Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ciri22 wrote:Kamka cos czuje ze mozemy razem jechac... u mnie cisnienie dosc wysokie bo caly czas ok 140/90 lub 100, jak nie obnizy sie tez IP szczegolnie ze mloda zbyt ruchliwa nie jest...
Trzymam kciuki zeby u Ciebie sie uspokoilo
Z ciśnieniem to bym juz nie czekała jeżeli nie spada. Zwłaszcza to drugie wysokie -
nick nieaktualnykamka wrote:moja sie rusza ale w nocy było to raz na czas teraz coraz częściej... też mam taką nadzieję od wieczora...
-
ciri22 wrote:Moja w nocy dala mi pospac co znaczy ze byla malo ruchliwa, od rana tez pojedyncze ruchy czuje i to tylko jak reke na brzuchu poloze, co prawda objadlam sie wczoraj strasznie i tlustego sporo zjadlam co moze podwyzszac cisnienie, ale od poniedzialku lekarz kazal mi mierzyc bo w przychodni mialam 150/100 a nie chce mi spadac do normy ktora mialam przez cala ciaze 120/80...
-
nick nieaktualnybaassiia - śliczna ta kołyska
kamka - ja mam w ciągu dnia podobnie ale zawsze po jakimś czasie przechodzi. Powiedziałam sobie, że pojadę na IP dopiero jak będą w miarę regularne skurcze albo mi wody odejdą. No chyba, że coś z ruchami by było nie tak.
ciri22 - trzymaj się tam! Mam nadzieję, że ciśnienie spadnie i mała się rozrusza
Kokaina - nie znam się na tym ale podejrzewam, że postępowanie będzie takie samo jak przy tym z grupy B, czyli po prostu dostaniesz antybiotyk przed porodem.
Najadłam się ogórkowej i młody szaleje. Zauważyłam, że najbardziej się kokosi po kwaśnym oraz po mleku z czosnkiemCiekawe czy tak mu smakuje czy wręcz odwrotnie i są to wyrazy protestu
domiii, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
ciri22 wrote:Kamka cos czuje ze mozemy razem jechac... u mnie cisnienie dosc wysokie bo caly czas ok 140/90 lub 100, jak nie obnizy sie tez IP szczegolnie ze mloda zbyt ruchliwa nie jest...
Trzymam kciuki zeby u Ciebie sie uspokoilo
a na co takie ciśnienie może wskazywać? -
Martka89 wrote:Co do twardego brzucha to tez mam taki napiety. A jestes drobnej budowy Kamka?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/84735211d828.pngKate84, Madlene.:), A.Kasia, Magda lena, nataliano, Madzialena90, Falon, Mania1718, Vincent, d'nusia, Kajola, muminka83, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Kokaina niechcący polubiłam post
Gbs nie miałam jeszcze badanego więc niestety nie pomogę
Marlena no piękna sesja:)
Bassiiaa kołyska śliczna:)Dobry zakup;)
U mnie twardnienia częstsze już teraz ale puszczają po chwili.
Przeważnie jak za długo chodzę.
Wczoraj położna mówiła,że może być 10 w ciągu dnia i mam liczyć.
Marlena lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Z tym cisnieniem to moze cos jest w powietrzu? albo im blizej konca to idzie bardziej do góry ? ja od wczoraj zazywam juz po 4 tabletki dziennie a cisnienie wogole nie chce spasc a czuje sie masakrycznie
oczy mi sie zamykaja same i tylko spie, zawsze tak mam jak mi cisnienie pojdzie do góry co wydawało by mi się że bedzie odwrotnie
Co do twradnienia, to czytałam kiedys artykul, że na tym etapie to przy chodzeniu czy staniu jkest to normalne bo chodzi o ciezar i tak regauja miesnia brzucha. Nie wiem ile w tym prawdy ale poki co nie niestresuja mnie te twardnienia, a jak stoje czy chodze to non stop jest brzuch twardy, a jak sie położe to przechodzi wiec chyba jest ok
-
nick nieaktualny
-
Kamka dziękuje za odpowiedź
Marlena śliczne fotki , pięknie
Ciri mam nadzieję,że ciśnienie jednak spadnie, a mała zacznie bardziej brykać!
Jeju to ja nie mam takiego problemu , moja chyba naprawdę albo coś ćpa w tym brzuchu tylko nie wiem skąd ma dostawcealbo ma jakieś adhd , ona się kręci non stop hmmm ,dzika Amela
Marlena lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:a na co takie ciśnienie może wskazywać?
u mnie lekarz zawsze mówi że może dojśc do zatrucia ciązowego, dlatego musze robi czesto mocz ( czy nie ma białka) i kontrolowac czy nie robią sie obrzeki + badac przepływy i stam łożyska, bo przy cisnieniu o wiele szybciej sie starzeje. Jak wszystko jest ok to znaczy, że cisnienie nie wpływa na nic
-
Dziewczyny ja też mam taki twardy brzuch ostatnio dość często, ale mija ;/
Dziewczyny takie pytanie trochę z innej beczki, bierzecie zwykłe figi do szpitala? I jak ich używać:
ta wielka pielucha + majtki siatkowe i majtki zwykłe? Bo kurde nie wiem O_o
-
Madlene.:) wrote:Dziewczyny ja też mam taki twardy brzuch ostatnio dość często, ale mija ;/
Dziewczyny takie pytanie trochę z innej beczki, bierzecie zwykłe figi do szpitala? I jak ich używać:
ta wielka pielucha + majtki siatkowe i majtki zwykłe? Bo kurde nie wiem O_o
ja wzięłam zwykłe, ale tylko na wyjścieMadlene.:) lubi tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:Chyba jestem jedyna póki co z dodatnim gbsemSzymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Teresa1992 wrote:u mnie lekarz zawsze mówi że może dojśc do zatrucia ciązowego, dlatego musze robi czesto mocz ( czy nie ma białka) i kontrolowac czy nie robią sie obrzeki + badac przepływy i stam łożyska, bo przy cisnieniu o wiele szybciej sie starzeje. Jak wszystko jest ok to znaczy, że cisnienie nie wpływa na nic
rozumiem
ja całą ciążę miałam (jak i całe życie) 100-110/70, a od tygodnia mam średnio 120-130/80, ale to chyba ta adrenalina przedporodowa -
domiii wrote:Laski, pytanie za 100 punktów...
w ferworze wrześniowej walki w kompletowaniu wyprawki w Gemini kupiłam coś takiego
http://www.aptekagemini.pl/akuku-muszle-laktac-64szt.html
jak się do jasnej ciasnej tego używa?!?! -
Czarodziejka87 wrote:
U mnie twardnienia częstsze już teraz ale puszczają po chwili.
Przeważnie jak za długo chodzę.
Wczoraj położna mówiła,że może być 10 w ciągu dnia i mam liczyć.
Ja w piątek pół dnia miałam twardnienia.. I jak leżałam. Co parenaście minut dosłownie. Do tego chyba jakies lekkie skurcze bo napinal mi sie brzuch i nagle gorzej sie oddychalo. Ale nastepnego dnia bylo ok wiec chyba nie bylo czym sie przejmowac.