X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania wymiatasz!

Ja dziś Odkryłam nowy sposób pobudzenia małej mikser przy brzuchu jak tego nie lubi!

Mania1718, muminka83, Malina81, Magda lena lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania Wariatko! :-D ;-)
    Kate84 naprawdę super wyglądasz taka zgrabniutka, pozazdrościć :-)
    Jaka metodą robisz rzęski? Ja zrobiłam sobie właśnie przerwę od moich 3d na miesiąc może nawet dwa, musze je trochę odżywic bo średnio juz wyglądały po roku czasu.
    Dziewczyny mój brzuch w nocy jest jak skała, nie jest twardy jest przecholernie twardy! Do tego od paru dni tez zaczęłam wstawać w nocy na siku wczoraj np około 10 razy dzisiaj już 6 masakra wcześniej nie miałam z tym problemu tyle dobrze , że wracam i nie mam problemu z zaśnięciem.
    Dziewczyny z kłopotem hemoroidów czego używacie? Bo albo mi się wydaje albo i mnie dopadło to skaranie, trudno mi stwierdzić bo nigdy nie miałam , wyczytałam w wujku google oczywiście, że to może być 'to' :-/ a tak wszystko ładnie szło do tej pory;-)
    A i jeszcze jakby było mało wszystkiego to warcze na M i prawie każdego kto się do mnie odezwie, no poprostu nie chce mi się gadać z nikim

Mania1718, Kate84 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy, żeby mi po prostu w domu wody odeszły. Najlepiej w nocy to przynajmniej będę na czczo :P Pojadę sobie powoli na IP (akurat nie powinno być nad ranem dużo ludzi), do obchodu już będę przyjęta i koło południa będę po CC :D A potem przynajmniej mąż przy mnie posiedzi (jeśli pozwolą :P) i pomoże mi młodego przystawić do piersi na leżąco.

Muszę się z Tymkiem podzielić moim planem, może trochę matce pomoże :P

ksanka, alinalii, Malina81, Kate84, Izoleccc, Mietka 30:), Falon, Renka88, Robaczek89, Karka lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :)
    Tez pewnie bym musiala jezdzic co 2tyg na wizyte, ale przez te moje pobyty w szpitalu troche mnie tych wizyt ominelo ( co mnie cieszy, bo nie ukrywam, ze troche kasy zostalo w kieszeni, bo za jedna wizyte place 200zl :/ ) teraz w poniedzialek bede miec ostatnio i znowu pojde do szpitala :) I dzieki temu tez na ktg nie musze jezdzic, bo w szpitalu mi robili co 2 dni :)

Kate84 slicznie wygladasz :) fiu fiu same laski na tym forum :D :P

A.Kasiu ja tez bym chciala zeby mi poprostu wody odeszly i wtedy bym wiedziala, ze musze juz jechac i ze sie zaczelo :P najgorsze jest teraz dla mnie to lezenie i nasluchiwanie :P kazdy skurcz jak mam to sie zastanawiam, czy juz, czy jeszcze :P

Kate84 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dla mnie odejście wód plodowowych w domu to najgorszy scenariusz jaki mi może napisać los. Biorąc pod uwagę dwa poprzednie porody w takim wypadku urodze albo w domu albo w aucie.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carodziejka trzymam kciuki za wyniki ,żeby to było jednorazowe i żebyś mogła sobie pozwolić jutro na pączki ;)

Ciri szczerze mówiąc ja nie mam pojęcia bo ktg mam u gina

Jacquline trzymam mocno kciuki by wizyta była szczęśliwie owocna, a plamienie okazało się niczym złym!Buziaki

Foxica standardowo 1do1 tak jakoś najbardziej lubię i też muszę sobie zrobić przerwę ale stwierdziłam ,że pociągnę jeszcze do sesji noworodkowej i ściągam :P Ja od wczoraj nie gadam z M bo mnie wkurzył i w ogóle jestem jakaś zrzędliwa :P a na hemoroidy jak dostałam w 2 trymestrze używałam posterisan H ale i tak nie pomógł więc olałam... hemoroidy sobie są i lekarz mówi ,że znikną po nie bolą ani nic więc nic z tym nie robię ...

Ja właśnie wczoraj miałam pobierany gbs i też zastanawiam się kiedy będą wyniki, coś czuje że u mnie będzie dodatni ,nie wiem dlaczego może dlatego że koleżanki co ostatnio rodziły też miały hehee

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jestem jedyna póki co z dodatnim gbsem :(
    Ja chciałabym zeby porod zaczal sie w nocy, bo nie chciałabym zeby maz byl w pracy i przedzierac sie w godzinach szczytu przez Warszawę...

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Madzialena kurcze nie urodziłam, 2 luty przepadł :D
    ogólnie to jakoś ciągle nie mogę sobie wyobrazić, że ten poród to w każdej chwili może nastąpić, nawet jak się nic nie dzieje...

co do KTG to ja miałam tylko jedno jak byłam na IP, na ostatniej wizycie gin nic nie mówił, teraz widzę się z nim 11 lutego jak dotrwam i ciekawe co powie, bo wtedy mamy podjąć decyzję co do porodu - opierając się na USG z 10 lutego...

Kajola to nie wiem jak Ty to zrobiłaś, bo ja swojego pępka to nie widziałam już kilka miesięcy :D lol

a w ogóle to śniła mi się TaRRa hahah może to jakieś wywołanie? :)

Kajola, Madzialena90, d'nusia, TaRRa lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak z innej beczki właśnie kończę kocyk dla Zosi,i zastanawiam się nad wymiarami.
    75cmx85cm - koniec za 1h
    75cmx 100cm - koniec za 4 h co sądzicie jakue wymiary będą lepsze?

Sorry ale i zglupialam i jakoś tak ciężko.ku skończyć ten kocyk

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    A.Kasia dla mnie odejście wód plodowowych w domu to najgorszy scenariusz jaki mi może napisać los. Biorąc pod uwagę dwa poprzednie porody w takim wypadku urodze albo w domu albo w aucie.

Ja też bym wolała nie, bo z dużym prawdopodobieństwem kończy się to oksytocyną w szpitalu. Wołałabym jednak by skurcze same się naturalnie rozbujały.

Mania1718 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka większy :) Dzieci szybko rosną i dłużej się nim będziesz cieszyć :)

Ja np. ręczniki kąpielowe kupowałam od razu 100x100, bo te 80 cm dosyć szybko robiły się krótkie :)

1usai09khne0c7t3.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate trochę mnie uspokoiłaś z tymi hemoroidami, bo moje w sumie też nie bolą i na szczęście nic się z nimi nie dzieje, jeśli istnieje opcja, że po porodzie znikną toby było super. Muszę wypytać gina o to dziadostwo.

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny ja tak z innej beczki właśnie kończę kocyk dla Zosi,i zastanawiam się nad wymiarami.
    75cmx85cm - koniec za 1h

Rób większy :) Starczy na dłużej a te 4h i tak jakoś musisz zagospodarować ;)

ksanka lubi tę wiadomość

• Malina81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    75cmx85cm - koniec za 1h

Ksanko, ja bym uszyła większy na dłużej wystarczy :)

ksanka lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym wolaa żeby sie w nocy zaczęło albo wieczorem jak mój bedzie w domu... bo wiem że jak on bedzie przy mnie to bedzie dobrze i damy rade:)

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra namowilyscie mnie! Będzie jak do łóżeczka!
    Dzięki bo miałam na prawdę problem intelektualny!

Falon lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie cuda się dzieją. Właśnie przeglądalam opinie o szpitalu w którym chcę się rozpakować i jedna z babek napisala ze dostała zzo. Szok, szybko zadzwoniłam do szpitala i tak to jest prawda od nie dawna dają zzo:)

Cóż, a ja się wciąż zastanawiam co ze mną będzie, bo poród ( vbac) sn po cc jest podwyższonego ryzyka i jak mi zapakują oxy to mnie rozerwie wszędzie. Już nie wiem co lepsze. Czy macie wśród swoich znajomych kobietki, ktore spokojnie urodziły sn po cc? Ja rocznikowo to bedę po cc prawie 11 lat.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • TaRRa Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - ja jestem pod koniec kolejki, nawet mnie nie strasz. Jutro kończę pełny 33 tydzień dopiero, i dziś nastawiłam ciuszki do prania, a łóżeczko w kartonie pod łóżkiem leży.. :)

Chcę jeszcze dowiedzieć się od Was jak to jest ze zmianą pieluszek w dzień, jestem zielona w każdej kwestii, w SR mówiła babeczka, że niemowlak jak tylko zaczyna ssać pierś to automatycznie robi siku/ kupkę. więc maluszek który je ok. 12 razy dziennie, to tyle razy powinnam zmienić pieluszkę? myślałam, że jak zmienię przed jedzonkiem, żeby czuł się komfortowo będzie ok, a tu będę musiała jeszcze zmienić po jedzonku?? :D nie śmiejcie się, ale ja tego nie wiem :P myślę że mama pomoże mi na początek, choć mój Ł mówi, że wolałby abyśmy sami próbowali, i tak sama nie wiem.. dobrze, że podczytuje Was od czasu do czasu, dużo mi pomagacie:)

domiii lubi tę wiadomość

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaRRa wrote:
    domiii - ja jestem pod koniec kolejki, nawet mnie nie strasz. Jutro kończę pełny 33 tydzień dopiero, i dziś nastawiłam ciuszki do prania, a łóżeczko w kartonie pod łóżkiem leży.. :)

Chcę jeszcze dowiedzieć się od Was jak to jest ze zmianą pieluszek w dzień, jestem zielona w każdej kwestii, w SR mówiła babeczka, że niemowlak jak tylko zaczyna ssać pierś to automatycznie robi siku/ kupkę. więc maluszek który je ok. 12 razy dziennie, to tyle razy powinnam zmienić pieluszkę? myślałam, że jak zmienię przed jedzonkiem, żeby czuł się komfortowo będzie ok, a tu będę musiała jeszcze zmienić po jedzonku?? :D nie śmiejcie się, ale ja tego nie wiem :P myślę że mama pomoże mi na początek, choć mój Ł mówi, że wolałby abyśmy sami próbowali, i tak sama nie wiem.. dobrze, że podczytuje Was od czasu do czasu, dużo mi pomagacie:)

TaRRa zależy jaki Ci się egzemplarz trafi. Jedno dzieciątko pakuje w pieluszkę przed karmieniem, inne po a jeszcze inne w trakcie - tzn. robi przerwę na jedzonko... robi co trzeba i koontynuje spożywanie. ( tak było z moim bratem dziś 20 latek) coś mu zostało z maleńkości, ponieważ przeokrutny bajzel jaki ma w swoim pokoju nie przeszkadza mu w niczym np. brudne talerze na biurku:) mimo to, i tak go kocham przeogromnie bo ma wiele innych zalet.Póki ma mamę obsługująca na etacie to tak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 12:54

TaRRa lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, jeśli znajdziesz chwilę, proszę wpisz imiona moje synka na listę. Filip Józef. Dziękuję:)

domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
‹‹ 1764 1765 1766 1767 1768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ