WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki gratulacje! Ale duże dzieciaczki :D
    Suuuuuuper!

A.Kasia, margaret26 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ;-) kiedy następna wizyta? Kasiu może Ty wiesz jak brac trivagin doustnie , po 5 dniowej kuracji macmirrorem czy w trakcie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:02

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    super ;-) kiedy następna wizyta? Kasiu może Ty wiesz jak brac trivagin doustnie , po 5 dniowej kuracji macmirrorem czy w trakcie ?

Kolejny przegląd 8-mego lub 22. Wyjdzie w praniu ;) Ja brałam provag w trakcie brania macmiroru, więc sądzę, że ten trivagin też tak możesz brać...

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz 2 lutego. Dzięki, zapomniałam się zapytać a już dzwoniłam o luteine i nie chce go znowu męczyć telefonami :-) A mowil coś u ułożeniu małego? Bo moja jest tak nisko aż gin się zdziwił ze chodzę jeszcze w ciąży.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, A.Kasia - jaka piękna waga maluszków! Takie informacje coraz bardziej uświadamiają mi, że spotkania z naszymi maleństwami coraz bliżej <3

Kasiu, a te kamienie, czy osad miałaś przed zajściem w ciążę czy dopiero teraz się pojawiły?

A.Kasia lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dziewczyny wy tez odczuwacie czasem ruch taki jakby to dziecko sie trzęsło czy cos?? :/

Ja tez tak czuje :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ale duży chłopak! Gratuluje :-)

aleksandrazz, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również z gwiazdeczką witamy się po wizycie :) Mała waży 2470, więc trochę ciałka do kochania już jest <3. Afi 13 bez zmian, szyja ani drgnęła nadal długa i taka jak powinna być, wszystkie przepływy w normie, i doktorek w końcu na wagę moją nie warczał :P
    Po wizycie szybki wypad do sklepu i nie omieszkałam kupić chociaż jednej rzeczy hehehe :)
    5014xx.jpg

d'nusia, Magda lena, Karolina@, edyś, Czarodziejka87, A.Kasia, Kate84, Teresa1992, muminka83, Mania1718, Madzialena90, Hannia123, domiii, RudyTygrysek, Est, Mietka 30:), nataliano, Karka, Lilou1984, Renka88, Izoleccc, anitka19953, She86, Falon lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu no waga Tymka fantastyczna, gratuluję <3 co do piaska i kamieni to ja miałam przed ciąża i mówili, że w ciąży może się pogorszyć a o dziwo nic się nie dzieje, trzymam kciuki żeby u Ciebie to też nie szkodziło za bardzo :-*

Madlene no super, szyjka trzyma pięknie, mała świetnie rośnie. Gratuluję :-* super paputki!

Dziewczyny jak tak czytam Waszych maluszków wagi to chce juz 4 luty i wiedzieć ile ma Amela :-D Marcówki jesteśmy już coraz bliżej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:32

d'nusia, A.Kasia, Madlene.:), Renka88 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Kasiu synek to ładny klocuszek ;) zazdroszcze , przy wadze mojej Emmy ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    A mowil coś u ułożeniu małego? Bo moja jest tak nisko aż gin się zdziwił ze chodzę jeszcze w ciąży.

Nic nie mówił, tylko tyle, że ułożony podłużnie główkowo. Nie pytałam też za bardzo bo skupił się na dużej wadze młodego no ale że mąż wysoki a w mojej rodzinie dzieci po 4 kg to powiedział, że ma po kim być duży i jest ok.
    Karolina@ wrote:
    Kasiu, a te kamienie, czy osad miałaś przed zajściem w ciążę czy dopiero teraz się pojawiły?

Ciężko powiedzieć bo nie robiłam wcześniej USG układu moczowego. W poprzedniej ciąży wyniki moczu miałam ok, więc wtedy pewnie było wszystko dobrze. Mojej mamie po jednej z ciąż też pojawiły się kamienie w nerkach a podobno skłonność do powstawania kamieni może być dziedziczna...

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i jakie duże już dzieciaczki szok!
    Niedawno pisałyśmy 300 czy 400 gram a teraz już takie małe pączusie:) super!

Aż się nie mogę doczekać wtorkowej wizyty ile mój Bobini waży<3

Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) - bardzo się cieszę z dobrych wieści :) A butki przecudne <3

alinalii - patrząc na wagę urodzeniową mojego męża (prawie 5 kg) to najwyraźniej wdał się w tatę ;)

Madlene.:), Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa gdyby któraś chciała skorzystać w Biedronce płatki kosmetyczne+patyczki Dada za 4.99zł :)

Filip 28.03.2016 <3
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu widzę, że Twój Tymek to kawał dzidzi :) heh ja się już boję co mi powie lekarz co do wagi. A Ty masz mieć cesarkę?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Kasiu widzę, że Twój Tymek to kawał dzidzi :) heh ja się już boję co mi powie lekarz co do wagi. A Ty masz mieć cesarkę?

Tak, ze wskazań medycznych. Pytałam wczoraj swojego lekarza to mówił, że jeślibym się bardzo upierała przy porodzie naturalnym to mogłabym próbować ale minęło dopiero 1,5 roku od poprzedniego CC i byłoby to ryzykowne.

Aha, i pytałam czy gdybym np za 5 lat była w ciąży i chciała rodzić naturalnie to byłaby taka możliwość i okazało się, że nie. Po 2 CC nie ma ponoć opcji porodu SN.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:00

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ja juz 2 lutego. Dzięki, zapomniałam się zapytać a już dzwoniłam o luteine i nie chce go znowu męczyć telefonami :-) A mowil coś u ułożeniu małego? Bo moja jest tak nisko aż gin się zdziwił ze chodzę jeszcze w ciąży.

U mnie podobnie tylko ciąża niestety niższa. Na wizycie w poniedziałek powiedziałam ginowi, że czuję ten pessar bardzo nisko przy aplikacji luteiny, gin sprawdził i powiedział, że mam leżeć płasko, bo Mały jest bardzo nisko wstawiony już do porodu. I zamienił mi luteinę na podjęzykową na te ostatnie tygodnie, żeby tylko macmiror mi został osłonowo raz na 4 dni by jak najmniej bodźców i ingerencji tam na dole dostarczać.

MeAmerie jak sytuacja u Ciebie ? Nic nie piszesz i zaczynam się martwić...

Gośśś leżysz już w domku ?

A.Kasiu aż mi się buźka uśmiechnęła gdy czytałam Twoją relację z wizyty i przypominałam sobie jak mijałaś te "graniczne" tygodnie, daty itp :) Super wiadomości :)

Madlene super wiadomości z wizyty, tylko tak dalej :)

Jusiap nie wiem czy po takich przeżyciach i ja bym nie pozwała szpitala... Współczuję Ci szczerze przejść :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:12

Madlene.:) lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny widze ze u Was podobnie z dolegliwosciami - zgaga, opuchniete stopy i rece. ja ostatnio nie moge zasnac wierce sie w lozku i nie moge znalezc sobie pozycji no i te dretwiejace rece :( u mnie narazie z piersi nic sie nie pokazuje. maly szaleje od rana do wieczora nie szczedzi mamie zeber :) dzis moja app pokazala 30 dni do porodu!!

Mania1718, Kate84, A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87, anitka19953 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania wytrzymasz, moja jest wstawiona do kanału juz ze trzy tygodni.

Hannia123 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Hej Olu ja biorę trivagin jako osłonę do macmiroru.
    Macmiror biorę na stale co 3 dni a trivagin codzinnie

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ