Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruletka moje gratulacje i dużo zdrówka i sił dla Was :*
Aleksandra co do ciśnienia to współczuję przechodziła to z Pierwszym Synem teraz też i wiem co to znaczyniestety dopegytu należy do leków które nie od razu działają trzeba Go stosować dłuższy czas, to nie są leki które dostaje się normalnie na nad ciśnienie... Oby się wszystko uspokoilo u Ciebie
Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się tam dzielnie :*https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kate84 wrote:Vira ja też uważam, że każda mama zna najwięcej swoje dziecko, moja np całą ciążę rusza się jak małe ADHD, ja pewnie bym jechała sprawdzić gdyby za długo był spokój choć raczej jestem z tych co stara się unikać ip. Jednak wolałabym wyjść na panikarę niż coś zbagatelizować. Daj znać po badaniach wszystkich co u Was
Muminko Ty aż tak nie szalej, bo czasem trochę musisz odpocząća w ogóle jak teściowa?
teściowa żyje ....
Chodzę do niej co dwa dni. Wynajęliśmy opiekunkę - połowę płacę ja połowę teściowa.
Boli ją ta ręka ale uparta jest jak osioł.
Mam nadzieję ze za 6-8 tygodni będzie lepiej. -
Vira jak tam?? Uważam, że bardzo dobrze zrobiłaś jadąc na IP, bo przecież nadpobudliwość dziecka w brzuchu może świadczyć, że coś złego się dzieje, nie koniecznie, nie zawsze, ale lepiej to sprawdzić, więc trzymaj się Kochana
A ja wróciłam z zakupów i kupiłam pfff.. termometr do wody, osłonki na brodawki, czapeczkę i baldachim heh a chciałam cały komplet pościeli ale niestety w sklepie w którym byłam były tylko na rozmiar 100x135 a ja mam te mniejsze wymiary 90x120, tak jak łóżeczko. No i lipa, pozostaje mi allegro, ehh a tak chciałam dotknąć, obejrzeć, no niestety.edyś lubi tę wiadomość
jusiakp
-
Jestem juz na oddziale po ktg i pierwszej butli magnezu. Skurczy nie ma. Na Usg szyjka 14 mm i rozwarcie na paluszek jak to lekarka powiedziała. Zastanawiam sie czy w ogole zakładają jeszcze na tym etapie Pessar? Lekarka mowi ze nie jest mi w stanie powiedzieć ile mam jeszcze czasu. Moge leżeć tydzien moge 4. Marże jeszcze o 2.
-
Z tymi szpitalami i oknami to jest masakra. Ja jak byłam od 7 do 14 grudnia w szpitalu to było dość zimno wtedy na dworze. To miałam takie agentki co okno w nocy otwierały bo on duszno (ale broń Boże drzwi na korytarz otworzyć bo im przeszkadza jak ktoś do toalety chodzi z innych sal. Tylko że łóżko moje było pod oknem więc obudziłam się kiedyś zimna jak sopel i z katarem. Gardło mnie bolało też dość mocno i je rano opier...am. A mimo to sytuacja się powtarzala. Więc otworzyłam w nocy drzwi. Zamknęłam okno. I jak któraś otworzyła okno to drzwi tak trzasnely ze chyba się cały oddział obudził bo na na klatce okna były rozszczelnione. Naprawdę niektóre baby w szpitslu to nie myśla. Zachowują się jakby na wczasy do hotelu przyjechały.
-
Martka trzymaj się dzielnie! Trzymam mocno kciuki,dasz radę dwa tygodnie a nawet dłużej!:*
U mnie nic z brodawek nie leci,jedynie jak nacisnęłam to malutka kropla się pojawiła.
Ale mi apetytu na piwko narobiłyście;)
Marzy mi się bananowe Cornelius no pycha i sommersby
Chyba jakieś bezalkoholowe za tydzień na walentynki sobie strzele;)
U mnie była kumpela i się tak zagadałyśmy,że cztery godziny pykły
A mój T dziś popija na pępkowym,ciekawe w jakim stanie przyjdzie hehFilip 28.03.2016
-
krówka_muffka wrote:No i pięknie. Wmucilam całą paczkę biszkoptow jak na krowke przystało! Muuuu
To ja od wczoraj paczkę bez, pół paczki chipsów, 2 deserki bakomy, 3 paczki truskawek hehe
Muminko to cieszę się, że masz choć trochę oddechu, choć s kolei dodatkowy wydatek eh
Martka to odpoczywaj, w szpitalu macie dobrą opiekę, na pewno to minimum uda Wam się wytrzymać a nawet i dłużej :-*krówka_muffka lubi tę wiadomość
-
Martka pessar w 34 tyg chyba mija się z celem.... Dasz radę wyleżeć. Ale to takie leżenie bez wyjątku. Ja wstaje tylko do łazienki, nawet jem w pokoju. Leżę tylko na lewym boku, czasami na prawym jak juz mmie boli od leżenia. Nie schylam się, nie kucam, nic kompletnie nie robie. Jest to dolujace ale dzięki temu dalej jestem e ciąży chociaż każdy tutaj otwiera oczy ze zdziwienia.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Kasia, właśnie o to mi chodziło żeby wyjść, a im się nawet wyjść z sali nie chce. Ciśnienie na wieczór 120 /80
Niestety trafiają się czasem takie jednostki aspołeczneJak nadal będą takie mało skore do kompromisów to zmieniaj salę i się nie przejmuj. Tak jak Kasia24 pisze, niektórym się wydaje, że są w hotelu i zupełnie nie myślą o innych
Czasami nie wiadomo czy to tylko głupota czy już czysta złośliwość...
-
aleksandrazz wrote:Martka pessar w 34 tyg chyba mija się z celem.... Dasz radę wyleżeć. Ale to takie leżenie bez wyjątku. Ja wstaje tylko do łazienki, nawet jem w pokoju. Leżę tylko na lewym boku, czasami na prawym jak juz mmie boli od leżenia. Nie schylam się, nie kucam, nic kompletnie nie robie. Jest to dolujace ale dzięki temu dalej jestem e ciąży chociaż każdy tutaj otwiera oczy ze zdziwienia.
Ehh wiem. Powiem ci ze leżałam do tek port przez większość dnia i nie odczuwałam nawet twardnien wiec zupełnie nie wiem pd czego tak sie porobiło. A to krwawienie było z uszkodzenia szyjki. Masakra od zwykłego wziernikowania a lało mi sie ciepłe po nogach -
Martita mogła by się odezwać... Renka dobrze że to tylko to. Ale musiałaś najeść się strachu
udanej imprezy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 23:20
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka