X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pięknie. Wmucilam całą paczkę biszkoptow jak na krowke przystało! Muuuu

Magda lena, d'nusia, RudyTygrysek, Kate84, Est, A.Kasia, Mania1718, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletka moje gratulacje i dużo zdrówka i sił dla Was :*

Aleksandra co do ciśnienia to współczuję przechodziła to z Pierwszym Synem teraz też i wiem co to znaczy :/ niestety dopegytu należy do leków które nie od razu działają trzeba Go stosować dłuższy czas, to nie są leki które dostaje się normalnie na nad ciśnienie... Oby się wszystko uspokoilo u Ciebie

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się tam dzielnie :*

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Vira ja też uważam, że każda mama zna najwięcej swoje dziecko, moja np całą ciążę rusza się jak małe ADHD, ja pewnie bym jechała sprawdzić gdyby za długo był spokój choć raczej jestem z tych co stara się unikać ip. Jednak wolałabym wyjść na panikarę niż coś zbagatelizować. Daj znać po badaniach wszystkich co u Was

Muminko Ty aż tak nie szalej, bo czasem trochę musisz odpocząć :-) a w ogóle jak teściowa?

teściowa żyje ....
    Chodzę do niej co dwa dni. Wynajęliśmy opiekunkę - połowę płacę ja połowę teściowa.
    Boli ją ta ręka ale uparta jest jak osioł.
    Mam nadzieję ze za 6-8 tygodni będzie lepiej.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, właśnie o to mi chodziło żeby wyjść, a im się nawet wyjść z sali nie chce. Ciśnienie na wieczór 120 /80 :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja tak samo mam :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira jak tam?? Uważam, że bardzo dobrze zrobiłaś jadąc na IP, bo przecież nadpobudliwość dziecka w brzuchu może świadczyć, że coś złego się dzieje, nie koniecznie, nie zawsze, ale lepiej to sprawdzić, więc trzymaj się Kochana :-)

A ja wróciłam z zakupów i kupiłam pfff.. termometr do wody, osłonki na brodawki, czapeczkę i baldachim heh a chciałam cały komplet pościeli ale niestety w sklepie w którym byłam były tylko na rozmiar 100x135 a ja mam te mniejsze wymiary 90x120, tak jak łóżeczko. No i lipa, pozostaje mi allegro, ehh a tak chciałam dotknąć, obejrzeć, no niestety.

edyś lubi tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz na oddziale po ktg i pierwszej butli magnezu. Skurczy nie ma. Na Usg szyjka 14 mm i rozwarcie na paluszek jak to lekarka powiedziała. Zastanawiam sie czy w ogole zakładają jeszcze na tym etapie Pessar? Lekarka mowi ze nie jest mi w stanie powiedzieć ile mam jeszcze czasu. Moge leżeć tydzien moge 4. Marże jeszcze o 2.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi szpitalami i oknami to jest masakra. Ja jak byłam od 7 do 14 grudnia w szpitalu to było dość zimno wtedy na dworze. To miałam takie agentki co okno w nocy otwierały bo on duszno (ale broń Boże drzwi na korytarz otworzyć bo im przeszkadza jak ktoś do toalety chodzi z innych sal. Tylko że łóżko moje było pod oknem więc obudziłam się kiedyś zimna jak sopel i z katarem. Gardło mnie bolało też dość mocno i je rano opier...am. A mimo to sytuacja się powtarzala. Więc otworzyłam w nocy drzwi. Zamknęłam okno. I jak któraś otworzyła okno to drzwi tak trzasnely ze chyba się cały oddział obudził bo na na klatce okna były rozszczelnione. Naprawdę niektóre baby w szpitslu to nie myśla. Zachowują się jakby na wczasy do hotelu przyjechały.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka trzymaj się dzielnie! Trzymam mocno kciuki,dasz radę dwa tygodnie a nawet dłużej!:*

U mnie nic z brodawek nie leci,jedynie jak nacisnęłam to malutka kropla się pojawiła.

Ale mi apetytu na piwko narobiłyście;)
    Marzy mi się bananowe Cornelius no pycha i sommersby ;)
    Chyba jakieś bezalkoholowe za tydzień na walentynki sobie strzele;)

U mnie była kumpela i się tak zagadałyśmy,że cztery godziny pykły
    A mój T dziś popija na pępkowym,ciekawe w jakim stanie przyjdzie heh ;)

Filip 28.03.2016 <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam tylko na poniedzialek, jak się okaże że zostaje tu dłużej to zmieniam sale.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    No i pięknie. Wmucilam całą paczkę biszkoptow jak na krowke przystało! Muuuu

To ja od wczoraj paczkę bez, pół paczki chipsów, 2 deserki bakomy, 3 paczki truskawek hehe :-P

Muminko to cieszę się, że masz choć trochę oddechu, choć s kolei dodatkowy wydatek eh

Martka to odpoczywaj, w szpitalu macie dobrą opiekę, na pewno to minimum uda Wam się wytrzymać a nawet i dłużej :-*

krówka_muffka lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Czekam tylko na poniedzialek, jak się okaże że zostaje tu dłużej to zmieniam sale.

Ja sie dowiedziałam ze tez nie pospie, 3 razy w nocy chodzą mierzyć tetno, nad ranem tem i ciśnienie.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka pessar w 34 tyg chyba mija się z celem.... Dasz radę wyleżeć. Ale to takie leżenie bez wyjątku. Ja wstaje tylko do łazienki, nawet jem w pokoju. Leżę tylko na lewym boku, czasami na prawym jak juz mmie boli od leżenia. Nie schylam się, nie kucam, nic kompletnie nie robie. Jest to dolujace ale dzięki temu dalej jestem e ciąży chociaż każdy tutaj otwiera oczy ze zdziwienia.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kasia, właśnie o to mi chodziło żeby wyjść, a im się nawet wyjść z sali nie chce. Ciśnienie na wieczór 120 /80 :-)

Niestety trafiają się czasem takie jednostki aspołeczne :/ Jak nadal będą takie mało skore do kompromisów to zmieniaj salę i się nie przejmuj. Tak jak Kasia24 pisze, niektórym się wydaje, że są w hotelu i zupełnie nie myślą o innych :/ Czasami nie wiadomo czy to tylko głupota czy już czysta złośliwość...

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Martka pessar w 34 tyg chyba mija się z celem.... Dasz radę wyleżeć. Ale to takie leżenie bez wyjątku. Ja wstaje tylko do łazienki, nawet jem w pokoju. Leżę tylko na lewym boku, czasami na prawym jak juz mmie boli od leżenia. Nie schylam się, nie kucam, nic kompletnie nie robie. Jest to dolujace ale dzięki temu dalej jestem e ciąży chociaż każdy tutaj otwiera oczy ze zdziwienia.

Ehh wiem. Powiem ci ze leżałam do tek port przez większość dnia i nie odczuwałam nawet twardnien wiec zupełnie nie wiem pd czego tak sie porobiło. A to krwawienie było z uszkodzenia szyjki. Masakra od zwykłego wziernikowania a lało mi sie ciepłe po nogach :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poproszę o zmianę bo mam hektary do kibelka. A sikać mogłabym non stop.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:16

Wanna, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A piwo z sokiem malinowym to za mną od tygodnia chodzi!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita mogła by się odezwać... Renka dobrze że to tylko to. Ale musiałaś najeść się strachu :-( udanej imprezy! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 23:20

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu siedziałam na kibelku i plakalam za nim wstałam się ubrać.
    Człowiek się wszystkiego uczy, chciałby wszystko już, a jak zaczynają się akcje to zdaje sobie sprawę że niech Basia sobie tam siedzi jeszcze troszkę.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ