Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
alinalii wrote:a właśnie ile kupujecie/kupiłyście opakowań pieluch??
jakiś zapas planujecie czy raczej na bieżąco?
Mam jeszcze pytanie do was pewnie zadane po raz tysięczny jakue chusteczki do dupciami kupujecie -
Wstałam dziś, spakowałam torbę do szpitala, ubralam się i już muszę leżeć bo brzuch się buntuje. A muszę iść jeszcze do banku, babci na obiad i wizyta. Wiem że się powtarzam ale napisze to jeszcze raz: mój brat urodził się z wagą półtora kilograma w 29 tyg, i jak na ten tydzień spędzil łącznie w szpitalu 3 tyg, wydaje mi się że to nie długo. Nie ma żadnych objawów wrześniactwa, i nie musiał być jakoś specjalnie rehabilitowany.Nawet jeśli będą musieli wyciągnąć wcześniej małego, do do tej pory dobije do 2 kg, jak to mój mąż mówi "podgrzeje sie "w inkubatorku, i wyjdziecie do domu
Magda lena, muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Ciri, izolecc rozumiem że macie ochotę na skarpetusie, na razie mam tylko jedną parę zrobiona, ale czekam na resztę welenki więc może uda mi się jeszcze dziś dorobić 2 parę to będę miala dla was obydwu.
Ale mi się Zosia różnych w brzuchu, zupełnie inne mam odczucia nuż przed srerydami. Czy to możliwe że szybciej urosła po podaniu tej chemii?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:52
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:a właśnie ile kupujecie/kupiłyście opakowań pieluch??
jakiś zapas planujecie czy raczej na bieżąco?
Ja mam 2 opakowania jedynek po 50 sztuk. Ale dostałam je w paczce z USA i nie znam tej marki (Kidgets), więc być może okażą się do kitu i trzeba będzie kupować Pampersy. A tak to na bieżąco zamierzam kupować, na allegro zawsze się znajdzie jakaś promocja. -
M+M+? - wierzę, że będzie dobrze a to badanie tylko Cię uspokoi.
Alinalii - ja zaopatrzyłam się w dwie paczki 1 i jedną 2. Więcej nie kupuję bo chcę sprawdzić jakie pampki będą pasować synkowi. Po drugie mam w pamięci moją szwagierkę - rodzina/znajomi na odwiedziny poprzynosili jej tyle pampersów, że potem zostało jej kilka paczek rozmiaru 2.M+M+? lubi tę wiadomość
-
ksanka wrote:Ja na razie mam kupione 2 komplety 1 i 2 czyli w sumie na miesiąc powinno starczyc resztę będę ogarniać na bieżąco.
Mam jeszcze pytanie do was pewnie zadane po raz tysięczny jakue chusteczki do dupciami kupujecie
ja postawiłam na różnorodność , aby nie przyzwyczaić małej do jednej firmy,
mam zapas z dada,panda,bambino , próbki z hipp , i na pewno zakupie papmersksanka lubi tę wiadomość
-
To ja mam hemoglobinę 12,3 a normy 12-16 więc chyba spoko, nic nie biorę na to.
Mi zawsze mówią o przepływach a w wypisie ze szpitala co byłam ostatni mam też wpisane to.
Ja kupiłam 3 opakowania 1 tych premium care i 2 zielone dwójki z promocji.
Ksanka ja kupiłam te polecane przez sroke hipp, choć położna na SR mówiła ,żeby nie używać w ogóle tyko wacik z wodą hmmm... Jakie macie zdanie na ten temat ?No jakoś nie mam chęci bawić się w to tyle razy na dobę i w nocy w dodatku
Kasiu to u mnie nie licząc już dzisiejszego dnia 12 dni
Gośś myślę,że dobrze że Cię położą i posprawdzają .Tak jak Kasia pisze pewnie bedziesz mieć tg, dostaniesz leki. Na pewno wszystko będzie dobrze :-*ksanka, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyksanka wrote:Ciri, izolecc rozumiem że macie ochotę na skarpetusie, na razie mam tylko jedną parę zrobiona, ale czekam na resztę welenki więc może uda mi się jeszcze dziś dorobić 2 parę to będę miala dla was obydwu.
Ale mi się Zosia różnych w brzuchu, zupełnie inne mam odczucia nuż przed srerydami. Czy to możliwe że szybciej urosła po podaniu tej chemii?
Ksanka sa cudne i bardzo chętnie przygarne dla mojego młodego
Co do pieluch to ja mam po 1 opakowaniu 1 z pampersa i happy i kupilismy 2 paczki dady jyz 2 bo sa w promocji.
Co do mycia to w ciagu dnia w domu wacik z wodą albo tylek pod krana chusteczki baby dream na noc i na wyjście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:06
ksanka lubi tę wiadomość
-
Madlene.:) wrote:Dzień dobry kobietki
Mam pytanie z innej beczki? Jaki rozmiar majtek poporodowych bierzecie? One są rozciągliwe? Myślałam o m, przed ciążą nosiłam s, ale sama nie wiem jak to się na pupie układa.
Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
Ja też bardziej myślę o myciu pupki waciki z wodą, a chusteczki tylko awaryjnie w razie wyjścia gdzie nie będę miała wody.
Czytałam wątek eko mam i one potwierdzają że woda na pewno nie powoduje oparzeń, tak jak chusteczki nasączone chemia.
Jeszcze innym elementem jest olej kokosowy do natluszczania pupki. -
Ja mam w czwartek wizyte u mojego gina - staruszka i pewnie znow powie, ze szyjka krotka i miekka heh wg jego diagnozy yo powinnam juz miec urodzone heh a przynajmniej chodzic z szwem albo w ogole nie chodzic hihi gdyby nie usg i zawsze to samo czyli ok to bylabym pokupkana w gacie ze strachu. No ale nic, isc musze bo nie bylam 1,5 miesiaca u niego
a zwolnienie potrzebuje. Morfologie robic? Jak myslicie, zeby nie bylo ze jak pojde to mi da skierowanie i za tydzien znow bede musiala biegac. 28 stycznia mam usg i tam sie dowiem ile corcia wazy i jak jest ulozona, czy sie przypadkiem nie przekrecila. To bedzie 36 tydzien juz
jutro zaczynam 34
jupiii
jusiakp
-
nick nieaktualnyMadlene.:) wrote:Dzień dobry kobietki
Mam pytanie z innej beczki? Jaki rozmiar majtek poporodowych bierzecie? One są rozciągliwe? Myślałam o m, przed ciążą nosiłam s, ale sama nie wiem jak to się na pupie układa.
Bierz M, mimo, że one się rozciągają to pamiętam, że Ski były trochę ciasnawe.Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
Falon wrote:Amarylis na pierwszej stronie naszego wątku jest lista wszystkich marcowych mam, więc nasza koleżanka domii pewnie z chęcią Cię do niej dopisze jak tylko tu do nas zajrzy!
z przyjemnością dopisałam, szczególnie, że to dzień moich urodzin
witaj Amarylisksanka, Falon, Kate84, Amarylis, Est lubią tę wiadomość