X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny uzależniłam się od oglądania porodów haha :D
    Ja też oglądam zaciekle :) Dla mnie dużo ciekawsze są porody SN, bo CC zawsze tak samo wyglądają :P

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 dawaj od razu znać jak kocik wróci do domu. Wiem doskonale co przeżywasz mając sama w domu kota. Odkąd mieliśmy nieciekawą z nim przygodę jak zwiał nam na noc w maju, tak potem ograniczyliśmy mu wyjścia z domu, a już nie wspominając czas ciąży bo kotek nie wychodzi wcale. Baliśmy się.
    Kocik na pewno wróci z randki cały i zdrowy! Zobaczysz :-)

She86 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

a gdzie je oglądasz? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - u mnie jest identycznie, czuję się od kilku dni tak jak na początku ciaży tylko śpię i do wc i tak wygląda cały mój dzień. Bezsennosc minęła chyba z podwójną siłą :) Ja bym jednak wolała, żeby zwiastunem porodu był przypływ energi, bo jak tu rodzic z takim brakiem siły :)

• Falon Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Ja też :-) a jak już przychodzą parte wtedy ja się za bardzo chyba wczuwam :-)

Mania1718 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia - wydaje mi się, że niepotrzebnie się nakręcasz :) W końcu za chwilę zaczynasz 37 tydzień i tak naprawdę zaskakujące by było, gdybyś się czuła super i nic by Cię nie bolało. Ciężko powiedzieć czy to zwiastuny porodu ale na moim przykładzie Ci powiem, że zawsze jak się czułam do kitu to było ok a jak miałam okresy świetnego samopoczucia to nagle lądowałam ze skurczami na IP ;) Na pocieszenie powiem Ci, że mnie też wszystko boli i nawet mi parę pryszczy wyskoczyło ;)

Renka88 - haha, ja mam na pulpicie odliczanie do końca 36 tyg ;) Jaka radość gdy codziennie zmniejsza się cyferka ;)

She86 - mam nadzieję, że kotek się znajdzie i wróci do domu. Zdjęcia jeszcze zdążysz zrobić :)

baassiia - ooo, mnie właśnie naszła ochota na kawę ale trzeba się powstrzymać bo później będę się kręcić na łóżku...

Magda lena - może akurat się wstrzelisz z porodem ;) Najwyżej sobie pomożecie podczas pobytu męża żeby młodego z brzucha wygonić :P

Jak Wy możecie oglądać te porody :D Ja nie mogę bo albo się wzruszam i wyję potem pół dnia albo mnie to przerazi i wtedy zaczynam się bać porodu :P Jakoś mnie do tych programów nie ciągnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:29

Renka88, She86 lubią tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    No i czy te moje objawy nie zwiastują porodu? Ehh.. właśnie poczytałam, że przed porodem może wystąpić przypływ energii lub apatia, ja mam to drugie, bóle krzyża przed porodem również które mogą promieniować w nogi, w dodatku biegunka którą wczoraj miałam i dodatkowo mdli mnie

Jusia to obserwuj się i uważaj na siebie, odpoczywaj, wszystko może wskazywać, że to już zaraz, ale może też się okazać, że jeszcze jednak trochę dłużej :) Nigdy nie wiadomo.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ja nie dam rady oglądać porodów bo ryczę jak niewiem co ;p ,ogolnie to na mysl bobasków płacze;p

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też popłakuje w momencie jak kładą dzidziusia na brzuchu :) Dla mnie to forma "szkoły rodzenia" :P przynajmniej wiem czego mniej więcej się spodziewać :P

A no i w jednym odcinku, położna też sobie popłakała :) coś tam z niej pośmiali, że tyle lat pracuje, a dalej się wzrusza :P

domiii
    http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-1/vod-5986913

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:39

domiii lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

My z mężem też się wkręciliśmy :D

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jednym odcinku do rodzącej w trakcie weszło chyba z 5 osób z rodziny, ja bym się chyba wściekła! Ta bidulka się tak męczyła a Ci stali i jakieś bdzury pociskali, no nie mogłam normalnie! :)

Inna rodząca miała przy sobie tylko położną i męża, a pokój miał delikatne światło i taka intymna atmosfera to by chyba było coś dla mnie :-)

Nooo... ciekawe jakie będą nasze historie, oprócz tego, że na bank zakończone szczęśliwie oczywiście!!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:48

baassiia, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraton "Porodów" miałam jakieś 2 tygodnie temu, ale wtedy czas szybko minął, odcinek za odcinkiem:). Szczerze mówiąc porody z cc oglądnełam tylko dwa, a sn wciągało, niby to samo a każdy poród inny. AAAa najbardziej pamiętam poród laski co miała takiego starszego partnera, no ją to musiało nieźle boleć :D

28whyx8d41olhvnv.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 nie zamartwiaj sie :) Kotecek napewno wroci ;) Nasz tez ostatnio wybywa na dluzej a corka sieje panike. Maz mowi ze zbliza sie marzec i to normalne :)
    Niecierpliwa ja w 3 dni skatowalam 22 odcinki :D na ipla. Bylo wzruszenie, lzy, strach i parcie razem z mamami :D Na you tube mozecie jeszcze obejrzec ,,polozne" jest kilka odcinkow :) Jak ktos ma inne pomysly to czekam na propozycje . Z mila checia obejrze ;)
    Corcia namalowala mi juz dwa obrazy (jeszcze jeden czeka na wykonczenie) Wzorowala sie na kocykach minky bo tak chcialam. Podczas rozmowy wybiegla w przyszlosc i poprosila mnie o zachowanie tych obrazow na pamiatke. Ciesze sie ze dzieci sa bardzo zaangarzowane na powitanie brata :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfbabb6b0bf0.jpg

Falon dobrze kojarze czy chodzilo tutaj o meza cwaniaka :D i reszte rodziny. Maz na koniec wiecej opowiadal o sobie o swoim zachowaniu i jaki to on byl dzielny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 20:05

olatychy, A.Kasia, d'nusia, Madlene.:), Karka, baassiia, RudyTygrysek, Falon, Kate84, She86, ksanka, muminka83, Izoleccc, Vincent, Czarodziejka87, Mietka 30:), Karolina@ lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abstrahując od tematu porodu, od jakiegoś czasu śledzę na facebooku stronkę, gdzie są porównywane składy produktów, także dla dzieci. Może którąś z Was to zainteresuje. ;)

obiadki dla dzieci

soki dla dzieci

kaszki

Mania1718, RudyTygrysek, Karka, A.Kasia, Falon, Dorka87, domiii lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała rację jak mówiła że końcówka wlecze się najdłużej. A jutro już luty <3

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Karka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Abstrahując od tematu porodu, od jakiegoś czasu śledzę na facebooku stronkę, gdzie są porównywane składy produktów, także dla dzieci. Może którąś z Was to zainteresuje. ;)

obiadki dla dzieci

soki dla dzieci

kaszki

też to lubię i chętnie czytam :)

ryjkek lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjkek ciekawy temat :) Fajnie bo od poczatku zamierzam wprowadzac wszystkie produkty hipp :) sa polecane wiec wybor byl trafny. Jezeli bedzie potrzeba wspomagania sie mm to zamierzam kupowac Hipp Organic Combiotic First Infant Milk

domiii lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Falon Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Falon dobrze kojarze czy chodzilo tutaj o meza cwaniaka :D i reszte rodziny. Mazna koniec wiecej opowiadal o sobie o swoim zachowaniu i jaki to on byl dzielny?

Hahaha dokładnie tak!! ;-) koszmarek ;)

201604051765.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, pieknie wyglądasz, brzuszek masz jeszcze wysoko:-) Domiii jak się papatrze na te zdjęcia to aż mi głupio. Moja babcia przywiozła mi do szpitala 5 par majtek jeszcze z metkami które jej kupiłam gdy miała operacje rok temu, tak się przed nimi wzbranialam ale teraz to moje ulubione :-( :-D Jusiakp nie obraź się ale przeważnie u siebie widzisz objawy porodu, jakby tak było to urodzilabys juz ze dwa miesiące temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 20:30

A.Kasia, Magda lena, Renka88, muminka83, nataliano, Est, d'nusia, krówka_muffka, domiii lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ