X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tak coby Wam zapewnić rozrywkę na wieczór informuję, że dostałam mega skurczy. Wzięłam nospę i trochę zelżało ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Ból jak cholera :/

Kasiu, jestem z Tobą. Ja od 2h chodzę i się zastanawiam co się dzieje.
    Mam kosmiczne bole krzyżowo-lędźwiowo-pośladkowe, skurcze w pachwinach, trace dech co jakiś czas i chodzę do łazienki cokolwiek bym nie zjadła...

doris85 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tak coby Wam zapewnić rozrywkę na wieczór informuję, że dostałam mega skurczy. Wzięłam nospę i trochę zelżało ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Ból jak cholera :/
    Jak po nospie przechodzi, to może jeszcze nie czas, tylko Cie straszy już. Co ten Tymcio tam kombinuje? Z jaką częstotliwością masz skurcze?

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ale mi smaka narobilas :( :p

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    a404974312130ba8med.jpg

Mniam, rewelacja, pyszności i podziwiam!

Kasiu Uhuhu no to czekamy na rozwój wydarzeń!

Domii moją koleżankę tak konkretnie czyściło dwa dni przed porodem, robi się u nas ciekawie widzę

Buziaki Dziewczyny!

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo co tu się dzieje na chwilę Was kobitki zostawić :)

EST ogromne gratulacje, maleństwo witaj na świecie :D

Kasiu jakby co trzymam kciuki :)

Ja trochę zabiegana jak zwykle i nawet nie miałam jak Was poczytać, a dzisiaj wchodzę i takie nowiny :D
    Z tego wszystkiego zapomniałam co pisać miałam, ale to nic.

Kasiu informuj co u Was, bo chyba nie zasnę :)

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii u Ciebie to dużo się dzieje, czyżby już tuż, tuż? Organizm się lubi oczyszczać zaraz przed porodem, ale może przespać to Ci da jeszcze dzisiaj :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w weekend robilam tort dla mojego i chyba wam nie pokazywalam :P

e0bf284275b99933med.jpg

RudyTygrysek, A.Kasia, Czarodziejka87, M+M+?, domiii, Kate84, Magda lena, Mania1718, d'nusia, Madlene.:), muminka83, ksanka, Lilou1984, edyś, Hannia123, Karka, Karmelek211, Kokaina, krówka_muffka, Martita88, Kajola, ryjkek, She86, Falon, Madzialena90, Mietka 30:), Karolina@ lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu i Domiii szykujecie dla Nas jakąś niespodzianke?;D

Ciri ale pychota! I z Ciebie asiorka z cyklu a bo skurcze miałam to chruścików zrobiłam ;D

Kate84 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri nie masz serca!! Tak ciężarne maltretować :D
    Czyżby Tymek i Miłosz się zgadali?? a już się układałam do snu... informujcie w miarę możliwości ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    domiii u Ciebie to dużo się dzieje, czyżby już tuż, tuż? Organizm się lubi oczyszczać zaraz przed porodem, ale może przespać to Ci da jeszcze dzisiaj :)

dzieje się aż za dużo... ewidentnie organizm wariuje...
    jadę jutro rano zrobić badania najświeższe - miałam robić w przyszłym tygodniu, ale mam jakieś przeczucie, że będzie za późno...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri nie dręcz człowieka tymi słodkimi cudami ;)

Przez pół godziny były co kilka minut a pomiędzy nimi młody strasznie się wiercił. Najgorszy ten ból w krzyżu :/ Na szczęście chyba przeszło i mam nadzieję, że to tylko straszak bo nie chce mi się dzisiaj nigdzie jeździć nie mówiąc o porodzie;)

Domiii - ojj czuję, że mnie wyprzedzisz ;) A brałaś coś rozkurczowego?

Kate84 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie brałam Kasiu rozkurczowych, bo nie chcę w sumie stopować już na tym etapie jakby jednak coś się działo, więc nospa w szafce już dawno zakopana :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ośliniłam się aż po sam pas...
    Domii, A.Kasia - czekamy na rozwój sytuacji, choć Tymek mógłby jeszcze trochę posiedzieć w brzuchu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :D ostatnio lubie sie zajmowac takimi rzeczami a dzisiejsze 4 godzinne skurcze sprawily ze mialam jeszcze wiecej inwencji bo zajmowalam mysli :D

Ale kurde kilkanascie pierwszych mialam dosc dlugich i dosc czesto wiec w pewnym momencie myslalam ze to juz...

Mloda sie za to zaczela wiercic i poza bolem plecow jaki mi zostal po skurczach jeszcze ona sie teraz mega wypina i wierci (nie zebym narzekala, wole tak niz bym miala sie martwic ze sie nie rusza :P)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać tak więc plan jest taki, że co najmniej do jutra nie rodzę ;) Ale Ty Domi masz wolną rękę tak więc działaj działaj;)

Dobrej nocki :*

ciri22, Kate84 lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri - ale cuuuudeńka. Masz talent!

No Dziewuszki. Rozkręcacie imprezę :D :)
    Domiii, Kasiu - czekamy na info jak się czujecie.
    Może jutro wieczorem lepiej urodźcie? :P Chociaż na pączka się załapiecie :D

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Dziewczyny, a czy MeAmerie się odzywała...? Może przeoczyłam jej post.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,ja jestem lutowka ale tak Was podczytuje od dwóch dni i wow macie niesamowite tempo :) zdrowka dla Was i szybkich i jak najmniej bolesnych porodów :)

Ksanka śliczny kocyk i przepiękne imie dla córci ;) ;) :) u mnie będzie pisane imie Sofija a u Ciebie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 23:27

Magda lena, d'nusia, Gośśś, domiii, muminka83, Kokaina, krówka_muffka, Martita88, ryjkek, Czarodziejka87, Falon, Madzialena90, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę że Est tak podzialala nam na psychikę ze teraz myśliśmy że zaraz urodzimy :-D Tydzień do donoszonej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 23:33

ksanka, Est, Hannia123, muminka83, A.Kasia, Kajola, Kate84, Mania1718, She86, Falon lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Biedroeczko,
    U twojego skarbeczka też piękne imię :)
    U mnie Zofia klasycznie, ale i tak pewnie wszyscy będą mówili Sofijka bo już tak mówię ja i dziadkowie :) i dziękuję za miłe słowa odnośnie kocyka.
    Miło że odezwałaś się.

Olu a pamiętasz jak jeszcze nie tak dawno szykowalas się że Mary będzie wczesniaczek a ty za 20 min zaczynasz 37tydzień!
    Nawet jak teraz Mary będzie chciała wyjść to już tylko wczesny poród a jak sie zasiedzi to jeszcze potrzymaja cie do 38.

Ja tak jakoś przewiduje że moja rybka pojawi się w tygodniu 38+ ale zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 23:42

muminka83 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1773 1774 1775 1776 1777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ