X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kamka cos czuje ze mozemy razem jechac... u mnie cisnienie dosc wysokie bo caly czas ok 140/90 lub 100, jak nie obnizy sie tez IP szczegolnie ze mloda zbyt ruchliwa nie jest...

Trzymam kciuki zeby u Ciebie sie uspokoilo

Z ciśnieniem to bym juz nie czekała jeżeli nie spada. Zwłaszcza to drugie wysokie :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    moja sie rusza ale w nocy było to raz na czas teraz coraz częściej... też mam taką nadzieję od wieczora...
    Moja w nocy dala mi pospac co znaczy ze byla malo ruchliwa, od rana tez pojedyncze ruchy czuje i to tylko jak reke na brzuchu poloze, co prawda objadlam sie wczoraj strasznie i tlustego sporo zjadlam co moze podwyzszac cisnienie, ale od poniedzialku lekarz kazal mi mierzyc bo w przychodni mialam 150/100 a nie chce mi spadac do normy ktora mialam przez cala ciaze 120/80...

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moja w nocy dala mi pospac co znaczy ze byla malo ruchliwa, od rana tez pojedyncze ruchy czuje i to tylko jak reke na brzuchu poloze, co prawda objadlam sie wczoraj strasznie i tlustego sporo zjadlam co moze podwyzszac cisnienie, ale od poniedzialku lekarz kazal mi mierzyc bo w przychodni mialam 150/100 a nie chce mi spadac do normy ktora mialam przez cala ciaze 120/80...
    A lekarz co powoedzial na tak wysokie ciśnienie? Jesli było i lekarza to raczej nie wina tłustego :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia - śliczna ta kołyska <3

kamka - ja mam w ciągu dnia podobnie ale zawsze po jakimś czasie przechodzi. Powiedziałam sobie, że pojadę na IP dopiero jak będą w miarę regularne skurcze albo mi wody odejdą. No chyba, że coś z ruchami by było nie tak.

ciri22 - trzymaj się tam! Mam nadzieję, że ciśnienie spadnie i mała się rozrusza :)

Kokaina - nie znam się na tym ale podejrzewam, że postępowanie będzie takie samo jak przy tym z grupy B, czyli po prostu dostaniesz antybiotyk przed porodem.

Najadłam się ogórkowej i młody szaleje. Zauważyłam, że najbardziej się kokosi po kwaśnym oraz po mleku z czosnkiem :D Ciekawe czy tak mu smakuje czy wręcz odwrotnie i są to wyrazy protestu :P

domiii, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardego brzucha to tez mam taki napiety. A jestes drobnej budowy Kamka?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kamka cos czuje ze mozemy razem jechac... u mnie cisnienie dosc wysokie bo caly czas ok 140/90 lub 100, jak nie obnizy sie tez IP szczegolnie ze mloda zbyt ruchliwa nie jest...

Trzymam kciuki zeby u Ciebie sie uspokoilo

a na co takie ciśnienie może wskazywać?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Co do twardego brzucha to tez mam taki napiety. A jestes drobnej budowy Kamka?
    zdecydowanie nie...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/84735211d828.png

Kate84, Madlene.:), A.Kasia, Magda lena, nataliano, Madzialena90, Falon, Mania1718, Vincent, d'nusia, Kajola, muminka83, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina niechcący polubiłam post
    Gbs nie miałam jeszcze badanego więc niestety nie pomogę:/

Marlena no piękna sesja:)

Bassiiaa kołyska śliczna:)Dobry zakup;)

U mnie twardnienia częstsze już teraz ale puszczają po chwili.
    Przeważnie jak za długo chodzę.
    Wczoraj położna mówiła,że może być 10 w ciągu dnia i mam liczyć.

Marlena lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym cisnieniem to moze cos jest w powietrzu? albo im blizej konca to idzie bardziej do góry ? ja od wczoraj zazywam juz po 4 tabletki dziennie a cisnienie wogole nie chce spasc a czuje sie masakrycznie :/ oczy mi sie zamykaja same i tylko spie, zawsze tak mam jak mi cisnienie pojdzie do góry co wydawało by mi się że bedzie odwrotnie :)
    Co do twradnienia, to czytałam kiedys artykul, że na tym etapie to przy chodzeniu czy staniu jkest to normalne bo chodzi o ciezar i tak regauja miesnia brzucha. Nie wiem ile w tym prawdy ale poki co nie niestresuja mnie te twardnienia, a jak stoje czy chodze to non stop jest brzuch twardy, a jak sie położe to przechodzi wiec chyba jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena - piękne te zdjęcia <3

Marlena, muminka83 lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka dziękuje za odpowiedź :)

Marlena śliczne fotki , pięknie :)

Ciri mam nadzieję,że ciśnienie jednak spadnie, a mała zacznie bardziej brykać!

Jeju to ja nie mam takiego problemu , moja chyba naprawdę albo coś ćpa w tym brzuchu tylko nie wiem skąd ma dostawce :P albo ma jakieś adhd , ona się kręci non stop hmmm ,dzika Amela :D

Marlena lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a na co takie ciśnienie może wskazywać?

u mnie lekarz zawsze mówi że może dojśc do zatrucia ciązowego, dlatego musze robi czesto mocz ( czy nie ma białka) i kontrolowac czy nie robią sie obrzeki + badac przepływy i stam łożyska, bo przy cisnieniu o wiele szybciej sie starzeje. Jak wszystko jest ok to znaczy, że cisnienie nie wpływa na nic :)

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam taki twardy brzuch ostatnio dość często, ale mija ;/

Dziewczyny takie pytanie trochę z innej beczki, bierzecie zwykłe figi do szpitala? I jak ich używać:
    ta wielka pielucha + majtki siatkowe i majtki zwykłe? Bo kurde nie wiem O_o

28whyx8d41olhvnv.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, pytanie za 100 punktów...

w ferworze wrześniowej walki w kompletowaniu wyprawki w Gemini kupiłam coś takiego

http://www.aptekagemini.pl/akuku-muszle-laktac-64szt.html

jak się do jasnej ciasnej tego używa?!?!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny ja też mam taki twardy brzuch ostatnio dość często, ale mija ;/

Dziewczyny takie pytanie trochę z innej beczki, bierzecie zwykłe figi do szpitala? I jak ich używać:
    ta wielka pielucha + majtki siatkowe i majtki zwykłe? Bo kurde nie wiem O_o

ja wzięłam zwykłe, ale tylko na wyjście :P

Madlene.:) lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalen wydaje mi sie ze na te siatkowe nic nie zakladamu bo o to chodzi żeby nam tam wszystko oddychało. Ja zapakowałam zwykłe też, ale to ze wzgledu jak bym np kilka dni lezala przed porodem, czy na wyjscie do domu.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Chyba jestem jedyna póki co z dodatnim gbsem :(
    Dorka ja też mam dodatni. Wyszło mi już w okolicach 20tc, potem okazało się, że mam jeszcze w pęcherzu i brałam antybiotyk (tylko ze względu na to, że był jeszcze właśnie w pęcherzu bo tak to by mi nie dali antybiotyku) i w poniedziałek miałam powtarzany gbs. nie łudzę się nawet, że go nie będzie. Po prostu w naszym przypadku do szpitala od razu jak odejdą wody a jeśli zaczną się skurcze to też nie czekać bardzo długo w domu tylko jechać żeby zdążyli podać antybiotyk. no i koniecznie poinformuj męża, że na porodówce ma powiedzieć o tym gbsie gdybyś Ty była nie w stanie bo bardzo by Cię bolało.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    u mnie lekarz zawsze mówi że może dojśc do zatrucia ciązowego, dlatego musze robi czesto mocz ( czy nie ma białka) i kontrolowac czy nie robią sie obrzeki + badac przepływy i stam łożyska, bo przy cisnieniu o wiele szybciej sie starzeje. Jak wszystko jest ok to znaczy, że cisnienie nie wpływa na nic :)

rozumiem :)

ja całą ciążę miałam (jak i całe życie) 100-110/70, a od tygodnia mam średnio 120-130/80, ale to chyba ta adrenalina przedporodowa :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Laski, pytanie za 100 punktów...

w ferworze wrześniowej walki w kompletowaniu wyprawki w Gemini kupiłam coś takiego

http://www.aptekagemini.pl/akuku-muszle-laktac-64szt.html

jak się do jasnej ciasnej tego używa?!?!
    z tego co wyczytałam to tak jak wkładek laktacyjnych tylko muszle zbierają mleko a nie wchłaniają...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Marlena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:

U mnie twardnienia częstsze już teraz ale puszczają po chwili.
    Przeważnie jak za długo chodzę.
    Wczoraj położna mówiła,że może być 10 w ciągu dnia i mam liczyć.

Ja w piątek pół dnia miałam twardnienia.. I jak leżałam. Co parenaście minut dosłownie. Do tego chyba jakies lekkie skurcze bo napinal mi sie brzuch i nagle gorzej sie oddychalo. Ale nastepnego dnia bylo ok wiec chyba nie bylo czym sie przejmowac.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ