X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kamka cos czuje ze mozemy razem jechac... u mnie cisnienie dosc wysokie bo caly czas ok 140/90 lub 100, jak nie obnizy sie tez IP szczegolnie ze mloda zbyt ruchliwa nie jest...

Trzymam kciuki zeby u Ciebie sie uspokoilo

Z ciśnieniem to bym juz nie czekała jeżeli nie spada. Zwłaszcza to drugie wysokie :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    moja sie rusza ale w nocy było to raz na czas teraz coraz częściej... też mam taką nadzieję od wieczora...
    Moja w nocy dala mi pospac co znaczy ze byla malo ruchliwa, od rana tez pojedyncze ruchy czuje i to tylko jak reke na brzuchu poloze, co prawda objadlam sie wczoraj strasznie i tlustego sporo zjadlam co moze podwyzszac cisnienie, ale od poniedzialku lekarz kazal mi mierzyc bo w przychodni mialam 150/100 a nie chce mi spadac do normy ktora mialam przez cala ciaze 120/80...

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moja w nocy dala mi pospac co znaczy ze byla malo ruchliwa, od rana tez pojedyncze ruchy czuje i to tylko jak reke na brzuchu poloze, co prawda objadlam sie wczoraj strasznie i tlustego sporo zjadlam co moze podwyzszac cisnienie, ale od poniedzialku lekarz kazal mi mierzyc bo w przychodni mialam 150/100 a nie chce mi spadac do normy ktora mialam przez cala ciaze 120/80...
    A lekarz co powoedzial na tak wysokie ciśnienie? Jesli było i lekarza to raczej nie wina tłustego :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia - śliczna ta kołyska <3

kamka - ja mam w ciągu dnia podobnie ale zawsze po jakimś czasie przechodzi. Powiedziałam sobie, że pojadę na IP dopiero jak będą w miarę regularne skurcze albo mi wody odejdą. No chyba, że coś z ruchami by było nie tak.

ciri22 - trzymaj się tam! Mam nadzieję, że ciśnienie spadnie i mała się rozrusza :)

Kokaina - nie znam się na tym ale podejrzewam, że postępowanie będzie takie samo jak przy tym z grupy B, czyli po prostu dostaniesz antybiotyk przed porodem.

Najadłam się ogórkowej i młody szaleje. Zauważyłam, że najbardziej się kokosi po kwaśnym oraz po mleku z czosnkiem :D Ciekawe czy tak mu smakuje czy wręcz odwrotnie i są to wyrazy protestu :P

domiii, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do twardego brzucha to tez mam taki napiety. A jestes drobnej budowy Kamka?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kamka cos czuje ze mozemy razem jechac... u mnie cisnienie dosc wysokie bo caly czas ok 140/90 lub 100, jak nie obnizy sie tez IP szczegolnie ze mloda zbyt ruchliwa nie jest...

Trzymam kciuki zeby u Ciebie sie uspokoilo

a na co takie ciśnienie może wskazywać?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Co do twardego brzucha to tez mam taki napiety. A jestes drobnej budowy Kamka?
    zdecydowanie nie...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/84735211d828.png

Kate84, Madlene.:), A.Kasia, Magda lena, nataliano, Madzialena90, Falon, Mania1718, Vincent, d'nusia, Kajola, muminka83, Hannia123, Mietka 30:), Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina niechcący polubiłam post
    Gbs nie miałam jeszcze badanego więc niestety nie pomogę:/

Marlena no piękna sesja:)

Bassiiaa kołyska śliczna:)Dobry zakup;)

U mnie twardnienia częstsze już teraz ale puszczają po chwili.
    Przeważnie jak za długo chodzę.
    Wczoraj położna mówiła,że może być 10 w ciągu dnia i mam liczyć.

Marlena lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym cisnieniem to moze cos jest w powietrzu? albo im blizej konca to idzie bardziej do góry ? ja od wczoraj zazywam juz po 4 tabletki dziennie a cisnienie wogole nie chce spasc a czuje sie masakrycznie :/ oczy mi sie zamykaja same i tylko spie, zawsze tak mam jak mi cisnienie pojdzie do góry co wydawało by mi się że bedzie odwrotnie :)
    Co do twradnienia, to czytałam kiedys artykul, że na tym etapie to przy chodzeniu czy staniu jkest to normalne bo chodzi o ciezar i tak regauja miesnia brzucha. Nie wiem ile w tym prawdy ale poki co nie niestresuja mnie te twardnienia, a jak stoje czy chodze to non stop jest brzuch twardy, a jak sie położe to przechodzi wiec chyba jest ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena - piękne te zdjęcia <3

Marlena, muminka83 lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka dziękuje za odpowiedź :)

Marlena śliczne fotki , pięknie :)

Ciri mam nadzieję,że ciśnienie jednak spadnie, a mała zacznie bardziej brykać!

Jeju to ja nie mam takiego problemu , moja chyba naprawdę albo coś ćpa w tym brzuchu tylko nie wiem skąd ma dostawce :P albo ma jakieś adhd , ona się kręci non stop hmmm ,dzika Amela :D

Marlena lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a na co takie ciśnienie może wskazywać?

u mnie lekarz zawsze mówi że może dojśc do zatrucia ciązowego, dlatego musze robi czesto mocz ( czy nie ma białka) i kontrolowac czy nie robią sie obrzeki + badac przepływy i stam łożyska, bo przy cisnieniu o wiele szybciej sie starzeje. Jak wszystko jest ok to znaczy, że cisnienie nie wpływa na nic :)

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam taki twardy brzuch ostatnio dość często, ale mija ;/

Dziewczyny takie pytanie trochę z innej beczki, bierzecie zwykłe figi do szpitala? I jak ich używać:
    ta wielka pielucha + majtki siatkowe i majtki zwykłe? Bo kurde nie wiem O_o

28whyx8d41olhvnv.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, pytanie za 100 punktów...

w ferworze wrześniowej walki w kompletowaniu wyprawki w Gemini kupiłam coś takiego

http://www.aptekagemini.pl/akuku-muszle-laktac-64szt.html

jak się do jasnej ciasnej tego używa?!?!

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny ja też mam taki twardy brzuch ostatnio dość często, ale mija ;/

Dziewczyny takie pytanie trochę z innej beczki, bierzecie zwykłe figi do szpitala? I jak ich używać:
    ta wielka pielucha + majtki siatkowe i majtki zwykłe? Bo kurde nie wiem O_o

ja wzięłam zwykłe, ale tylko na wyjście :P

Madlene.:) lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalen wydaje mi sie ze na te siatkowe nic nie zakladamu bo o to chodzi żeby nam tam wszystko oddychało. Ja zapakowałam zwykłe też, ale to ze wzgledu jak bym np kilka dni lezala przed porodem, czy na wyjscie do domu.

Madlene.:) lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Chyba jestem jedyna póki co z dodatnim gbsem :(
    Dorka ja też mam dodatni. Wyszło mi już w okolicach 20tc, potem okazało się, że mam jeszcze w pęcherzu i brałam antybiotyk (tylko ze względu na to, że był jeszcze właśnie w pęcherzu bo tak to by mi nie dali antybiotyku) i w poniedziałek miałam powtarzany gbs. nie łudzę się nawet, że go nie będzie. Po prostu w naszym przypadku do szpitala od razu jak odejdą wody a jeśli zaczną się skurcze to też nie czekać bardzo długo w domu tylko jechać żeby zdążyli podać antybiotyk. no i koniecznie poinformuj męża, że na porodówce ma powiedzieć o tym gbsie gdybyś Ty była nie w stanie bo bardzo by Cię bolało.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    u mnie lekarz zawsze mówi że może dojśc do zatrucia ciązowego, dlatego musze robi czesto mocz ( czy nie ma białka) i kontrolowac czy nie robią sie obrzeki + badac przepływy i stam łożyska, bo przy cisnieniu o wiele szybciej sie starzeje. Jak wszystko jest ok to znaczy, że cisnienie nie wpływa na nic :)

rozumiem :)

ja całą ciążę miałam (jak i całe życie) 100-110/70, a od tygodnia mam średnio 120-130/80, ale to chyba ta adrenalina przedporodowa :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kamka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Laski, pytanie za 100 punktów...

w ferworze wrześniowej walki w kompletowaniu wyprawki w Gemini kupiłam coś takiego

http://www.aptekagemini.pl/akuku-muszle-laktac-64szt.html

jak się do jasnej ciasnej tego używa?!?!
    z tego co wyczytałam to tak jak wkładek laktacyjnych tylko muszle zbierają mleko a nie wchłaniają...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Marlena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:

U mnie twardnienia częstsze już teraz ale puszczają po chwili.
    Przeważnie jak za długo chodzę.
    Wczoraj położna mówiła,że może być 10 w ciągu dnia i mam liczyć.

Ja w piątek pół dnia miałam twardnienia.. I jak leżałam. Co parenaście minut dosłownie. Do tego chyba jakies lekkie skurcze bo napinal mi sie brzuch i nagle gorzej sie oddychalo. Ale nastepnego dnia bylo ok wiec chyba nie bylo czym sie przejmowac.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ