X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę siatkowe, tak mi tez radziła polozna przyjaciółka. One lepiej przepuszczaja powietrze co jest wazne zeby szybciej sie goilo. Zaklada sie je same. Radzila tez zeby używać ich raczej jako jednorazowych. Te co sie kupuje jako jednorazowe to ponoć się nie nadaja.

Madlene.:), Mania1718, Est lubią tę wiadomość

• Teresa1992 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    rozumiem :)

ja całą ciążę miałam (jak i całe życie) 100-110/70, a od tygodnia mam średnio 120-130/80, ale to chyba ta adrenalina przedporodowa :D

to i tak jeszcze trzyam sie w normie ;) a co muszli to u mnie na SR mówili że zaklada się je miedzy karmieniami i na to normalnie biustonosz.

• niecierpliwaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja wzięłam zwykłe bawełniane bo szpital zezwala na to a lepiej będę się w takich czuła. A po drugie te jednorazowe kupiłam i niestety za małe na mnie :P pytałam w aptekach i więksZych nie mają. A kupiłam rozmiar 42.

Madlene.:), doris85 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny takie pytanie trochę z innej beczki, bierzecie zwykłe figi do szpitala? I jak ich używać:
    ta wielka pielucha + majtki siatkowe i majtki zwykłe? Bo kurde nie wiem O_o

Ja biorę ale to dlatego, że mam CC. Na początku jak będę bardzo mocno krwawić to szkoda mi niszczyć swojej bielizny i będę chodzić w tej siatkowej a później już w bawełnianych bokserkach.

Po naturalnym porodzie i ewentualnym popękaniu dobrze jest wietrzyć ranę i wtedy te siateczkowe majteczki są lepsze niż bawełniane. Dodatkowo bawełna bardzo mocno chłonie wilgoć, zapach i wolno schnie a przydałoby się, żeby jednak tam na dole było przewiewnie ;)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz chcial mi dac skierowanie do szpitala ale sie nie zgodzilam poniewaz pomiar u niego byl niewiarygodny bo bylam mega wkurzona bo moje wyniki badan zgubili i w ogole ta wizyta byla mega paskudna.

Wieczorem bylo 120/80 wiec spoko a wczoraj i dzis mi sie waha mocno. Do wieczora poczekam. Jak przekroczy 140 to pojade od razu ale mam nadzieje ze spadnie jeszcze a mloda nie da popisu jak ostatnio ze ja do ktg podlaczyli i po 2 minutach mega zaczela sie wiercic.

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja biorę 3 pary siatkowych (wielorazowych) i 3 pary zwykłych bawełnianych
    Myślę,że podkład i siatkowe albo podkład i bawełniane bo tak dwie pary naraz to chyba za dużo by było ;)

Kate mała ćpa hahaha dobre;)

Madlene.:), Kate84 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, Kasia, Czarodziejka, dzięki za odp.

Cóż, pozostaje mi się spytać ginka na wizycie co to jest.

Ja spakowalam i siateczkowe majtki i figi, bo tak babki kazaly na SR :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również rozważam dzisiaj wizytę na IP. Od wczoraj mój młody mało co się rusza. W nocy nigdy mi nie daje spać, a dziś nawet się nie odezwał. Przed południem czułam takie mega delikatne ruchy, ale poczułam je tylko dlatego, że na nie czekałam. Czasami zdarzało się, że synek miał jeden taki leniwy dzień, a teraz drugi dzień pod rząd... Strasznie się boję ;/
    Powiedziałam to mężowi, a on jeszcze bardziej spanikowany jak ja. Jedynie czego się boję, to że mnie wsadzą do szpitala :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak polecacie te siatkowe to jak któraś miała by namiar na jakieś większe to poprosiłabym linka :)

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Dorka ja też mam dodatni. Wyszło mi już w okolicach 20tc, potem okazało się, że mam jeszcze w pęcherzu i brałam antybiotyk (tylko ze względu na to, że był jeszcze właśnie w pęcherzu bo tak to by mi nie dali antybiotyku) i w poniedziałek miałam powtarzany gbs. nie łudzę się nawet, że go nie będzie. Po prostu w naszym przypadku do szpitala od razu jak odejdą wody a jeśli zaczną się skurcze to też nie czekać bardzo długo w domu tylko jechać żeby zdążyli podać antybiotyk. no i koniecznie poinformuj męża, że na porodówce ma powiedzieć o tym gbsie gdybyś Ty była nie w stanie bo bardzo by Cię bolało.
    Ja jeszcze tez nie mialam pobieranego tego typowego Gbsa, może jutro bo mam wizyte, ale mialam ogolny wymaz i juz mi tam wyszlo to :/ dostalam Macmiror zeby przypadkiem szyjka mi sie od tego nie zaczela bardziej skracac. Podobno jak już raz wyszedł to i tak musze podać antybiotyk. Mam nadzieję, ze wszystko bedzie ok...

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja również rozważam dzisiaj wizytę na IP. Od wczoraj mój młody mało co się rusza. W nocy nigdy mi nie daje spać, a dziś nawet się nie odezwał. Przed południem czułam takie mega delikatne ruchy, ale poczułam je tylko dlatego, że na nie czekałam. Czasami zdarzało się, że synek miał jeden taki leniwy dzień, a teraz drugi dzień pod rząd... Strasznie się boję ;/
    Powiedziałam to mężowi, a on jeszcze bardziej spanikowany jak ja. Jedynie czego się boję, to że mnie wsadzą do szpitala :(

Ja gdyby nie wizyta wczoraj u ginki to też bym jechała na IP bo mały już 3 dni taki mało ruchliwy. Ale ona mi tłumaczyła że wszystko dobrze tylko przecież nasze dzieciaczki są już większe i będą rzadziej a mocniej się odzywać.

Jeśli jednak Cie to niepokoi to jedź. Lepiej dmuchać na zimne.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pamiętam z położnictwa ze dzieci od 37 tyg czekają w pozycji do porodu na wyjście. Jak nie czuje ruchów to kładę się na lewym boku i podkładam rękę pod brzuch.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ja gdyby nie wizyta wczoraj u ginki to też bym jechała na IP bo mały już 3 dni taki mało ruchliwy. Ale ona mi tłumaczyła że wszystko dobrze tylko przecież nasze dzieciaczki są już większe i będą rzadziej a mocniej się odzywać.

Niecierpliwaa moja Mała tez jak Twoje dzieciątko jest humorzasta ;) jak czytam to tak samo... Jednego dnia jest szał, a następne 2 dni np.spokoj. Ale staram sie nie przejmować jak czuje chociażby słabe ruchy :) od poczatku taka byla, a więc taki jej urok najwidoczniej :)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Też tak właśnie myślę, że już nie ma miejsca, stąd te jego rzadsze ruchy. Poczekam jeszcze trochę. Za godzinę mąż wróci z pracy i zjem obiad. Jeżeli to go nie zaktywizuje to chyba się poddam :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    rozumiem :)

ja całą ciążę miałam (jak i całe życie) 100-110/70, a od tygodnia mam średnio 120-130/80, ale to chyba ta adrenalina przedporodowa :D

Do 140 jest ok. Druga wartość poniżej 100. Powyżej robi sie ryzyko gestozy

domiii lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Skoro tak polecacie te siatkowe to jak któraś miała by namiar na jakieś większe to poprosiłabym linka :)

ja mam takie

http://allegro.pl/wielorazowe-majtki-poporodowe-siatkowe-rozm-x-x-l-i5560966019.html

i one sie mocno naciagaja wiec mysle że przy moich duzych gabarytach zmieszcze sie w nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - jedź! Podepną Cię do ktg i jeśli będzie ok to puszą Cię do domu a przynajmniej będziesz spokojniejsza. Na tym etapie lepiej dmuchać na zimne. Powodzenia :*

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

A patrzyłaś może na majtki firmy HARTMANN ? Mają różne rozmiary i rozmiar 2 jest do 160 cm w pasie i się dosyć mocno rozciągają.
    Ja mam od nich rozmiar 1

Filip 28.03.2016 <3
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Karolinko lepiej jedź, stres też źle wpływa na dzidzię. Dzieciaki są już duże i się mniej ruszają, ale powinno się je jednak czuć. Na pewno jest wszystko w porządku, ale lepiej sprawdzić.

Dzięki kochane za podpowiedź, dla mnie poród i wszystko z nim związane to czarna magia, niby czytam dużo, rozmawiam z położną, ale dużo tego do ogarnięcia

A tak na marginesie, rozmawiałam ostatnio ze swoją wróżką ( czyt. znajoma, która myśli że jest obdarzona magiczną mocą), i przewiduje u mnie poród w pierwszej połowie lutego O_o no ciekawe :) Traktuje jej słowa zawsze z przymrużeniem oka :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka nie patrzyłam. Muszę zobaczyć to może bym kupiła. Ja mam w biodrach 130cm więc sporo. Mam nie mała pupę głównie :P ale jak do 160cm to spokojnie. Dzięki :)

‹‹ 1767 1768 1769 1770 1771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ