Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane mamusia przyjechała z ogromnym talerzem pączków domowej roboty!!!
5 pączków wsunelam ! Szokale nie żałuje!!! Do jutra pewnie nic nie zostanie:P
alinalii, Mania1718, Czarodziejka87, A.Kasia, Kate84, She86, Dorka87, domiii, edyś, d'nusia, Hannia123, ksanka, Mietka 30:), Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
krówka_muffka wrote:Kochane mamusia przyjechała z ogromnym talerzem pączków domowej roboty!!!
5 pączków wsunelam ! Szokale nie żałuje!!! Do jutra pewnie nic nie zostanie:P
oo mamo ale narobiłaś smaczkajuż sie nie mogę jutra doczekać ;P
teściowa bedzie robić domowe pączki Mmmmmmmmmmmkrówka_muffka lubi tę wiadomość
-
Czesc sloneczka:) ja z zapytaniem:) pomijam juz to ze w nocy pp kilka razy budze sie z masakrycznym bolem podbrzusza ale dzis od rana caly czas jest bardzo twardy i boli tylko ze w nadbrzuszu. Tak pod zebrami nęci a czasem przypomina kolke. Tez tak moze miewacie? Bo zaczynam sie martwic
-
Karolin@ no to super, znaczy się,że możesz być spokojna
nie pomogę niestety bo ja sama nie wiem do kiedy mam brać magnez i aspargin
Czarodziejka wspaniale czyli to był jakiś jednorazowy błąd
Jacquline może to jakieś pęknięte naczynko i dlatego po usg jest więcej bo zostało naruszone?
Magdalena ja nie mam bladego pojęcia !
Alinalii z racji ,że 15 lutego mam ciążę donoszoną planowałam wreszcie wyjść z domu na kolacje, ale chcę też mu kupić perfum bo ostatnio biedny wydaje tylko na mnie i na córkę pieniądze a on zawsze był maniakiem perfum i teraz jak zobaczyłam u niego tylko 1 to się aż zasmuciłam jak sobie odmawia
Karmelek najważniejsze ,że tętno się unormowało bardzo się cieszę, a trochę niech tam Was jeszcze poobserwują , jesteście pod dobrą opieką
U mnie to zawsze ja jestem ta od pieczenia w domu no ale w tym roku zadowolimy się kupnymi
Kurde dziś to cały dzień mnie boli jak na okres, nospa pomaga na chwilę maks 2h eh i dużo skurczy , ciekawe co jutro pokaże ktgCzarodziejka87, alinalii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zrobilam 2 talerze faworkow i talerz paczkow.
Zaraz bede robic bezy.Magda lena, krówka_muffka, Dorka87, Mania1718, A.Kasia, Renka88, Madzialena90, d'nusia, Kate84, muminka83, Hannia123, Czarodziejka87, Karka, Izoleccc, Lilou1984, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:Masz jakąś fajna do polecenia w Warszawie albo okolicach?
My idziemy do pizzerii na targówku - prowadzi ją Włoch Enzo i jedzonko jest fenomenalnepizzera nazywa się Bella Napoli
http://bellanapoli.com.pl/ - oprócz przepysznych pizzy mają też świetne pasty i krewetkimniam
domiii, Dorka87, d'nusia, A.Kasia, ksanka, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
darra991 wrote:Czesc sloneczka:) ja z zapytaniem:) pomijam juz to ze w nocy pp kilka razy budze sie z masakrycznym bolem podbrzusza ale dzis od rana caly czas jest bardzo twardy i boli tylko ze w nadbrzuszu. Tak pod zebrami nęci a czasem przypomina kolke. Tez tak moze miewacie? Bo zaczynam sie martwic
Darra ja też tak mam i moja dr powiedziała że mam sobie zwiększyć magnez. Wcześniej brałam 2x1 a teraz 3x2 (Magne B6) ogólnie od poniedziałku mam bóle miesiączkowe ale za cholerę nie umiem rozróżnić skurczyz resztą twardnień jako takich też nie, bo brzuch jest cały czas twardy - raz mniej raz więcej
-
Dziewczynki, dziękujemy za wsparcie. Jesteście kochane:)
A propo tematu Walentynek, akurat 14 lutego obchodzę urodziny:DW tym roku okrągłe-30!! Niestety nie mam głowy na nic. Chciałam zrobić w tym czasie babyshower i połączyć dwie imprezki, ale nie wiem czy starczy mi sił. Poprosiłam męża, żeby nic mi nie kupował, bo przez remont wydaliśmy całe oszczędności, za które można by było kupić super, nowe auto i jeszcze jechać na extra wakacje. Mąż zaproponował, że w ramach prezentu zapłaci w całości za profesjonalną sesję ciążową i noworodkową, to naprawdę będzie dla mnie najfajniejszy prezent i pamiątka do końca życia!! Poza tym moim prezentem urodzinowym jest Rozalka, mój bezcenny prezent:)
Boże jak mi się marzy zjeść pączka z bitą śmietaną lub nadzieniem różanym. Jutro chyba zgrzeszę i kawałek zjem, bo inaczej oszaleję;)Choć tyle przyjemności mi się teraz należy;)A.Kasia, Magda lena, Czarodziejka87, Mania1718, Madlene.:), Renka88, Madzialena90, Dorka87, edyś, d'nusia, muminka83, Kate84, Karolina@, Hannia123, ksanka, Mietka 30:), Karka, Izoleccc, Lilou1984, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Martita88 wrote:My idziemy do pizzerii na targówku - prowadzi ją Włoch Enzo i jedzonko jest fenomenalne
pizzera nazywa się Bella Napoli
http://bellanapoli.com.pl/ - oprócz przepysznych pizzy mają też świetne pasty i krewetkimniam
Przepysznie tam jest!!!Martita88 lubi tę wiadomość
-
MARTITA tylko ze ja juz od dluuzszego czasu biore magnez z potasem 3x2 tabletki i teraz nospe do tego od tygodnia tez lekarz mi kazal ale zadnej poprawy:( myslalam ze bolec bedzie tylko w podbrzuszu tak jak te bole w nocy ale widocznie w nadbrzuszu to tez norma:/
-
darra991 Ty już masz 5 dni do ciąży donoszonej, wydaje mi się, że to są normalne odczucia przedporodowe, bo organizm trenuje. Część lekarzy w ogóle od skończonego 37 tygodnia zaleca odstawienie wszystkich nosp, magnezów itd, aby nie blokować orgiazmu. Za to zachęcają do masażu sutków, sexu itd
Magda lena, domiii, Teresa1992, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Z tego co wiem to po skonczonym 37 tygodniu nalezy odstawic magnez bo on opoznia porod i przez to macica nie ma jak trenowac skurczy i wtedy latwo przenosic ciaze a wiadomo ze wiekszosc z nas woli obyc sie bez oxy
domiii, Teresa1992 lubią tę wiadomość
-
Moje drogie muszę się Wam pożalić. Wiem, że teraz to co napiszę zabrzmi bardzo egoistycznie, wiem że wiele z Was ma o wiele poważniejsze problemy niż jakieś tam....No właśnie co?
Muszę się wykrzyczeć bo się wkurzyłam, całą ciąże codziennie a nawet dwa razy dziennie smarowałam brzuch piersi i uda kremami i oliwkami na rozstępy. I dzisiaj je ujrzałam !!!, chciałam sobie wyrwać włoska koło pępka i wzięłam lusterko żeby podglądnąć i patrze a na dole stado czerwono-fioletowych kresek. Gówno warte te kremy itp. jak mają wyjść to i tak wyjdą. Niech to szlak.
Trudno, strój kąpielowy jednoczęściowy mi już pozostanie...
Walentynek nie będzie !!!Nie no żartuje, mam zamiar zrobić mojemu M. śniadanko do łóżka, może poszaleć w sypialni ( o ile się da z orką
), idziemy na kolacje do włoskiej knajpki Focha 42 ( jak by ktoś był w Krakowie to polecam). Chyba że urodzę do tej pory to plany się zmienią :p
-
A jak twardnieje Wam brzuch lub łapie Was skurcz to czujecie jakby caly brzuch czy bardziej w jednym miejscu? Bo ja sama nie wiem... Lapie mnie tak wieczorami ze w jednym miejscu miala taki kamień wtedy tez przez parę sekund szybciej wali mi serce i gorzej złapać oddech, nie raz tez pobolewa... Myślicie, ze to skurcz?
-
Martita88 wrote:My idziemy do pizzerii na targówku - prowadzi ją Włoch Enzo i jedzonko jest fenomenalne
my myslelismy w tym roku nad kuchnia grecka i chyba będzie to Santorini na Saskiej Kępie, co roku wymyslamy inna kuchnie:)
-
my myslelismy w tym roku nad kuchnia grecka i chyba będzie to Santorini na Saskiej Kępie, co roku wymyslamy inna kuchnie:)
-
Dorka87 wrote:A jak twardnieje Wam brzuch lub łapie Was skurcz to czujecie jakby caly brzuch czy bardziej w jednym miejscu? Bo ja sama nie wiem... Lapie mnie tak wieczorami ze w jednym miejscu miala taki kamień wtedy tez przez parę sekund szybciej wali mi serce i gorzej złapać oddech, nie raz tez pobolewa... Myślicie, ze to skurcz?