Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwaa wrote:Madlene ja wzięłam zwykłe bawełniane bo szpital zezwala na to a lepiej będę się w takich czuła. A po drugie te jednorazowe kupiłam i niestety za małe na mnie
pytałam w aptekach i więksZych nie mają. A kupiłam rozmiar 42.
Tez kupowalam w aptece 42-44, ale byly tez wieksze 44-46, takie najzwyklejsze, nie firmowe. -
nick nieaktualnyCzesc.Z zapytaniem czy zauwazylyscie zeby Wasze dzieciaczki jakos typowo reagowały na jakies dzwieki?Ja małej puszczam co wieczór pozytywke,czesto jak jade autem to wlaczam radio,czasem sie zdarzy ze cos upadnie i narobi hałasu ale nie zauwazylam po niej jakiejs reakcji. I zastanawiam sie czy dzidzius musi reagowac na jakies dzwieki czy wcale nie jest to konieczne
-
Madlen zaraz po porodzie zakladasz te majtki siateczkowe i do tego ta wielka podpaske ( o ile ci w ogole pozwola je zalozyc, bo w niektorych szpitalach nawet gonia ze ma sie chodzic bez majtek tylko z samym tym podkladem miedzy nogami
) Ja po cc na 3 dzien zalozylam juz normalne majtki ze zwykla podpaska, bo malo co mi lecialo i ta wielka podpaska nie byla mi potrzebna...
Marlena piekne zdjecia
Kamka, Ciri mam nadzieje ze wam przejdzie i bez szpitala sie obejdzie...Marlena, Madlene.:) lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
w mnie w piątek ciąża donoszona i w tym samym dniu urodzinki mojego męża, ciekawe czy nasza córeczka nie zaskoczy tatusia na urodziny, bo te moje skurcze coraz częstsze się robią
A.Kasia, domiii, Mania1718, Karolina@, d'nusia, muminka83, Kate84, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:w mnie w piątek ciąża donoszona i w tym samym dniu urodzinki mojego męża, ciekawe czy nasza córeczka nie zaskoczy tatusia na urodziny, bo te moje skurcze coraz częstsze się robią
a jak to jest u Ciebie, że jesteś dzień przede mną, a termin masz na dzień później? -
Wróciłam ze sklepu z majtkami poporodowymi jednego użytku a tu rozmowa o takich. Dla mnie świetne rozwiązanie żeby nie ubrudzic bielizny
Kupiłam jedne cieniutkie i jedne grubsze.
Niecierpliwa Dorka chyba mamy podobny typ dzieciaczków. Mój zachowuje się podobnie co do ruchliwosci. W najgorszym momencie wyciągam detektor i sprawdzam tętnoMadlene.:), ksanka lubią tę wiadomość
[/link]
-
Madzialena90 wrote:w mnie w piątek ciąża donoszona i w tym samym dniu urodzinki mojego męża, ciekawe czy nasza córeczka nie zaskoczy tatusia na urodziny, bo te moje skurcze coraz częstsze się robią
Madzia, może do piątku się rozkręciA jak odczuwasz te skurcze? Coś podobnego jak na okres?
-
kochana u mnie to w ogóle meksyk żeby termin dobrze wyliczyć
om miałam 21 maja tylko że ja mam nieregularne miesiączki mniej więcej co 35 dni. Pierwszy tp wyznaczono mi na 24 lutego potem zaś na 28... i 1 marca
w pon. położna mi powiedziała że ze względu na długie cykle i te skurcze od soboty wszystko się może w ciągu kilku dni rozwiązać
domiii a ty kiedy miałaś OM??Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:16
-
Mania1718 wrote:Wróciłam ze sklepu z majtkami poporodowymi jednego użytku a tu rozmowa o takich. Dla mnie świetne rozwiązanie żeby nie ubrudzic bielizny
Kupiłam jedne cieniutkie i jedne grubsze.
Niecierpliwa Dorka chyba mamy podobny typ dzieciaczków. Mój zachowuje się podobnie co do ruchliwosci. W najgorszym momencie wyciągam detektor i sprawdzam tętno
Może po porodzie też tak będzie? Trochę spokoju a na drugi dzień trochę szaleństwa?zobaczymy
Mania1718, Dorka87 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Karolina@ wrote:Madzia, może do piątku się rozkręci
A jak odczuwasz te skurcze? Coś podobnego jak na okres?
wczoraj cały dzień miałam skurcze miesiączkowe + twardnienia brzucha i płytki oddech. Dzisiaj lepiej troszkę bo wzięłam magnez i mam twardnienia z płytkim oddechem...
zobaczymy czas pokaże -
Madzialena90 wrote:kochana u mnie to w ogóle meksyk żeby termin dobrze wyliczyć
om miałam 21 maja tylko że ja mam nieregularne miesiączki mniej więcej co 35 dni. Pierwszy tp wyznaczono mi na 24 lutego potem zaś na 28... i 1 marca
w pon. położna mi powiedziała że ze względu na długie cykle i te skurcze od soboty wszystko się może w ciągu kilku dni rozwiązać
ahano nic to, natura pokaże
ja od wczoraj mam prawie non stop bóle krzyżowe promieniujące na pośladki... jak tak ma być do porodu to ja dziękuję
dawaj znać w takim razie! -
Dziewczyny czy was tez tak kluje w pochwie? dzisiaj to nawet jak leze a ten moj wiercioch sie kreci to czuje takie klucie
juz nie wspomne o tym, ze co chwile chce mi sie siku
Moj chyba troche przybral na wadze, bo ostatnio kazdy ruch jego czujecoraz mu ciasniej chyba (a mnie to cieszy bo wiem, ze ma sie ok )
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Gośśś Ja od tygodnia czuję takie kłucie czasami nawet w odbycie. Jest bardzo nieprzyjemne
Im bardziej mały napiera na szyjkę tym mocniejsze kłucie.
Madzialena90 u mnie podobnie z tym terminem. Z om termin porodu mam na tydzień wcześniej ale ze względu na długie cykle obrali mi tp z pierwszego usg
Niecierpliwa apeluje do bobasów żeby po porodzie były grzeczne i nie szalała tj czasami w naszych brzuchachWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:28
[/link]
-
Madlene.:) wrote:Dziewczyny ja też mam taki twardy brzuch ostatnio dość często, ale mija ;/
Dziewczyny takie pytanie trochę z innej beczki, bierzecie zwykłe figi do szpitala? I jak ich używać:
ta wielka pielucha + majtki siatkowe i majtki zwykłe? Bo kurde nie wiem O_oMadlene.:) lubi tę wiadomość
-
Madlene ja nie biorę tych zwykłych niby najlepiej wietrzyć
mam spakowane tylko na wyjście
Domii nie mam pojęcia, dla mnie nawet laktator to czarna magia hmmm... Tak samo rozmiar lejka czy osłonek na piersi, poszłam na łatwiznę i zamówiłam i s i M
Karolina@ a próbowałaś zjeść czekoladę albo coś ostrego? Jeśli to nie działa to chyba też bym pojechała, sprawdzić nie zaszkodzi
Ciri tak samo w Twoim przypadku jak się nie uspokoi to ciśnienie to też bym jechała niech sprawdzą
Gosia ja też mam takie kłucia są strasznie nieprzyjemne -
Vira mam nieodparte wrażenie że Judytka reaguje na czynniki zewnętrzne. Bardziej się rusza przy muzyce Anny German a jak kopie przy Majewskiej. Dziś miałam ubaw bo synek skakał i co skok to i podłoga w ruch i kop matce. Jak przestał to i ona nic. Na tym etapie ciąży dzieci już słyszą.