Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Siła marcówek i głos męża podziałały na synka. Zaczął się bardziej ruszać, brzuch wyraźnie falować więc odwołuję alarm. Nie są to ruchy tak intensywne jak zawsze, ale tak jak pisałyście - teraz już najwyraźniej tak będzie.
Mania1718, d'nusia, Kate84, Magda lena, Madzialena90, Czarodziejka87, Hannia123, She86, A.Kasia, Madlene.:), edyś, ksanka, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
hmmm a mnie coś dziś dziwnego spotkało. Leżę sobie, oglądam serial i nagle czuję mocne ciągnięcie brzucha do środka... no ale jakby ktoś złapał za sznurek i go ciągnął. Nagle brzuch zrobił się płaski, jak przed ciążą i cały czas czułam to ciągnięcie.
Wzięłam tel żeby to nagrać, ale po 10 sekundach brzuch wrócił do rozmiaru piłki plażowej... i nici z nagrania.
Czy to mały ciągnął za pępowinę? Czemu brzuch zrobił się taki płaski? ;P -
Magda lena wrote:hmmm a mnie coś dziś dziwnego spotkało. Leżę sobie, oglądam serial i nagle czuję mocne ciągnięcie brzucha do środka... no ale jakby ktoś złapał za sznurek i go ciągnął. Nagle brzuch zrobił się płaski, jak przed ciążą i cały czas czułam to ciągnięcie.
Wzięłam tel żeby to nagrać, ale po 10 sekundach brzuch wrócił do rozmiaru piłki plażowej... i nici z nagrania.
Czy to mały ciągnął za pępowinę? Czemu brzuch zrobił się taki płaski? ;P -
Karolina@ wiedziałam,że maluszek się odezwie:) ciesze się,że wszystko ok:)
Ja właśnie odebrałam wyniki moczu i glukoza nieobecna ufff ale ulga!!!
Jutro minimum dwa pączki wpadną! A co!
Karolina@, d'nusia, A.Kasia, Mania1718, Madlene.:), Kate84, edyś, foxica, ksanka, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Czy po usg plamienie mogło się pogorszyć troche ? Bo tyle aż nie miałam
Lekarz przepisał mi Luteinę (100mg) 2x1 dopochwowo - to, że dopochwowa to do patrzyłam jak byłam w samochodzie, a przy plamieniach powinno się doustną ?
Na usg widać w macicy pęcherzyk 3mm, plamienie nie wiadomo skąd.krówka_muffka, edyś, muminka83 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Czarodziejka87 - dzięki kochana! Cieszę się, że ta glukoza dała Ci spokój. Niepotrzebnie się denerwowałaś. Masz już zaplanowane dwa pączki? Ja mam w planach jeden, ale na planach może się skończyć
Madzialena90 -
Magda lena - brzmi groźnie? Nie doświadczyłam jeszcze czegoś takiego...
Tak się zastanawiam. Bo w piątek mam ciążę donoszoną i mam już nie brać luteiny. Każdego dnia biorę też magnez 300mg i tego też chyba już nie będę brała?Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
Jacqueline - jak najbardziej (niestety) po usg i badaniu plamienie może się pojawić mocniejsze. Ja tak miałam.
Karolina@ - hmmm myślę, że to nic poważnego z tym moim wklęsłym brzuchem na 10 sekund. Chyba ... ?Nieeeee
No ja bym magnez już też odstawiła wraz z luteiną. Ale może upewnij się u swojego lekarza. Pewnie mówiąc Ci o odstawieniu lutki, zapomniał o magnezie. -
dziewczyny a tak z innej beczki
co robicie na walentynki ? robicie sobie prezenty ?
ja mam taki dylemat do mężowi kupić -
Magda lena wrote:Jacqueline - jak najbardziej (niestety) po usg i badaniu plamienie może się pojawić mocniejsze. Ja tak miałam.
Karolina@ - hmmm myślę, że to nic poważnego z tym moim wklęsłym brzuchem na 10 sekund. Chyba ... ?Nieeeee
No ja bym magnez już też odstawiła wraz z luteiną. Ale może upewnij się u swojego lekarza. Pewnie mówiąc Ci o odstawieniu lutki, zapomniał o magnezie.
Moja gin nigdy nie mówiła mi, że mam brać magnez. Sama go zażywałam, jako dodatkowy suplement, a lekarza tylko o tym poinformowałam. Nawet w karcie ciąży nie mam wpisane, że go brałam. Ale odstawię go, bo w najbliższym czasie chcę rodzić, a na razie cisza jak makiem zasiał... -
Na walentynki mam nadzieję dać małżowi synka
no i jeszcze kartkę w empiku mu dokupię. Wystarczy. pfff
A.Kasia, Karolina@, alinalii, Mania1718, domiii, Czarodziejka87, Kajola, Kate84, niecierpliwaa, Madzialena90, d'nusia, Hannia123, ksanka, Mietka 30:), Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina@ - cieszę się, że synek Cię uspokoił
Jacqueline - może to krwawienie to z szyjki skoro się pogorszyło po badaniu? Robiłaś ponownie progesteron? Wierzę, że niebawem plamienia ustaną i będziesz mogła w końcu cieszyć się ciążą :*
Magda lena - o kurcze, ciekawe co ten Staszek tam wyrabiaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 17:33
Karolina@ lubi tę wiadomość
-
U nas już lepiej. Tętno się unormowało. Ordynator zdecydował, że na pewno zostajemy dłużej na obserwację.
A.Kasia, Mania1718, kateee, Czarodziejka87, Kate84, Martita88, edyś, d'nusia, muminka83, Hannia123, ksanka, Mietka 30:), Karka, Izoleccc, 26Asia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:dziewczyny a tak z innej beczki
ja mam taki dylemat do mężowi kupić
My mamy wtedy 8 rocznicę związku, co rok jeździliśmy z tej okazji do naszej ulubionej restauracji ale w tym roku zostajemy w domu przy piccoloO ile się nie rozpakuję do tego czasu
Prezent w tym roku mamy dla siebie wspólny i właśnie wkłada mi nogę w żebro
Magda lena, Karolina@, domiii, alinalii, Renka88, Czarodziejka87, ksanka, krówka_muffka, Kate84, Madzialena90, edyś, d'nusia, muminka83, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Kasiu - nie robiłam progesteronu ponownie bo przed południem wzięłam już Luteinę a ona wpływa na wynik z tego co wiem.
Cóż mam nadzieję, że faktycznie plamienie się uspokoi bo zeświruję inaczej12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
alinalii wrote:dziewczyny a tak z innej beczki
ja mam taki dylemat do mężowi kupić
moim prezentem będzie urodzenie Miłosza, nie ma większego, lepszego, piękniejszegoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 17:42
Karolina@, Magda lena, alinalii, Czarodziejka87, ksanka, Kate84, Madzialena90, d'nusia, Est, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość