X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zgłaszam, czytam Was w miarę możliwości ale nie zawsze wszystko - za dużo tego :) :) :) Kibicuję wszystkim :)

U mnie 35 tydzień skończony, w brzuszku rozpycha się Karolinka :) W tym tygodniu chyba już pójdę na L4 - czy są tu mamy które nadal pracują?

Pozdrawiam wszystkich i miłej niedzieli :)

domiii, krówka_muffka, Izoleccc, Magda lena, d'nusia, Renka88, A.Kasia, Mania1718, muminka83, RudyTygrysek, Kate84, Czarodziejka87, Falon, Hannia123, Martita88, ksanka, Est, edyś, Mietka 30:), Kaarolina, Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness! wrote:
    Ja też się zgłaszam, czytam Was w miarę możliwości ale nie zawsze wszystko - za dużo tego :) :) :) Kibicuję wszystkim :)

U mnie 35 tydzień skończony, w brzuszku rozpycha się Karolinka :) W tym tygodniu chyba już pójdę na L4 - czy są tu mamy które nadal pracują?

WOW. Pracujesz jeszcze! Gratulacje! :) Podziwiam. Super, że masz siłę i energię do pracy. Bardzo zazdroszczę.
    Mi zaczyna brakować pracy ... ale pewnie jak maluszek przyjdzie na świat to będzie wręcz przeciwnie. :)

muminka83 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczyna brakować wolnego, chciałabym się jeszcze przed narodzinami wybyczyć :)

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzień dobry,
    ja z okazji niedzieli chciałabym wywołać kilka osób:
    anie93lica, margaret26, Kasmira, shaja88, jagood, Madlene., Lula_w, salomea, She86, Madzik90, IKA89, 26Asia, Tova33, Andriel, Mietka30:), Tunia.a , anitka19953, kasieñka1985, wiewiórka17, Viera Yves, vikus001, Amarylis, noelka , Katiesz16, agu88sia, Malwa85, Atia, Madnes!.
    Albo długo się nie odzywacie, albo w nadmiarze wszystkich postów przegapiłam Wasze ;)

Arien, Gośśś, Robaczku co u Was?

słuszna inicjatywa! :) ja wzywam dodatkowo
    maskora
    Ania B.
    Anaaa:)
    z.martys
    Małgosia85
    astoriaa

bo Was nie było już lata świetlne!

d'nusia, A.Kasia, muminka83, muminka83, Kate84, Czarodziejka87, Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzień dobry,
    anie93lica, margaret26, Kasmira, shaja88, jagood, Madlene., Lula_w, salomea, She86, Madzik90, IKA89, 26Asia, Tova33, Andriel, Mietka30:), Tunia.a , anitka19953, kasieñka1985, wiewiórka17, Viera Yves, vikus001, Amarylis, noelka , Katiesz16, agu88sia, Malwa85, Atia, Madnes!.
    Albo długo się nie odzywacie, albo w nadmiarze wszystkich postów przegapiłam Wasze ;)

Podbijam i dodaję jeszcze KSANKĘ! Odzywać się a najlepiej przedstawić usprawiedliwienie swojej nieobecności :P ;)

Co do mężów: mój wczoraj stwierdził, że już nie da się ze mną wytrzymać ;) A poszło o to, że poprosiłam go o zrobienie zakupów i parę innych rzeczy na JUŻ. Sądzę, że nasi partnerzy są równie zmęczeni tą ciążą jak i my, szczególnie Ci, którzy mają w domu marcówki leżące/muszące się bardzo oszczędzać. Ja rozumiem swojego męża bo u nas to wygląda tak, że wszystkie obowiązki spadły na niego i czasami już go to denerwuje a mnie denerwuje, że nie mogę tych wszystkich rzeczy zrobić sama albo, że jest zrobione nie tak jak (według mnie) powinno być. Bardzo łatwo o spięcie w takiej nerwowej atmosferze ;) Chyba oboje cieszymy się, że to się niebawem skończy.

W kwestii panikowania to ciężko mi się wypowiedzieć bo u nas jest inna sytuacja. Przeżyliśmy chorobę i śmierć dziecka co powoduje, że inaczej traktujemy obecną ciążę, bardziej zwracamy uwagę na różne niepokojące sygnały.

Kate84, Mania1718, She86, ksanka lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) no i po tych nocnych lodach boli mnie gardlo :-(
    Ogolnie to mnie tez obudzil skurcz taki trwajacy minute i przeszedl a ja pomyslalam, kurde teraz mialabym rodzic? Przeciez chce mi sie spac hehe

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzień dobry,

Jestem i podczytuje Was codziennie.u mnie bez zmian narazie.Choroba przeszła także nie jest źle :):)

muminka83, Falon, Hannia123, Renka88, A.Kasia, Izoleccc, d'nusia, edyś, Mietka 30:), Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ dziewczynki odzywam się i ja skoro mnie przywołałyście, jutro wizyta ale wcale się nie cieszę bo popadłam w jakąś depresje od 2 tyg co dzień płaczę, i co chwila coś mi jest więc sie nie odzywam żeby nie dołować was tutaj. jak nie kręgosłup to biodra, kolka nerkowa bóle podbrzusza skurcze i twardnienia, mam już tego wszystkiego po dziurki w nosie i chce już rodzić. jutro wizyta i jak dzieć będzie wystarczająco duży to będę się starała przyśpieszyć chyba ten poród bo dłużej nie wytrzymam już w tym stanie. pierwsza moja ciąża była super , pracowałam do 9 miesiąca latałam jak nie wiem zero tabletek czy magnezu no zupełne zero, a tu od początku jak nie krwiak to później pessar, no spa , magnez i witaminy. no meksyk. dam znać jutro po wizycie. aha i gratulacje dla mam super że dzieciaki są już na świecie

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzień dobry,

Jak mi się miło zrobiło;*
    Ja czytam was codziennie wręcz nałogowo;-) tylko tak głupio mi się odzywać bo nie bylo mnie z wami od początku ;/

Stosujecie jakieś suplementy po leczeniu infekcji? Ja stosowalam Macmiror (nigdy nie stosowalam gorszych globulek) i położna zaleciła cos na odbudowanie flory. Co polecacie? ;-)

U nas wszystko dobrze tylko że ciezko :-) w piatek mamy USG zeby skontrolować wagę naszego klocka ;-)

Roletka (mam nadzieje ze nie przekrecilam) gratuluję maluszkow ;*

edyś lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Mamusie, a czy któraś z Was planuje używać oleju kokosowego do pielęgnacji skóry maluszka? :)

Ja planuję kokosowy bo jest najzdrowszy. Nie ma porównania z balsamami dla dzieci itd. Mój syn ma atopową skórę i tak naprawdę nawet Emolium nie działa a to działa i skóra jest naprawdę rewelacyjna. Wystarczy tylko że nie dam kilka dni znowu jest pogorszenie więc myślę że to mu służy.

Ogólnie nie zamierzam bawić się w jakieś kosmetyki. Mydełko bardzo delikatne , olejek kokosowy i maść na ewentualne odparzenia. Z doświadczenia wiem że te kosmetyki nawet z najwyżej półki często nie służą.

Magda lena, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness! wrote:

Wow :D jestem pod wrażeniem że tak długo pracujesz.
    Witamy <3 Ciebie i Karolinkę

Kate84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Podbijam i dodaję jeszcze KSANKĘ! Odzywać się a najlepiej przedstawić usprawiedliwienie swojej nieobecności :P ;)

Co do mężów: mój wczoraj stwierdził, że już nie da się ze mną wytrzymać ;) A poszło o to, że poprosiłam go o zrobienie zakupów i parę innych rzeczy na JUŻ. Sądzę, że nasi partnerzy są równie zmęczeni tą ciążą jak i my, szczególnie Ci, którzy mają w domu marcówki leżące/muszące się bardzo oszczędzać. Ja rozumiem swojego męża bo u nas to wygląda tak, że wszystkie obowiązki spadły na niego i czasami już go to denerwuje a mnie denerwuje, że nie mogę tych wszystkich rzeczy zrobić sama albo, że jest zrobione nie tak jak (według mnie) powinno być. Bardzo łatwo o spięcie w takiej nerwowej atmosferze ;) Chyba oboje cieszymy się, że to się niebawem skończy.

W kwestii panikowania to ciężko mi się wypowiedzieć bo u nas jest inna sytuacja. Przeżyliśmy chorobę i śmierć dziecka co powoduje, że inaczej traktujemy obecną ciążę, bardziej zwracamy uwagę na różne niepokojące sygnały.

Kasiu ja nie jestem leżąca a tez czasem mamy w domu pole bitwy. Wiadomo juz w 35tc nie wszystko mogę zrobić i wkurza mnie to a mojemu mężowi nigdy sie nie spieszy chociaż i tak ma do mnie anielską cierpliwość;-) ale juz niedługo finisz.. ;-)

Uspokoiły się skurcze? ;-)

Mania1718, edyś lubią tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj się poklocilam z M tak ze nawet do mnie nie przyjechał. Potem dzwonił i mówił ze sama siebie denerwuje. I jak ja mam mieć niskie ciśnienie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

I jeszcze nasza jagoood raz dwa pisz co u Ciebie

Kate84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:

Stosujecie jakieś suplementy po leczeniu infekcji? Ja stosowalam Macmiror (nigdy nie stosowalam gorszych globulek) i położna zaleciła cos na odbudowanie flory. Co polecacie? ;-)
    *
    Polecam lactovaginal. To globulki dopochwowe. Ja stosowałam zapobiegawczo. Całą ciążę miałam spokój! :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Polecam lactovaginal. To globulki dopochwowe. Ja stosowałam zapobiegawczo. Całą ciążę miałam spokój! :)
    To jutro sobie kupię ;-)

Po tych globulkach kilka razy dziennie musiałam zmieniać wkladki bo takie upławy po nim. Dobrze ze juz skonczona kuracja :-)

Ciąża donoszona.. zazdroszczę!! ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

ja też polecam! ani jednego problemu przez całą ciążę, a jestem podatna!
    :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :*
    Edys dziekuje za pamiec :*
    Ja to dzien zaczynam i koncze na czytaniu forum wiec jestem na biezaco i caly czas z wami :P Ostatnio po prostu czuje sie jakbym byla "przezuta i wypluta" :/ Czasami mam takie skurcze z brakiem tchu, ale nic poza tym, zadnych boli miesiaczkowych no nic kompletnie... Az czasami sie smieje, ze chyba mojemu synowi sie odwidzialo juz wychodzic :P Ale za to czuje go juz bardzo nisko i mam wrazenie jakby mi mial niedlugo wypasc :/

Jutro mam wizyte wiec dowiem sie ile maly przybral i moze w koncu bede wiedziec dokladnie kiedy go zobacze :D Mimo ze wykluczyli ta hipotrofie u niego to mam stresa czy aby dobrze rosnie i czy te przeplywy sa ok :( Trzymcie kciuki za nas jutro :)

Mania1718, muminka83, krówka_muffka, Hannia123, A.Kasia, Czarodziejka87, d'nusia, She86, edyś, Kaarolina, Karka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim
    Kasieńka1985 ja też jutro wizytuję i nawet mamy taki sam termin porodu:) Ja jutro wypytam lekarza jak to jest przy cukrzycy ciążowej, bo czytałam że poród rozwiązuje się między ciążą donoszoną a terminem porodu, a chciałabym bardzo urodzić naturalnie.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula,Shaja,Madness cieszę się, że wizyty udane i dzieciaczki zdrowo rosną :-) już dużo czasu Wam nie zostało :-D

Magdalena ja kupiłam, ale w sumie nie wiem do czego można używać, taki gamoń ze mnie? :-P

Kasiu mam to samo wszystko robi M jak jest, tu czegoś zapomni kupić, tam zrobi niedokładnie i mnie już to irytuje a jego to, że ma tyle na głowie, jeszcze krąży te 330km w te i wewte, a w pracy na co dzień też tyle robi. Wczoraj mi nawet powiedział, że żadnej drugiej ciąży :-P haha ta jasne!

Kasieńka,Madzik,Gośś,Rudy Tygrysku powodzenia w tyg na wizytach, dobrze że się odezwałyście :-*

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ