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ