Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Madlene ja wzięłam zwykłe bawełniane bo szpital zezwala na to a lepiej będę się w takich czuła. A po drugie te jednorazowe kupiłam i niestety za małe na mnie :P pytałam w aptekach i więksZych nie mają. A kupiłam rozmiar 42.

Tez kupowalam w aptece 42-44, ale byly tez wieksze 44-46, takie najzwyklejsze, nie firmowe.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwaa to ze spokojem powinny być dobre:)

Karolina@ lepiej jedź jak dziewczyny radzą,zobaczysz maluszka i się uspokoisz:*trzymam kciuki

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.Z zapytaniem czy zauwazylyscie zeby Wasze dzieciaczki jakos typowo reagowały na jakies dzwieki?Ja małej puszczam co wieczór pozytywke,czesto jak jade autem to wlaczam radio,czasem sie zdarzy ze cos upadnie i narobi hałasu ale nie zauwazylam po niej jakiejs reakcji. I zastanawiam sie czy dzidzius musi reagowac na jakies dzwieki czy wcale nie jest to konieczne

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen zaraz po porodzie zakladasz te majtki siateczkowe i do tego ta wielka podpaske ( o ile ci w ogole pozwola je zalozyc, bo w niektorych szpitalach nawet gonia ze ma sie chodzic bez majtek tylko z samym tym podkladem miedzy nogami :/ ) Ja po cc na 3 dzien zalozylam juz normalne majtki ze zwykla podpaska, bo malo co mi lecialo i ta wielka podpaska nie byla mi potrzebna...

Marlena piekne zdjecia :)

Kamka, Ciri mam nadzieje ze wam przejdzie i bez szpitala sie obejdzie...

Marlena, Madlene.:) lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w mnie w piątek ciąża donoszona i w tym samym dniu urodzinki mojego męża, ciekawe czy nasza córeczka nie zaskoczy tatusia na urodziny, bo te moje skurcze coraz częstsze się robią ;D

nick nieaktualny, domiii, Mania1718, Karolina@, nick nieaktualny, muminka83, Kate84, Hannia123, Mietka 30:), Karka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    w mnie w piątek ciąża donoszona i w tym samym dniu urodzinki mojego męża, ciekawe czy nasza córeczka nie zaskoczy tatusia na urodziny, bo te moje skurcze coraz częstsze się robią ;D

a jak to jest u Ciebie, że jesteś dzień przede mną, a termin masz na dzień później? :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze sklepu z majtkami poporodowymi jednego użytku a tu rozmowa o takich. Dla mnie świetne rozwiązanie żeby nie ubrudzic bielizny ;) Kupiłam jedne cieniutkie i jedne grubsze.
    Niecierpliwa Dorka chyba mamy podobny typ dzieciaczków. Mój zachowuje się podobnie co do ruchliwosci. W najgorszym momencie wyciągam detektor i sprawdzam tętno ;)

Madlene.:), ksanka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak my kalendarz pokazuje ;D

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    tak my kalendarz pokazuje ;D

dziwne :D a kiedy miałaś OM?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

Madzia, może do piątku się rozkręci :) A jak odczuwasz te skurcze? Coś podobnego jak na okres?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana u mnie to w ogóle meksyk żeby termin dobrze wyliczyć :/
    om miałam 21 maja tylko że ja mam nieregularne miesiączki mniej więcej co 35 dni. Pierwszy tp wyznaczono mi na 24 lutego potem zaś na 28... i 1 marca
    w pon. położna mi powiedziała że ze względu na długie cykle i te skurcze od soboty wszystko się może w ciągu kilku dni rozwiązać ;D

domiii a ty kiedy miałaś OM??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:16

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Wróciłam ze sklepu z majtkami poporodowymi jednego użytku a tu rozmowa o takich. Dla mnie świetne rozwiązanie żeby nie ubrudzic bielizny ;) Kupiłam jedne cieniutkie i jedne grubsze.
    Niecierpliwa Dorka chyba mamy podobny typ dzieciaczków. Mój zachowuje się podobnie co do ruchliwosci. W najgorszym momencie wyciągam detektor i sprawdzam tętno ;)

Może po porodzie też tak będzie? Trochę spokoju a na drugi dzień trochę szaleństwa? :D zobaczymy

Mania1718, Dorka87 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Madzia, może do piątku się rozkręci :) A jak odczuwasz te skurcze? Coś podobnego jak na okres?

wczoraj cały dzień miałam skurcze miesiączkowe + twardnienia brzucha i płytki oddech. Dzisiaj lepiej troszkę bo wzięłam magnez i mam twardnienia z płytkim oddechem...
    zobaczymy czas pokaże

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    kochana u mnie to w ogóle meksyk żeby termin dobrze wyliczyć :/
    om miałam 21 maja tylko że ja mam nieregularne miesiączki mniej więcej co 35 dni. Pierwszy tp wyznaczono mi na 24 lutego potem zaś na 28... i 1 marca
    w pon. położna mi powiedziała że ze względu na długie cykle i te skurcze od soboty wszystko się może w ciągu kilku dni rozwiązać ;D

aha :D no nic to, natura pokaże :D

ja od wczoraj mam prawie non stop bóle krzyżowe promieniujące na pośladki... jak tak ma być do porodu to ja dziękuję :(

dawaj znać w takim razie! :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was tez tak kluje w pochwie? dzisiaj to nawet jak leze a ten moj wiercioch sie kreci to czuje takie klucie :/ juz nie wspomne o tym, ze co chwile chce mi sie siku :/
    Moj chyba troche przybral na wadze, bo ostatnio kazdy ruch jego czuje :) coraz mu ciasniej chyba (a mnie to cieszy bo wiem, ze ma sie ok )

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś Ja od tygodnia czuję takie kłucie czasami nawet w odbycie. Jest bardzo nieprzyjemne :/ Im bardziej mały napiera na szyjkę tym mocniejsze kłucie.
    Madzialena90 u mnie podobnie z tym terminem. Z om termin porodu mam na tydzień wcześniej ale ze względu na długie cykle obrali mi tp z pierwszego usg
    Niecierpliwa apeluje do bobasów żeby po porodzie były grzeczne i nie szalała tj czasami w naszych brzuchach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:28

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny ja też mam taki twardy brzuch ostatnio dość często, ale mija ;/

Dziewczyny takie pytanie trochę z innej beczki, bierzecie zwykłe figi do szpitala? I jak ich używać:
    ta wielka pielucha + majtki siatkowe i majtki zwykłe? Bo kurde nie wiem O_o
    Kotek biorę zwykle bo i tak mam cesarce. Oczywiście mam też siateczki

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja nie biorę tych zwykłych niby najlepiej wietrzyć :-P mam spakowane tylko na wyjście

Domii nie mam pojęcia, dla mnie nawet laktator to czarna magia hmmm... Tak samo rozmiar lejka czy osłonek na piersi, poszłam na łatwiznę i zamówiłam i s i M :-P

Karolina@ a próbowałaś zjeść czekoladę albo coś ostrego? Jeśli to nie działa to chyba też bym pojechała, sprawdzić nie zaszkodzi

Ciri tak samo w Twoim przypadku jak się nie uspokoi to ciśnienie to też bym jechała niech sprawdzą

Gosia ja też mam takie kłucia są strasznie nieprzyjemne :-(

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira mam nieodparte wrażenie że Judytka reaguje na czynniki zewnętrzne. Bardziej się rusza przy muzyce Anny German a jak kopie przy Majewskiej. Dziś miałam ubaw bo synek skakał i co skok to i podłoga w ruch i kop matce. Jak przestał to i ona nic. Na tym etapie ciąży dzieci już słyszą.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie że mój synuś bardziej reaguje na głos taty niż na mój?

Czytałam że ponoc męskie głosy są silniejsze i to dlatego :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ