X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wierzycie w date porodu w stosunku do pierwszych ruchów? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Hania wytrzymasz, moja jest wstawiona do kanału juz ze trzy tygodni.

Oczywiście, że wytrzymam :) Mój w sumie też już tak leży ponad 3 tygodnie, bo pierwszy raz o tym, że Mały jest główką w miednicy mniejszej usłyszałam w szpitalu dzień przed Sylwestrem. Książki podłożyłam pod nogi łóżka i się uparłam, że do marca Go nie wypuszczę :-D

A.Kasia, domiii, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Ja nie, bo poczułam je pod koniec 14 tc, więc już dawno jestem po terminie :)
    Pierwsza ciąża - ruchy w 21 tc - poród początek 38 tc
    Druga ciąża - ruchy 16 tc - poród 40 tc

Ale już wcześniej pisałam, że ja to chyba jestem wyjątkiem co to potwierdza te wszelkie reguły ;)

1usai09khne0c7t3.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow cóż za piękne wieści ja tu czytam :) Brawo dziewczyny ;)
    Love_life fajnie że się odezwałaś :) "mały" przeczucia czy ominęło mnie coś?
    Jusia matko boska przez co ty przeszłaś? ?? Ja po takiej traumie nigdy bym się nie zdecydowała na drugie dziecko. Podziwiam Cię i współczuję że takie coś miało miejsce.
    Ja jutro wizytuje ale niestety bez podglądu :/ będzie dyskusja na temat tych żylaków. Nadal jeden krwawi co mi stwarza masę stresu czy to oby z niego.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Ja nie wierzę :) gdyby miało to swoje potwierdzenie to rodziłabym właśnie dziś :D yeee

Sorki mała poprawka urodzilabym tydzień temu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:30

A.Kasia lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie doczytalam posty których nie czytalam,
    Gratulacje z wizyt,
    Kasiu ale twój Tymek jest duży! Wcale się nie dziwie juz ze masz taki śliczny brzuszek. Czym ty malutkiego karmisz?
    U mnie wizyta w poniedziałek to zobaczymy co Zosia sobą reprezentuje.

Ale fajnie ze dzisiejsze wizyty są takie pozytywne.

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Nie! Bo poczułam późno, 21-22 tc, to by znaczylo, że urodzę w 42-44 tc :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    A.Kasiu aż mi się buźka uśmiechnęła gdy czytałam Twoją relację z wizyty i przypominałam sobie jak mijałaś te "graniczne" tygodnie, daty itp :) Super wiadomości :)

A teraz jestem przerażona na myśl o tym, że mogę dotrwać do 39-40 tyg ;)! Jak ja dodźwigam takiego kloca? (Kto by pomyślał, że to powiem ;) )

Ty tam leż spokojnie, Ola według lekarzy miała być już z miesiąc temu po porodzie ;) Z resztą ja podobnie. Tak więc Ty też jeszcze sobie poczekasz na swoją kolej ;)
    domiii wrote:

Jakby się to miało u mnie sprawdzić to bym już była z Tymkiem przy cycku :D

Love_life - Super, że się odezwałaś :) Ty już masz prawie donoszoną ciążę! Kiedy to zleciało??? ;)

ksanka - hmm, podejrzewam, że go na mojej codziennej owsiance z bananem upasłam :D

MeAmerie - jak sytuacja? Czekamy na wieści!

Hannia123, Love_life lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem za tydzień, bo wypada mi 2 luty z tej wróżby:D
    Tak jak i zresztą TP jeśli byłoby to dziecko z poprzedniego cyklu jak kilku lekarzy sugerowało :)

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :) Udało mi się Was nadrobić... Cieszę się z dobrych wieści z wizyt, z brzuszków i w ogóle. Ale duże dzieciaki są już :)

Ja mam dzień tragiczny. Opiszę Wam i chciałam zapytać czy któraś aż tak miała?

W nocy budzę się co chwila na siku, 2x czułam pobolewanie w podbrzuszu - no tak te słynne bóle miesiączkowe. Lecz nagle koło 4 rano ból ten nasilił się, był ciągły, nieustający, nieprzerwany - czyli nie skurcze. Myślałam, że umrę... Wzięłam apap i leżałam, nie przeszło, o 5 wzięłam nospę, po godzinie zaczęło słabnąć. Ale nie było się co cieszyć - ból brzucha jakby był obity! Tak jakby od niestrawności, ale 100x mocniejsze. Nie wiedziałam co się dzieje. Trochę drzemałam, w końcu podniosłam się po 9tej, wzięłam leki na przeziębienie, witaminy, aspargin, dzwoniłam do gina - nie odebrał :( I w sumie chciałam jechać na ip, ale postanowiliśmy, że pojedziemy do przychodni do znajomego teściowej lekarza, zaczęłam się ubierać i musiałam coś zjeść bo głodna byłam już jak nie wiem, kanapka z serkiem "mój ulubiony", popiłam kilkoma łykami herbaty, poszłam siku i ... nie dotarłam na deskę!! Tylko musiałam ją podnieść i usiąść na ziemi, gdyż wyrzygałam się... serkiem i ... wodą?? Domyśliłam się, że musiało mi wczorajsze żarcie zaszkodzić, kebab, kawa smakowa, żelka, jabłko, czekolada, mandarynki, tost... I to wszystko w niedługim czasie. Po rzyganiu ból praktycznie ustąpił!!!! Na jakieś pół godziny. Później lekko wrócił. Postanowiłam nigdzie nie jechać, położyłam się i tak cały dzień leżę, drzemię, jadłam później kanapkę z masłem, potem kolejną, powoli, popijałam wodą lub lekką herbatką. Co to było wszystko ja się pytam?? Gdyby skurcze to był zrozumiała, ale nieprzerwany ból podbrzusza, potem brzucha - od jedzenia?? Masakra! Idę na dietę :(

W międzyczasie Hania się w ogóle nie ruszała, albo mało, płakałam, aż w końcu się obudziła i było normalnie :) Moja mama kazała mi nie panikować i odpoczywać i chyba w sumie przez nią i własny strach nie pojechałam.

Mam jeszcze też pytanie: chciałam jutro iść zbadać mocz i krew bo we wtorek wizyta, ale pójdę w piątek jak mi trochę przejdzie, bo nadal jak zjem kanapkę czy napiję się czegoś to czuję to w środku, to możecie mi podpowiedzieć jakie jeszcze mogłabym zrobić badania żeby sprawdzić czy wszystko jest ok?

Nam się udało w niedzielę zrobić na działce u rodziców kilka fotek :) Oczywiście amatorskie, robił mąż lub mama, ale coś tam wyszło. Na profesjonalną brakło nam kasy, ale noworodkowej nie odpuszczę! :)

Ja tak jak Wy trzymam kciuki żebyśmy wszystkie wytrzymały jak najdłużej w 2 i 3 pakach! :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii , to jestem ciekawa jak to będzie u Ciebie :-)
    Będziemy Cię teraz mieć na oku :-)

A.Kasia, domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czułam czkawkę Hani na dole cały czas, kopniaki z lewej bardziej, lecz dziś czkawka z lewej strony i też wydaje mi się, że się odwróciła, kopniaki z prawej teraz czułam. Kurczę niedobrze by było :( z główkowej na poprzeczną? Ja chcę naturalnie...

Takie trzęsienie brzucha też odczuwam ;)

Ciri22 - moja też ino cipke pokazuje...

aleksandrazz - ja prałam w programie ciuszków dla dzieci 2:20 w samym płynie do prania Bobini, pewnie z czasem dopiero dołączę płyn do płukania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:08

Mania1718 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka oprócz tych wymiotòw miałam identyczną sytuację w zeszłym tygodniu... zwijalam się z bólu... po nospie bol miesiączkowy przeszedl, klucie tez, ale ból żołądka... dzizas nigdy czegoś takiego nie czułam!! miałam jechać na IP, ale w końcu zasnęłam...
    ja stawiam na zatrucie sałatą, którą zjadłam pare godzin wcześniej, bo od mdłości się zaczęło tylko zwymiotować nie mogłam:/
    Rano bylo juz ok.
    Zdrówka:*

Karka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka - mi to wygląda na niestrawność bo też tak raz miałam, tylko że zamiast wymiotów miałam rozwolnienie. W każdym razie ból brzucha był podobny i po dniu głodówki wszystko przeszło. Co do badań to chyba nic więcej nie ma potrzeby robić... Chyba, że się martwisz o małą to możesz się umówić gdzieś na ktg. Dobrze, że pomału dochodzisz do siebie i byleby reszta ciąży minęła bez takich atrakcji :)

Karka lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj Karka. Przykro mi z powodu co dziś przeszłaś. Ja zauważyłam, że też jak zjem coś cięższego to źle mi jest. Nie wiem czy to ten etap ciąży... bo wcześniej mogła mieszac i jeść wszystko.

Roletka daj znać co u Waszej trójki!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Właśnie po wymiotach zorientowałam się dopiero, że to może niestrawność... A tyle w nocy przebolałam... Aha jeszcze przed wymiotami normalnie się załatwiłam. Masakra, żadnej tego nie życzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:14

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Ja już przestałam nawet wierzyć lekarzowi, że urodzę przedwcześnie :P Jeszcze okaże się, że przenoszę do początku marca!! :P

A.Kasia, Kate84, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja już przestałam nawet wierzyć lekarzowi, że urodzę przedwcześnie :P Jeszcze okaże się, że przenoszę do początku marca!! :P

A ja się zastanawiam, czy jeśli urodzę przed 37 tyg a Tymek będzie dużo ważył to go zakwalifikują jako wcześniaka? Wolałabym aby nas ominął wpis w książeczce zdrowia na temat wcześniactwa bo wiem, że to dla dziecka łatka przez całe życie :/ Ale z drugiej strony sądzę, że tak w ciągu 2 tyg się rozpakujemy - tak mi podpowiada intuicja ;)

• Karka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała po skończonym 37 tyg, bo wtedy mogłabym rodzić w szpitalu, którym chcę...

Mój mąż i jego brat są 8 miesięczni, ja przenoszona 6 dni.

A właśnie - odwiedziłam jednak toaletę przed chwilą... lekko mnie przeczyściło, z tych małych kanapek z masłem ;) No, ale może teraz już tylko będzie lepiej :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje dziewczyny wizyt!
    piękne dorodne dzieciaczki :)
    no i mamy już pierwsze przekroczone oficjalnie 3 kg :D wow!

naprawde czas szybko leci!

a ja się witam oficjalnie w rozpoczętym 32 tygodniu :) w czwartek podglądanko :)
    jupi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:46

Mania1718, A.Kasia, baassiia, Madlene.:), Kate84, Karolina@, Czarodziejka87, Karka, RudyTygrysek, d'nusia, Renka88, Est, Hannia123, Izoleccc, Falon, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ