X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene byłam podobnie zdziwiona jak zobaczyłam rozstępy na pupie. A zobaczyłam je, bo postanowiłam (nagle)wysmarować się przed lustrem. Wcześniej nie było problemu ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja też smarowałam całą ciążę, piłam dużo wody i wyszły rozstępy :( ale spodziewałam się bo jako nastolatka miałam sporo na biodrach... :( oby do końca nie było ich jakoś masakrycznie dużo a potem niech zbledną... Ja twardnienie mam tylko z jednej strony- prawej! tylko po prawej mi twardnieje i się stawia..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory tez mialam punktowe a dzis mialam nieregularne skurcze ktore trwaly przez 4 godziny i kazdy skurcz ponad 30sek to caly brzuch sie wtawial, do tego bol miesiaczkowy, kulminacja bolu i z krzyza szla w polowie skurczu i odpuszczanie. Chwila przerwy i znow tak samo.

Edit;pisze bolu ale to nie bylo bolesne tylko nieprzyjemne. Takie ciagniecie od saj gory macicy w dol az do spojenia lonowego i nieprzyjemne w pochwie uczucie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory ktoras urodzila? Bo czyt czytam nie moge znalesc a dostalam cynk od kwietniowki:p

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że nie tylko mnie zaatakowały :(
    Edyś na pupę nawet nie zaglądałam, wole tego dzisiaj nie robić bo jeszcze dostanę szoku .:)

edyś lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny a tak z innej beczki

co robicie na walentynki ? robicie sobie prezenty ?
    ja mam taki dylemat do mężowi kupić :(

My idziemy do Filharmonii a potem kolacja. Mam nadzieję , że damy radę.
    Jeśli chodzi o Prezenty do Celebrujemy ten dzień zawsze jakimś wyjściem właśnie albo Operetka albo Filharmonia lub Teatr. Cieszymy się sobą. Nie kupujemy sobie prezentów bo wychodzę z założenia że to nie ma sensu. Mam wszystko o czym marzyłam: cudownego męża, wspaniałego syna, jestem w ciąży i mam perspektywy na udane życie. Czego chcieć więcej

Magda lena, Kate84, A.Kasia, ksanka, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211 wrote:
    Dziewczynki, dziękujemy za wsparcie. Jesteście kochane:)

A propo tematu Walentynek, akurat 14 lutego obchodzę urodziny:DW tym roku okrągłe-30!! Niestety nie mam głowy na nic. Chciałam zrobić w tym czasie babyshower i połączyć dwie imprezki, ale nie wiem czy starczy mi sił. Poprosiłam męża, żeby nic mi nie kupował, bo przez remont wydaliśmy całe oszczędności, za które można by było kupić super, nowe auto i jeszcze jechać na extra wakacje. Mąż zaproponował, że w ramach prezentu zapłaci w całości za profesjonalną sesję ciążową i noworodkową, to naprawdę będzie dla mnie najfajniejszy prezent i pamiątka do końca życia!! Poza tym moim prezentem urodzinowym jest Rozalka, mój bezcenny prezent:)

Boże jak mi się marzy zjeść pączka z bitą śmietaną lub nadzieniem różanym. Jutro chyba zgrzeszę i kawałek zjem, bo inaczej oszaleję;)Choć tyle przyjemności mi się teraz należy;)

Po pierwsze bardzo się cieszę że tętno się unormowało. Myślę że to dobrze że jeszcze chwilę zostaniesz na obserwacji. Uspokoi to Twoje kochana skołatane nerwy.
    :D
    Po drugie wspaniała data na urodziny i to 30 :P :D
    Po trzecie grzesz dziewczyno grzesz :D grzech czasem jest dobry :D

Karmelek211, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saya16 wrote:
    Sory ktoras urodzila? Bo czyt czytam nie moge znalesc a dostalam cynk od kwietniowki:p
    Na pierwszej stronie jest aktualizacja.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    A jak twardnieje Wam brzuch lub łapie Was skurcz to czujecie jakby caly brzuch czy bardziej w jednym miejscu? Bo ja sama nie wiem... Lapie mnie tak wieczorami ze w jednym miejscu miala taki kamień wtedy tez przez parę sekund szybciej wali mi serce i gorzej złapać oddech, nie raz tez pobolewa... Myślicie, ze to skurcz?
    Tak. To skurcz. Wtedy trzeba na spokojnie oddychać głęboko aby dziecko dotlenic.

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odczuwam twardnień ale czasami widzę że się zdarzają. To też skurcze?

A co do walentynek my chyba też wybierzemy się na jakaś kolację :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja zrobilam 2 talerze faworkow i talerz paczkow.
    Zaraz bede robic bezy.

Podziel się proszę <3 :-D

Madlene no ja niestety słyszałam, że jak mają wyjść to i tak wyjdą, smarowałam się do czasu problemów czyli do połowy 7 miesiąca, teraz może raz na tydzień i o dziwo nic nie wyszło...

Karmelek super data urodzin :-) myślę że prezent z sesją jest faktycznie najlepszy i pamiątka na całe życie tak jak piszesz :-)

No ja dziś bije swoje rekordy w ilości skurczy na dzień... 10 to ja mam w godzinę :-P ale nie są aż takie mocne jak wtedy co na ip pojechałam więc nie panikuje. A te fale gorąca przy nich są okropne no mogłabym się rozbierać i ubierać na zmianę! Mama się śmieje czyżby Amela chciała w weekend już wyjść :-P

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 - a może to od żołądka :) Zaczekaj do jutra, może dzieciaczek coś tam ucisnął i dlatego ten ból. W nocy to i ja się budzę z bólem brzucha, ale najczęściej to od pełnego pęcherza :)

Kate - przez Est to my tu chyba wszystkie mamy ostatnio objawy porodu bo i mnie dzisiaj jakieś częstsze skurcze łapią ;)

Karmelek211 - pocieszę Cię, że my też się zupełnie spłukaliśmy tym remontem ;) Mam nadzieję, że pochwalisz się fotkami po sesji brzuszkowej :D

Madlene.:) - nic się nie martw, z czasem zbledną i będą niemal niewidoczne ;) A jak nie to naciągniesz męża na laserowe usuwanie tak jak ja mojego na zamykanie naczynek na nogach, które mi popękały w 1 ciąży :D

Dorka87 - według mnie skurcz bo sama mam podobnie :)

ciri22 - o kurcze, wygląda to całkiem poważnie :) Teraz walka o 2 miejsce na liście :D Ciekawe na kogo padnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:55

Kate84, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi, tak myslalam ale wolalam dopytac. Szczerze to inaczej sobie wyobrazalam skurcze :P

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie druga znowu będzie nie ta z nas która mówi o częstych skurczach :-D :-P

A.Kasia, domiii lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Pewnie druga znowu będzie nie ta z nas która mówi o częstych skurczach :-D :-P

haha, no tak, to więcej niż prawdopodobne ;)

Kate84 lubi tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja witam się w 34 tygodniu, coraz bliżej do godziny 0. Jutro wstawiam pierwsze pranie synka i ruszam z prasowaniem jak tylko wyschną :)
    Dziś pół dnia szukałam przepisów na pączki i faworki dla cukrzyków i może jutro coś upiekę :)

Magda lena, edyś, muminka83, Hannia123, Kate84, ksanka, Kajola, Czarodziejka87, Madzialena90, Mania1718, A.Kasia, Karka, Izoleccc, Martita88 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu moze i faktycznie.. Tylko teraz zauwazylam ze to tak czesciej po tym jak ten brzuch twardy sie robi. Hmm.no zpbaczymy co dalej,mala sie rozpycha (fakt faktem mniej ale chyba juz ten etap ze mniej sie rusza) wiec nie bede panikowac:)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny skończyłam kocyk jestem z niego bardzo dumna
    1000m wełny
    27 godzin ciągłej pracy policzyłem średnia dla 1 rzędu i ilość rzędów.
    Ale chyba było warto dla mojej Sofijki!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/568e6b175615.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f68aaff5cbe.jpg

To było najdłuższe wyzwanie!
    Jeszcze muszę dorobić sweterek z podobnym motywem i mam komplet
    Sukienka, czapka, buty, kocyk i sweterek ;)

Renka88, Madlene.:), Kate84, aleksandrazz, edyś, olcia87, Kajola, Czarodziejka87, Gośśś, alinalii, Magda lena, Mania1718, A.Kasia, Karka, ciri22, Izoleccc, Karolina@, Hannia123, Martita88 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że się pochwałę;)Jeśli dam jeszcze radę na sesji;)
    Ehhh remonty... Ale z drugiej str będzie już na lata:)

Aaa mamuśki możecie mi polecić jakąś wanienkę, najlepiej ze stojakiem? Potrzebuję jeszcze aspiratora/fridy, termometr do mierzenia temperatury dziecka, do wody i ewentualnie do pomieszczenia? Jakieś propozycje? Sprawdzone produkty? Dobre ceny? Z góry dziękuję:)

I tak to jest z tym pakowaniem, wyprawkami. Człowiek myśli, że to jeszcze trochę, że ma czas, a tu nie znasz dnia, ani godziny:/Dopiero co dwa dni temu zakończyłam zamówienia higieniczne dla mnie do szpitala, zamówiłam koszule, szlafrok i klapki pod prysznic. Chciałam już to mieć w gotowości. Jak tylko wrócę do domu, odrazu zabieram się za pakowanie, pranie i prasowanie ciuszków, kocyków, otulaczy i rożków. Wstrzymywaliśmy się, bo jeszcze nie mieszkamy u siebie i wszystko mam u mamy. Zajęłam jej sypialnie, nie ma jak przejść. Wózek stoi, rzeczy, ciuchy itp.na jednej kupie;) Ogólnie nie lubię robić czegoś na ostatnią chwilę, ale przecież nie zawsze jest tak jakbym chciała.

Czym myłyście meble przed włożeniem rzeczy dziecka?

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko piękny ten kocyk :)

Też jestem ciekawa która będzie druga, na lutówka jedna z mam o 14 była na porodówce a o 15 już urodziła, ekspres poród kobietka miała :)

ksanka, Teresa1992, Kate84, Karolina@ lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ