X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Madlene ja wzięłam zwykłe bawełniane bo szpital zezwala na to a lepiej będę się w takich czuła. A po drugie te jednorazowe kupiłam i niestety za małe na mnie :P pytałam w aptekach i więksZych nie mają. A kupiłam rozmiar 42.

Tez kupowalam w aptece 42-44, ale byly tez wieksze 44-46, takie najzwyklejsze, nie firmowe.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwaa to ze spokojem powinny być dobre:)

Karolina@ lepiej jedź jak dziewczyny radzą,zobaczysz maluszka i się uspokoisz:*trzymam kciuki

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.Z zapytaniem czy zauwazylyscie zeby Wasze dzieciaczki jakos typowo reagowały na jakies dzwieki?Ja małej puszczam co wieczór pozytywke,czesto jak jade autem to wlaczam radio,czasem sie zdarzy ze cos upadnie i narobi hałasu ale nie zauwazylam po niej jakiejs reakcji. I zastanawiam sie czy dzidzius musi reagowac na jakies dzwieki czy wcale nie jest to konieczne

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen zaraz po porodzie zakladasz te majtki siateczkowe i do tego ta wielka podpaske ( o ile ci w ogole pozwola je zalozyc, bo w niektorych szpitalach nawet gonia ze ma sie chodzic bez majtek tylko z samym tym podkladem miedzy nogami :/ ) Ja po cc na 3 dzien zalozylam juz normalne majtki ze zwykla podpaska, bo malo co mi lecialo i ta wielka podpaska nie byla mi potrzebna...

Marlena piekne zdjecia :)

Kamka, Ciri mam nadzieje ze wam przejdzie i bez szpitala sie obejdzie...

Marlena, Madlene.:) lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w mnie w piątek ciąża donoszona i w tym samym dniu urodzinki mojego męża, ciekawe czy nasza córeczka nie zaskoczy tatusia na urodziny, bo te moje skurcze coraz częstsze się robią ;D

A.Kasia, domiii, Mania1718, Karolina@, d'nusia, muminka83, Kate84, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    w mnie w piątek ciąża donoszona i w tym samym dniu urodzinki mojego męża, ciekawe czy nasza córeczka nie zaskoczy tatusia na urodziny, bo te moje skurcze coraz częstsze się robią ;D

a jak to jest u Ciebie, że jesteś dzień przede mną, a termin masz na dzień później? :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze sklepu z majtkami poporodowymi jednego użytku a tu rozmowa o takich. Dla mnie świetne rozwiązanie żeby nie ubrudzic bielizny ;) Kupiłam jedne cieniutkie i jedne grubsze.
    Niecierpliwa Dorka chyba mamy podobny typ dzieciaczków. Mój zachowuje się podobnie co do ruchliwosci. W najgorszym momencie wyciągam detektor i sprawdzam tętno ;)

Madlene.:), ksanka lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak my kalendarz pokazuje ;D

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    tak my kalendarz pokazuje ;D

dziwne :D a kiedy miałaś OM?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:

Madzia, może do piątku się rozkręci :) A jak odczuwasz te skurcze? Coś podobnego jak na okres?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana u mnie to w ogóle meksyk żeby termin dobrze wyliczyć :/
    om miałam 21 maja tylko że ja mam nieregularne miesiączki mniej więcej co 35 dni. Pierwszy tp wyznaczono mi na 24 lutego potem zaś na 28... i 1 marca
    w pon. położna mi powiedziała że ze względu na długie cykle i te skurcze od soboty wszystko się może w ciągu kilku dni rozwiązać ;D

domiii a ty kiedy miałaś OM??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:16

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Wróciłam ze sklepu z majtkami poporodowymi jednego użytku a tu rozmowa o takich. Dla mnie świetne rozwiązanie żeby nie ubrudzic bielizny ;) Kupiłam jedne cieniutkie i jedne grubsze.
    Niecierpliwa Dorka chyba mamy podobny typ dzieciaczków. Mój zachowuje się podobnie co do ruchliwosci. W najgorszym momencie wyciągam detektor i sprawdzam tętno ;)

Może po porodzie też tak będzie? Trochę spokoju a na drugi dzień trochę szaleństwa? :D zobaczymy

Mania1718, Dorka87 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Madzia, może do piątku się rozkręci :) A jak odczuwasz te skurcze? Coś podobnego jak na okres?

wczoraj cały dzień miałam skurcze miesiączkowe + twardnienia brzucha i płytki oddech. Dzisiaj lepiej troszkę bo wzięłam magnez i mam twardnienia z płytkim oddechem...
    zobaczymy czas pokaże

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    kochana u mnie to w ogóle meksyk żeby termin dobrze wyliczyć :/
    om miałam 21 maja tylko że ja mam nieregularne miesiączki mniej więcej co 35 dni. Pierwszy tp wyznaczono mi na 24 lutego potem zaś na 28... i 1 marca
    w pon. położna mi powiedziała że ze względu na długie cykle i te skurcze od soboty wszystko się może w ciągu kilku dni rozwiązać ;D

aha :D no nic to, natura pokaże :D

ja od wczoraj mam prawie non stop bóle krzyżowe promieniujące na pośladki... jak tak ma być do porodu to ja dziękuję :(

dawaj znać w takim razie! :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was tez tak kluje w pochwie? dzisiaj to nawet jak leze a ten moj wiercioch sie kreci to czuje takie klucie :/ juz nie wspomne o tym, ze co chwile chce mi sie siku :/
    Moj chyba troche przybral na wadze, bo ostatnio kazdy ruch jego czuje :) coraz mu ciasniej chyba (a mnie to cieszy bo wiem, ze ma sie ok )

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś Ja od tygodnia czuję takie kłucie czasami nawet w odbycie. Jest bardzo nieprzyjemne :/ Im bardziej mały napiera na szyjkę tym mocniejsze kłucie.
    Madzialena90 u mnie podobnie z tym terminem. Z om termin porodu mam na tydzień wcześniej ale ze względu na długie cykle obrali mi tp z pierwszego usg
    Niecierpliwa apeluje do bobasów żeby po porodzie były grzeczne i nie szalała tj czasami w naszych brzuchach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:28

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny ja też mam taki twardy brzuch ostatnio dość często, ale mija ;/

Dziewczyny takie pytanie trochę z innej beczki, bierzecie zwykłe figi do szpitala? I jak ich używać:
    ta wielka pielucha + majtki siatkowe i majtki zwykłe? Bo kurde nie wiem O_o
    Kotek biorę zwykle bo i tak mam cesarce. Oczywiście mam też siateczki

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja nie biorę tych zwykłych niby najlepiej wietrzyć :-P mam spakowane tylko na wyjście

Domii nie mam pojęcia, dla mnie nawet laktator to czarna magia hmmm... Tak samo rozmiar lejka czy osłonek na piersi, poszłam na łatwiznę i zamówiłam i s i M :-P

Karolina@ a próbowałaś zjeść czekoladę albo coś ostrego? Jeśli to nie działa to chyba też bym pojechała, sprawdzić nie zaszkodzi

Ciri tak samo w Twoim przypadku jak się nie uspokoi to ciśnienie to też bym jechała niech sprawdzą

Gosia ja też mam takie kłucia są strasznie nieprzyjemne :-(

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira mam nieodparte wrażenie że Judytka reaguje na czynniki zewnętrzne. Bardziej się rusza przy muzyce Anny German a jak kopie przy Majewskiej. Dziś miałam ubaw bo synek skakał i co skok to i podłoga w ruch i kop matce. Jak przestał to i ona nic. Na tym etapie ciąży dzieci już słyszą.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie że mój synuś bardziej reaguje na głos taty niż na mój?

Czytałam że ponoc męskie głosy są silniejsze i to dlatego :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ