Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mobilizacja w dalszym ciagu na calego:-) U mnie tez. Czesc ubranek poprane i uprasowane, kocyki i reczniki czyste w szafkach leza. Dzis sie wzielam za rozki, pieluszki, posciel i inne drobiazgi, jutro jeszcze reszta ubranek i final. Ubrac lozeczko i mozna spokojnie czekac:-)
-
Malina - ja słyszałam, że nie powinno podawać się oxy czy innych specyfików na przyspieszenie porodu, czyt. wzmagającego skurcze niezależnie od tego ile minęło lat od CC, że podobno jest to niezbyt bezpieczne dla macicy.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
U mnie też dziś pranie;)ostatni kocyk,rożek,ręczniki i reszta ciuszków.
Zostanie jeszcze ochraniacz,szumiś i sówka
No i prasowanie.
Ksanka oczywiście większy kocyk to bardzo dobry wybór;)
Mania Ty asiorko!!Od razu widać,że pozytywne świrusy z Waszej rodzinki;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:19
Mania1718, ksanka lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Jacqueline wrote:Malina - ja słyszałam, że nie powinno podawać się oxy czy innych specyfików na przyspieszenie porodu, czyt. wzmagającego skurcze niezależnie od tego ile minęło lat od CC, że podobno jest to niezbyt bezpieczne dla macicy.
Kurcze ja nie wiem co sądzić już o tej OXYOglądam ten dokument Porody i tam właściwie każdej kobiecie rodzącej SN podają...
Wiadomo, że jak brak akcji porodowej to trzeba, ale jak wszytko przebiega idealnie, ale powoli (zgodnie z naturą), to po co???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:22
-
a Tu mój najnowszy i chyba ostatni zakup
Mam już w zasadzie wszytko zakupione, poprane i poprasowane
Kupiłam na OLX używaną za 220zł, pościel, materac i baldachim w cenie. W sumie jest jak nowa, nawet pościel w super stanie. Jest na kołeczkach więc w ciągu dnia można sobie do salonu przytoczyćKupiliśmy, bo chciałam mieć na pierwsze miesiące życia coś mniejszego do sypialni, gdzie nie mamy za wiele miejsca. Później córcia pójdzie do swojego pokoiku i do dużego łóżeczka:)
Kokaina, Kate84, Hannia123, Madlene.:), Madzialena90, Czarodziejka87, A.Kasia, Vincent, edyś, muminka83, nataliano, She86, ksanka, Gośśś, Karolina@, Falon, Mania1718, Kajola, d'nusia, anitka19953, RudyTygrysek, olatychy, Mietka 30:), Karka, Izoleccc, Lilou1984, 26Asia, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Ponowne dzień dobry
Kate84 Ale z Ciebie mega chudzina ! Normalnie żebra Ci wystają , najedz się tych pączków jutro :]
Dziewczyny, odnośnie GBS to mam wyniki i nie wiem jak je interpretować.
Nie wyhodowano paciorkowców z grupy B, tylko z grupy F
Informacji w internecie nie ma w sumie żadnych o tej grupie i nie wiem o co kaman.
Może któraś z Was ma podobny przypadek ?
Kate84, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Ksanka też bym robiła większy
Malina moja kuzynka rodziła sn po cc po 23 miesiącach bez komplikacji żadnych
Mi się coś obiło o uszy ,że w Poznaniu na Polnej gdzie chcę rodzić nie dają zzo w ogóle...
Tarra moi bratankowie też zawsze robili kupkę bo jedzeniu lub jeszcze w trakciei o ile nie było tej kupy przed karmieniem i pieluszka nie była cała zalana to zmieniałam po
Basia mam tą samą w Poznaniu ,żeby łóżeczko już do Gdańska zamówić a kołyskę właśnie na pierwsze 4-6 tyg
W piątek idziemy obejrzeć łóżeczka i zamówię z neta do Gdańska na spokojnie M złoży przed naszą całkowitą wyprowadzką po porodzie ,wtedy też zamówię falbankę i przybornik bo mam już wybrane i to chyba będzie wsio
Ja to bym chciała,żeby się zaczęło w weekend bo wtedy M jest tutaj a pora dnia dowolna
Dziewczyny czy myślicie ,że te nakładki silikonowe można dawać do sterylizatora?Bo właśnie wrzuciłam tam cały laktator i dołożyłam te nakładki i nie wiem czy się nie spierdzielą
ksanka, TaRRa lubią tę wiadomość
-
Mania Twoje dziecko boi się Twoich bąków , ksanki miksera a mój wszystko ma gdzieś
jak pierwszy raz usłyszy jakiś nowy, głośny dźwięk to podskoczy aż ale potem już mu to nie przeszkadza.
Grzeczne dzieckoMania1718, ksanka lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualny
-
Malina81 wrote:Cóż, a ja się wciąż zastanawiam co ze mną będzie, bo poród ( vbac) sn po cc jest podwyższonego ryzyka i jak mi zapakują oxy to mnie rozerwie wszędzie. Już nie wiem co lepsze. Czy macie wśród swoich znajomych kobietki, ktore spokojnie urodziły sn po cc? Ja rocznikowo to bedę po cc prawie 11 lat.
Znam historie porodów SN po CC. Mam bliską znajomą, pierwszy poród CC (próbowała SN ale dziecko nie mogło się wstawić), następne dwa SN. Rodziła co ok 2,5 roku. Nie było żadnych problemów. Druga znajoma, pierwszy poród CC ponad miesiąc przed terminem (wody poszły i bali się, że dziecko za małe i nie da rady), drugi poród rok później SN (druga ciąża zupełnie nie planowana tak szybko - KP okazało się zupełnie nieskuteczną metodą antykoncepcji).
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Dziewczyny, odnośnie GBS to mam wyniki i nie wiem jak je interpretować.
Nie wyhodowano paciorkowców z grupy B, tylko z grupy F
Informacji w internecie nie ma w sumie żadnych o tej grupie i nie wiem o co kaman.
Może któraś z Was ma podobny przypadek ?
Kokaina ja nie spotkałam się, nie mam pojęcia co to jest. Miałam z grupy B i dostałam antybiotyk podczas porodu. -
Est gratulacje!!!
Jejku jak przeczytałam wczoraj wpis o porodzie to sie przeraziłam! Est była jakby dwa dni przede mną, a ja nawet torby nie mam spakowanej i nie zamierzałam tego robić przynajmniej przez najbliższe 2 tyg. Ale chyba jednak wcześniej spakuje żeby mieć spokój
Tłusty czwartekmnie pączki marzą się od dawna ale próbuje hamować u siebie napady na słodycze, zastępuje owocami.
Jacqueline ja w tej ciąży miałam plamienia bardzo długo i na pierwsze wizyty chodziłam pewna że usłysze złe wieści a tu za każdym razem coraz lepsze. Trzymam kciuki by było ok :-* -
Kate84 wrote:Dziewczyny czy myślicie ,że te nakładki silikonowe można dawać do sterylizatora?Bo właśnie wrzuciłam tam cały laktator i dołożyłam te nakładki i nie wiem czy się nie spierdzielą
Kate84 lubi tę wiadomość
-
ciri22 wrote:Kamka cos czuje ze mozemy razem jechac... u mnie cisnienie dosc wysokie bo caly czas ok 140/90 lub 100, jak nie obnizy sie tez IP szczegolnie ze mloda zbyt ruchliwa nie jest...
Trzymam kciuki zeby u Ciebie sie uspokoilo -
Mój gin wczoraj zmierzył mi ciśnienie i miałam 150/100. Powiedział ze jak się powtórzy w domu to na szpital. Ale mam chyba syndrom białego fartucha bo w domu miałam normalne
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
kamka wrote:moja sie rusza ale w nocy było to raz na czas teraz coraz częściej... też mam taką nadzieję od wieczora...
Spokojnie, to pewnie skurcze Alvareza, pojawiają sie po gwałtownym ruchu. Przeciez jesli nie bolą, pojawiają sie po wstaniu czyli nieregularnie i przechodzą to nie ma powodu do panikidomiii lubi tę wiadomość
-
To może i ja pochwale się swoją amatorską sesją
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86a0699aeccf.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f90d89c86d9c.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34746e8d4438.jpgMadzialena90, Hannia123, baassiia, edyś, She86, Czarodziejka87, muminka83, ksanka, krówka_muffka, domiii, Magda lena, Madlene.:), Kate84, A.Kasia, Renka88, Martita88, Kokaina, Gośśś, Karolina@, nataliano, Falon, Mania1718, Vincent, d'nusia, Kajola, Robaczek89, RudyTygrysek, Est, Mietka 30:), Karka, Izoleccc, Lilou1984, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
aleksandrazz wrote:Mój gin wczoraj zmierzył mi ciśnienie i miałam 150/100. Powiedział ze jak się powtórzy w domu to na szpital. Ale mam chyba syndrom białego fartucha bo w domu miałam normalne
To tak jak jaNa przedostatniej wizycie pobiłam swój rekord (zazwyczaj miałam od 130 do 150 w gabinecie) i dojechałam do 175/90 i ostatnio mi już nie mierzył, tylko pytał ile miałam w domu
A w domu nie mogę przebić 120/80 i mam tak 105-117
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:54
aleksandrazz lubi tę wiadomość