X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia 8 razy ! Wow :D

Ja trochę się denerwuje bo mój mały od 3 dni mało ruchliwy. Ale wczoraj wizyta i wszystko ok więc staram się być spokojna.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki :)
    Ja również witam się w nowym tygodniu to już 36 tc nie mogę uwierzyć ;)
    Nie wiem co się dzieje ale od kilku dni noce są piękne, śpię jak zabita i nie mam zgagi :)
    Miłego dnia

Falon, d'nusia, nataliano, Madlene.:), baassiia, edyś, Magda lena, Kate84, Karolina@, Czarodziejka87, Malina81, ksanka, Izoleccc, foxica, Madzialena90, Hannia123, Karka, A.Kasia, krówka_muffka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Tylko ja mam chodzić co tydzień do gina? Na początku bym się cieszyła, ale teraz jest mi ciężko przejechać te 50 km. Za każdym razem słyszę ze musze przyjść za tydzień bo zaraz urodze, a jakoś jeszcze nie rodze :-D
    Ja dopiero ide za 2tyg,to bede prawie na koncowce nic niemowil ze co tydz,mize u mnie sie nic niedzieje i dlatego

edyś lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Tylko ja mam chodzić co tydzień do gina? Na początku bym się cieszyła, ale teraz jest mi ciężko przejechać te 50 km. Za każdym razem słyszę ze musze przyjść za tydzień bo zaraz urodze, a jakoś jeszcze nie rodze :-D
    ja chodze co 2... teraz ide 11.02

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mój doktorek ostatnio kazał przyjść za dwa tygodnie, a potem mam chodzić co tydzień :)

Mania macica Ci się pewnie obniżyła, i może spokój już będzie ze zgagami :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o dziwo gin powiedział, że widzimy się 15lutego i następnie 7marca prawdopodobnie poraz ostatni czyli będzie to 36t4d. Zatem zostały mi 2 wizyty.
    A potem niech się dzieje co chce! Mam nadzieję, że przy porodzie nie będę się wydzierać w niebogłosy! Wiem, że to strasznie głupie, ale jakoś się wstydzę :-)

201604051765.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też wizyty co 2 tygodnie :) teraz wizyta 16.02

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Mnie o dziwo gin powiedział, że widzimy się 15lutego i następnie 7marca prawdopodobnie poraz ostatni czyli będzie to 36t4d. Zatem zostały mi 2 wizyty.
    A potem niech się dzieje co chce! Mam nadzieję, że przy porodzie nie będę się wydzierać w niebogłosy! Wiem, że to strasznie głupie, ale jakoś się wstydzę :-)

Falon kochana uwierz ze podczas najgorszego momentu jezeli bedziesz miala ochote krzyczec to bedziesz to robic bez wzgledu na cokolwiek i kogokolwiek :D Ja sie rozebralam do golasa bo mi bylo duszno (a okna na cala sciane :D ) takie darmowa komedia dla przechodniow :D . Maz probowal mnie odziac a polozna patrzyla jak na wariatke i wiesz gdzie to mialam ;)

Falon, Madlene.:), ryjkek, edyś, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    a ja gadałam właśnie na ten temat z położną i stwierdziła że według niej porodówki powinny być dźwiękoszczelne żeby innych dziewczyn nie straszyć bo niektórym krzyk pomaga ukoić ból i nerwy...

Falon, Madlene.:), edyś lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania chyba masz rację wiesz?? Hehe ;-)

Z Tobą Kamka jak najbardziej się zgadzam! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:04

201604051765.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazał przyjść za 3 tygodnie ,ale idę po trochę ponad 2 bo taki był wolny termin u niego. Jako uzasadnienie podał,że na poród się nie zanosi. Ja mam 100km w jedną stronę,a do szpitala w którym rodzimy 150, także wesoło :p Kolejna wizytacja 15.02, a 10 dni później wysyłam zdjęcie Ciociom Naszego Potomka :)

Z tym sikaniem to przegwizdane... Ja co prawda chodzę od 2-5 razy w nocy ,ale to jest pikuś. Najgorsze u mnie jest przekręcanie się z jednego boku na drugi w dowolnej kolejności. Zaraz boli podbrzusze i pachwiny. Przez to się rozbudzam i trudno mi zasnąć. Dobrze ,że to już końcówka. Jakoś wytrzymamy... Chyba :)!

Miłego dnia i udanych wizyt! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:04

Madlene.:), d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Falon kochana uwierz ze podczas najgorszego momentu jezeli bedziesz miala ochote krzyczec to bedziesz to robic bez wzgledu na cokolwiek i kogokolwiek :D Ja sie rozebralam do golasa bo mi bylo duszno (a okna na cala sciane :D ) takie darmowa komedia dla przechodniow :D . Maz probowal mnie odziac a polozna patrzyla jak na wariatke i wiesz gdzie to mialam ;)

Hihihi, ja chyba czeka ta samo ;) Już teraz mi zawsze gorąco i jestem spocona, a co dopiero przy takim wysiłku. Poza tym w szpitalach jest zawsze mega duszno i gorąco. Nie lubię tego uczucia więc pewnie też z chęcią zrzucie siebie koszulę. ;)

Co do wizyt, następną mam za dwa tygodnie, czyli 15.02 a później mój gin stwierdził, że będziemy się widywać częściej. ;) Według mnie dobrze, bo będę się czuć bezpieczniej, bo to już praktycznie sama końcówka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:12

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon ja na pewno tez bede sie darla z bolu,bo pamietam moje silne miesiaczki to sue skrecalam z bolu i ryczalam.nawet tabl przeciwbolesne nieponagaly albo pomogly tylko pol godz

Falon lubi tę wiadomość

• Kajola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Witam się z Wami w 250 dniu cyklu ;-)

Madlene Nie pocieszę Cię ale mi się obniżył brzuch, już nawet swojego pępka nie widzę a zgaga dalej męczy... :-(

Ja mam teraz 2 tygodnie odstępu między wizytami a od 37tc co tydzień.
    A porodu to się tak boję.... I podziwiam Was, że możecie oglądać te programy o porodach bo ja bym już wcale po nocach nie spała :-) I tak się już budzę rano z bólem brzucha z nerwów, że to już niedługo a tu torby nie mam jeszcze spakowanej. Dzisiaj się muszę w końcu za to zabrać :-D

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamieajcie "Nie panikujemy ODDYCHAMY" cala reszta dozwolona :D
    Nie taki diabel straszny ;)

Falon lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od samego początku mam wizyty co 2 tygodnie.
    Zostały mi jeszcze 2 wizyty.
    Pierwsza teraz 5 lutego kolejna wyjątkowo 29 lutego bo 14 marca idę już do szpitala.

Nie mogę w to uwierzyć że tak już niewiele zostało czasu.
    Mykam zrobić jakieś śniadanie - zjemy wspólnie z synem choć najchętniej bym nie jadła bo nie czuję się głodna.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz bie mam wizyt. W poniedzialek byla ostatnia teraz mam do szpitala na ktg jezdzic co tydzien lub jak cos niepokojacego bedzie sie dziac. Mierzyc w domu cisnienie i patrzec na ruchy i tyle.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WoW! :) Ile z Was dziś nowe tygodnia zaczyna! Super! :)
    GRATULACJE!

Ja wczoraj w dzień mało czułam młodego, ale wieczorem dał taki popis, że aż mi łzy poleciały z bólu. Jego nogę czułam prawie w gardle... Myślałam, że mi krzywdę zrobi i wypchnie mi jakąś trzustkę, śledzionę lub połamie żebro... :P
    W ogóle to ostatnio dużo ryczę, cokolwiek mnie wkurzy, zaboli to łzy mi lecą.

Idę robić kawę, biorę ciastko do tego i włączam sobie ostatni sezon Castle. Buziaki

Mania1718, edyś, Falon, A.Kasia lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jutro Kochane.... nie oszczędzamy się! :P
    Pączki i faworki! <3 Już doczekać się nie mogę :P
    Dlatego dziś jem cały dzień skromnie i tylko poranne ciasto. Później nic słodkiego i czekam na jutroooo!!!

ryjkek, d'nusia, Kate84, Madlene.:), Mania1718, edyś, Falon, foxica, Madzialena90, Hannia123, Karka, alinalii, A.Kasia, krówka_muffka, domiii, Lilou1984 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu ja też od tego momentu mam wizyty co tydzień już... No tylko ja nie muszę tak daleko jeździć

Muminko ja też mam coraz mniejszy apetyt hmmm a podobno teraz najwięcej dziecko przybiera

Mania hihi :-D

Magdalena mam dokładnie to samo jeśli chodzi o płacz, zupełnie jak nie ja!

Aa właśnie ostatnio Babcia zrobiła mi całą miskę faworków i wszystko zżarłam dosłownie w niedzielę i poniedziałek! A na jutro zamówiłam po 3 paczki dla mnie i M :-D

Ja z racji tego tyg po dłuższej przerwie w końcu pokazuje swój brzusio :-)

937c7a70b04bc5ffmed.jpg

f946abdc01ae73e7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:34

baassiia, Malina81, Mietka 30:), Magda lena, Vincent, Mania1718, Madlene.:), Kajola, nataliano, Dorka87, ksanka, edyś, Czarodziejka87, Karolina@, Renka88, Izoleccc, olatychy, Falon, foxica, Madzialena90, Hannia123, wiewiórka17, d'nusia, RudyTygrysek, Karka, muminka83, A.Kasia, Lilou1984, Kasia24 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1760 1761 1762 1763 1764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ