Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zgłaszam, czytam Was w miarę możliwości ale nie zawsze wszystko - za dużo tego :) :) :) Kibicuję wszystkim :)

U mnie 35 tydzień skończony, w brzuszku rozpycha się Karolinka :) W tym tygodniu chyba już pójdę na L4 - czy są tu mamy które nadal pracują?

Pozdrawiam wszystkich i miłej niedzieli :)

domiii, krówka_muffka, nick nieaktualny, Magda lena, nick nieaktualny, Renka88, nick nieaktualny, Mania1718, muminka83, RudyTygrysek, Kate84, Czarodziejka87, Falon, Hannia123, Martita88, ksanka, Est, edyś, Mietka 30:), Kaarolina, Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness! wrote:
    Ja też się zgłaszam, czytam Was w miarę możliwości ale nie zawsze wszystko - za dużo tego :) :) :) Kibicuję wszystkim :)

U mnie 35 tydzień skończony, w brzuszku rozpycha się Karolinka :) W tym tygodniu chyba już pójdę na L4 - czy są tu mamy które nadal pracują?

WOW. Pracujesz jeszcze! Gratulacje! :) Podziwiam. Super, że masz siłę i energię do pracy. Bardzo zazdroszczę.
    Mi zaczyna brakować pracy ... ale pewnie jak maluszek przyjdzie na świat to będzie wręcz przeciwnie. :)

muminka83 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczyna brakować wolnego, chciałabym się jeszcze przed narodzinami wybyczyć :)

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzień dobry,
    ja z okazji niedzieli chciałabym wywołać kilka osób:
    anie93lica, margaret26, Kasmira, shaja88, jagood, Madlene., Lula_w, salomea, She86, Madzik90, IKA89, 26Asia, Tova33, Andriel, Mietka30:), Tunia.a , anitka19953, kasieñka1985, wiewiórka17, Viera Yves, vikus001, Amarylis, noelka , Katiesz16, agu88sia, Malwa85, Atia, Madnes!.
    Albo długo się nie odzywacie, albo w nadmiarze wszystkich postów przegapiłam Wasze ;)

Arien, Gośśś, Robaczku co u Was?

słuszna inicjatywa! :) ja wzywam dodatkowo
    maskora
    Ania B.
    Anaaa:)
    z.martys
    Małgosia85
    astoriaa

bo Was nie było już lata świetlne!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, muminka83, muminka83, Kate84, Czarodziejka87, Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzień dobry,
    anie93lica, margaret26, Kasmira, shaja88, jagood, Madlene., Lula_w, salomea, She86, Madzik90, IKA89, 26Asia, Tova33, Andriel, Mietka30:), Tunia.a , anitka19953, kasieñka1985, wiewiórka17, Viera Yves, vikus001, Amarylis, noelka , Katiesz16, agu88sia, Malwa85, Atia, Madnes!.
    Albo długo się nie odzywacie, albo w nadmiarze wszystkich postów przegapiłam Wasze ;)

Podbijam i dodaję jeszcze KSANKĘ! Odzywać się a najlepiej przedstawić usprawiedliwienie swojej nieobecności :P ;)

Co do mężów: mój wczoraj stwierdził, że już nie da się ze mną wytrzymać ;) A poszło o to, że poprosiłam go o zrobienie zakupów i parę innych rzeczy na JUŻ. Sądzę, że nasi partnerzy są równie zmęczeni tą ciążą jak i my, szczególnie Ci, którzy mają w domu marcówki leżące/muszące się bardzo oszczędzać. Ja rozumiem swojego męża bo u nas to wygląda tak, że wszystkie obowiązki spadły na niego i czasami już go to denerwuje a mnie denerwuje, że nie mogę tych wszystkich rzeczy zrobić sama albo, że jest zrobione nie tak jak (według mnie) powinno być. Bardzo łatwo o spięcie w takiej nerwowej atmosferze ;) Chyba oboje cieszymy się, że to się niebawem skończy.

W kwestii panikowania to ciężko mi się wypowiedzieć bo u nas jest inna sytuacja. Przeżyliśmy chorobę i śmierć dziecka co powoduje, że inaczej traktujemy obecną ciążę, bardziej zwracamy uwagę na różne niepokojące sygnały.

Kate84, Mania1718, She86, ksanka lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) no i po tych nocnych lodach boli mnie gardlo :-(
    Ogolnie to mnie tez obudzil skurcz taki trwajacy minute i przeszedl a ja pomyslalam, kurde teraz mialabym rodzic? Przeciez chce mi sie spac hehe

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzień dobry,

Jestem i podczytuje Was codziennie.u mnie bez zmian narazie.Choroba przeszła także nie jest źle :):)

muminka83, Falon, Hannia123, Renka88, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, edyś, Mietka 30:), Karka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEŚĆ dziewczynki odzywam się i ja skoro mnie przywołałyście, jutro wizyta ale wcale się nie cieszę bo popadłam w jakąś depresje od 2 tyg co dzień płaczę, i co chwila coś mi jest więc sie nie odzywam żeby nie dołować was tutaj. jak nie kręgosłup to biodra, kolka nerkowa bóle podbrzusza skurcze i twardnienia, mam już tego wszystkiego po dziurki w nosie i chce już rodzić. jutro wizyta i jak dzieć będzie wystarczająco duży to będę się starała przyśpieszyć chyba ten poród bo dłużej nie wytrzymam już w tym stanie. pierwsza moja ciąża była super , pracowałam do 9 miesiąca latałam jak nie wiem zero tabletek czy magnezu no zupełne zero, a tu od początku jak nie krwiak to później pessar, no spa , magnez i witaminy. no meksyk. dam znać jutro po wizycie. aha i gratulacje dla mam super że dzieciaki są już na świecie

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dzień dobry,

Jak mi się miło zrobiło;*
    Ja czytam was codziennie wręcz nałogowo;-) tylko tak głupio mi się odzywać bo nie bylo mnie z wami od początku ;/

Stosujecie jakieś suplementy po leczeniu infekcji? Ja stosowalam Macmiror (nigdy nie stosowalam gorszych globulek) i położna zaleciła cos na odbudowanie flory. Co polecacie? ;-)

U nas wszystko dobrze tylko że ciezko :-) w piatek mamy USG zeby skontrolować wagę naszego klocka ;-)

Roletka (mam nadzieje ze nie przekrecilam) gratuluję maluszkow ;*

edyś lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Mamusie, a czy któraś z Was planuje używać oleju kokosowego do pielęgnacji skóry maluszka? :)

Ja planuję kokosowy bo jest najzdrowszy. Nie ma porównania z balsamami dla dzieci itd. Mój syn ma atopową skórę i tak naprawdę nawet Emolium nie działa a to działa i skóra jest naprawdę rewelacyjna. Wystarczy tylko że nie dam kilka dni znowu jest pogorszenie więc myślę że to mu służy.

Ogólnie nie zamierzam bawić się w jakieś kosmetyki. Mydełko bardzo delikatne , olejek kokosowy i maść na ewentualne odparzenia. Z doświadczenia wiem że te kosmetyki nawet z najwyżej półki często nie służą.

Magda lena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness! wrote:

Wow :D jestem pod wrażeniem że tak długo pracujesz.
    Witamy <3 Ciebie i Karolinkę

Kate84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Podbijam i dodaję jeszcze KSANKĘ! Odzywać się a najlepiej przedstawić usprawiedliwienie swojej nieobecności :P ;)

Co do mężów: mój wczoraj stwierdził, że już nie da się ze mną wytrzymać ;) A poszło o to, że poprosiłam go o zrobienie zakupów i parę innych rzeczy na JUŻ. Sądzę, że nasi partnerzy są równie zmęczeni tą ciążą jak i my, szczególnie Ci, którzy mają w domu marcówki leżące/muszące się bardzo oszczędzać. Ja rozumiem swojego męża bo u nas to wygląda tak, że wszystkie obowiązki spadły na niego i czasami już go to denerwuje a mnie denerwuje, że nie mogę tych wszystkich rzeczy zrobić sama albo, że jest zrobione nie tak jak (według mnie) powinno być. Bardzo łatwo o spięcie w takiej nerwowej atmosferze ;) Chyba oboje cieszymy się, że to się niebawem skończy.

W kwestii panikowania to ciężko mi się wypowiedzieć bo u nas jest inna sytuacja. Przeżyliśmy chorobę i śmierć dziecka co powoduje, że inaczej traktujemy obecną ciążę, bardziej zwracamy uwagę na różne niepokojące sygnały.

Kasiu ja nie jestem leżąca a tez czasem mamy w domu pole bitwy. Wiadomo juz w 35tc nie wszystko mogę zrobić i wkurza mnie to a mojemu mężowi nigdy sie nie spieszy chociaż i tak ma do mnie anielską cierpliwość;-) ale juz niedługo finisz.. ;-)

Uspokoiły się skurcze? ;-)

Mania1718, edyś lubią tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj się poklocilam z M tak ze nawet do mnie nie przyjechał. Potem dzwonił i mówił ze sama siebie denerwuje. I jak ja mam mieć niskie ciśnienie

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

I jeszcze nasza jagoood raz dwa pisz co u Ciebie

Kate84 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:

Stosujecie jakieś suplementy po leczeniu infekcji? Ja stosowalam Macmiror (nigdy nie stosowalam gorszych globulek) i położna zaleciła cos na odbudowanie flory. Co polecacie? ;-)
    *
    Polecam lactovaginal. To globulki dopochwowe. Ja stosowałam zapobiegawczo. Całą ciążę miałam spokój! :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Polecam lactovaginal. To globulki dopochwowe. Ja stosowałam zapobiegawczo. Całą ciążę miałam spokój! :)
    To jutro sobie kupię ;-)

Po tych globulkach kilka razy dziennie musiałam zmieniać wkladki bo takie upławy po nim. Dobrze ze juz skonczona kuracja :-)

Ciąża donoszona.. zazdroszczę!! ;-)

p655l6d8b2kubuqj.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

ja też polecam! ani jednego problemu przez całą ciążę, a jestem podatna!
    :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :*
    Edys dziekuje za pamiec :*
    Ja to dzien zaczynam i koncze na czytaniu forum wiec jestem na biezaco i caly czas z wami :P Ostatnio po prostu czuje sie jakbym byla "przezuta i wypluta" :/ Czasami mam takie skurcze z brakiem tchu, ale nic poza tym, zadnych boli miesiaczkowych no nic kompletnie... Az czasami sie smieje, ze chyba mojemu synowi sie odwidzialo juz wychodzic :P Ale za to czuje go juz bardzo nisko i mam wrazenie jakby mi mial niedlugo wypasc :/

Jutro mam wizyte wiec dowiem sie ile maly przybral i moze w koncu bede wiedziec dokladnie kiedy go zobacze :D Mimo ze wykluczyli ta hipotrofie u niego to mam stresa czy aby dobrze rosnie i czy te przeplywy sa ok :( Trzymcie kciuki za nas jutro :)

Mania1718, muminka83, krówka_muffka, Hannia123, nick nieaktualny, Czarodziejka87, nick nieaktualny, She86, edyś, Kaarolina, Karka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim
    Kasieńka1985 ja też jutro wizytuję i nawet mamy taki sam termin porodu:) Ja jutro wypytam lekarza jak to jest przy cukrzycy ciążowej, bo czytałam że poród rozwiązuje się między ciążą donoszoną a terminem porodu, a chciałabym bardzo urodzić naturalnie.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula,Shaja,Madness cieszę się, że wizyty udane i dzieciaczki zdrowo rosną :-) już dużo czasu Wam nie zostało :-D

Magdalena ja kupiłam, ale w sumie nie wiem do czego można używać, taki gamoń ze mnie? :-P

Kasiu mam to samo wszystko robi M jak jest, tu czegoś zapomni kupić, tam zrobi niedokładnie i mnie już to irytuje a jego to, że ma tyle na głowie, jeszcze krąży te 330km w te i wewte, a w pracy na co dzień też tyle robi. Wczoraj mi nawet powiedział, że żadnej drugiej ciąży :-P haha ta jasne!

Kasieńka,Madzik,Gośś,Rudy Tygrysku powodzenia w tyg na wizytach, dobrze że się odezwałyście :-*

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ