Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
She86 dawaj od razu znać jak kocik wróci do domu. Wiem doskonale co przeżywasz mając sama w domu kota. Odkąd mieliśmy nieciekawą z nim przygodę jak zwiał nam na noc w maju, tak potem ograniczyliśmy mu wyjścia z domu, a już nie wspominając czas ciąży bo kotek nie wychodzi wcale. Baliśmy się.
Kocik na pewno wróci z randki cały i zdrowy! ZobaczyszShe86 lubi tę wiadomość
-
jusiakp - u mnie jest identycznie, czuję się od kilku dni tak jak na początku ciaży tylko śpię i do wc i tak wygląda cały mój dzień. Bezsennosc minęła chyba z podwójną siłą
Ja bym jednak wolała, żeby zwiastunem porodu był przypływ energi, bo jak tu rodzic z takim brakiem siły
-
nick nieaktualnyJusia - wydaje mi się, że niepotrzebnie się nakręcasz
W końcu za chwilę zaczynasz 37 tydzień i tak naprawdę zaskakujące by było, gdybyś się czuła super i nic by Cię nie bolało. Ciężko powiedzieć czy to zwiastuny porodu ale na moim przykładzie Ci powiem, że zawsze jak się czułam do kitu to było ok a jak miałam okresy świetnego samopoczucia to nagle lądowałam ze skurczami na IP
Na pocieszenie powiem Ci, że mnie też wszystko boli i nawet mi parę pryszczy wyskoczyło
Renka88 - haha, ja mam na pulpicie odliczanie do końca 36 tygJaka radość gdy codziennie zmniejsza się cyferka
She86 - mam nadzieję, że kotek się znajdzie i wróci do domu. Zdjęcia jeszcze zdążysz zrobić
baassiia - ooo, mnie właśnie naszła ochota na kawę ale trzeba się powstrzymać bo później będę się kręcić na łóżku...
Magda lena - może akurat się wstrzelisz z porodemNajwyżej sobie pomożecie podczas pobytu męża żeby młodego z brzucha wygonić
Jak Wy możecie oglądać te porodyJa nie mogę bo albo się wzruszam i wyję potem pół dnia albo mnie to przerazi i wtedy zaczynam się bać porodu
Jakoś mnie do tych programów nie ciągnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:29
Renka88, She86 lubią tę wiadomość
-
jusiakp wrote:No i czy te moje objawy nie zwiastują porodu? Ehh.. właśnie poczytałam, że przed porodem może wystąpić przypływ energii lub apatia, ja mam to drugie, bóle krzyża przed porodem również które mogą promieniować w nogi, w dodatku biegunka którą wczoraj miałam i dodatkowo mdli mnie
Jusia to obserwuj się i uważaj na siebie, odpoczywaj, wszystko może wskazywać, że to już zaraz, ale może też się okazać, że jeszcze jednak trochę dłużejNigdy nie wiadomo.
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
wow ja nie dam rady oglądać porodów bo ryczę jak niewiem co ;p ,ogolnie to na mysl bobasków płacze;p
-
Ja też popłakuje w momencie jak kładą dzidziusia na brzuchu
Dla mnie to forma "szkoły rodzenia"
przynajmniej wiem czego mniej więcej się spodziewać
A no i w jednym odcinku, położna też sobie popłakałacoś tam z niej pośmiali, że tyle lat pracuje, a dalej się wzrusza
domiii
http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-1/vod-5986913Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:39
domiii lubi tę wiadomość
-
W jednym odcinku do rodzącej w trakcie weszło chyba z 5 osób z rodziny, ja bym się chyba wściekła! Ta bidulka się tak męczyła a Ci stali i jakieś bdzury pociskali, no nie mogłam normalnie!
Inna rodząca miała przy sobie tylko położną i męża, a pokój miał delikatne światło i taka intymna atmosfera to by chyba było coś dla mnie
Nooo... ciekawe jakie będą nasze historie, oprócz tego, że na bank zakończone szczęśliwie oczywiście!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:48
baassiia, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Maraton "Porodów" miałam jakieś 2 tygodnie temu, ale wtedy czas szybko minął, odcinek za odcinkiem:). Szczerze mówiąc porody z cc oglądnełam tylko dwa, a sn wciągało, niby to samo a każdy poród inny. AAAa najbardziej pamiętam poród laski co miała takiego starszego partnera, no ją to musiało nieźle boleć
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
She86 nie zamartwiaj sie
Kotecek napewno wroci
Nasz tez ostatnio wybywa na dluzej a corka sieje panike. Maz mowi ze zbliza sie marzec i to normalne
Niecierpliwa ja w 3 dni skatowalam 22 odcinkina ipla. Bylo wzruszenie, lzy, strach i parcie razem z mamami
Na you tube mozecie jeszcze obejrzec ,,polozne" jest kilka odcinkow
Jak ktos ma inne pomysly to czekam na propozycje . Z mila checia obejrze
Corcia namalowala mi juz dwa obrazy (jeszcze jeden czeka na wykonczenie) Wzorowala sie na kocykach minky bo tak chcialam. Podczas rozmowy wybiegla w przyszlosc i poprosila mnie o zachowanie tych obrazow na pamiatke. Ciesze sie ze dzieci sa bardzo zaangarzowane na powitanie brata
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfbabb6b0bf0.jpg
Falon dobrze kojarze czy chodzilo tutaj o meza cwaniakai reszte rodziny. Maz na koniec wiecej opowiadal o sobie o swoim zachowaniu i jaki to on byl dzielny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 20:05
olatychy, A.Kasia, d'nusia, Madlene.:), Karka, baassiia, RudyTygrysek, Falon, Kate84, She86, ksanka, muminka83, Izoleccc, Vincent, Czarodziejka87, Mietka 30:), Karolina@ lubią tę wiadomość
[/link]
-
Abstrahując od tematu porodu, od jakiegoś czasu śledzę na facebooku stronkę, gdzie są porównywane składy produktów, także dla dzieci. Może którąś z Was to zainteresuje.
obiadki dla dzieci
soki dla dzieci
kaszkiMania1718, RudyTygrysek, Karka, A.Kasia, Falon, Dorka87, domiii lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
ryjkek wrote:Abstrahując od tematu porodu, od jakiegoś czasu śledzę na facebooku stronkę, gdzie są porównywane składy produktów, także dla dzieci. Może którąś z Was to zainteresuje.
obiadki dla dzieci
soki dla dzieci
kaszki
też to lubię i chętnie czytamryjkek lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Ryjkek ciekawy temat
Fajnie bo od poczatku zamierzam wprowadzac wszystkie produkty hipp
sa polecane wiec wybor byl trafny. Jezeli bedzie potrzeba wspomagania sie mm to zamierzam kupowac Hipp Organic Combiotic First Infant Milk
domiii lubi tę wiadomość
[/link]
-
Kasia, pieknie wyglądasz, brzuszek masz jeszcze wysoko:-) Domiii jak się papatrze na te zdjęcia to aż mi głupio. Moja babcia przywiozła mi do szpitala 5 par majtek jeszcze z metkami które jej kupiłam gdy miała operacje rok temu, tak się przed nimi wzbranialam ale teraz to moje ulubione
Jusiakp nie obraź się ale przeważnie u siebie widzisz objawy porodu, jakby tak było to urodzilabys juz ze dwa miesiące temu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 20:30
A.Kasia, Magda lena, Renka88, muminka83, nataliano, Est, d'nusia, krówka_muffka, domiii lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka