X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zajadam mnóstwo cytrusów. A skurczy brak. Tzn dziś w nocy po raz pierwszy tak jakby coś niecoś zaskurczało ;) Ale na chwilkę i zaraz puściło. Nie wiem też o co chodzi z twardnieniem brzucha. Tzn jak maluch się wypina to w tym miejscu jest brzuch twardy. No i oczywiście jak chodzę to też jest twardy, ale ja po prostu myślałam, że tak ma być. :)

k0kdha00ytas68fh.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie chyba nic nie działa. Od 2 tyg jem wiesiołka (od wczoraj 3x2), piję herbatę z liści malin i dziennie jem ok.3 pomarańcze lub wyciskam z nich sok. Niby bóle miesiączkowe są, skurcze takie jakieś niemrawe... 1 skurcz na kilka godzin i po frytkach :P
    Trochę liczę na to, że ten mój śluz zabarwiony na beżowo to faktycznie odchodzący czop, ale taki blady ten kolor, że chyba to nie to :(
    Dziś zaczynam spacerować po schodach :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 15:22

alinalii lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Witam dziewczyny,
    Piszecie tak o tych bólach i skurczach... ja nic czuje, nie bolą mnie pachwiny, ani nic, czasami czuje uczucie gorąca i brzuch się napina, ale to nie jest bardzo uciążliwe. A po badaniu okazało się, że mam już rozwarcie. Ciekawe jak to wszystko się zacznie, może Wy się przygotowujecie do porodu, a u mnie od razu zacznie się hardcor.

No i dobra, jeszcze żebyś poród miała taki bezbolesny to byłoby idealnie ;)

Vincent, ksanka, edyś lubią tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oho to widzę, że trzeba przystopować z pomarańczami i grejfrutami. a tak mi smakują <3 :)

Martita w tym wszystkim dobrze, że to nie zatrucie! trzymaj się!

Ksanka my kupiliśmy kokos lateks. Wczoraj o tym sporo czytałam i np. Zawitkowski polecał chyba sam lateks. wybór jest ogromny i ciężko się zdecydować, ale jak Ci zależy na atestach to zapisałam sobie dwie firmy: janpol i hevea.

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marita dobrze, że to nie zatrucie! Mam nadzieję, że po tych lekach ciśnienie się uspokoi i nie będziesz musiała leżeć w szpitalu :-*

Vincent to tylko zazdrościć :-D

Ksanka my też kokos lateks :-)

No i M pojechał do Gdańska :-( jedynie powiedział do brzuszka, że proszę do soboty nie wychodzić no zobaczymy czy córka słucha Taty...

km5szbmhexpco9m1.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dzis sprzatam od raba, wlasnie skonczylam odkurzac :-)
    Kamka spokojnie ja tez mam takie bole, a teraz jak odkurzalam to co chwile musialam sie prostowac bo taki skurcz mnie chwytal. Nie wiem jak wy ale ja juz sie nie oszczedzam jakos bo chce urodzic w 38 tyg i koniec heh maz wraca 13 wiec mam nadzieje ze 14 juz bede rodzic :-D zeby to tak szlo zaplanowac no nie :-)
    A tak z innej beczki, czy wy dopinacie sie w swoje kurtki zimowe? Ja juz nie daje rady a nie chce kupowac nowej na tydzien czy dwa myslalam o jakiejs wiosennej ale to tez bez sensu..

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    domi niepokoi mnie to że mała się chyba znowu odwróciła pośladkowo...

Kochanie, to naprawdę nie jest już takie łatwe dla dzieciaczka na tym etapie.
    a nawet jeśli to na IP przecież nic z tym nie zrobią :(
    nie denerwuj się :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    WOW ale tutaj dzisiaj ruch ;D

te skurcze to już normalne na tym etapie ciąży.

domiii właśnie przed chwilą czytałam że na wywołanie porodu dobre jest jedzenie ananasa :) może spróbuj??

aż sprawdziłam w necie :D może i pomaga, ale musiałabym zjeść 7 ananasów na raz :D i nie jest powiedziane, że cokolwiek by to dało :P
    ale dziękuję, że o mnie myślisz! :)
    póki co zrobiłam spacer 3 km :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna wrote:

Dziewczyny a bawiłyście się z maluchem latarką? Moj jak przystawiam zapaloną do brzucha to kopie albo dotyka w to miejsce. Bardzo to zabawne.

poważnie? ale czad! wieczorem spróbuję :D

muminka83, ksanka, alinalii lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    oho to widzę, że trzeba przystopować z pomarańczami i grejfrutami. a tak mi smakują <3 :)

Martita w tym wszystkim dobrze, że to nie zatrucie! trzymaj się!

Ksanka my kupiliśmy kokos lateks. Wczoraj o tym sporo czytałam i np. Zawitkowski polecał chyba sam lateks. wybór jest ogromny i ciężko się zdecydować, ale jak Ci zależy na atestach to zapisałam sobie dwie firmy: janpol i hevea.

Hej perla właśnie te firmy biorę pod uwagę, ale jeszcze muszę się z tematem przspac :) na szczęście materace są od reki

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie, wychodzimy z inkubatorka ! :-) <3

ksanka, domiii, d'nusia, A.Kasia, Czarodziejka87, Kajola, Madzialena90, Kate84, Teresa1992, perła ziemi, alinalii, Vincent, olatychy, foxica, Magda lena, skowroneczka87, muminka83, Falon, Tunia.a, Hannia123, M+M+?, edyś, RudyTygrysek, Robaczek89, baassiia, Lula_w, Martita88, Mania1718, niecierpliwaa, Renka88, Kaarolina, She86, Izoleccc, Nataszka2200, Lilou1984, kleo2426, Paulina2344, Kasia24, Karka, Gośśś, kamka, krówka_muffka, Karolina@, Mietka 30:), Viera Yves, Love_life, 26Asia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    domi niepokoi mnie to że mała się chyba znowu odwróciła pośladkowo...

Juz o tym kiedyś mowilam, lezalam z dziewczyna której synek w 40 TC odwracalne się gora dol ze 3 razy przed porodem . tak mniej więcej co 2 dni.

Nic z tym nie zrobią, bo nawet gdyby próbowali odwrocic maluszka to i tak nie ma gwarancji ze za chwile nie zrobi fikolka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 16:01

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie, wyprosilybyscie grzecznie z sali rodzinke współlokatorki 5 osob, która grucha sobie w najlepsze podczas gdy ja odciagam mleko ?
    Czy przesadzam ?

Kasia24 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est super info dzielny Staś.

Tak wyprosilabym, ale przez położna z oddziału, niech na ciebie krzywo nie patrzą.
    A jeśli jest regulamin z ilością osób odwiedzających to tym bardziej.

Np na patologii na której byłam było ograniczenie do 1 osoby, ale nie wiem jak to jest z porodowkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 16:04

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Powiedzcie, wyprosilybyscie grzecznie z sali rodzinke współlokatorki 5 osob, która grucha sobie w najlepsze podczas gdy ja odciagam mleko ?
    Czy przesadzam ?

Może bym nie wyprosiła ale zwróciłabym później uwagę współlokatorce, że to trochę dla mnie niezręczne i czy nie mogłaby na przyszłość wychodzić z gośćmi na korytarz. Nieustannie dziwi mnie, że ludzie się sami takich rzeczy nie domyślają i trzeba im tłumaczyć jak krowie na rowie...

Bardzo się cieszę, że żegnacie inkubator :) Małymi kroczkami i za moment będziecie już w domu!

Est, Kasia24, Love_life lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Czy przesadzam ?

Ja właśnie mojej mamie wczoraj mówiłam już bo pytała o odwiedziny rodziny, że nie chce żadnych delegacji i przesiadywania u mnie w pokoju całej rodziny, bo wg mnie to mało komfortowo dla całej reszty. Powiedziałam że mają dać znać to wyjdziemy na chwilę na korytarz, pokażę małą odbiorę jedzenie i cześć :-P Co do męża ok, ale mam nadzieję że u współlokatorek też nie będzie co chwilę tłumów... To jest jedyny minus wg mnie mojego szpitala, niektórzy to potrafią i przeziębieni przyjść a tam na pokoju noworodki! Słabe to...

Super, że Stasiu już poza inkubatorem :-* <3

km5szbmhexpco9m1.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    poważnie? ale czad! wieczorem spróbuję :D

Tylko nie wolno wykonywac gwaltownych ruchow. Jeśli zmieniasz pozycję latarki, to powolutku. :) Dzieciaki na tym etapie już otwierają oczy i potrafią reagować na intensywne światło :)

domiii lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est mnie by to na pewno krepowało i pewnie jeśli nie sama to przez polożną jakoś bym interweniowała

Ale tu dziś ruch jak nigdy w niedziele :) fajno;)

Mnie tak przydusiło z tymi lodami,że wybrałam się do sklepu;)
    Zaraz będzie latte i lody:)

Kate84 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestańcie już z tymi lodami, ciastami i innymi słodkościami :P Jak wczoraj weszłam na wagę to się z lekka przeraziłam i nie chcę słyszeć o niczym, co ma jakiekolwiek puste kalorie :P Szczególnie, że w Lidlu mają lody o smaku zielonej herbaty, które mi się śnią po nocach ;(

d'nusia lubi tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Na mnie chyba nic nie działa. Od 2 tyg jem wiesiołka (od wczoraj 3x2), piję herbatę z liści malin i dziennie jem ok.3 pomarańcze lub wyciskam z nich sok. Niby bóle miesiączkowe są, skurcze takie jakieś niemrawe... 1 skurcz na kilka godzin i po frytkach :P
    Trochę liczę na to, że ten mój śluz zabarwiony na beżowo to faktycznie odchodzący czop, ale taki blady ten kolor, że chyba to nie to :(
    Dziś zaczynam spacerować po schodach :D :D

Też tak miałam w drugiej ciąży, aż ujędrniłam mięśnie pośladków na schodach przez te ostatnie 3 tygodnie :-) Także nie ma tego złego ;-)

Magda lena, domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
‹‹ 1820 1821 1822 1823 1824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ