X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Ale fajny duży brzusio. Moj jest taki malutki. Każdy się dziwi że za Miesiąc mam termin ;)

Paulina mam tak samo, wczoraj jak pojechaliśmy na porodówkę na spotkanie z położną to przeszła obok i szukała P Kasi haha bo nie myślała,że to ja :-D

A.Kasia, Mania1718 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie czy nie podjechać wieczorem na ip jak tak dalej pójdzie... nieregularne skurcze + ból jak na okres i wrażenie jakby mi mała miała zaraz wypaść... tylko boje sie że znowu wszystko przejdzie a jutro od nowa... a jeszcze mam wrażenie że mała sie znowu odwróciła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 14:10

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    zastanawiam sie czy nie podjechać wieczorem na ip jak tak dalej pójdzie... nieregularne skurcze + ból jak na okres i wrażenie jakby mi mała miała zaraz wypaść... tylko boje sie że znowu wszystko przejdzie a jutro od nowa...

Może Ci wyśniłam tego różowego bobasa skoro te sny z soboty na niedzielę się sprawdzają :D Daj znać czy przeszło :)

• kamka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu u mnie od 3 dni tak jest...dzisiaj już sprowadzam do domu fotelik i inne rzeczy a mój jak coś to tylko materac i przewijak przywiezie no chyba że dzisiaj to zbierzemy odrazu wszystko...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka, ja już z takimi objawami na IP nie jeżdżę, a mam tak od 2 tygodni - po prostu poród blisko i to wszystko jest normalne. chyba, że jest coś jeszcze co Cię niepokoi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 14:18

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywołana do tablicy odzywam się i ja ;) czytam Was oczywiście cały czas - nie każdego posta, ale dziennie zaglądam i razem z Wami wszystko przeżywam :)

Ogromne gratulacje dla rozpakowanych Marcówek (lutówek ;) )!!

A mnie zupełnie pochłonęły przygotowania do przyjścia na świat Lilianki :) - tak tak w brzuszku mieszka mała Lili :) (Domi jak możesz wpisz imię naszej księżniczki na pierwszej stronie)

Przywołana do porządku obiecuję poprawę i codzienną czynną obecność ;)

Buźka Kochane :*

Magda lena, d'nusia, domiii, A.Kasia, muminka83, Falon, Kate84, edyś, Renka88, Mania1718, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi niepokoi mnie to że mała się chyba znowu odwróciła pośladkowo...

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja się melduję. Wczoraj był mega ciężki dzień który w większości spędziłam na IP. :( mam nadciśnienie ale na szczęście nie zatrucie ciążowe.

Dostałam leki ale i tak to ciśnienie bardzo się waha i w środę na wizycie jeśli nic się nie zmieni to mamy ustalić z dr czy idę do szpitala.
    Wczoraj to był koszmar od 8 na IP o 14 wyszłam jak uspokoili ciśnienie ale o 17 wróciłam bo pomimo leków miałam 150/110 i taki ból głowy że nie widziałam na prawe oko :( ale jest już ok

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Weekend a tutaj ruch jak w Rzymie. Śledzę Was na bieżąco, ale nie mam siły pisać. Choróbsko chyba powoli puka do mego organizmu. Bronię się jak mogę, ale boję się, ze jutro już w ogóle nie wstanę. Zastanawiam się czy na noc nie wziąć sobie jakieś tabletki z paracetamolem. Jaka jest dopuszczalna ilość (mg)? Bo jak się zacznie poród, to nawet siły mieć nie będę...

Co do snów śniło mi się dziś, że rodziłam SN ale coś zaczęło iść nie tak jak powinno. Jak mi powiedzieli, że trzeba robić CC wpadłam w panikę. Byłam już na sali operacyjnej, a ja płakałam, szarpałam się i krzyczałam że nie chcę, aby mnie cięli. Moja gin była przy tym i uspokajała mnie, ale wpadłam w jakiś szał. Związali mi ręce i nogi, ale w końcu podali znieczulenie ogóle i chyba jakieś środki na sen, bo obudziłam się dopiero na sali pooperacyjnej. Bosh... :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam się niedzielnie.

A niedziela super!
    Właśnie w końcu kupiliśmy łóżeczko - Dziękuje Danusia za referencje Gali po rzeanaluzowaniu różnych za i przeciw to łóżeczko okazało się najładniejsze i najbardziej nam odpowiadające.
    Pozostała jeszcze nam kwestia materacyka - wiem ze było to mlocone już tysiąc razy, ale dalej myślę i zastanawiam się jaki materac dla małej.
    Chcemy kupić coś super bo sami wiemy a zwłaszcza ja po ostatnim pół roku jakie znaczenie ma dobry materac.
    Jeśli jeszcze raz dziewczyny powiecie co rekomendujemy będę wdzięczna.
    Myślę o naszych polskich producentach typu janpol itp.
    A poza tym u mnie na razie cisza tylko spać mi się chce niemozebnie.
    Rano wstaje, cukier, śniadanie mycie itp i idę spać! Się mi popsuło.
    A mój mężus jest cudowny, wspierający opiekuńczy a najbardziej lubię jak mnie rano budzi słowami - kocham cie i zaczyna odliczanie! Jeszcze 23.... Itp dni ;)
    Wczoraj rodzice przywieźli mi również nosidełko. W pięknym kolorze malinowym z Maxi C. Jest to pebble + i nazwa 2ways - testowałem montaż na kanapie!

Martita trzymam kciukaski za ciśnienie,

I biorę się za czytanie weekendu u nas.

Kate84 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kamka, ja już z takimi objawami na IP nie jeżdżę, a mam tak od 2 tygodni - po prostu poród blisko i to wszystko jest normalne. chyba, że jest coś jeszcze co Cię niepokoi?

To sie troche uspokoilam, bo dzis tez tak mam. I juz nawet sie ogarnelam w razie w jakby trzeba bylo jechac jednak do szpitala. Oby nie. Czytalam, ze to te skurcze przepowiadajace i ze dziecko schodzi do kanalu, ale mimo to sie martwie i boje, bo nie chce jeszcze rodzic.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dziś męczy ból miesiączkowy... W dodatku mały aktywny też bardzo i nie ułatwia sprawy ...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW ale tutaj dzisiaj ruch ;D

te skurcze to już normalne na tym etapie ciąży.

domiii właśnie przed chwilą czytałam że na wywołanie porodu dobre jest jedzenie ananasa :) może spróbuj??

domiii lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No udało mi się odczytać weekend,
    Kasiu dziękuję miło mi ale ja wczoraj się nawet odzywałam z gratulacjami dla Roletki :).

Co do środków osłonowych to ja przy macmirrorze biorę trivagin - jest doustny ale drogi jak pies 28 PLN za 20 tabsow.
    Co do oleju kokosowego to też planuję używać do pielęgnacji małej np na dupcie i do kompieli i po raz kolejny peany dla Muminki bo ona mnie odpowiednio zmotywowala do korzystania z oleju kokosowego a teraz olej i mąka kokosowa stały się moimi ulubieńcami.
    Jak sobie poczytałam to widzę że bylo o mezach więc też się wstrzelilam z moim powyżej :)

A i dziś pojawił się mi pierwszy rozstęp!

Tak sobie leze i czuje ze piecze i szczypie mnie skóra na brzuchu, idę do lusterka a tam! Dziad jeden!
    Ale może to dlatego że przez weekend brzuch urosl mi o 2 cm i ma teraz 111 cm.

I waga mi się ruszyła już tylko brakuje mi 0,5 kg do wagi startowej, ale mam ogromnego gloda ostatnio.

I musze się sama pochwalić - od 2 dni nie biorę w ogóle nospy, a co dziwne jak przestałam brać to brzuch czuje się lepiej a mała bardziej podskakuje.

Tak z poprzednich waszych wypowiedzi widziałam że rozmawoalyscie o karmi, ja też kiedyś myślałam że będę suplementowala się karmi a tu producent popełnił zonka - dodaje do karmi syrop glukozowo -fruktozowy.
    Bleeee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 15:33

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita - przykro mi, że tak się męczysz z tym ciśnieniem :/ Mam nadzieję, że uda się dobrać odpowiednie leki, żebyś te kilka ostatnich tygodni mogła spędzić w domu.

Widzę, że większość z nas często miewa te bóle miesiączkowe. U mnie też są, na szczęście takie silne jak kilka dni temu już się nie powtórzyły. I tak jak któraś z Was ostatnio pisała, w jednej chwili chętnie bym już rodziła ale gdy łapią mocniejsze bóle to panika i myśl "o nieee, tylko nie teraz, nie chce mi się dzisiaj rodzić" :D

ksanka, muminka83, Falon, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    Piszecie tak o tych bólach i skurczach... ja nic czuje, nie bolą mnie pachwiny, ani nic, czasami czuje uczucie gorąca i brzuch się napina, ale to nie jest bardzo uciążliwe. A po badaniu okazało się, że mam już rozwarcie. Ciekawe jak to wszystko się zacznie, może Wy się przygotowujecie do porodu, a u mnie od razu zacznie się hardcor.

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    domiii właśnie przed chwilą czytałam że na wywołanie porodu dobre jest jedzenie ananasa :) może spróbuj??

Mi z kolei szwagierka mówiła, że cytrusy powodują skurcze :D

Madzialena90, domiii lubią tę wiadomość

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dzień dobry w ten piękny dzień :)

Nie doczytałam Was jakoś szczegółowo ale Twoja słowa muminko są bardzo piękne :) ja też staram się doceniać mojego męża chociaż czasem idealnie nie jest to szanuję np to że często pomaga mi w sprzątaniu itp. Wiem że nie wszyscy tacy są.

A co do ruchów naszych maluszków bo czytałam że była taka dyskusja to powiem Wam że to też zależy co akurat jemy czy pijemy. Ja zauważyłam że jak pije więcej wody to mały jest bardziej ruchliwy. Słodycze rzadko go ruszają :) co aż dziwne jest.

niecierpliwaa - u nas podobnie, słodycze nie działają za bardzo, ale za to zimna woda, oznacza kicanko jak królik

Dziewczyny a bawiłyście się z maluchem latarką? Moj jak przystawiam zapaloną do brzucha to kopie albo dotyka w to miejsce. Bardzo to zabawne.

Muminka - u nas podobnie z różnicą wieku. Tylko oboje nieco starsi od Was jesteśmy ;) I mój mąż też ma do mnie wiele cierpliwości. Myślę, że to po prostu przychodzi z wiekiem ;) bo sam czasem przyznaje, że nie zawsze rozumiał cnotę cierpliwości. Przyznam, że cieszę sie, że nie mam już dwudziestu paru lat - dojrzałość daje takie poczucie spokoju...

muminka83, domiii, Falon lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, tak patrząc na produkcję weekendowych postów to chyba rzeczywiście plan jest dobić do 2000 postów by te dzieciaki które powinny powitaly ten piękny świat w tym tygodniu.
    A.Kasia lubię za ostatnie zdanie - łeee nie chce mi się dzisiaj rodzic.

A jutro zaczyna się nowy chiński rok! Życzę nam wszystkim wszystkiego najlepszego, niech wszystkie marzenia i plany zostaną zrealizowane, a nowe zastąpią ich miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 15:15

Magda lena, d'nusia, A.Kasia, muminka83, domiii, Est, Falon, Hannia123, Mania1718, Kaarolina, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Mi z kolei szwagierka mówiła, że cytrusy powodują skurcze :D
    O kurcze a ja codziennie wielkiego pomarańcza wcinam i mandarynki :D

U nas tylko Braxtony bezbolesne, na szczęście bez bólu miesiączkowego bo bym panikowała, ze za wczesno ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 15:13

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ