X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    domii a kiedy ten krwiak Ci się zrobił? leżałaś? Mi lekarz nie kazał leżeć, trzeba czekać tak powiedział.

Kochana, dowiedziałam się o nim 7t4d. Lekarz ani nie dał mi żadnych leków, ani nie kazał leżeć. powiedział tylko, żebym się nie martwiła, bo w 90% takie krwiaki są normalne w I trymestrze i się same wchłaniają.
    2 tygodnie później poszłam na konsultacje do innego lekarza i na USG, bo ani nie plamiłam ani nic i zaczęłam się martwić :( no i on wtedy powiedział, że nie widzi żadnego krwiaka!
    więc zgłupiałam :) albo tak szybko i niezauważalnie się wchłonął, albo gdzieś się ukrył...
    dowiem się 17.08, bo wtedy mam USG genetyczne :)

krówka_muffka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki. Dopisuje wam apetyt? Mnie dzisiaj totalnie opuscil jedynie do czego sie przemoglam to swiezy ogoreczek zerwany z foli z majonezem i tyle :/ na nic wiecej mi sie nie chce.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przede wszystkim gratuluję udanych wizyt. Krówka - dzieciaczek wygląda pięknie, cuuudownie!!

Co do krwiaka to nie ma powodów do niepokoju. U mnie został wykryty w 6tc, a 8tc nie było już po nim śladu. Pamiętam jak się brałam i panikowałam jak dotarła do mnie ta wiadomość. Brałam luteinę (tzn nadal biorę) i miałam nakaz odpoczywania. Żadnego dźwigania, czy podnoszenia!! Nie musiałam leżeć non stop, ale na prawdę dużo czasu spędziłam w pozycji leżącej. U mnie tylko jeden raz były małe brązowe plamienia, a potem już cisza i spokój. Aha - i jak ma się krwiaka, to jest absolutny zakaz współżycia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 10:27

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii dziękuję kochana, podbudowałaś mnie :*

domiii lubi tę wiadomość

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ strasznie dziękuję Wam dziewczyny,aż miło człowiekowi jak ktoś powie coś miłego i podbuduje człowieka, czego nie można powiedzieć o moim M. który tylko potrafi mnie wyprowadzić z równowagi.
    Dziewczyny, bardzo dziękuję:**

• kamka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:-) u nas sie juz zaczyna brzuszej zaokraglac:-) wczoraj babvia wozek zobaczyla to sie smiala ze facet nam sie pewnie urodzi a wozek dla dziewczyny mamy tomoj stwierdzil ze chlopak tez w takim pojezdzi...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Karolina@ strasznie dziękuję Wam dziewczyny,aż miło człowiekowi jak ktoś powie coś miłego i podbuduje człowieka, czego nie można powiedzieć o moim M. który tylko potrafi mnie wyprowadzić z równowagi.
    Dziewczyny, bardzo dziękuję:**

Kochana po to jesteśmy. Ja też otrzymałam tutaj wsparcie, kiedy dowiedziałam się o krwiaku i byłam w rozsypce. Moje myśli zmierzały ku najgorszemu... jednak okazało się, że krwiak w pierwszym trymestrze występuje podobno dość często i jak dobrze do niego podejdziesz, to nic Ci nie grozi. Kochana głowa do góry! Zaopatrz się w dobre książki, jakiś serial i czas jakoś zleci.

W ogóle koleżanka poleciła mi program "porody". Oglądam sobie go czasami na Ipla i powiem Wam, że sporo się z niego dowiedziałam. Dużo fachowych porad :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno się stresuję, dzisiaj rano dzwonił przyjaciel męża jego żona (dziewczyna rok młodsza ode mnie) jest ciężko chora, lekarze dają jej 2,5 roku. Załamanie na całego, dwójka dzieci... nie ma żadnych lekarstw.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polin, fatalna wiadomość, bardzo współczuję, a czy wiesz co to za choroba? Może gdzieś jakiś szpital odnosi sukcesy w jej leczeniu? Ja wiem, to wydaje się naiwne, ale mojej szwagierce 5 lat temu lekarze dawali maksymalnie 5 lat życia, tak przynajmniej wyglądała pierwsza diagnoza. Teraz po 5 latach leczenia ona jest nadal w dobrym stanie i absolutnie jej życie nie jest zagrożone, kluczem są częste badania w szpitalu i stałe leczenie.

A.Kasia lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Mocno się stresuję, dzisiaj rano dzwonił przyjaciel męża jego żona (dziewczyna rok młodsza ode mnie) jest ciężko chora, lekarze dają jej 2,5 roku. Załamanie na całego, dwójka dzieci... nie ma żadnych lekarstw.

Bardzo mi przykro Polin. Niestety w takich czasach żyjemy, że coraz więcej młodych ludzi zapada na śmiertelne choroby. Dlatego trzeba doceniać każdą chwilę i brać z życia jak najwięcej, bo każdego z nas może to spotkać.

Co Ci mogę doradzić w tej sytuacji to po prostu wspierajcie ich ale nie traktujcie inaczej. W obliczu choroby i śmierci ludzie nie wiedzą jak się zachować i często unikają kontaktu z chorym i jego rodziną. A tu nie trzeba nic mówić, trzeba po prostu być obok. Liczy się sama obecność.

• domiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Aha - i jak ma się krwiaka, to jest absolutny zakaz współżycia :)

o patrz, a mi lekarz o tym nie powiedział, ja nie wiedziałam, współżyłam a krwiak się wchłonął - chyba farta miałam po prostu :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    teraz lepiej?2mowl00.jpg

Cudo!

krówka_muffka, anie93lica lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    Ja mało sie tu udzielałam, zaledwie kilka postów, ale chciałam sie pożegnać. Niestety moje dziecko umarło kilka dni temu.prawdopodobnie było obciążone wadami genetycznymi, gdyż na usg tydzień temu widać było powiększony pęcherzyk zoltkowy, który najczęściej jest z tym związany. Myślałam ze jestem przygotowana na takie wieści, bo już od jakiegoś czasu wszystkie dolegliwości ustąpiły...jednak na to chyba nie da sie przygotować.
    Trzymam kciuki za Wasze dzidziusie.niech zdrowo rosną i wniosą radość do Waszych rodzin.
    Pozdrawim

Strasznie mi przykro trzymaj się kochana. Życzę Ci żebyś juz niedługo tulila swój skarb!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja sie chyba oficjalnie przywitamy:)

Wczoraj po wielkich stresach pierwszy raz zobaczylam Swojego babelka na usg. Kropeczka pieknie migala nam na obrazie usg wiec wyglada na to, ze zaczel sie akcja serduszka:)

termin porodu mam na 29 marca i bardzo prosze o dopisanie na liste marcowych mamusi:)

Wczoraj mnie zestresowali w szpitalu bo po usg lekarz stwierdzil ze moj pecherzyk ma 22 mm ale w srodku nie ma zarodka....potem drugi przyszedl, popatrzyl i stwierdzil tak samo i kazali mi zrobic usg za tydzie "moze cos sie jeszcze ruszy"
    Mialam czarne mysli wiec zestresowana razem z mezem pojechalismy do swojego lekarza i okazalo sie że w 5 sekund znalazl moje malesntwo na usg.... Ulga i lzy szczescia. Nikomu nie zycze takiego stresu na poczatku ciazy...

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są 2 kliniki na świecie które zajmują się eksperymentalnymi badaniami w tej chwili. Jedna w Indiach i w Polsce jedna ale ta w Polsce w ogóle w powijakach jeszcze. Inne kliniki robią przeszczepy komórek macierzystych ale w innych kierunkach. Na razie szukamy jak największej ilości informacji. Choroba to bardzo ciężka odmiana stwardnienia.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    No to ja sie chyba oficjalnie przywitamy:)

Wczoraj po wielkich stresach pierwszy raz zobaczylam Swojego babelka na usg. Kropeczka pieknie migala nam na obrazie usg wiec wyglada na to, ze zaczel sie akcja serduszka:)

termin porodu mam na 29 marca i bardzo prosze o dopisanie na liste marcowych mamusi:)

Wczoraj mnie zestresowali w szpitalu bo po usg lekarz stwierdzil ze moj pecherzyk ma 22 mm ale w srodku nie ma zarodka....potem drugi przyszedl, popatrzyl i stwierdzil tak samo i kazali mi zrobic usg za tydzie "moze cos sie jeszcze ruszy"
    Mialam czarne mysli wiec zestresowana razem z mezem pojechalismy do swojego lekarza i okazalo sie że w 5 sekund znalazl moje malesntwo na usg.... Ulga i lzy szczescia. Nikomu nie zycze takiego stresu na poczatku ciazy...

witamy :) i mam nadzieję, że więcej takich stresów nie będzie!
    na liście już jesteś, w dniu moich urodzin może urodzisz :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - nie wyobrazam sobie Waszego bolu, naprawdę. Musicie być bardzo silną parą. Podziwiam Was i trzymam za Was bardzo, bardzo mocno kciuki

Krowka, sliczny, maly człowieczek. Tak bym chciała zobaczyć już swoje dzieciątko a do 27ego jeszcze tyyyle czasu :/

milola86 - bardzo mi przykro, wspólczuje, musisz byc silna i pamiętaj ze takie rzeczy zdarzaja sie niestety bardzo czesto i jest to najczesciej kwestia szczescia.

polin - za kazdym razem jak slysze takie wiesci czuje zlość. Czemu takie rzeczy zdarzaja sie tak mlodym ludziom? :(

Co do palenia w ciązy. Ja bylam nałogową palaczką, paliłam paczkę dziennie i chyba w zajściu mi to nie przeszkodzilo za bardzo. W kazdym razie nie do konca udalo mi sie zerwac z nalogiem i od czasu do czasu zdarza mi sie pociągnąć. To straszne i to dla mnie ogromny wstyd sie do tego w ogole przyznac. Ale czasami bywa to silniejsze ode mnie. I nawet nie bede wspominac o wyrzutach sumienia...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam przy tym krwiaku brać tylko duphaston 3 razy dziennie a nie luteine

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście zero sexu i dzwigania

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce nikogo usprawiedliwiac ale bardzo duzo kobiet pali w ciazy Bardziej lub mniej rozmyslnie A dzieciaczki i tak sa zdrowe Slyszalam nawet ostatnio opinie ze lepiej zapalic, gdyz to mniej zagrozi dziecku niz stres, ktory sie pojawia jak nie mozna zapalic

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ