X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 13:17

Kate84 lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Hmm Vira współczuję męża... Mój też nieraz puka się w głowę jak każe mu się wozić albo na IP albo do labo lub ośrodka, ale nic mi takiego nie powiedział. W szpitalu powiedzieli ze z opryszczką nie dostane dziecka. No ale w sumie już jej nie mam tylko malutki strupek wiec myślę że zdąży się zagoic.

No jak wstanie to mu urządze taką maniane ze bedzie miał dość tego dnia juz od samego rana. Już sie szykuje na niego jak byk na płachtę

muminka83, Kate84, Teresa1992 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ola Vira za to Mój jest nadopiekunczy i jak tylko coś się dzieje samochód odpalony i rura na szpital. A wczoraj przy badaniu tak krzyknęłam, że już leciał do drzwi. Położna go zatrzymała. :p

Może zazdrościsz ale przynajmniej będziesz w szpitalu na poród.Ja Ci powiem ze mój m za każdym razem jak mnie wiezie na IP to z wielkim fochem i pretensjami.Doprowadzi do tego ze jak zacznie sie akcja porodowa to ja bede sie bała go poprosić by mnie zawiózł do szpitala bo on jak zwykle uzna ze nic sie nie dziejw i ze panikuje.Albo co nakgorsze ja sygnały porodu zbahatwlizuje zebu jego nie denerwowac. Oczywistych sygnałów typu odejście wód oczywiscie być wcale nie musi.

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dzień przywitał mnie biegunka ;/ superrr

Czyżby organizm mieli ze to juz bardzo blisko ;) biegunka ponoć to normalny obaw w ostatnich tygodniach/dniach przed porodem :D

Dzien dobry Wszystkim!
    Ja nieco lepiej, choć noc po bandzie. Na szczęście mam cudownego męża, ktory do 3 nad ranem biegał wokół mnie i a to herbata, a to woda z sola na gardło (fajna sprawa - gardło nie boli juz) a to kanapeczka.

A jestesmy u moich rodziców, tata sam, mama w sanatorium, wiec dzis dwóch chłopów bedzie sie mna opiekować :) i pies!

Miłego, zdrowego dnia Kochane!!!

A.Kasia, d'nusia, baassiia, alinalii, Kate84, edyś, Lilou1984 lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Vira tylko spokój może uratować. Musisz na spokojnie wytłumaczyć że takie aluzje nie są stosowne z jego strony.

Ja do toatety hmmm ja nie mam parcia. Standardowo 4 razy na dobę a noce bez wc. Myślę więc że mała ciągle wysoko.

Ciągle leżę bo kręgosłup mi dosłownie odpada. Mąż robi śniadanko więc mogę hihi.

No i witam się w 34 tygodniu hip hip hura

d'nusia, nataliano, Wanna, baassiia, A.Kasia, Magda lena, Kate84, Karka, edyś, Mania1718, RudyTygrysek, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    No jak wstanie to mu urządze taką maniane ze bedzie miał dość tego dnia juz od samego rana. Już sie szykuje na niego jak byk na płachtę

Mysle że szkoda twoich nerwów i nie ma sensu sobie szarpać nerwow. Faceci ciąży nie będą odczuwali tak jak my i ciągłych niepokojów z tym związanych. Zmieni się to po narodzinach jak ujrzy dziecko. A ty się już nie denerwuj tylko mu ładnie powiedz że to ty jesteś w ciąży i jeśli masz wątpliwości i się o dziecko boisz to on grzecznie to powinien zaakceptować i dbać o Twoje dobre samopoczucie.

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, krzykiem i pretensjami niewiele zdziałasz. postaraj sie wziąć go na spokój i wytłumaczyć, ze martwisz sie, ze matka inaczej odczuwa, ze powinien Cie zrozumieć, bo to Ty nosisz dziecko i masz prawo sie bać. Krzyk tylko potęguje "zamknięcie" na dialog drugiej strony i nic sie nie zmienia. Trzymam za Ciebie kciuki!

muminka83, krówka_muffka lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Śniło mi się, że Kamka miała rodzić i trzymałam jej dziecko w czasie gdy ona przygotowywała się do tego porodu :P Nie wiem jak to miało wyglądać skoro to dziecko już było na świecie bo obudziłam się na siku i już później nie dokończyłam tego snu:D W każdym razie dzieciaczek był duży, różowy i śliczny i tak się zastanawiałam w tym śnie jak go Kamka urodzi skoro taki z niego spory klocek :D

alinalii, Kate84, krówka_muffka, d'nusia, foxica, muminka83, RudyTygrysek, kamka lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeloł!

Fajne jest to, że nie znamy się osobiście, a mamy tu taki klimat, że nawet śnimy o sobie :D Hahahah uwielbiam to forum!!!!

Wczoraj znowu miałam śluz zabarwiony na beżowo.
    W czwartek mam wizytę u lekarza, miałam nadzieję, że już nie pójdę na nią...

Dziewczyny a robicie masaż krocza? Jeśli tak to możecie napisać jak albo podesłać jakiś link?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj..
    Mi właśnie robią obciążenie glukoza. Nie wiem po co ale kazali. Fatalnie się czuje fizycznie - to jakiś dramat jest.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Madzia przegapilam, gratuluje donoszonej :-)

Magda lena lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka oczywiście lubię za imprezę niespodziankę, super że tak Cię zaskoczyli :-* Jeju jeszcze teraz grzybosław musiał się przyplątać no :-*

Jusiakp dobra jesteś z tym mocnym jedzeniem słodyczy, jak humor? :-)

Vira dobrze, że pojechałaś i się uspokoiłaś, a męża walnij naprawdę! Kurcze lepiej spanikować niż coś przeoczyć! Ile mała już waży :-D

Olu mi się dziś śniłaś, Twoje łóżeczko i że zaczęłaś rodzić :-P

Wanna cieszę się, że dziś troszkę lepiej no i pozazdrościć takiej opieki :-)

Do mojego M też nie dociera, że czuję się coraz gorzej, że proszę żeby w końcu zjechał na stałe a nie, że on w Gdańsku a ja tu... No ale on myśli że wie lepiej kiedy urodzę... Ani krzykiem, ani rykiem więc temat nierozwiązany... Także Vira u mnie też nie jest tak kolorowo ;-)

Dziewczyny widzę, że każdej śnią się porody innej z nas hihi :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Hejjj..
    Mi właśnie robią obciążenie glukoza. Nie wiem po co ale kazali. Fatalnie się czuje fizycznie - to jakiś dramat jest.
    Kochana, po pierwsze gratulacje z okazji skończonego 36 tygodnia!!!!!!!
    Przykro mi, że czujesz się źle... :(
    hmmm ciekawe czemu w ndz Ci to robią...
    Informuj Nas!
    3mam kciuki, żebyś się zrelaksowała i poczuła lepiej! :*

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj snimy o sobie wzajemnie hahaha :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    O Madzia przegapilam, gratuluje donoszonej :-)
    Dzięki Olu. Wczoraj świętowałam :D
    Wszyscy z rodziny i znajomych teraz tacy mądrzy : ja wiedziałam/em, że donosisz, że nie urodzisz wcześniej.
    Tia ... :) Skoro wiedzieli to czemu mi tego w 26 tc nie powiedzieli, ile łez bym zaoszczędziła.

Mania1718 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia fakt swoje przeszliśmy ale najważniejsze że jesteśmy już na tym etapie ciąży donoszonej :-) Kate oby Twój sen był proroczy ;-)

A.Kasia, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny a robicie masaż krocza? Jeśli tak to możecie napisać jak albo podesłać jakiś link?

Na pierwszej stronie w wyprawce jest arkusz szkoła rodzenia i jak zjedziesz niżej jest instrukcja jak to robić, osobiście nie korzystam, ale możesz spróbować :)

Magda lena lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Weszłam na forum z nadzieją, że Martita coś napisała, a tu cisza. Kochana daj znać, bo cały czas myślę co z Tobą.

Wanna cieszę się, że czujesz się już lepiej. :)

Alinalii kto wie, czy ta biegunka nie jest zwiastunem oczyszczania się organizmu przed porodem. Może to właśnie Ty zajmiesz ostatnie miejsce na podium marcówek. ;)

muminko83 od dłuższego czasu imponujesz mi swoją pracowitością. Ja głównie leżę i często nie mam siły posprzątać czy zrobić obiad, a Ty zawsze masz tyle aktywności w ciągu dnia.

U mnie samopoczucie do d*** Od jakiegoś czasu boli mnie podbrzusze, tzn mam wrażenie, że zaraz dostanę okres i jeszcze wczoraj twardniał mi brzuch. Najgorsze są noce, bo wtedy ból jest najbardziej dokuczliwy. Poza tym ciężko mi jest wstać siku, bo brzuch mam twardy jak skała. Kurcze, ja już chce koniec.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi snami to jesteśmy babki wariatki :D

Magda lena, A.Kasia, Kate84, d'nusia lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Dobre te Wasze sny;) Ciekawe czy okażą się prorocze;)

Narobiłyście smaka na lody! teraz cały czas o nich myślę;)

Renka współczuje tych nerwów,dobrze że wszystko jest ok oprócz grzybosława ale poradzisz sobie raz dwa z nim:*
    I niespodzianka super!;)

Wanna zdrówka dużo:*

Vira musisz doprowadzić do pionu męża bo jego zachowanie lipa..szczera rozmowa wskazana

Szpitalne mamy trzymajcie się!

Miłej niedzieli:)

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ