Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Z tą częstotliwością wizyt Was powalę, bo ma mam teraz prawie 4 tygodnie przerwy między wizytami. Jako powód podała, że i tak do 16.02 urodzę, jednak gdybym się nie rozpakowała to mam przyjść.
Co do krzyków na porodówce, to podobno są nawet wskazane. Moja położna powiedziała, że ona zachęca rodzące do "wydawania odgłosów" a nie duszenia ich w sobie bo wtedy wie, że boli i dzieje się coś konkretnegoFalon lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Aaaa jutro Kochane.... nie oszczędzamy się!
Pączki i faworki!Już doczekać się nie mogę
Dlatego dziś jem cały dzień skromnie i tylko poranne ciasto. Później nic słodkiego i czekam na jutroooo!!!
Kto zje ten zjeale co tam, przynajmniej słodkim mamusiom nie pójdzie w tyłek :p
ksanka, d'nusia, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Jak planujecie przeżyć poród? :)Bo ja ogólnie jestem w drugiej ciąży i dla mnie najlepszy sposób to pozytywne nastawienie w moim przypadku działa na mnie oglądanie pozytywnych porodów i wyciszenie się. Przy pierwszej ciąży byłam bardzo spokojna przy porodzie bo w głowie miałam cały czas obraz filmu dokumentalnego w którym dziewczyna rodziła dziecko i wszystko gładko poszło to mi pomogło.A wy jak sobie pomagacie?
baassiia, edyś lubią tę wiadomość
Diddi -
Ojjj nasze Cukiereczki. Przepraszam, niepotrzebnie pisałam o tych słodkościach...
:*
Dokładnie, tak jak piszesz Martka. Wy chociaż nie będziecie musiały patrzeć w lustro jak Wam tyłek urósł i nie będziecie się bały wejść na wagę... Ja będę się bała. Już się boję!
Martka89, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Ojjj nasze Cukiereczki. Przepraszam, niepotrzebnie pisałam o tych słodkościach...
:*
Dokładnie, tak jak piszesz Martka. Wy chociaż nie będziecie musiały patrzeć w lustro jak Wam tyłek urósł i nie będziecie się bały wejść na wagę... Ja będę się bała. Już się boję!
Oj tamjak bym mogła to tez bym "żarła" bez opamiętania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:48
Magda lena, ksanka, ryjkek, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, udanego dzionka życzę.
Karmelku, trzymam kciuki aby tachykardia zniknęła. Podają wam jakiś lek?
Mój pierworodny miał tachykardia, ale tętno 220 na 230 i nie czekali na nic.Z późniejszych rozmów z kardiologami usłyszałam zdanie,ze mogli ciążę przeciągnąć podając mi propranol. Tylko kto by wziął odp. Gdyby coś nie tak było. Powód tachykardii w naszym przypadku 2 okrecenie pepowiną.
Falon,ja niestety,też mam napady duszności,jest to okropne.
Mania,Ty to jesteś zartownisia, taki striptiz na porodówkę uskuteczniac,a ja się martwię ze moja koszulka do porodu będzie za krótka.
Kate,pięknie wyglądasz i jak chudzinka z Ciebie.
Wczoraj z ciekawości obejrzałam 2 porody na ipla. Co za emocje... juz nie oglądam, tylko siedziałam i ryczałam co ta ciaza robi.Mania1718, Kate84, edyś lubią tę wiadomość
-
Kate śliczna jesteś. Gdybym nie była hetero to bym powiedziała że nawet z brzuszkiem z łóżka bym nie wyrzuciła.
W ogóle to marcowki są na prawdę wyjątkowo ładne!
A co do moich wizyt to kolejna mam 10.02 (na ip bo mój gin ma wtedy dyżur a później to nie mam pojęcia)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:56
Kate84, Mania1718, olatychy lubią tę wiadomość
-
Magdalena mam 169cm ale zawsze sobie dodaje i mówię ,że 170
hihi
Dziękuje DziewczynyKochane jesteście :-*
Poczekajcie aż zeżre jutro te 3 pączki i wieczorem będę się ważyć u gina
Didi ja też narazie na luzie do porodu, wciąż uważam ,że urodzę szybko i bez problemutakie mam optymistyczne nastawienie, zobaczymy co będzie na porodówce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:57
-
Ja w niedzielę zaczęłam obchodzić tłusty czwartek, dziś poprawiłam i jutro już chyba odpuszczę bo mi się zbrzydły te słodkości. Dziwne bo słodka dupka ze mnie, jak mawiała moja babcia. Dobrze ,że waga tego nie odzwierciedla :p
edyś, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Kate gdzie ta Amela się mieści ?! Mój gin stwierdził że u mnie poród przejdzie szybko bo szyjka zgładzona , ale nie da mi gwarancji bo nie da się tego przewidzieć. Ja mam własnie KTG co tydzień przed wizytą. We wtorek może pozwoli odstawiać pomału luteine.
Kate84 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Hej dziewczyny ja właśnie wracam do domu.
Byłam oddać mocz do badania i zanieść l4 do zusu.
Jeny jutro tłusty czwartek marzą mi pączki!Aż sie boje że znowu wyjdzie mi ta głupia glukoza w moczu i nie zjem ani jednego i wogóle
Ehh no zobaczymy..
Kochane gratuluje nowo rozpoczętych tygodni!:*
Powodzenia na dzisiejszycj wizytach:)
Widzę,że 15 i 16 lutego zapowiada się sporo wizyt;)
Kate Ty chudzinko gdzie Ty trzymasz tą swoją Amelcie?
Taki mały i zgrabny brzuszek:)
Miłego dnia!!
A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Popieram że Kate w tej ciąży wygląda rewelacyjnie!
figura do pozazdroszczenia!
U mnie ten cellulitis czyli tzw budyń na pupie i udach () jest najgorszy feee!!!
Po porodzie jakieś masaże trzeba będzie zastosować, a potem w miarę możliwości fitnesikMania1718, She86, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja mam takie pytanie, bo moj gin nie dal mi skierowania na ktg a kazal robic co tydzien w szpitalu w ktorym chce rodzic, czy jak sobie tak pojde na IP i powiem ze lekarz kazal robic kontrolnie to zrobia bez wskazan? (znaczy bez skurczy czy obnizonej ruchliwosci dziecka?) czy lepiej pojsc i nasciemniac ze wydaje mi sie ze mniej corke czuje? (bo wtedy nie moga odmowic)
-
Kate, wyglądasz na wyższą!!!!!
No właśnie, z rzuceniem wagi to dużego problemu nie powinno być. Pofolgowałam sobie przez okres ciąży i myślę, że kg zrzucę w miarę sprawnie, ale problem się zacznie jak trzeba będzie pozbyć się brzuszka, cellulitu, dodatkowych cm wszędzie...
Trzeba będzie się zmobilizować.
Nie nastawiam się na latanie po plaży w tym roku w 2częściowym stroju kąpielowym. Pewnie sprezentuję sobie 1częsciowy.Kate84 lubi tę wiadomość