Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę siatkowe, tak mi tez radziła polozna przyjaciółka. One lepiej przepuszczaja powietrze co jest wazne zeby szybciej sie goilo. Zaklada sie je same. Radzila tez zeby używać ich raczej jako jednorazowych. Te co sie kupuje jako jednorazowe to ponoć się nie nadaja.
Madlene.:), Mania1718, Est lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:rozumiem
ja całą ciążę miałam (jak i całe życie) 100-110/70, a od tygodnia mam średnio 120-130/80, ale to chyba ta adrenalina przedporodowa
to i tak jeszcze trzyam sie w normiea co muszli to u mnie na SR mówili że zaklada się je miedzy karmieniami i na to normalnie biustonosz.
-
Madlene ja wzięłam zwykłe bawełniane bo szpital zezwala na to a lepiej będę się w takich czuła. A po drugie te jednorazowe kupiłam i niestety za małe na mnie
pytałam w aptekach i więksZych nie mają. A kupiłam rozmiar 42.
Madlene.:), doris85 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualnyMadlene.:) wrote:Dziewczyny takie pytanie trochę z innej beczki, bierzecie zwykłe figi do szpitala? I jak ich używać:
ta wielka pielucha + majtki siatkowe i majtki zwykłe? Bo kurde nie wiem O_o
Ja biorę ale to dlatego, że mam CC. Na początku jak będę bardzo mocno krwawić to szkoda mi niszczyć swojej bielizny i będę chodzić w tej siatkowej a później już w bawełnianych bokserkach.
Po naturalnym porodzie i ewentualnym popękaniu dobrze jest wietrzyć ranę i wtedy te siateczkowe majteczki są lepsze niż bawełniane. Dodatkowo bawełna bardzo mocno chłonie wilgoć, zapach i wolno schnie a przydałoby się, żeby jednak tam na dole było przewiewnie
Madlene.:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie lekarz chcial mi dac skierowanie do szpitala ale sie nie zgodzilam poniewaz pomiar u niego byl niewiarygodny bo bylam mega wkurzona bo moje wyniki badan zgubili i w ogole ta wizyta byla mega paskudna.
Wieczorem bylo 120/80 wiec spoko a wczoraj i dzis mi sie waha mocno. Do wieczora poczekam. Jak przekroczy 140 to pojade od razu ale mam nadzieje ze spadnie jeszcze a mloda nie da popisu jak ostatnio ze ja do ktg podlaczyli i po 2 minutach mega zaczela sie wiercic. -
Madlene ja biorę 3 pary siatkowych (wielorazowych) i 3 pary zwykłych bawełnianych
Myślę,że podkład i siatkowe albo podkład i bawełniane bo tak dwie pary naraz to chyba za dużo by było
Kate mała ćpa hahaha dobre;)
Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Ja również rozważam dzisiaj wizytę na IP. Od wczoraj mój młody mało co się rusza. W nocy nigdy mi nie daje spać, a dziś nawet się nie odezwał. Przed południem czułam takie mega delikatne ruchy, ale poczułam je tylko dlatego, że na nie czekałam. Czasami zdarzało się, że synek miał jeden taki leniwy dzień, a teraz drugi dzień pod rząd... Strasznie się boję ;/
Powiedziałam to mężowi, a on jeszcze bardziej spanikowany jak ja. Jedynie czego się boję, to że mnie wsadzą do szpitala -
pap86 wrote:Dorka ja też mam dodatni. Wyszło mi już w okolicach 20tc, potem okazało się, że mam jeszcze w pęcherzu i brałam antybiotyk (tylko ze względu na to, że był jeszcze właśnie w pęcherzu bo tak to by mi nie dali antybiotyku) i w poniedziałek miałam powtarzany gbs. nie łudzę się nawet, że go nie będzie. Po prostu w naszym przypadku do szpitala od razu jak odejdą wody a jeśli zaczną się skurcze to też nie czekać bardzo długo w domu tylko jechać żeby zdążyli podać antybiotyk. no i koniecznie poinformuj męża, że na porodówce ma powiedzieć o tym gbsie gdybyś Ty była nie w stanie bo bardzo by Cię bolało.
dostalam Macmiror zeby przypadkiem szyjka mi sie od tego nie zaczela bardziej skracac. Podobno jak już raz wyszedł to i tak musze podać antybiotyk. Mam nadzieję, ze wszystko bedzie ok...
-
Karolina@ wrote:Ja również rozważam dzisiaj wizytę na IP. Od wczoraj mój młody mało co się rusza. W nocy nigdy mi nie daje spać, a dziś nawet się nie odezwał. Przed południem czułam takie mega delikatne ruchy, ale poczułam je tylko dlatego, że na nie czekałam. Czasami zdarzało się, że synek miał jeden taki leniwy dzień, a teraz drugi dzień pod rząd... Strasznie się boję ;/
Powiedziałam to mężowi, a on jeszcze bardziej spanikowany jak ja. Jedynie czego się boję, to że mnie wsadzą do szpitala
Ja gdyby nie wizyta wczoraj u ginki to też bym jechała na IP bo mały już 3 dni taki mało ruchliwy. Ale ona mi tłumaczyła że wszystko dobrze tylko przecież nasze dzieciaczki są już większe i będą rzadziej a mocniej się odzywać.
Jeśli jednak Cie to niepokoi to jedź. Lepiej dmuchać na zimne.Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Też pamiętam z położnictwa ze dzieci od 37 tyg czekają w pozycji do porodu na wyjście. Jak nie czuje ruchów to kładę się na lewym boku i podkładam rękę pod brzuch.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
niecierpliwaa wrote:Ja gdyby nie wizyta wczoraj u ginki to też bym jechała na IP bo mały już 3 dni taki mało ruchliwy. Ale ona mi tłumaczyła że wszystko dobrze tylko przecież nasze dzieciaczki są już większe i będą rzadziej a mocniej się odzywać.
Jeśli jednak Cie to niepokoi to jedź. Lepiej dmuchać na zimne.jak czytam to tak samo... Jednego dnia jest szał, a następne 2 dni np.spokoj. Ale staram sie nie przejmować jak czuje chociażby słabe ruchy
od poczatku taka byla, a więc taki jej urok najwidoczniej
-
niecierpliwaa wrote:Ja gdyby nie wizyta wczoraj u ginki to też bym jechała na IP bo mały już 3 dni taki mało ruchliwy. Ale ona mi tłumaczyła że wszystko dobrze tylko przecież nasze dzieciaczki są już większe i będą rzadziej a mocniej się odzywać.
Jeśli jednak Cie to niepokoi to jedź. Lepiej dmuchać na zimne.
Też tak właśnie myślę, że już nie ma miejsca, stąd te jego rzadsze ruchy. Poczekam jeszcze trochę. Za godzinę mąż wróci z pracy i zjem obiad. Jeżeli to go nie zaktywizuje to chyba się poddam -
domiii wrote:rozumiem
ja całą ciążę miałam (jak i całe życie) 100-110/70, a od tygodnia mam średnio 120-130/80, ale to chyba ta adrenalina przedporodowa
Do 140 jest ok. Druga wartość poniżej 100. Powyżej robi sie ryzyko gestozydomiii lubi tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Skoro tak polecacie te siatkowe to jak któraś miała by namiar na jakieś większe to poprosiłabym linka
ja mam takie
http://allegro.pl/wielorazowe-majtki-poporodowe-siatkowe-rozm-x-x-l-i5560966019.html
i one sie mocno naciagaja wiec mysle że przy moich duzych gabarytach zmieszcze sie w nie
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwaa wrote:Skoro tak polecacie te siatkowe to jak któraś miała by namiar na jakieś większe to poprosiłabym linka
A patrzyłaś może na majtki firmy HARTMANN ? Mają różne rozmiary i rozmiar 2 jest do 160 cm w pasie i się dosyć mocno rozciągają.
Ja mam od nich rozmiar 1Filip 28.03.2016
-
Karolina@ wrote:Ja również rozważam dzisiaj wizytę na IP. Od wczoraj mój młody mało co się rusza. W nocy nigdy mi nie daje spać, a dziś nawet się nie odezwał. Przed południem czułam takie mega delikatne ruchy, ale poczułam je tylko dlatego, że na nie czekałam. Czasami zdarzało się, że synek miał jeden taki leniwy dzień, a teraz drugi dzień pod rząd... Strasznie się boję ;/
Powiedziałam to mężowi, a on jeszcze bardziej spanikowany jak ja. Jedynie czego się boję, to że mnie wsadzą do szpitala
Dzięki kochane za podpowiedź, dla mnie poród i wszystko z nim związane to czarna magia, niby czytam dużo, rozmawiam z położną, ale dużo tego do ogarnięcia
A tak na marginesie, rozmawiałam ostatnio ze swoją wróżką ( czyt. znajoma, która myśli że jest obdarzona magiczną mocą), i przewiduje u mnie poród w pierwszej połowie lutego O_o no ciekaweTraktuje jej słowa zawsze z przymrużeniem oka
Mania1718 lubi tę wiadomość